Autor Wątek: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D  (Przeczytany 138437 razy)

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Odp: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D
« Odpowiedź #750 dnia: 8 Sierpnia 2007, 14:57 »
proszę się nie denerwować:D
z Tobą odeszły anioły...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #751 dnia: 8 Sierpnia 2007, 15:07 »
A czemu chcecie "citka" ??

aaaa młaż widze stara sie chlopina, dobrze, oby tak dalej 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 8 Sierpnia 2007, 16:04 »
ja tam jezeli juz bede musiala zdecydowac sie na jakis rodzinny samochod to pojde w jakies kombi ;D

albo takiego hiluxa hehe ;D beemka ta duza x5 chyba tyz mi sie podoba :los: ale wolaja sobie za nia majatek wiec moga se wsadzic :los:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #753 dnia: 8 Sierpnia 2007, 16:10 »
marta - mam nadzieję, ze sie nie denerwujesz - i czekam z niecierpliwościa na wieści maksiowe

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #754 dnia: 8 Sierpnia 2007, 16:27 »
Vall, a jeździliście już sobie tym pikusiem po mieście? Wiesz np ile pali? To dieselek?

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #755 dnia: 8 Sierpnia 2007, 19:36 »
A czemu chcecie "citka" ??

nie że chcemy... ale zastanawiamy sie ::) ... właśnie debata jest między minivanem a kombi  ;)

Vall, a jeździliście już sobie tym pikusiem po mieście? Wiesz np ile pali? To dieselek?

jeszcze nie - pewnie w sobote popróbujemy  :D no i własnie szkopuł w tym że to nei diselek... ::)

marta - mam nadzieję, ze sie nie denerwujesz - i czekam z niecierpliwościa na wieści maksiowe

no troszkę sie denerwowałam, ale to norma  ;D

Maksiu jest Maksiem  :D :D :D
Wazy 640 gram (czyli przekroczyliśmy pół kilo), wszystko ma na swoim m-scu i żadnych patologii nie widać  :) i nadal wszystko wskazuje na to, że jest tydzień starszy... ::) tak jak na wszystkich wczesniejszych... Podobno moze to byc wynik krotkich cykli :) Serducho biło pieknie, równo... 140/min  ;D
Maluch ma "jajeczka" na wysokosci mojego pępka, nogi fikają wyżej, a głowa gdzies tam w dole...  ;D ;D ;D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #756 dnia: 8 Sierpnia 2007, 19:42 »
No to gratulujemy Maksiowi "maksiarstwa" :)
Super ze maluszek jest zdrowy i ładnie rosnie :) 640 gram no to juz klocuszek mały :P
Tydzien starszy powiadasz ... to na kiedy miałabys termin ??

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 8 Sierpnia 2007, 19:47 »
Tydzien starszy powiadasz ... to na kiedy miałabys termin ??

na 30 listopada/1 grudnia  ;D ;D ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #758 dnia: 8 Sierpnia 2007, 19:48 »
No to super ,ze Maksiu to Maksiu  :D ;D

Super ,ze wszystko jest oki doki  :brawo_2: :skacza:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #759 dnia: 8 Sierpnia 2007, 22:16 »
Marcia, po całodniowej nieobecności nadrabiam:
zaczne trochę od "końca"

1. Super, że Maksiu jest Maksiem. Jeszcze lepiej, że wszystko z nim w porządku  :skacza:
      ps. teraz się doczekac nie mogę aż zobacze znowu swoją kruszynkę, i powiem ci, że 640 gram to dużo  :o Mała ważyła w 20 tyg 300 gram, to teraz może waży 380-400 z tego co wyczytałam to chyba duża różnica jak na podobny okres ciąży no nie??

2. Ogromne brawa za zrobienie super zakupów- normlanie jestem z ciebie dumna. Ciekawa jestem co czułaś i co czujesz? Napewno było to dla ciebie nowe doświadczenie, bo nigdy wcześniej chyba nie kupowałaś takich rzeczy???

3. Z tego co się orientuję w samochodach, to Citroen jest dobrym, ekonomicznym samochodem i spisuje się jako autko rodzinne. Irek nawet chciał kiedyś taki kupić.  Ale benzyna...ja jakoś jestem przekonana bardziej do dieselków jednak... A kombi autka macie jakieś opcje czy nie???

Pozdrowionka dla całej rodzinki

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #760 dnia: 8 Sierpnia 2007, 22:41 »
Martus brawa dla Maksia za bycie Maksiem :)

I brawa dla Ciebie za butelki, widzisz ja mierzyłam w sklepie z ekspedientką i owszem właziły butelki ale nie do konca. No ale skoro włażą to SUPER!

Autko? Ja mam meganke kombi i MUSIMY już kupić większe bo 2 dzieci i BAGAŻE się nie mieszczą :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #761 dnia: 8 Sierpnia 2007, 23:38 »
superosik ze Maksiu zdrowiutki i Maksikowy ;)
auteczko fajniutkie :)
buziaczki*************

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 9 Sierpnia 2007, 08:30 »
Nooooo pogratulować Maksiowi, ze nie zmienił płci i nadal jest prawdziwym mężczyzną, no i jajeczka na wysokości pepką mówią same za siebie...to będzie FACET 8) Ale jeszcze mnie cos zastanawia, jajeczka już są a inne części ciałka pewno jeszcze sie nie rozwinęły...ci faceci.. ;D

Poza tym, a może i najważniejsze, dobrze, ze Młodzieniaszek rozwiaja sie dobrze :brawo:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 9 Sierpnia 2007, 09:23 »
Marcia, po całodniowej nieobecności nadrabiam:
zaczne trochę od "końca"

1. Super, że Maksiu jest Maksiem. Jeszcze lepiej, że wszystko z nim w porządku  :skacza:
      ps. teraz się doczekac nie mogę aż zobacze znowu swoją kruszynkę, i powiem ci, że 640 gram to dużo  :o Mała ważyła w 20 tyg 300 gram, to teraz może waży 380-400 z tego co wyczytałam to chyba duża różnica jak na podobny okres ciąży no nie??

2. Ogromne brawa za zrobienie super zakupów- normlanie jestem z ciebie dumna. Ciekawa jestem co czułaś i co czujesz? Napewno było to dla ciebie nowe doświadczenie, bo nigdy wcześniej chyba nie kupowałaś takich rzeczy???

3. Z tego co się orientuję w samochodach, to Citroen jest dobrym, ekonomicznym samochodem i spisuje się jako autko rodzinne. Irek nawet chciał kiedyś taki kupić.  Ale benzyna...ja jakoś jestem przekonana bardziej do dieselków jednak... A kombi autka macie jakieś opcje czy nie???

Pozdrowionka dla całej rodzinki

Olu - moj Maksiu jak był mierzony-ważony w 19tc - wazył 285 gram  :D :D :D więc Twoja Amelka jak najbardziej może ważyć podobnie do mojego synusia  ;D

co do zakupów - to powiem tak :)  -w sklepie czułam sie nadal zagubiona ::) , mimo, ze wiedziałam po co idę konkretnie - ale w domku poczułam zadowolenie :D a Arek mnie rozbawił  :D - pokazałm mu "zakupy" pooglądał z zainterseowaniem i powiedział "Marta ale ja Ci nie pomoge w tych zkaupach bo ja kompletnie nic nie wiem"  ;D

Jesli chodzi o autko - to tez wolelibyśmy disleka, ale cos mniej ich na rynku ::) ... żeby jeszcze miały przebieg fajny itd...  ale znalzłam wczoraj na gaz ziemny  ;) ;) ;) tyle że Włoch..a wiadomo włoskie auta nie grzeszą zadbaniem...
Z kombiaków - siedzieliśmy juz w Primerze, Volvo, Passacie, Mondeo, Lagunie i Stilo  :D :D :D Takze marka dla nas nie jest istotna aż tak - ważne przebig, silnik, i zadbanie..i ekonomicznośc jazdy...koszty ubepzieczenia itd...  :D ale wczoraj rozmawialiśmy z tesciową..i chyba chwile się wstrzymamy.. bo akurat sprzedają mieszaknie i chca po równo podzileić braci..więc może nie będziemy musili szukać.. w tak ograniczonym "pułapie" cenowym ;) ;) ;) choć prawda jest taka..ze wolałbym autko  w jakiejs rozsądnej cenie i najwyzej zmienic za dwa, trzy latka :) no i zeby ubezpieczenia były w maire... (dobrze że mam 60% zniżkę  ;) )...

No i dziękuję OLu za pozdrowionka dla familli ;D ... dla Was poranne całuski  :-* :-* :-* 

Martus brawa dla Maksia za bycie Maksiem :)

I brawa dla Ciebie za butelki, widzisz ja mierzyłam w sklepie z ekspedientką i owszem właziły butelki ale nie do konca. No ale skoro włażą to SUPER!

Autko? Ja mam meganke kombi i MUSIMY już kupić większe bo 2 dzieci i BAGAŻE się nie mieszczą :)

Dziękujemy za oklaski :)
A do jakiego podgrzewacza przymierzałas Rybko  te butle ::) :o

Mówisz że kombiak megana mały - nieźle  :o :o :o

superosik ze Maksiu zdrowiutki i Maksikowy ;)
auteczko fajniutkie :)
buziaczki*************

Gosiu - dziękujemy  :D

najważniejsze, dobrze, ze Młodzieniaszek rozwiaja sie dobrze

Dokładnie Anuś   ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #764 dnia: 9 Sierpnia 2007, 09:32 »
Marciu ale dobre wieści z rańca !!!! Maksiu grzeczny, zdrowy... oby tak dalej !!!!  ;D ;D ;D

Co do samochodu z Włoch to ja mam Forda własnie z Włoch i muszę Ci powiedzieć że wygląda ślicznie !!!! W środku czyściutko było, prawie jak nowy. Stan lakieru też lepszy jakby porównywać z samochodem jeżdżącym w Polsce (zima, sól itp), ale tam jeżdżą jak wariaci więc wgniecenia, odpryski lakieru to norma... Mój fordzik naprawdę jest super okazem ;) Nie narzekam póki co ;)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #765 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:19 »
Rybko, to co wy większego chcecie kupić od kombi? Może minivana? Jeżeli potrzebujesz rady w tej kwestii to daj znać;)

Vall moja znajoma jeździ citkiem picasso chyba 5 rok i chwali sobie.Nie ma z nim problemów. Wystarcza jej w zupełności na dojazdy do pracy, chociaż dzieciaczków juz nie wozi od lat...
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #766 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:23 »

Olu - moj Maksiu jak był mierzony-ważony w 19tc - wazył 285 gram  :D :D :D więc Twoja Amelka jak najbardziej może ważyć podobnie do mojego synusia  ;D

No to mnie troszkę uspokoiłaś, bo w sumie myślałam o tym od wczoraj i czekałam co mi napiszesz :D

co do zakupów - to powiem tak :)  -w sklepie czułam sie nadal zagubiona ::) , mimo, ze wiedziałam po co idę konkretnie - ale w domku poczułam zadowolenie :D a Arek mnie rozbawił  :D - pokazałm mu "zakupy" pooglądał z zainterseowaniem i powiedział "Marta ale ja Ci nie pomoge w tych zkaupach bo ja kompletnie nic nie wiem"  ;D

To czułyśmy się w sumie podobnie. Ja czasem jak bralam śpiochy do ręki, to nie wiedziałam, czy takie czy nie- głównie rozmiarowo chodziło, bo tu nie ma cm na metce tylko albo pisze "newborn" albo "0-3" a czasem te pierwsze sa wieksze od tych drugich  ::)
A mężuś hehe no poprostu to tylko facet. Ja Irkowi też wiele spraw tłumaczę, a czasem sam nawet się zapyta np. przy oglądaniu zestawu startowego aventu, czy to są jakieś specjalne butelki i co one takiego mają. Ostatnio chociażby przy decyzji zakupu wózka uświadomił sobie jak wiele spraw trzeba wziąć pod uwagę :)

Jeśli chodzi o autko...myślałam, że macie jakąś wybraną markę, ale skoro nie, to moim skromnym zdaniem polecam Forda Mondeo. Mieliśmy takiego z 2001 roku tyle, że nie w kombi tylko w hatchbaku. Kochana autko ma wiele zalet: diesel- ekonomia na 1szym miejscu, pojemny bagażnik- nawet w sedanie, dużo miejsca z tyłu- co ważne dla dzidziusia, funkcjonalny, dobre silniki. Ja gdybym mogła to bym wróciła do forda, ale Irek nie chce, bo zakochał się w Audi  ::)

Aha kochana byłabym zapomniała!!! Śniłas mi się dziś!!! Heh ale to był sen...związany właśnie z tą wagą naszych maluszków- tak się tym przejęłam  :P

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #767 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:27 »
Marta, gratuluję zdrowego Chłopczyka! :)

Co do autka... ja jeżdżę Citroenem Berlingo (czyli taki mini van) i powiem Ci, że nie zamieniłabym na żadne inne! Silnik 1,6 diesel, pali ok. 5 na 100km, fajnie wysoko się siedzi i dzięki temu wszystko widzę, bo mikrus jestem :) Poza tym, ma duuużo miejsca z tyłu i w bagażniku, nie psuje się i bardzo dobrze się prowadzi. A że niespodzianka w drodze, to uważam, że jest idealny dla nas. Ja Citka polecam.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:29 »
 Śniłas mi się dziś!!! Heh ale to był sen...związany właśnie z tą wagą naszych maluszków- tak się tym przejęłam  

No Oluś..widac przejęłas sie  :D ale specjalnie jak przeczytałm to co napisałs wyjęłam porzednie usg i sprawdziłam wszystko :) i tak jak mowie, ponad dwukrtonie waga wyższa w ciągu 1 miesiąca  ;D

Nadziejko, Kasiu - widzisz w końcu ktoś kto zna citka z "autopsji"   ;D
ps. tez mysliesmy o berlingo..tlyko cięzko znaleśc z klima w komisach  ::)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:33 »
Marciu polecam allegro... wiele ciekawych ofert... Mój R zawsze tylko tam szuka :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 9 Sierpnia 2007, 10:42 »
Marciu polecam allegro... wiele ciekawych ofert... Mój R zawsze tylko tam szuka :)

od tego specem jest mój Arek - często pół nocy przesiedzi i szuka..  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #771 dnia: 9 Sierpnia 2007, 12:16 »
M koniecznie chce suva, mnie tam wszystko jedno i tak ja bede tym jezdzila bo M ma sluzbowa fabie kombi :)

Zagubiona Vall - wiesz, mialam to samo 9 lat temu :)

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #772 dnia: 9 Sierpnia 2007, 13:34 »
Super, że z Maksiem wsio ok - to najważniejsze.
A odnośnie Picasso - jeździłam nim kilka miesięcy i jakiś taki "kanciasty" w prowadzeniu mi się wydawał. Do dzisiaj mówię, że to taka "luksusowa Nyska" ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 9 Sierpnia 2007, 13:53 »
"luksusowa Nyska"
  :D :D :D faje okreslenie, ja moja Agule nazywam ŻUKIEM  ;) ;) ;)

No mi sie marzy Scenik RX4 czy jakos tak....  ::) ale mało ich...na dorgach .. ajak sie znajdzie to jak dotąd same drogie  ::)
a tam pozyjemy zobaczymy  :D

Ja własnie koncze robic obiadek  :D - naszło mnie na leczo..pojechałm na Plac (zielony) i zakupiłam  papryki, pomidorów, cukinie..i teraz wszytsko sie gotuje  :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #774 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:01 »
Ja bym brała pasacika w kombi  ;D a z ty leczem to mi narobiłaś - teraz mi pachnie i chyba będe musiala sobie też zrobić >:(

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #775 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:31 »
Ja bym brała pasacika w kombi  ;D

Ooo ja tez głosuję za passatem w combi :)

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #776 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:32 »
Marcia cieszę się że z Maksiem i Tobą wsio oki doki. Obiadek mniam mniam. Wiesz co my to chyba wszystkie później przyjdziemy do Ciebie aby dowiedzieć się co i gdzie w jakich ilościach w tym kraku kupić dla maluszka. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #777 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:41 »
Ja widzę, że naprawde wszystko bierzecie pod uwagę od vanów po osobówki  ;)

Passat według mnie jest ok- chociaż mi z samochodów kombi podobają się toyota avensis, mazda r6 i audi. Pozostałe albo są poza naszym pułapem finansowym, albo wyglądają "pogrzebowo" jak ja to nazywam.
Passat to dobry samochód, jednak ja z autopsji wiem, że w niemieckich markach płaci się więcej za to, że są niemieckie i to jest chyba jedyny minus  ::) a nie wszystkie ich cechy są o tyle lepsze, żeby za nie dopłacać...
Wiem jak jest ciężko coś wybrać, bo też cały czas debatujemy jaki samochód kupić i biorąc pod uwagę, że pojawi się kolejny malutki członek rodziny trzeba zmienić kąt poszukiwań.
To jest jednak Wasza decyzja i życzę, żebyście kupili takie autko, które podpasi wszsytkim członkom waszej rodzinki :D

Leczo też robiłam w zeszłym tygodniu :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:44 »
Olcia Avensis.... :o ja na nią choruję, tylko kapke drogie toto... czarna Avensiska ehhhhhh  :-* :-* :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #779 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:48 »
Sorki Martuś, że tak w twoim wąteczku  ::)

AndziaK dla mnie Avensis ma taki plus ogromny, że nawet w sedanie jest duuużo większa od naszego audi i na dobrą sprawę nie musiałaby być w kombi. Droga to i owszem, bo są produkowane od 2003 roku, robi wrażenie taka gablota.

Martuś ty to i tak dobrze, że z mężem ustalasz i negocjujesz, bo mój cholernik uparty i na nic się nie da namówić, tylko Audi i Audi...a ja chciałam cosik tańszego  :-\