Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #120 dnia: 13 Sierpnia 2007, 13:52 »
A jak długo chcecie stosowac tą metodą przewijakową?

Buziaki dla niemowlaczka :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #121 dnia: 13 Sierpnia 2007, 14:11 »
śliczna córeczka

uściskaj ją mocno

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Sierpnia 2007, 16:00 »
a widzicie moja mała jak ma tem ok 39 to juz podkurcza nozki i zaczyna plakac jakby ja parzylo
kazde dziecko inne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #123 dnia: 14 Sierpnia 2007, 14:18 »
Merkunku, Martulko, Agulkaaa buziaki i uściski przekazane!  :wink:
Dziękujemy dziękujemy i również przesyłamy caluska i uściski od Naszej Słodkiej Niuni! :uscisk:

Martulko taką "kąpiel" będziemy stosować aż do skutku, tzn. będziemy próbować do momentu aż Maleńka zacznie tolerować wanienkę. Być może dziś spróbujemy z wanienką, jeśli się nie uda to znów na kilka dni powrócimy do poprzedniej metody!
W każdym bądź razie  kąpiel na przewijaku też nam calkiem nieźle wychodzi! :tak_2: Kamilka zostaje umyta tak dokładnie jakbysmy robili to w wanience, poczynając od główki a kończąc na paluszkach u tych maleńkich słodkich stópek.  :los: :Serduszka: higienka jest zachowana stuprocentowa! :tak_2: :ok:

Jagódko masz rację. Każde dzieciątko jest inne i każde trzeba traktować indywidualnie! Poprostu musimy uczyć się od Skarbusiów co jest dla nich dobre a co złe!

Pozdrawiam Was serdecznie!!! :id_juz:

Ps.
Kamilka skończyła dziś 30 dobę życia po drugiej stronie brzusia!hihhihihi!  :Serduszka: Cwaniak mały się robi, że hoho!  :tak_2: :Serduszka:
Zapomniałam Wam powiedzieć, ze od niedzieli zaczyna akceptować smoczek (ale tylko do spania!  :dzidzia:). Nie jestem fanką smoków, ale cóż czasami trzeba go zastosować!  ;)

:id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #124 dnia: 14 Sierpnia 2007, 15:22 »
Gratulacje z okazji 30 dni wsrod nas  :skacza: :skacza: :skacza:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #125 dnia: 14 Sierpnia 2007, 15:33 »
Gratulacje dla słodkiego Maluszka! Tylko jakieś fotki by się przydały... taka okazja! :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:05 »
a ja jestem zdania że poto smoczki wymyslili żeby dzieciaczkom zaspokoic ich odruch ssania ktory w pierwszych miesiącach zycia jest najwazniejszy i najsilniejszy
moja tez nie zawsze chce monia ale zasypia wieczorkiem z nim i juz wie ze jak smoczek do buzi to trzeba zamknąc oczki i spac

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 14 Sierpnia 2007, 18:34 »
no właśnie jakieś fotki poprosimy

ja tam jestem za smoczkami
przynajmniej tak dziecko nie płacze bo potrafi się uspokoić
a teraz takie ładne smoczki są że aż miło :):):)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #128 dnia: 14 Sierpnia 2007, 22:35 »
No tak Agulko smoczki są sliczne :) Ale zeby jeszcze dzidzia chciała je ssac :)
mój mały ma kolkecje ponad 10 smoków hhihi ale tylko si enimi bawi :)

Prosze o fotki :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #129 dnia: 21 Sierpnia 2007, 15:42 »
WITAJCIE DZIEWCZYNY!

Czas tak szybciutko leci, a przy maluszku najbardziej to widać...
Dopiero dziś znalazłam chwilke żeby zajrzeć na forum!
Elu, Agulko, Jagodko  Nasza Dzidzia smoka "zasysa" tylko do spania!A tak nie chce i go odrzuca!Więc jesteśmy zadowoleni!  :tak_2: Co prawda jak usypia i jej wypadnie to zaczyna płakać więc musimy jej go podawać i często przytrzymywać,  ale juz w czasie snu wypluwa ... i bardzo fajnie! ;D

Jaguniu, Kasieńko Dziękujemy za życzenia i gratulacje z okazji 30 dzionka!hihi... no... właśnie dziś nasza słodziutka panna skończyla 37 dobę życia po drugiej stronie brzusia!hhihiih
Jest słodka!Rośnie jak na drożdżach! :Serduszka: :Serduszka:
Od piątku zaczęła powolutku gaworzyć i jeszcze bardziej nas zaczepiać!  :Serduszka: Wydaje niesamowicie radosne  pojedyńcze dźwięki! i chyba... powoli zaczyna się do nas świadomie uśmiechać!! :Serduszka:
Z każdym dniem coraz bardziej nas zaskakuje!!! ;D
15 sierpnia (z okazji 1 miesiączka Kamilki) zaliczyliśmy pierwszą wielką podróż do Prababci Stasi i Babci i Dziadka nad morze!Co prawda Dziadek jeszcze nie wrocił z rejsu ale ponoć zdjęcia wnusi wiszą w odpowiednich miejscach na statku!hihihihi
W czasie podróży Kamilka była bardzo grzeczna!Spała jak aniołek, a jak wyjeżdzalismy to mielismy malutkiego stresa bo pierwsza przejażdżka do lekarza była dla Skarbusia wielkim przeżyciem i bardzo płakała. A tu okazało się że Nasza Córunia polubiła jazdę samochodem!
A w ostatni weekendzik bylismy u drugich "dziadków" i prababci Marii, tym razem nad jeziorem (ok. 80 kilometrów od Szczecina) i Niunia też była bardzo grzeczna! :Serduszka:
Tylko wieczorkiem , chyba z nadmiaru emocji chwyciła ją kolka, która jednak nie trwała długo! Położna mówiła że tak właśnie Maleńka może reagować na nadmiar wrażeń, gości, itp.
...przyzwyczai się! :)
... niestety nadal nie lubi się kąpać!Rany jak ja dzisiaj żałuje że tego ostatniego wieczoru w szpitalu zawiozałm ją do kąpania! Gdybym wiedziała...  :Kwasny:  Pewnie gdyby nie ten uraz szpitalny to dziś nie byłoby żadnego problemu! No cóż przyzwyczai się! Cierpliwie Poczekamy!!
A tak ogólnie wszystko jest OK!
Pozdrawiamy serdecznie wszystkie forumkowe ciocie!
A tutaj kilka najnowszych fotek:

... Nasz Skarb drugi raz w życiu w samochodowym foteliku ... ufff ... śpi sobie słodziutko ... hihiii  :Serduszka:

Pierwszy nadmorski oddech ...

A tu na spacerku u drugich "dziadków"

Kamilka w foteliku puszcza buziakowe bąbelki ... hihih

Jeden z pierwszych uśmiechów dla Babci i Dziadka  :Serduszka:

A tu z Mamusią i Tatusiem  :Serduszka:

z mamusią ... ... z tatusiem ...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #130 dnia: 21 Sierpnia 2007, 16:01 »
rośnie Wam córa, że hoho :D Słodka i taka kruszynka :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #131 dnia: 21 Sierpnia 2007, 16:36 »
wspaniała rodzinka, gratuluję wam kochani

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #132 dnia: 21 Sierpnia 2007, 17:02 »
a może z tym kąpaniem, to jest tak,że to Wy tak bardzo się tym stresujecie i przeżywacie,że to sie Małej udziela?taka panika...?Generalnie małe dzieci nie lubią się kąpać.Dopiero potem się przyzwyczajają.Mój Mały tak się darł,że robił się siny i nie oddychał z płaczu w czsasie kąpieli.Ale starałam sie,żeby kąpiel trwała dosłownie minutkę.Tak raz, dwa...
A w szpitalu to wszędzie tak kąpią.U mnie dzieci pod kran wkładały pielęgniarki i szybko myły.Uwierz mi,że wszystkie się darły w niebogłosy. I szybko golaski oddawali matkom,żeby sobie ubrały same.A u was jak to wyglądało w szpitalu?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #133 dnia: 21 Sierpnia 2007, 18:59 »
Ale cudowna Niunia  ;D Jeszcze Wam nie gratulowałam :-\ A wiec GRATULACJE! ;D A z tym kapaniem to zgadzam sie z Mariolką.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #134 dnia: 22 Sierpnia 2007, 08:53 »
AGULA pewnie to co napiszę nie spodoba ci się, ale dłużej już nie wytrzymam

Kobieto opanuj się. O jakim urazie szpitalnym ty piszesz. Przecież 2-3 dniowe dziecko nie pamięta tego co było. Ten uraz to chyba wy macie. Przecież tak jak pisała Mariola wszędzie położne tak kąpią dzieci i to normalne, że dzieci płaczą. Z reguły maluszki płaczą przy pierwszych kąpielach.
Ale musisz dać Kamili szansę polubić kąpiele. Ile chcesz jeszcze czekać, aż pójdzie do szkoły czy do 18-tki  ???
Pomyśl czy ty chciałabyś myć się przez miesiąc na sucho. Jakbyś się czuła? Tak samo czuje się Kamila.
Jeżeli mała płacze to spróbuj ją trochę nakarmić przed kąpielą i początkowo niech ta kąpiel trwa 1-2 minuty a stopniowo jak mała zacznie się oswajać możecie wydłużać czas kąpieli.
Musicie próbować bo tak to ona nigdy się nie przyzwyczai, bo nie będzie tego znała. A potem na widok wody będzie uciekać jak dzikus.

Uff napisałam co chciałam, a teraz możesz się na mnie obrazić.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Sierpnia 2007, 09:15 »
Marta ja popieram to co napisałaś. Ja też narzekałam że Tosia się drze i darła się do 3 miesiąca. A potem jej przeszło, tyle że ja z nią zaczełam wchodzić do wody i z nią się kąpałam. Kąpiele na sucho to jakiś cyrk!

A niemowlęta w szpitalu są traktowane jak szmatki więc Agula z takim "urazem" jak Twoja to każde wychodzi.

Moim zdaniem niezle przesadzasz i panikujesz niepotrzebnie. Ja wiem, Twoje pierwsze dziecko no ale BEZ PRZESADY!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #136 dnia: 22 Sierpnia 2007, 13:20 »
No właśnie..... martulka napisała to czego ja nie chciałam, żeby Cię nie urazić ale taka jest prawda. KAŻDE dziecko jest tak w szpitalu kąpane, bo pielęgniarka na swojej zmianie musi wykąpać około 20 takich maluchów. Zresztą to dla nich chleb powszedni i sie nie cackają. Mi tez było przyko jak to widziałam i Szymek strasznie płakał ale w domu tylko przy pierwszej kąpieli tak bylo a potem juz się cieszył i uwielbia się kąpać.

Wsadzajcie Małą do kąpania tak jak Martulka pisze, niech trochę podje wcześniej i wykąpcie Ją bardzo szybko, w końcu się przyzwyczai. Musicie też zobaczyc w jakiej wodzie Mała lubi się kąpać, w chłodniejszej czy w cieplejszej. Może za zimną lub za ciepłą dla Niej wodę wlewaliście. Mój np. uwielbia ciepłą wodę, coś jak Wiktorek Marty. Ja tez nie lubię jak moje dziecko płacze czy wręcz krzyczy ale w inny sposób Jej nie nauczycie. Będzie dobrze ale musicie próbować bo nie gniewaj się - ale to już zakrawa pod paranoje....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 22 Sierpnia 2007, 14:35 »
dobrze dziewczyny piszą. Musicie się przełamac i zacząć chociaż próbować kąpać ją normalnie.Na pewno bedzie krzyczeć. Mój się darł wniebogłosy przez 3 miesiace9tak jak Tosia Rybki), sinial z płaczu i się zapowietrzał.Potem mu przeszło jak ręką odjął i zaczął uwielbiać wodę.A teraz?z wody go wyjąc nie można.Jak jakieś wodne dziecko.Nad morzem to z wody wyjść nie chce. Tak wiec próbujcie
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #138 dnia: 22 Sierpnia 2007, 15:45 »
Cześć dziewczyny!
Fakt!To nasze pierszwe dzieciątko, więc musimy sie siebie uczyc nawzajem!!
W sumie to wszystkie macie rację! ... nie przejmujcie się, Strasznie ciężko jest mnie obrazić! Więc spoko!  ;) Tyle tylko że do paranoi to nam jeszcze daleko!
Dzieki dziewczyny za dobre rady!Metody które proponujecie były juz przez nas stosowane ... bez skutku!Wiem wiem, cierpliwie musimy czekać az Kamilka polubi kąpiele!Macie juz doswiadczenie w tym temacie bo przeciez same to przeszlyscie! :) wiec dzieki! :)
Możecie mi wierzyć lub nie, panikować nie panikujemy bo to by jeszcze gorzej się Małej udzielało, więc Ona  poprostu krzyczy, robi się bordowa, czasami lapie bezdech i a my spokojnie robimy swoje. Zdajemy sobie sprawę, ze to kiedyś minie bo przecież musi. A jeżeli chodzi o te tzw. "kąpiele na sucho" to nie jest tak jak sobie myslicie!Mała jest doskonale umyta, każdy zakątek ciałka i fałdeczka.  Najpierw jest poprostu delikatnie namydlana a potem polewana cieplutką wodą tyle tylko że nie wkładamy jej do wanienki bo wtedy jest histeria!To jest jedna ze skuteczniejszych metod, więc coś w tym jest. Higiena jest jak najbardziej zachowywana ... nie wyobrażam sobie żeby było inaczej!!
Jeżeli chodzi o ostatnią kapiel w szpitalu to pewną opinię od wiarygodnej osoby pozostawię dla siebie! ...
A mam poprostu wyrzuty sumienia bo po dwóch kapielach zachowywala sie jak aniolek a po ostatniej ... masakra! A pani ktora ją kąpała dziwnym trafem 2X przychodzila do nas dziwnie sie tlumacząc. ... Ale zapomnijmy o tym!Nie ma tematu!Ale jeszcze raz serdeczne dzieki za zainteresowanie!Wiedzialam, ze można na Was liczyć! ;)

Zmieniając temat ...
Demko,Olkahof, Anulko33!!!...Dziekujemy!!! ;)

Pozdrawiam! ;)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 22 Sierpnia 2007, 16:39 »
Agula a może tak potrzymaj ja chiwlke w ubranku w suchej wanience :?: Później nalewaj wody tyle o ile..żeby tylko mokre czuła a później dopiero zwiekszaj ilość wody :?: Ja tylko tak kombinuje, bo moja Oliwka uwielbia wode od urodzenia- to raczej ja zawsze na siłe muszę ja wcyciagac a obraza sie wtedy albo drze przeogromnie...Lubi wodę i tyle..

A co się stało podczas tej ostatniej kompieli w szpitalu :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 22 Sierpnia 2007, 20:31 »
z tym ubraniem, to podobnie robiła moja szwagierka.Jej mały musiał być podczas kąpania przykryty mokra pieluszką.I wszystko było ok.Moze to jest sposób na wasze?

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #141 dnia: 23 Sierpnia 2007, 11:16 »
Demko, faktycznie moze to dobry pomysł z tą wanienką!Musimy wypróbować! ;) ...
... Przepraszam, ale nie chcę już rozstrząsać tej ostatniej szpitalnej kąpieli. W każdym bądź razie pani mająca wówczas zmianę na noworodkach nie miała humoru  :dno:, więc złośliwie odsyłała matki z noworodkami  (w tym także i nas) na później ... a później miała chyba wyrzuty sumienia bo po tej niezapomnianej kąpieli aż dwa razy nas odwiedziła... Kazdy ma prawo miec zly dzień, ale wybaczcie, nie kosztem niewinnych dzieci! ...
Demeczko! przepraszam,  ale zamknę już ten temat! ok? :biala_flaga:

Mariolko, właśnie wczoraj w czasie kąpiółki przykryłam jej brzuszek ciepłą mokrą pieluszką i powiem Ci, że na chwilunie sie uspokoiła! ;) Powoli małymi kroczkami do przodu!Będzie dobrze!Grunt to dobre nastawienie!  ;)

...

A zapomniałam wczoraj napisać, że byliśmy z Kamilką na USG bioderek i doktor potwierdził, że wszystko jest w porządku!! :ok: Bardzo się cieszymy!!! ... A jak będzie miała 3,5 miesiączka to mamy przyjść do kontroli.

Pozdrawiamy i milego dnia zyczymy!
 :id_juz:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #142 dnia: 23 Sierpnia 2007, 11:40 »
no widzisz :ok:

musicie sie przełamac, juz powolutku kroczek do przodu :ok:

ona tak popłacze jeszcze troche a potem sie przyzwyczai - wszystkie maludy płaczem reaguja na cos nieznanego, to normalne

pozdrawiam wasza rodzinke, widac ze jestescie zakochani w swoim dzieciatku na maksa
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 23 Sierpnia 2007, 14:58 »
Witaj AGULA po długiej przerwie:)

Kamilka jest przesłodka!! Rośnie jak na drożdżach:) Wy wyglądacie na baardzo szczęśliwą rodzinkę i tego Wam baaardzo gratuluje!!

Wierzę, że Malutka w końcu polubi tą przyjemną czynność jak kąpanie i już niedługo nie będzie to dla niej katorgą tylko odprężeniem po całym dniu:) Na pewno robicie tak, jak podpowiada Wam wasza intuicja:)

pozdrawiam!!

Buziaki dla Kamilki!!

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 23 Sierpnia 2007, 15:03 »
Agula jeżeli nie chcesz pisac nie pisz...po co niepotrzebnie przypominać sobie o czymś o czym wolimy zapomnieć... Rozumiem :D

Cieszę sie, że wczorajsza kapiel była ciutke lepsza i zobaczysz teraz juz bedzie tylko lepiej :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #145 dnia: 23 Sierpnia 2007, 19:32 »
Dzięki Tajusiu!Pewnie każdy z nas jest baaaardzo zakochany w swoim Skarbeńku! :tak_2: :Serduszka: Jak mogłoby być inaczej? hihihih.....

Dzięki Demko! Pewnie, że będzie już tylko lepiej!!!!  :ok:

Witaj Martynko! Dzięki że zajrzałaś do nas!!!
Oj rośnie pannica rośnie!!!Jest coraz zabawniejsza! :Serduszka:
Kamilka również przesyla caluska cioci Martynki!  :uscisk:

Pozdrawiamy Was serdecznie!!!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 24 Sierpnia 2007, 08:47 »
no to super małymi kroczkami dojedziecie wkońcu do przyjemnej kąpieli :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 24 Sierpnia 2007, 15:00 »
moja darła sie w niebogłosy w czasie kapieli bo w szpitalu tez ja rzucali jak worek kartofli
ale my kladlismy ja na pieluszce i potem ja to pieluszką owijaliśmy i bylo jej ciaplutko i milo

musicie sprawdzic tez tem wody bo moja mala lubi sie kapac tak w 37-38 C nie wiecej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #148 dnia: 24 Sierpnia 2007, 16:09 »
Jagódko, Agulko Witajcie!Nasza raczej z tych, które lubią ciepełko. Chyba Pyzulce odpowiada Temp. ok. 40 stC. Pieluszkę też stosujemy...  :) Powolutku powolutku robi postępy ... wczoraj już tak bardzo nie histeryzowała ... troszkę krócej ...  ;)
Wspólnie dojdziemy do wprawy!
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu! :wink: :id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #149 dnia: 30 Sierpnia 2007, 08:06 »
Nasza raczej z tych, które lubią ciepełko. Chyba Pyzulce odpowiada Temp. ok. 40 stC. Pieluszkę też stosujemy...  :) Powolutku powolutku robi postępy ... wczoraj już tak bardzo nie histeryzowała ... troszkę krócej ...  ;)
Wspólnie dojdziemy do wprawy!

Zycze Wam  zcalego serca aby w koncu nie bylo zadnego problemu z kapaniem Kamilki.  :ok: