Autor Wątek: Studio Wizazu Liściasta - fryzurka i makijaz  (Przeczytany 51272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wikka
  • nowicjusz
  • *
Studio Wizazu - fryzurka i makijaz
« Odpowiedź #90 dnia: 23 Sierpnia 2005, 12:38 »
Marta, już pisałam że jak tylko będę miała wszystkie zdjęcia to wkleję tylko muszę też poczytać instrukcję bo wiem że gdzieś taka była na forum. Pozdrawiam

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #91 dnia: 23 Sierpnia 2005, 12:45 »
Demka, w 99% (zawsze zostawiam sobie ten 1% ;) ) jestem pewna, ze wybor byl jak najbardziej trafny i, ze bedziemy super zadowolone  :lol:

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 23 Sierpnia 2005, 16:47 »
Ja też mam ślub w Święta,jeszcze nie szukałam makijażystki i fryzjerki,zastanawiałam się nad polecanymi przez Was,ale struchlałam czytając Post Demki że wtedy większość pozamykanych,chyba więc trzeba będzie zacząć coś szukać,chyba też udam sie na Liściastą.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #93 dnia: 23 Sierpnia 2005, 17:09 »
demka jak wrocisz z probnego to daj znac moze ja tez sie tam wybiore

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #94 dnia: 23 Sierpnia 2005, 17:51 »
a ja dziś byłam na próbnym na Bukowym.. na Beżowej (jeszcze pod numerem2)..
 i jestem pod wrażeniem  :lol:

Przyszłam cholernie spięta..zdenerwowana.. tyle się słyszy o złym makijazu, nieodpowiednim podejsciu kosmetyczki itp.. ale mile się rozczarowałam :P

Byłam umówiona do p.Małgosi (bowiem ona będzie pracowała w dniu ślubu).
 Podeszła do sprawy bardzo profesjonalnie.. zapytała czy na na co dzień się maluję, jeżeli tak, to w jaki sposób. Chciała wiedzieć jaką będę miała sukienkę- chodziło o kolor, krój o to czy jest z gorsetem czy jednoczęściowa... pytała o kolor dodatków, o fryzurę.. o to czy będę jeszcze bardziej opalona.. czy mam jakieś życzenia itp.

umalowała mnie bardzo ładnie.. oczy oraz łuki brwiowe są fajnie jakby podkreślone... dodają uroku :D
 mi się bardzo podoba, ale zobaczymy co powie na to mój facecik hihi
Małgosia powiedziała, zebym pokazała się mamie, swiadkowej czy tacie..a przede wszystkim swojemy przyszłemu męzowi :mrgreen:  
 Powiedziała, ze jedną z ważniejszych rzeczy jest to, zebym ja się czułą w tym makijazu dobrze, zebym siebie poznała.. i tak jest  :P

Powiedziała takze, ze na 2 tygodnie przed slubem mam uzywac kremu nawilzającego do twarzy a na slub kupic sobie puder w kamieniu lub sypki i dac swiadowej by pilnowała czy się czasem nie świecę..

Jestem zadowolona... i warto było jechac taki kawał :)

z fryzjerek tam nie skorzystam, poniewaz p.Małgosia powiedziałą,ze tamtejsze fryzjerki (to są dwie oddzielne "firmy") czeszą ładnie,ale tylko wtedy gdy mają wenę oraz ochotę.. więc ryzykować nie będę  :shock:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 23 Sierpnia 2005, 18:36 »
Madzialena, a o której byłaś na próbie? Ja też tam dziś byłam, ale mam zgoła odmienne wrażenia :( .

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #96 dnia: 23 Sierpnia 2005, 18:53 »
ehh ja miałam na 11,ale bylam wczesniej... ok 10:30

I mogę się podzielic wrazeniami,bo juz mnie widział moj mężczyzna... Jest zachwycony.. normalnie te jego spojrzenia..  :oops:   ihihi  mówi, ze go kuszę... i strasznie go to kręci :lol:

Julia ja nie wiem... czy Ty taka wymagająca jestes czy masz takiego pecha... ile Ty juz tych makijazystek odwiedziłas? Nic Ci nie odpowiada.. :?
  moze sama się umaluj jesli masz czym.. bo nie wiem jak Ci pomóc..

co Ci się nie podobało w makijazu? ogólne wrażenie? kolory? ..

nie wiem,ja jestem zadowolona a po reakcji mego mena muszę przyznać, ze dobrze trafiłam  :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 23 Sierpnia 2005, 18:55 »
W takim razie gratuluję!  :D  A może wkleisz fotkę, aby również nasze oczy ucieszyć upększonym widokiem? :wink:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #98 dnia: 23 Sierpnia 2005, 19:48 »
Madzialenko - jeśli robiłaś sobie fotki to bardzo proszę wklej!
Ja mam fryzjerkę ale nie mam jeszcze pewnej makijażystki, więc ciągle szukam.

Cieszę się, ze w końcu znalazłaś to co chciałaś  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 23 Sierpnia 2005, 19:50 »
Madzialema napisz mi prosze gdzie dokladnie bylas ( bo to moje rejony) i ile cie to kosztowalo
ja co prawda mam jeszcze troche czasu ale juz zbieram informacje

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Sierpnia 2005, 21:52 »
Cytat: "Madzialena"
więc ryzykować nie będę

oj ja tez tak uważam...
Cytat: "agulkaaa"
demka jak wrocisz z probnego to daj znac moze ja tez sie tam wybiore

nie wiem czy będę miała próbny, może tak jak Magda Sz. obejdzie się bez, tylko takie wersje robocze...najwczesniej udam się tam w październiku, no może we wrześniu i jak będę po...dam znać :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Sierpnia 2005, 22:11 »
Niestety fotek nie mam... w zeszłym tygodniu po upadku na ziemię aparat się popsuł   :?
 Najpierw się nie włączał, potem nie pokazywał obrazu... w końcu robi zdjęcia ale jakies ciemnie,ze nie widac w ogóle makijazu.. w ogóle jakosć fotek okropna :cry:

Agulka wysłałam Ci namiary na priva :lol:

Julia a moze Ty byłas u innej makijazystki?

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 23 Sierpnia 2005, 22:34 »
dzieki MAdzialena:):):)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Sierpnia 2005, 08:30 »
Cytat: "Madzialena"
Julia a moze Ty byłas u innej makijazystki?

Myślę, że u tej samej, bo ja byłam umówiona zaraz po Tobie, na godzinę 12. Poszłam ze zdjęciem makijażu, który chciałam, aby mi wykonała-chodziło mi głównie o kolorystykę, ale nie widziała mnie w takich kolorach i zrobiła po swojemu. Niestety użyła połączenia różu i grafitu, co mi kompletnie nie odpowiadało ( a wybrany przeze mnie makijaż miał być w ciepłych odcieniach brązu), poprosiłam więć o złagodzenie tych barw, które zresztą niewiele pomogło. A na kombinowanie z brązami pani już nie miała czasu, bo czekała następna klientka.

[ Dodano: Sro Sie 24, 2005 7:32 am ]
Szkoda, że nie możesz zamieścić tutaj zdjęcia swojego makijażu. Ale najważniejsze, że już za pierwszym razem trafiłaś w dziesiątkę :)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #104 dnia: 24 Sierpnia 2005, 10:10 »
Cytat: "Julia"
Poszłam ze zdjęciem makijażu, który chciałam, aby mi wykonała-chodziło mi głównie o kolorystykę, ale nie widziała mnie w takich kolorach i zrobiła po swojemu
.

Julia, a moze wybralas takie kolory makijazu, ktore faktycznie nie bardzo pasuja do twojej urody, koloru oczu, karnacji i ogolnie wygladau? Moze warto byloby sprobowac po prostu powiedziec wizazystce jaka masz suknie, jak beda uczesane wlosy, jaki kolor bukietu bedziesz miala, kolor karnacji, oczu i wlosow sama zobaczy, powiedziec jej w przyblizeniu jakie kolory tobie odpowiadaja najbardziej, ale decyzje zostawic juz jej? Moze warto byloby oddac sie calkem w rece wizazystki? Choc z drugiej strony mysle sobie, ze ty juz pare z nich wyprobowalas  :? Hmm, nie wiem co ci poradzic...W kazdym razie szukasz dalej czy juz zrezygnowalas ?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #105 dnia: 24 Sierpnia 2005, 10:16 »
[ Dodano: Sro Sie 24, 2005 7:32 am ]
Szkoda, że nie możesz zamieścić tutaj zdjęcia swojego makijażu. Ale najważniejsze, że już za pierwszym razem trafiłaś w dziesiątkę :)[/quote]

Nie miaia czasu :shock:  to kurcze co jest? bo nie rozumiem to po co my przychodzimy i płacimy za próbę :evil: po to żeby się w lusterku pooglądać to moge zrobic w domu do woli. Ja przed moim slbem miałam próbe która trwała 4 godziny!!! juz mi tyłek odapdł od siedzenia 8)  Kilka wersji fryzur i makijażu to mi przynajmniej przykro płacić nie było. Makijaz na tzw "czuja" m ożan ryzykowac tylko po co tracić czas i kasę na próby :?:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 24 Sierpnia 2005, 10:50 »
Ja byłam wczoraj na Liściastej,Pani również spytała mnie o sukienkę,jakie dodatki,jak chciałabym być uczesaną,pokazała albumy osób po metamorfozie :o ,po czym próbnie zaczęła układać mi różnie włosy,pokazywała różne wariacje dodatków.Niestety upadła moja koncepcja diademu-ponieważ Pan młody jest równy mi wzrostem więc odpada wysokie uczesanie,a diadem przy niskim koku bedzie mało wyeksponowany,(mam za drobną twarz na duży diadem,w grę wchodzi tylko bardzo delikatny)poza tym na szyję chciałabym róże na tasiemce-a wtedy bardziej pasowała by jakaś biżuteria.Na razie zastanawiam sie nad małymi różyczkami zamiast diademu,bo po przymierzeniu u Pani stylistki wyglądało to ok.W każdym razie jestem zadowolona po tej wizycie,widać że Pani jest profesjonalistką i zarezererwowałam termin. :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:28 »
Cytat: "kashira"
widać że Pani jest profesjonalistką i zarezererwowałam termin.

cieszę się, ze tak mówisz...ja sobie wstepnie zarezerwowałam juz termin, ale po Waszych wypowiedziach jetem prawie pewna, że zostanie on na bank :!: teraz tylko musze się umówić na wizytę...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:49 »
Jakiś czas temu marudziłam Wam tutaj, że boję się, że w tym moim Stargardzie będę miała kłopoty ze znalezieniem wizażystki i fryzjerki (ślub w święta) :) I w sumie zdecydowałam się też na salon na Liściastej, pomimo, że będę musiała przyjechać do Szczecina (umówiłam się na 9.30 ). W Stargardzie miałabym z tym naprawde spory problem, bo:
1. Nie znam żadnej wizażystki,
2. Salonów różnej maści jest ogólnie niewiele, a w święta wybór ograniczony pewnie do minimum (kilka telefonów to potwierdziło)
3. Nawet, gdybym coś znalazła, to pewnie musiałabym w tym dniu od rana biegać po różnych salonach, w innym fryzura, w innym makijaż.
Klamka zapadła-będzie Liściasta. Najważniejszy dla mnie jest makijaż, w tej kwestii chciałabym całkowicie się zdać na profesjonalistów. A co do fryzury, to nawet jeśli nie byłabym zadowolona, to mam kilka koleżanek fryzjerek (sprawdzonych) i wiem, że katastrofy by nie było, zawsze by mnie mogły awaryjnie jakoś tam na szybkiego uczesać. Priorytetem dla mnie jest makijaż, o to boję się bardziej, bo sama bym sobie raczej nie poradziła (na codzień mój makijaż jest raczej skromny).

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:58 »
Aguś w ten sam dzień ślub i to samo studio wizażu :D Juz kiedyś się smiałam, że kilka rzeczy wybrałyśmy podobnie  :wink:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 24 Sierpnia 2005, 12:10 »
Cytat: "demka"
Aguś w ten sam dzień ślub i to samo studio wizażu

Dobrze, że nie tego samego faceta 8)  :wink:  
Pewnie spotkamy się na Liściastej;-)))) Ja zamierzam jeszcze, profilaktycznie, zrobić makijaż próbny.....tylko nie wiem kiedy. Umówiłam się z Panią, że pod koniec września przyjdę się pokazać tak ogólnie, a taki prawdziwy próbny to sobie chyba zrobie na wieczór panieński, coby kasa w błoto, a raczej w waciki do demakijażu nie poszła;-). Tylko nie wiem, czy to nie za późno.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 24 Sierpnia 2005, 12:25 »
Cytat: "Agnieszka32"
Dobrze, że nie tego samego faceta  

oj dobrze dobrze :wink:
Cytat: "Agnieszka32"
Pewnie spotkamy się na Liściastej;-))))

ja umówiłam się na 11:00 więc pewnie zobaczę Cię już uszykowaną...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #112 dnia: 24 Sierpnia 2005, 13:20 »
Julia to p.Małgosia o Tobie mówiła.. :lol:  
 ja przyniosłam dwa zdjęcia tej samej dziewczyny-jedno gdy miała ok 17 lat (ze slubu jej brata) oraz drugie gdy miała ok 20 lat (z jej slubu)... i gdy je wyjęłam ona powiedziała "to z panią rozmawiałam,,to pani chciała mi zdjęcia pokazywac jak ma byc"  :D

a ja na to,ze to nie ja... ja chciałam pokazac jak mam NIE byc umalowana.. bowiem dziewczyna ze zdjęcia, gdy była młodsza w makijazu wyglądała na 30 lat, a na swoim slubie super.  i o to mi chodziło... nie chciałam wyglądac staro :x

Ja całkowicie zdałam się na p.Małgosię.. powiedziałam tylko,zeby makizać nie był przesadzony, zebym się dobrze w nim czuła... i tyle..
 p.Małgosia powiedziala "ok.. to robię delikatnie,ale tak jak mi sie podoba, jak uważam"

I bardzo dobrze.. bo dobrała te wszystkie podkłądy, pudry, cienie itp.super..  :lol:
Julia moze faktycznie w tych odcieniach, które sama wybrałas nie wyglądasz za dobrze...ale tak się uparłas, ze wszystko inne jest źle?
 nie wiem..   jeśli masz cierpliwość to dalej chodz na próby... jesli nie.... chyba pozostanie zdanie się na samą siebie :?
w kazdym razie ja uważam, ze p.Małgosia podeszła do sprawy profesjonalnie i ja jestem z efektu zadowolona

ps.moje Słoneczko nie pozwoliło mi zmyc makijazu do ok 23.  :oops:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 24 Sierpnia 2005, 21:44 »
Cytat: "Magda Sz."
Julia, a moze wybralas takie kolory makijazu, ktore faktycznie nie bardzo pasuja do twojej urody, koloru oczu, karnacji i ogolnie wygladau?

Magda, być może i te kolory nie pasowały do mnie, ale nie miałam okazji się o tym przekonać. A może ja bym się dobrze w nich czuła, w końcu to przecież ja mam być zadowolona ze swojego wyglądu i makijażu, a że nie podobałby się on pani makijażystce to już chyba jej problem. Uważam, że powinna mnie pomalować tak, jak sobie tego zażyczyłam, a gdybym źle wyglądała, mogłabym winić tylko siebie. Jeśli ktoś używa barw, których szczerze nie cierpię w makijażu moich niebieskich oczu - tzn szrości i grafitu, tudzież ostrego różu- trudno abym się cieszyła. A o sukni, dodatkach i bukiecie jej opowiedziałam dokładnie. Na koniec powiedziała mi jeszcze-trudno, musi pani szukać dalej, czasem trafiam w dziesiątkę z makijażem a czasem nie. :evil:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Sierpnia 2005, 22:01 »
Julia moze i racja, tylko tak sobie mysle, ze wspomnialas wczesniej, ze chcialas makijaz w cieplych odcienich brazu, a masz niebieskie oczy, ale w sumie raczej chyba braz nie bardzo pasuje do niebieskich oczu? Jak myslicie dziewczyny?

Mnie sie wydaje wlasnie, ze wizazystki ogolnie znaja sie na kolorystyce i raczej dobieraja odpowienie odcienie do oczu klientek, bo wlasciwie na tym polega ich praca. My jako klientki mozemy cos zasugerowac, ale ja caly czas obstaje przy tym co napisalam wczesniej, ze idac do wiazayztki powinnysmy jednak oddac sie w jej rece i ostatczna decyzje powinna raczej podjac ona, w koncu to jej praca, a nie nasza ;) Ale z drugiej strony jak slysze ile z nich spartaczylo swoja robote to juz sama nie wiem co o tym myslec. Chyba tylko tyle, ze najbezpieczniej jest isc w miejsce sprawdzone przez duza ilosc dziewczyn i o dobrej reputacji.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 24 Sierpnia 2005, 22:02 »
Ale oczywiście celem mojej opinii nie jest zniechęcenie kogokolwiek do odwiedzenia salonu na Beżowej :D . Może tylko ja jestem taką marudną klientką z nie wiadomo jakimi wymaganiami :twisted: . Takie są moje odczucia po wizycie we wspomnianym salonie i jest to moja subiektywna opinia, którą nie należy się sugerować.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Sierpnia 2005, 10:46 »
Kochane dziewczyny!!! z szczególną uwagą śledze wątki dotyczące wizażu na naszym forum! reacje i opinie. I doszłam tylko do jedego konstruktywnego wniosku "POZOSTAWMY OPINIE DLA SIEBIE". Bo kazda z nas ma inne doświadczenia i oczekiwania. Każdy wymieniony na formum salon lub osoba wykonująca makijaż lub fryzurę zebrała tyleż pozytywnych opini co negatywnych :roll: . :idea: Ja jako nałogowy :wink: gość weselny i juz niestety nie panna ale jeszcze chyba młoda :?: a  :wink: przeszłam przez prawie wszystkich możliwych fryzjerów i stylisów od makijżu w Szczecinie i powiem krótko róznie to bywało z jednych byłam bardzie zadowolona i innych mniej a z niekórych wcale (kończyło się na własnym malowaniu lub czesaniu). Ale to co sie podobało lub nie mnie nie oznacza ze nie zadowoli innej osoby ( ja niezadowolona z lisciastej, kolezanka zachwycona, ja zadowolona z Indygo, kolezanka wściekła itd, itd). Więc może zróbmy liste osób zajmujących się stylizacjami znanymi nam i niech kazdy spróbuje sam wybrac sobie coś dla siebie (umówi się na próbe, przejży zdjęcia, porozmawia ze stylista). Wydaje mi się ze takie podejście będzie najrozsądniejsze, bez niepotrzebnych obaw i rozczarowań :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 25 Sierpnia 2005, 10:51 »
Didi zgadzam się z Tobą! :)
Każdej z nas podoba się co innego. Każda z nas ma inne wymagania. I bardzo dobrze, bo przecież gdyby każdej z nas podobało się to samo to świat byłby nudny i monotonny! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #118 dnia: 25 Sierpnia 2005, 11:16 »
I wszystkie poszłybyśmy do ślubu tak samo ubrane, umalowane i uczesane....  :lol:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #119 dnia: 25 Sierpnia 2005, 11:23 »
Czyżby Chiny Ludowe?????  :shock: