Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42451 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Września 2007, 11:05 »
Witaj AGULA :) Co u Was nowego? Jak Kamilka reaguje na kąpiele? Mam nadzieję, że już się oswoiła z wodą. Gdzieś wyczytałam, że przyzwyczajenie dziecka do kąpieli może trwać nawet kilka tygodni, więc mam nadzieje ze już ten czas macie za sobą i Malutka dzielnie znosi tą czynnosć :)

No i fotki kochana :) proszę :)

Pozdrawiam

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #151 dnia: 3 Września 2007, 11:18 »
wiesz agula ze moja teraz zaczela plakac w czasie kapieli :)
nie wiem co ja ugryzlo ale to tylko dowodzi że dziecku moze sie z dnia na dzien zmienic

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #152 dnia: 3 Września 2007, 12:57 »
AGULA jak tam dalsze kapiele malutkiej  :drapanie: Mam nadzieje ,ze juz wszytsko sie  ulozylo.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #153 dnia: 4 Września 2007, 15:14 »
Cześć dziewczyny!
Dawno nie zglądałam na strone bo mieliśmy mały kłopocik z kompem.  ;)
Jagódko, Martynko, Jagno Dzięki za odwiedziny w naszym wątku!

wiesz agula ze moja teraz zaczela plakac w czasie kapieli :)
nie wiem co ja ugryzlo ale to tylko dowodzi że dziecku moze sie z dnia na dzien zmienic
ojej! A co się stało?! mam nadzieję że to chwilowe!Trzymam kciuki żeby szybciutko minęło!
Faktycznie Jagódko, masz rację dzieci potrafią nas codziennie zaskakiwać.
Jeżeli chodzi o nasze kąpiele to tak do końca nie jest jeszcze idealnie!Powolutku drobnymi kroczkami do przodu! :) Mała Spryciula lubi sobie poleżec na golaska na przewijaku. Jest w tedy  w siódmym niebie, ale gdy mąż bierze Ją na ręce to juz chyba przeczuwa co się święci i zaczyna się krzywić! Potem jak wkładamy Szkraba do wanienki to zaczyna płakać, ale nie ma już tej histerii co kiedyś. Wczoraj jak polewaliśmy ja wodą to chyba już Jej się spodobało bo się uspokoiła i patrzyła na nas jak aniołek, ale oczywiście w momencie wyciągania z wody znowu płakała. Niestety jest to chyba najmniej przyjemny moment dla dzidziulków bo wtedy jest najbardziej zimno.  :-\ Ale zaraz szybciutko jak ją zawinelismy w ręczniczek to się uspokoiła! Tak więc moje drogie powoli do przodu! ;) Jest coraz lepiej! Położna mówiła że przyzwyczajenie do kąpieli może trochę potrwać, więc cierpliwie sobie czekamy do dnia aż pokocha wodne harce! :)
... Dzięki dziewczyny że jesteście z nami!

... Zmieniając temat ... Ostatnio bylismy ze Skarbusiem na wizycie u Pana Doktora i na pierwszym szczepieniu! Była dzielna że hoho. Pielęgniarka kazała nam się zaopatrzyć w zestaw "poszczepienny", tj. czopki przeciwgorączkowe i altacet w żelu, w razie gdyby cos się działo po szczepieniu! Byłam troszkę zestresowana faktem , że Mała może mieć w przeciągu 48 godzin po, gorączkę (takiego stanu jeszcze nie przechodziliśmy!I oby jak najdłużej nie przechodzić!  ;) )
Ale okazało się, ze nasz Skarb bardzo dobrze zaakceptował szczepienie i nic niedobrego sie  nie działo, a po ukłuciu śladu nie ma! :Serduszka:
Jedyny ślad jaki na dzień dzisiejszy posiada to na lewym ramionku po szczepieniu na gruźlicę!I na to musimy uważać żeby nie moczyć wodą, bo może się potem "paprać".
A poza tym ... nasza Córa, od momentu powrotu do domku ze szpitala, przybrała na wadze 1300 gr. Obecnie ( a moze teraz już więcej bo ważona była w ubiegły czwartek) waży 4370 g!!! Rośnie panna jak na drożdżach!!! Pan Doktor stwierdził, ze karmienie piersią służy naszemu Skarbusiowi!  :tak_2: :ok: :Serduszka:
Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni!!! :los:

... a 23 września chrzcimy nasze maleństwo!Wszystko u księdza już załatwilismy i teraz tylko sie modlić, żeby nasza Niunia grzecznie dała się wyszykować na 12 do kościółka i ... żeby była grzeczna na mszy!hihihi...

Pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy Miłego Dnia!

A tu kilka fotek naszego Skarbusia? :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #154 dnia: 4 Września 2007, 15:18 »
Fajna niunia  :D i jak ładnie rośnie  :brawo_2:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 4 Września 2007, 15:48 »
AGULA, ona z każdym zdjęciem coraz piękniejsza :) A rośnie jak na drożdżach :) Fajną ma minkę zdziwioną na 2 zdjęciu:) słodka;)

pozdrawiam i życzę dalszych postępów w kąpieli:)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #156 dnia: 4 Września 2007, 16:09 »
Asieńko, Martynko dziekujemy serdecznie! :D
Jeszcze troszeczkę i też będziecie miały taką "małą słodką radość" w domku!!! Każdy dzień jest niepowtarzalny i zaskakujący hihihi ... Niunia zaczyna coraz więcej gaworzyć !!A jak smiesznie nas zaczepia!Niesamowita radośść!!!
Pozdrawiam Was cieplutko a Kamilka śle Ciociom po buziaku!  :przytul: :uscisk:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 4 Września 2007, 16:15 »
Asieńko, Martynko dziekujemy serdecznie! :D
Jeszcze troszeczkę i też będziecie miały taką "małą słodką radość" w domku!!! Każdy dzień jest niepowtarzalny i zaskakujący hihihi ... Niunia zaczyna coraz więcej gaworzyć !!A jak smiesznie nas zaczepia!Niesamowita radośść!!!
Pozdrawiam Was cieplutko a Kamilka śle Ciociom po buziaku!  :przytul: :uscisk:

ehh, chciałabym zobaczyć takie Maleństwo na żywo :) Może w przyszłości jakiś spacerek?? Tylko, że ja z tej mojej wsi (Majowe) wszędzie mam daleko :( Foremki się umawiają, ale w centrum to nawet jak będę miała dzidzie, taki spacer będzie nie lada wyzwaniem...

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #158 dnia: 4 Września 2007, 16:21 »
Martynko!Zapraszamy serdecznie w odwiedziny!
My akurat mieszkamy w centrum! ;D
Ale jeżeli jesteś "na chodzie" i masz ochotę to serdecznie zapraszamy! :tak_2:
Musimy sie kiedys umówić! :tak_2: ... i jak będzie ładna pogoda to wyskoczyc na spacerek na Jasne Błonia.
... tylko musimy poczekać na słoneczko i troszkę ciepełka!

Pozdrawiam!!!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 4 Września 2007, 16:23 »
Martynko!Zapraszamy serdecznie w odwiedziny!
My akurat mieszkamy w centrum! ;D
Ale jeżeli jesteś "na chodzie" i masz ochotę to serdecznie zapraszamy! :tak_2:
Musimy sie kiedys umówić! :tak_2: ... i jak będzie ładna pogoda to wyskoczyc na spacerek na Jasne Błonia.
... tylko musimy poczekać na słoneczko i troszkę ciepełka!

Pozdrawiam!!!

jestem na chodzie, jak będę jeździła na uczelnię, to częściej będę w centrum, wiec na małą przechadzkę możemy się wybrać  :tak_2:

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #160 dnia: 4 Września 2007, 22:27 »
Agula piękna ta wasza niunia i już jak ładnie waży spryciula:)

Jeśli chodzi o kąpiele to u nas było tak samo, najpierw przez pierwszy miesiąc była histeria przy rozbieraniu, w kąpieli i po kąpieli. Potem w wannie była zadowolona a po wyjściu histeria. A teraz już jest spokojna i w wannie i po wyjściu. Poprostu było jej zimno. Zaczęliśmy kapać ją w 39 stopniach i rezultaty jak widać są. Ważne żeby było bardzo ciepło w pokoju. Także u was napewno też wszystko się już unormuje do końca.

Buziaczki dla Kamilki

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 4 Września 2007, 22:52 »
Przypomnialo mi się jak kiedyś kąpałam mojego chrześniaka, miał kilka miesięcy i zostałam z nim sama. Bałam się go włożyć do wanny, to postanowiłam wykąpać go "na sucho" rozebrałam go, i zaczęłam wycierać myjką...boszzz jak on płakał!! Aż się zanosił!! A ja głupia, niedoświadczona, nie wiedziałam co mu jest. Umyłam mu tylko paszki, jajeczka, stópki, buzie i ubrałam. Z zimna trząsł się jak galareta!! Dopiero jak dałam mu ciepłe mleko uspokoił się, ale to mleczko musiałam jeszcze zrobic! trzymałam go na rece, bujałam i drugą robiłam mu to mleko! Jak sobie o tym pomysle, o tej jego brodce latającej, to mam łzy w oczach! Na szczęście się nie rozchorował, a ja się nauczyłam, że najpierw trzeba przygotować jedzonko a później brać się za mycie...

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #162 dnia: 5 Września 2007, 11:46 »
Witajcie!!
Droga Megi, też tak własnie myślę. ... Powolutku widzimy pozytywne rezultaty  ;)  A jak wczoraj zobaczyłam na fotce Waszą Niunię to aż Ci pozazdrościłam  :D ... Lenka tak pięknie i spokojnie wygląda w wanience!Jak Aniołek!... hmm... miejmy nadzieję, że nas tez juz niedługo to czeka ;D.
Dziekujemy za buziaki i również przesyłamy słodkie całuski dla Lenki  :Serduszka:

Martynko być może, na początku jak będziesz karmić tylko piersią to i jedzonka nie będziesz musiała przygotowywać! ;D ... ale widzę, że zbierasz już doświadczenia!!Brawo! Coś mi się wydaje,że juz od początku będziesz suuuuuuuper mamą! :hopsa:

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 5 Września 2007, 12:17 »
Z tą kąpielą to chyba prawie każdy noworodek tak ma. I na pewno nie jest to szpitalna trauma, bo Kamila w szpitalu była myta góra 3-5 razy, a moja Zuzia aż 12! i napoczątku w domu przy kąpieli też się darła w niebogłosy, ale to był jedyny moment w ciągu całej doby gdy niunia płakała  :) A poniewaz kąpiel była bardzo szybko to płaczu było niewiele. Z czasem jej przeszło.

A na golasa to jak najbardziej uwielbia leżeć. Pod wieczór robi się marudna, lekko płaczliwa, a gdy ją rozbiorę i położe na brzuszku golusieńką to pełnia szczęścia. całą sobą się uśmiecha.

wiesz agula ze moja teraz zaczela plakac w czasie kapieli
wiesz agata, że Zuzia jakiś czas temu też się coś pokręciło i zaczeła się bać kąpieli. płakać nie plakała ale mina było potwornie przerażona. Teraz jest troszkę lepiej...

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #164 dnia: 5 Września 2007, 12:23 »
Zgadzam się z Toba Gosiaczku! Z kąpielami jest juz coraz lepiej ... a leżenie na golaska to niesamowita radość dla mojego dziecka! ;) Z pewnością jak dla wielu innych! ;)
Pozdrawiam! ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 5 Września 2007, 14:10 »
Witajcie!!

Martynko być może, na początku jak będziesz karmić tylko piersią to i jedzonka nie będziesz musiała przygotowywać! ;D ... ale widzę, że zbierasz już doświadczenia!!Brawo! Coś mi się wydaje,że juz od początku będziesz suuuuuuuper mamą! :hopsa:

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia!

doświadczenie zbieram :) jak to moja mama mówi "wychowałam" pół osiedla i wszystkie małe dzieci w rodzinie, bo od zawsze baardzo się tym interesowałam :) Mam nadzieję, że zaowocuje :)

Pozdrawiamy

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #166 dnia: 5 Września 2007, 23:40 »
Jestem pod wrażeniem dzisiejszego dnia!
Moja Niunia niesamowicie mnie zaskoczyła. Tak długo ze mną "dyskutowala" że hoho! :Serduszka: Po raz pierwszy wydała z siebie tyle głosek, że aż dech mi zapieralo ze wzruszenia!  :Wzruszony:
Oj będe chyba miała z kim w przyszłości dyskutować hohihi!!! ;D
A minki przy tym robiła tak komiczne, aż miałam ochotkę schrupać tego małego Skarbika!  :Serduszka:

... i dziś poraz pierwszy w życiu wybraliśmy się całą trójeczką na zakupy! Kamilka była bardzo grzeczna i tylko dziwnie na mnie "filowała" jak przymierzałam jakieś ciuszki! Chyba Jej się zabardzo nie podobały!hihi
Dzionek bardzo wesoły i udany!

Pozdrawiam! ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 6 Września 2007, 15:25 »
AGULA cieszę się, ża Kamilka taka "rozgadana" i mam nadzieję, ze coraz więcej takich chwil spędzicie :)

Pozdrawiam, miłego dnia

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #168 dnia: 10 Września 2007, 10:33 »
Dzięki Martynko!!!:)  Ja też na to liczę... hihihi

Dopadło mnie przeziębienie! gardełko nieciekawe i katar! Boję się żeby nie zarazić Maleństwa! :(
Drogie foremki?Czy któraś z Was ma wypróbowane sposoby na wyleczenie tej paskudnej pogodowej infekcji!???Będę wdzięczna za podpowiedź!
Pozdrawiam!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #169 dnia: 10 Września 2007, 15:59 »
jak zbliżasz sie do małej uzywaj najlepiej maseczki, żeby nie dmuchac jej bezposrednio w twarzyczkę...no i oczywiscię, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 10 Września 2007, 23:10 »
Agula wapno wit C, jak gorączka to pyrosal albo apap. Mała nie powinna się zarazić bo dostaje przeciwciała w twoimmleku. Ja jestem przeziębiona już tydzień czasu i mała odpukać zdrowa. Po prostu nie całuj nie przytulaj za mocno itd. Albo tak jak radzi DEmka maseczka na twarz. U mnie przez kilka dni była moja mama i ja praktycznie tylko Zuzię karmiłam żeby jak najmniej na nią dmuchać. Serce bolało że nie mogę wyprzytulać i wycałować ale zdrówko Zuziny ważniejsze.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #171 dnia: 13 Września 2007, 16:19 »
Demko, Morgaino dziękuję za dobre rady! ;)
Zastosowałam się do nich a i to samo zalecił mi doktor!
Już jest lepiej chociaż jeszcze nie tak do końca!
hm... zalecone miałam też picie duzej ilosci herbatki malinowej i wlasnie sie zastanawiam bo Kamisia dostala uczulenia na buźce...  :( ... a najciekawsze jest to ze bardziej z prawej strony buźki niż z lewej, na skroni i za uszkiem?! hm... zastanawiam się od czego?czy to moze byc od tej herbatki? W sumie nic nowego do jadlospisu nie wprowadzalam...
Macie jakieś dobre sprawdzone rady na uczulonko u dzieciaczków? :-\

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Września 2007, 10:06 »
Ale wam córcia rośnie - mała gadułka :)

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Września 2007, 10:35 »
Agula a czy te krosteczki są takie bezbarwne, że ich prawie nie widać ale czujesz jak dotykasz buzia że jest szorstka?
Moja Lenka tak miała jak wprowadziłam jej mleczko sztuczne i też o dziwo tylko z jednej strony, myślałam że może od pieluszki na której leży ale chyba nie. Potem samo zeszło nawet nie wiem kiedy. Więc myślę że może to być jakaś reakcja na nowości, obserwój małą jak nie zejdzie za jakiś czas to skonsultuj z lekarzem. A co do malin to wiem, że nie uczulaja bo ja też ich dużo jadłam.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #174 dnia: 14 Września 2007, 12:04 »
Martulko ojjj rośnie  rośnie  :Serduszka:... zatanawiam się co będzie się działo w przyszłości jak już teraz powolutku robi się z niej taka malutka "gadułka"  :tak_2: :wink: ... ale dyskusje z Nią są przesłodkie i przezabawne !!! :Serduszka: ... w ogóle takie maluszki są przecudne!!!hihihii

Meguś jak narazie ( i oby jak najdłużej  :balonik:) karmię Małą tylko i wyłącznie piersią, więc  to nie to, chociaż powiem Ci że faktycznie te krosteczki są delikatne, ale jak Ją ponoszę albo przytulę to te miejsca zaczerwieniają się. Właśnie też zastanawiałam się czy to przypadkiem nie od pieluszki (może źle wypłukane?) albo od moich ubrań? Wyspkę ma tylko na buźce i właśnie bardziej z prawej strony, chociaż zaobserwowałam kilka kropek po lewej stronie na wysokości uszka. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem wysypka "kontaktowa"???
Będę obserwować maleńką i jak wysypka nie zejdzie to skoczymy do doktora! Mam nadzieje ze zejdzie!
... ostatnio dodawałam do indyka majeranek i duzo natki pietruszki, hm... a może to od tego?
Poobserwujemy i zobaczymy!!!!
W każdym bądź razie dziękuję Megi za zainteresowanie i podzielenie się swoimi obserwacjami i doświadczeniami!!! :uscisk:
Ucałuj od nas Lenkę Pięknotkę Malutką!!! Aaaaa i wesołej zabawy życzymy na weselu!! :cancan:
... jutro jedziemy nad morze do teściów, znajomi biorą ślub ale my niestety zrezygnowalismy z weselicha ... ale do kościólka z kwiatkami wypadałoby iść!!!Więc o ile Kamilka nam pozwoli to pójdziemy  :lol:... Tańce odbijemy w przyszłości! :wink:

POZDRAWIAM SERDECZNIE! :id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #175 dnia: 14 Września 2007, 12:12 »
AGULA w koncu i ja tu zawitalam  :hello: :skacza:

Malutka rosnie jak na drozdzach  :brawo_2: super ,ze powoli z kapiela sie poprawia  :)

Mam nadzieje ,ze te krostki to nic powaznego i jak szybko sie pojawilo to szybko samo zniknie.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 14 Września 2007, 12:14 »
AGULA, mam nadzieję, że krostki znikną i to nie jest coś poważnego. Może rzeczywiście od Twoich i innych ludzi przytulających Kamilkę ubrań ? :drapanie: gdzieś czytałam o czyms takim, ale nie pamiętam gdzie  :-\

Pozdrawiam

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #177 dnia: 14 Września 2007, 13:04 »
Aga to może być od twoich ubrań
mała się przytulałą z jednej strony i bach
dlatego radzą żeby dorosłe ciuchy też prać w dzieciowym proszku

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #178 dnia: 15 Września 2007, 09:39 »
Agula nie ma za co dziękować- w końcu nasze dzieci miały urodzić się tego samego dnia więc prawie jak bliźniaczki- chociaż moja łobuziara popsuła szyki:)
A faktycznie te krostki mogą być od naszych ubrań tylko że jak u nas zeszły to już się nie pojawiły a proszku nie zmieniłam do swoich ubrań.
Z rugiej strony sobie myślę że to normalne zminy skórne bo przecież to wszystko jest nowe dla skóry dziecka. Każda styczność z jakimś materiałem jest dla dzieci obca. Przez dziewięć m-cy przebywały w bezpiecznym miejscu, tylko w wodach na golaska a po urodzeniu bach jakieś ubranka, pieluchy więc to musi bć szok dla nich.
Buziaczki dla Kamilci i jakieś foteczki poprosimy

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #179 dnia: 15 Września 2007, 11:07 »
Agula moc buziaczków dla dwumiesiecznej Kamilki :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: