Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Lipca 2007, 20:40 »
gratulacje :D
śliczna dziewczynka :D :skacza:
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Lipca 2007, 18:58 »
Witajcie!!! :hello:
Wiem wiem … jestem spóźniona, ale myślę, że mi wybaczycie, bo przecież w tej chwili Małe CUDO JEST NAJWAŻNIEJSZE NA ŚWIECIE!
Udało mi się na chwilkę usiąść przed komputerem, i mam nadzieję, że pokrótce uda opisać ten cudowny dzień 15 lipca 2007 r., kiedy to na świat przyszła Nasza Najwspanialsza i Najcenniejsza Niespodzianka … Kamilka! :serce:

Zacznę może od soboty 14 lipca, kiedy to jeszcze z rana odwiedziłam Panią Doktor na wizycie kontrolnej.
Podczas kontroli P. Doktor oznajmiła nam, że mam rozwarcie na 1,5 i skróconą szyjkę macicy, więc organizm powoli szykuje się do porodu, ale spokojnie jeszcze tak do 5 dni powinnam sobie pochodzić, ze Skarbeńkiem w brzuszku! I że jak do tej pory wszystko jest OK. i śmiało można powiedzieć, ze szczęśliwie donosiłam ciążę do planowanego terminu a teraz niech się dzieje wola nieba!:) Szczęśliwi, uspokojeni i przygotowani do akcji pojechaliśmy sobie na zakupy a po zakupach mąż wywiózł mnie na dłuuuugi spacerek!

... Wieczorkiem w sobotę ok. godź. 22 poczułam delikatne napięcie brzusia i „ćmienie” w podbrzuszu, ale byłam spokojna bo to było naprawdę delikatne i byłam przekonana, że to są raczej skurcze przepowiadające przygotowujące do wielkiego dnia. Tak sobie z mężusiem usiedliśmy i stwierdziliśmy, że to może być Nasz ostatni weekend we dwoje!  :wink:
( mały przerywnik … 13:09 … hihih…. właśnie Nasza Niunia skończyła 11 dobę życia  :serce:)
… wracając do tematu na wszelki wypadek wzięliśmy się za ostatnie porządki przygotowawcze ;)
Kiedy ok. godz. 1 w nocy to „ćmienie” nie ustępowało stwierdziłam, że to chyba jednak zaczyna się skurczyk przygotowujący do porodu, ale nadal nie były to żadne jakieś bolesne bóle.
Powiedziałam mężusiowi żeby położył się spać, bo coś mi się wydaje, że to faktycznie jest ostatnia noc we dwoje. Hihihi  :lol:
Ja postanowiłam obserwować to napięcie, co by przypadkiem nie przespać porodu! hiihi
Od godz. 1 w nocy miałam delikatniutkie skurcze, co 5 minut (zapisywałam każdy! oczywiście tylko podejrzewałam ze to jest skurcz bo tak naprawdę tak do końca nie byłam tego pewna) ;)  :drapanie:
Jak kładłam się do łóżka to czułam dyskomfort podczas leżenia, więc postanowiłam znaleźć sobie zajęcie. Poczytałam gazetkę dla mam, poszukałam w książce objawy przepowiadające poród, poszłam sobie po raz kolejny pod prysznic, pomimo króciutkich paznokci zrobiłam sobie ponowny pedicure , sprawdziłam wg listy ze szkoły rodzenia czy wszystko zostało spakowane do walizki szpitalnej, i takie tam!!! I tak zeszło mi do 6 rano.
Skurcze się nie nasilały, ale pojawiały, co 5 minut, więc o 6 rano obudziłam mężusia i stwierdziliśmy, że dla świętego spokoju pojedziemy do szpitala zrobić KTG żeby nie daj Boże nic złego się nie działo.
Przed wyjazdem zrobiłam sobie ostatnią fotkę z brzusiem, przeczuwając, że będzie to już ostatnie takie zdjęcie.  :kierowca:
Niedziela 15.07.2007 r. ok. 7 rano pojawiliśmy się na izbie przyjęć … musieliśmy pukać do okienka i budzić Panią przyjmującą nas, która wyskoczyła zaspana jak opętana i nie wiedziała cos się dzieje. Pomimo powagi sytuacji mieliśmy z mężem ubaw.  :czeka: :grin:
Na izbie porobili mi wstępne badania i zakwalifikowali do porodu! (Nie wszystkie badania należały do najprzyjemniejszych! ) :???:
Pojechaliśmy windą na górę na porodówkę ;)
Tam przyjęli nas bardzo miło, położyli na łóżku porodowym, zrobili wywiad, podłączyli KTG i kazali czekać na rozwój akcji! … Praktycznie nie czułam zdenerwowania i jakiegoś wielkiego stresu, a jak jeszcze zobaczyłam Panią Teresę, niesamowitą rewelacyjną i wielkiego serca położną, do której przez 9 tygodni uczęszczaliśmy na szkołę rodzenia, to już w ogóle byłam przeszczęśliwa. Strasznie się ucieszyliśmy, że to akurat P. Teresa rozpoczęła niedzielną zmianę i że to właśnie nam udało się trafić na Nią podczas porodu!!! Mała Nasza Spryciula wiedziała jaki dzień sobie wybrać na przyjście na świat na drugą stronę brzuszka. hihi …  :brawo:
I tak akcja się powolutku rozkręcała. O godz. 8 miałam jeszcze rozwarcie na 3 cm , ale szybciutko zaczęło się powiększać. Po godz. 10 zaczęły się mocniejsze skurcze, ale jeszcze do wytrzymania. Po godzinie 11 ból się zaostrzył. Miałam momenty, że w przerwie między skurczami zasypiałam i mężuś musiał mnie budzić, w między czasie podpowiadając, kiedy i jak mam oddychać. Poród starałam się odbyć aktywnie! Nie ma chyba nic gorszego jak leżeć podczas skurczu! Bynajmniej dla mnie. Leżąc czułam straszny dyskomfort. Podczas całego porodu chodziłam i wykonywałam ćwiczenia, których nauczyliśmy się na szkole rodzenia. To naprawdę pomaga! Polecam innym przyszłym mamusiom.  :ok:
Momentami miałam już dość, i bardzo chciałam żeby ten ból jak najszybciej się skończył. Dostałam delikatne znieczulenie, które w sumie okazało się niepotrzebne, bo akcja bardzo szybko przyspieszyła do przodu. Cała ekipa medyczna, która asystowała nam podczas tego wielkiego dnia była pod wielkim wrażeniem, że tak szybciutko nam to idzie i że jestem twardzielką, bo rzekomo wcale nie histeryzowałam  ::)  (przepraszam za nieskromność ale powtarzam słowa doktorki  :oops: :wink: :mrgreen:)
Owszem miałam momenty, że już pod koniec ból doprowadzał mnie do płaczu, ale nie było aż tak źle! Mąż mówi, że byłam dzielna!:) Dziękuję Kochanie!  :przytul:
…I tak ok. godz. 12 miałam już rozwarcie na 8 cm a po częściowym pęknięciu i dodatkowo częściowym przebiciu wód płodowych rozwarcie prawie natychmiast zrobiło się na 10 cm.
I zaczęła się II faza porodu! Nie należała do przyjemności, ale poszło w miarę szybciutko.
I tak o godz. 13:09 PRZYSZŁA NA ŚWIAT NASZA WYCZEKIWANA NIESPODZIANKA!!! CÓRECZKA KAMILKA MARIA!!! ;))  :skacza: :Serduszka:  :Wzruszony:
Mąż obstawiał z Położną, że to będzie właśnie dziewczynka a my z p. Doktor, że to będzie chłopczyk! I wygrał Mężunio z P.Teresą! hihiih  … oczywiście dumny i wzruszony  Tatuś przeciął pępowinę!!! Było super! Tak jak chcieliśmy żeby było! :ok: :brawo: :tak_2: :Wzruszony:

I tak właśnie od godz. 13:09, dnia 15 lipca 2007 r. jest już z Nami Nasza Wymarzona i Wyczekiwana Niunia! … Jesteśmy w siódmym niebie!!!!! Nasz Skarb jest przesłodki i jak dla każdej Mamy i każdego Taty jest to nasze bezcenne i najwspanialsze na świecie słoneczko!!!
 :tak_2: :list_milosny: :Serduszka:

A w ogóle chciałam powiedzieć, że  :Zakochany: MAM NAJWSPANIALSZEGO MĘŻA NA ŚWIECIE!!!KAMILKU DZIĘKUJĘ CI BARDZO ZA TO, ŻE BYŁEŚ I JESTEŚ Z NAMI!!!
BEZ CIEBIE TEN PORÓD BYŁBY ZNACZNIE TRUDNIEJSZY!NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻEBY NIE BYŁO CIĘ Z NAMI W TAK WAŻNEJ CHWILI!!!
TO WSZYSTKO TWOJA ZASŁUGA!DZIĘKUJĘ!! DZIĘKUJĘ!!! PO STOKROĆ DZIĘKUJĘ!!!
SPISAŁEŚ SIĘ NA MEDAL!!!KOCHAMY CIĘ NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE!!!!!
 :serce: :serce: :serce:

Aaaaa… i chciałam również podziękować całemu personelowi, który pomógł Kamilce przyjść na świat!!! Szczególne ukłony w kierunku Pani Teresy!!! Dziękujemy bardzo!  :Daje_kwiatka: :bukiet:  :Daje_kwiatka: :bukiet:

…Ocena klimatu Oddziału Porodowego? W skali od 1-6 stawiam (+5), mały minusik za warunki prysznicowe (ale to naprawdę detal nie ważny uwagi). Personel na 6!!!  :ok:
… Ocena klimatu Oddziału Połogowego? W skali od 1-6 stawiam (+4). Minusik za warunki prysznicowe i klimacik zależny od położnej, która akurat była na zmianie. Praktycznie wszystkie położne fajne oprócz jednej!hehhe (ale to detal  :wink:)
Na noworodkach też całkiem nieźle! Małe minusiki też się znalazły, ale w sumie OK.

… to może na dzień dzisiejszy tyle, bo Skarbunio wzywa!!!:)
Nie obiecuję kiedy, ale postaram się na dniach nadrobić zaległości!

Pozdrawiamy serdecznie wszystkie forumkowe ciocie i jeszcze raz dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa i gratulacje!!!
 :id_juz:

PS. chciałam wkleić kilka fotek ale niestety coś sie dzieje z serwerem, więc fotki będa następnym razem!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Lipca 2007, 19:46 »
No i w koncu relacyjka z porodu :)
Z tego co piszesz bije taka radosc i szczescie ze normalnie chce sie rodzic :)

A moze jakies fotencje Kamilki ??

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Lipca 2007, 19:53 »
super  :Serduszka:super wszystko  :Serduszka:
wydrukuj sobie i powieś na lodówce w razie jakbyś miała spadek formy :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Lipca 2007, 21:16 »
AGULA, wzruszyłam się niemiłosiernie :) zwłaszcza po wyznaniach dla Mężusia!!! Brawa za tak wspaniałego faceta :) a Kamilka niech się chowa zdrowo i rośnie duuża!!!! Mam nadzieję, że za 6 m-cy napiszę relacyjkę z taką samą radością jak Ty!!!

Pozdrawiam

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Lipca 2007, 21:59 »
Niesamowita hostoria  :'( :'( :'( :'(
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Lipca 2007, 23:44 »
Hej hej !Witam ponownie!!!
Dzięki dziewczyny za cierpliwość w czytaniu tego elaboratu!hihi :lol: nie zanudziłam was?  ;D

No i w koncu relacyjka z porodu :)
Z tego co piszesz bije taka radosc i szczescie ze normalnie chce sie rodzic :)

A moze jakies fotencje Kamilki ??
Gwarantuję, że naturalny poród nie jest taki straszny!  ;) Nie ma co słuchać negatywnych opinii bo to potem źle działa na psychikę. Grunt to dobre nastawienie! :tak_2:

AGULA, wzruszyłam się niemiłosiernie :) zwłaszcza po wyznaniach dla Mężusia!!! Brawa za tak wspaniałego faceta :) a Kamilka niech się chowa zdrowo i rośnie duuża!!!! Mam nadzieję, że za 6 m-cy napiszę relacyjkę z taką samą radością jak Ty!!!

Pozdrawiam
Martynko!Zobaczysz czas szybko Ci zleci i za 6 miesięcy będziemy czytac o Twoim Szczęściu! ;) Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję!!! :bukiet:

super  :Serduszka:super wszystko  :Serduszka:
wydrukuj sobie i powieś na lodówce w razie jakbyś miała spadek formy :)

Martusiu mam nadzieję, że spadek nigdy nie nastąpi  ;D oby...

Niesamowita hostoria  :'( :'( :'( :'(

Dziękuję Elu!  :los:

Historię narodzin naszej córki chciałam opisać jeszcze szerzej żeby móc wyrazić to co czułam i czuję, ale nie mam teraz za dużo czasu, bo jak wiecie świat się kręci wokół naszego CUDU Słodkiej Kamilki!!! :Serduszka:

:serce: CUD NARODZIN NOWEGO ŻYCIA TO NAJPIĘKNIEJSZA RZECZ W ŻYCIU, JAKA MOŻE SIĘ PRZYTRAFIĆ DWÓM KOCHAJĄCYM SIĘ OSOBOM!  :serce: :tak_2:

... tak się właśnie zastanowiłam i muszę przyznać, że po cichutku bałam się porodu NIEPOTRZEBNIE  ;) a teraz jestem szczęśliwa że Niuniuś jest już nami po tej stronie brzuszka!!! ... normalnie jakby można było to już bym Ją schrupała  ;D :Serduszka:

A teraz uzupełniam historyjkę o obiecane fotki, które miały być wklejone w mojej  relacji ale coś się działo z netem ...

Ostatni sobotni spacerek z brzuszkiem  :smile:

... 15.07.2007, niedziela nad ranem ... godz. 6 z groszem ... zapada decyzja ... jedziemy na PORODÓWKĘ

...
i o 13:09 pojawia sięw naszym życiu Nasz SKARB   :Serduszka:

... dumny i szczęśliwy TATUŚ  :tak_2: :Zakochany:

... 18.07.2007 powrót do domku!!! :skacza:

Obiecuję na dniach, w wolnej chwili wkleić więcej fotek Kamilki! :Serduszka:
Póki co idę budzić Maluszka na hm... nie pamietam już które, ale napewno kolejne już jedzonko  :dzidzia:... hihihii
Pozdrawiam serdecznie!!
 :id_juz:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Lipca 2007, 07:18 »
Jaka śliczna mała istotka! I jaki dumny tata!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 27 Lipca 2007, 07:52 »
SLICZNIE :)  :serce:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 27 Lipca 2007, 08:37 »
AGULA, to zdjęcie jak Twój Mąż siedzi koło Kamilki i na nią patrzy jest boskie!!!!  :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Lipca 2007, 08:46 »
pieknie opisałas poród
taki powinna miec kazda kobieta

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Lipca 2007, 10:49 »
prześliczną Kamilkę macie

tak opisałaś całą akcję porodową że już troszkę mniej sie jej boję  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Lipca 2007, 13:52 »
AGULA   :brawo: za optymistyczna i wspaniala relacje  :D

Corcia wspaniala  :brawo:  , z pewnoscia mozesz byc dumna z meza  :brawo:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Lipca 2007, 14:09 »
Sliczne fotki :) I widze Puchatkową firaneczkę :)
A to budzisz mała na jedzenie ?? Myslałam ze nie trzeba ...

Czekamy na kolejne fotki :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Lipca 2007, 14:37 »
śliczności

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Lipca 2007, 21:08 »
AGULA podoba mi się twoja relacja z porodu, jest taka bezbolesna :)

A Kamilka jest przecudna, taka malusia i słodziutka :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Lipca 2007, 10:31 »
Agula relacja pierwsza klasa, ślicznie to wszystko opisałaś a niunia jest przepiękna:)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Lipca 2007, 02:00 »
Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa!...Starałam sie szczerze opisać swoje wrażenia emocje i odczucia! :los:

Jeśli znajdę chwilkę to postaram wkleić kilka zdjęć Naszego Skarbunia!!!

... Nasza Niunia miała dziś kolkę! Serce sie kraja jak nie możesz w żaden sposób pomóc takiej Kruszynce!
Teraz sobie spokojnie śpi na brzusiu u Tatusia!Aż żal ją budzić na karmienie. :Wzruszony:
Pozdrawiam!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Lipca 2007, 18:12 »
 :hello: AGULKA, pokaż nam swoją Niunię :) pewnie troszkę się zmieniła....

pozdrawiam

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #79 dnia: 29 Lipca 2007, 19:03 »
... uff... Niunia jak zasnęła po tym bólu brzuszka u Tatusia na ramieniu, tak praktycznie spokojnie nam spała prawie przez cała noc, aż musieliśmy ją budzić na karmienie. A była tak zaspana, że nie chciała ssać!  :wink:

Ale ten czas leci!!!

A tutaj kilka fotek naszego Najwspanialszego Skarbusia!!! :Serduszka:
Martynko!Chyba telepatycznie się porozumiewamy,próbuje wkleić kilka fotek  ;) Idzie mi to dość mozolnie bo Kamilka wzywa! :Serduszka: ... jak nie jeśćto kupka, albo przytulanko ... hihihi...ale jest  bosko...  :tak_2: :Serduszka:

15 lipiec jedno ze zdjęć jeszcze z porodówki ... (bez flesza - bo nie można było robić fotek z lampą!)

16 lipiec

... 17 lipiec ... fotki w telefonie ... bo mężuś zapomniał aparatu ... :los:

18 lipiec... jeszcze nie wiemy, że wyjdziemy do domku ...

19 lipiec ... nie mogłam się oprzeć ... hihihi :Serduszka:

20 lipiec...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #80 dnia: 29 Lipca 2007, 19:43 »
Ale słodziutki szkrab :)

Piękna dziewuszka :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 29 Lipca 2007, 20:27 »
AGULA!! cudo cudo i jeszcze raz cudo!! Przepiękną córeczkę macie :) 

A Wasze zdjęcie z porodówki....takie szczęście z Was bije!!

A to dla Kamilki z okazji dwutygodniowego pobytu po tej stronie brzuszka....BAJECZNEGO ŻYCIA jej życzę!!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Lipca 2007, 21:20 »
SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA KOMPLEMENTA DLA NASZEJ CÓRCI! :los:

MARTYNKO! DZIĘKUJEMY ZA PRZEŚLICZNE BAJKOWE ŻYCZENIA ... Powiemy Ci w sekrecie, że ... Puchatek i jego kumple to podstawowi przyjaciele figurujący w pokoju Kamilki!!! :hopsa: :tak_2: :Serduszka:

Pozdrawiamy serdecznie!!!

Ps. załamałam sie bo nawklejałam się fotek z całej 14-to dniówki Córci!!!... chciałam zmodyfikować to co napisałam wcześniej bo wtedy za szybko kliknęłam i wysłałam niepełnego niusa i... wszystko przepadło  :glupek: :depresja: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Lipca 2007, 21:26 »
Ojej, to się właśnie nazywa złośliwosć rzeczy martwych!!

AGULKA, u nas tez będzie tylko i wyłącznie Puchatek :) Uwielbia go mama, to i dziecię musi :) Ciuszków też szukam w Kubusia:)

Pozdrawiam, spokojnej nocki!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Lipca 2007, 08:10 »
Agula - relacja  z proodu piękna, i pełna miłości. :) Mysle, ze pomoż eprzełamać starch wielu z nas..  ;)

A Kamilka - cudowna   :Zakochany:

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #85 dnia: 30 Lipca 2007, 12:16 »
Kamilka jest taka słodka i maluteńka  :dzidzia:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #86 dnia: 30 Lipca 2007, 14:17 »
gratuluję :)
śliczna relacja :brawo:

bardzo dzielna z ciebie Mamusia :brawo:

a skarbeńka macie przesłodskiego :serce:

P>S>nie róbcie małej jeszcze zdjęć z fleszem bo takie malutkie oczęta źle znosza lampe błyskowa :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #87 dnia: 31 Lipca 2007, 05:27 »
AGULA jaka ona jest slodziutka  :los: :brawo_2: :brawo:  Gratulacje  :brawo: :uscisk: :brawo_2:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 1 Sierpnia 2007, 15:08 »
AGULKO, co u Was słychać?? Jak Kamilka?? Chodzicie już na spacerki??

Pozdrawiam Was gorąco i ucałowania dla Malutkiej!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Sierpnia 2007, 15:28 »
Hej Hej Martynko!A dziękujemy!U nas wszystko w porzadku!Poza małymi wyjątkami kiedy Malutka miewa ... chyba kolkę... wtedy jestesmy bezradni!
Wczoraj byliśmy na ważeniu Kamilki i chyba zebrała zbyt wiele emocji jak na jeden dzień, bo tojazda samochodem, przychodnia,i zaserwowalismy jej jeszcze wieczorna kąpiel w niezbyt ciepłym dla Niej pokoju (NIGDY WIECEJ TAK NIE ZROBIMY!!!) ...a potem bidulka nasza kochanieńka z przerwami popłakiwała i mąż tulił ja na ramieniu do 2 w nocy!  :Wzruszony:z  ...  A tak poza tym humorki dopisują!... teraz właśnie spi więc korzystam z chwili ...

VALL,TAJUSIU, MIMI, JAGNO, MARTYNKO!!!Jak zwykle dziękujemy za miłe i słodkie słowa! :wink: :smile: ... Mam nadzieję, że nasza relacja z narodzin Kamilki odsunie negatywne mysli i przełamie strach wielu przyszłych mam.  :ok: ... chociaż,muszę przyznać, że kilka dni przed porodem ja też miałam obawy... ale trzeba sie pozytywnie nastawić ... Grunt to pozytywne myślenie!...zawsze to będę powtarzać! :wink:
... Tajusiu masz rację co do robienia zdjęć z fleszem! Staramy sie robić fotki bez niego, ale czasem kusimy się żeby zrobić z fleszem. Mam nadzieję, że te kilka fotek, które juz zrobilismy z błyskiem (ale to takie z daleka) nie wpłyną negatywnie na oczka naszego Skarbusia!
 A teraz postaram się wkleic kilka kolejnych fotek... (tyle na ile pozwoli mi Malutki Smakuś Śpioszek, który w tej chwili słodko sobie śpi  :Serduszka:

Aaa.... zapomniałabym !!! czoraj bylismy na ważeniu naszej kochanej Pyzuni  :Serduszka: Od momentu powrotu do domku (to jest w okresie dwóch tygodni) Kamilka przybrała na wadze ok. 520 g!!! :Serduszka: :tak_2: :lol: Jak wychodziłyśmy ze szpitala (a było to równo 2 tygodnie temu - 18 lipca, Maleńka ważyła 3080 g a wczoraj ważyła już 3620 g!!! Apetycik ma!Oj ma!!!hihi... jakby mogła to by sie od piersi nie odrywała!

...
A teraz kilka fotek z kolejnych dni życia po drugiej stronie brzuszka Naszego Cukiereczka!!! :Serduszka:

19 lipiec... 4 doba życia  Skarbulka po drugiej stornie brzuszka  :Serduszka: ... pierwsza nocka w domku ... (nie mogłam sie oprzeć ... hihihi)

20 lipiec ... 5 doba życia Cukiereczka  po drugiej stronie brzuszka ...  :Serduszka:

21 lipiec ... 6 doba życia Naszej Słodkiej Niespodzianki po drugiej stronie brzusia ...  :Serduszka:

... przepyszne stopisko  ...hihih

22 lipiec ... 7 doba życia Kamilki ... Nasz Szkrab własnie kończy tydzień życia po drugiej stronie brzusia  :serce: :Serduszka:

23 lipiec ... 8 doba życia Pyzulki po drugiej stronie brzusia ...  :Serduszka:

24 lipiec ... 9 doba życia Niuniusi po drugiej stronie brzusia ... uwieczniona na fotkach w telefonie  :roll:

25 lipiec ... 10 doba życia Skarbusia po drugiej stronie brzuszka ...  :Serduszka:

26 lipiec ...11 doba życia Kamilci po drugiej stronie brzunia ... (MOJE DWA Śpiące SKARBY!!! ... znowu nie mogłam sie oprzeć! hihihihihiihi )  :Serduszka:

27 lipiec ... 12 doba życia Szkrabusia po drugiej stronie brzuszka ... te rączki nas powalają  :Serduszka:

28 lipiec ...13 doba życia Ptysiulka po drugiej stronie brzuszka  :Serduszka: ... Odwiedzinki Babci i Dziadka!!!

Biduleńka miała kolkę (aż serce się krajało jak płakała amy nie mogliśmy jej pomóc!  :Wzruszony: ... zmęczona płaczem zasnęła na ramieniu u Męża ...

... chwilowa przerwa ... pora karmienia Naszego Najwspanialszego Głodomorka!!!  :Serduszka:

POZDRAWIAM!!!!! :id_juz: