Autor Wątek: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D  (Przeczytany 138289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Odp: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D
« Odpowiedź #660 dnia: 4 Sierpnia 2007, 02:08 »
Martuś i j dolączam do Twojego bebikowego odlicznka. Mam dużo do nadrobienia ale mam nadzieję, ze zdąze jeszcze przed wyjazdem. Jak już skonczę czytać to na pewno dam Ci znać co na mnie zrobiló wrazenie i w jakiej kwestii mogę się wypowiedzieć ;) Dbaj o sibie kochana. :przytul:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #661 dnia: 4 Sierpnia 2007, 09:42 »
Rybciu - dziękuję za fachowe rady  ;D

nie wiem czy ty juz kiedys pisalas, pewno tak, ale czym zajmuje sie Herr Arek, ze tak dlugo pracuje

Anus - Arek pracuje w firmie ktora wysposaża w sprzet gastronomiczny większosc knajp w Krk, małopolsce i slasku i  wszędzie..po Klimkowe SPa w Muszynie, po hotele bieszczadzkie..po cały krakowski rynek  ;) Projektuje te kuchnei pod zamówienie, jeżdzi do klientów, czasem musi jechac na serwis..a ze knajpy pracują o porach wiaodmoych to bywa różnie...  ::)
Z drugiej strony praca fajna bo zna więskzoś clokali od podszewki :) i wie gdzie lepiej nei chodzić  ;)
Nawet ostatnio kurie robili u dziwisza i takie tam... hehehehe  ;D

To u Marty normalka, najpierw w odliczaniu pedzila jak Strus Pedziwiatr a teraz w bebikowie leci jak blyskawica - ja juz sie przyzwyczailam i wiem, ze jden dzien nieobecnosci powoduje kilkugodzinne czytanie

nie przesadzajmy - bywa że pojawiają sie zastoje  ;)

na kiedy jest w koncu termin Maksika?

bo musze przygotowac sie do rozmowy z Nim, zeby urodzil sie ten sam dzien co pewna ciotka

Karolciu - wg pani gin - 6- 7 grudnia, wg USG 2 grudnia  ;)

Martuś i j dolączam do Twojego bebikowego odlicznka. Mam dużo do nadrobienia ale mam nadzieję, ze zdąze jeszcze przed wyjazdem. Jak już skonczę czytać to na pewno dam Ci znać co na mnie zrobiló wrazenie i w jakiej kwestii mogę się wypowiedzieć ;) Dbaj o sibie kochana. :przytul:

Milenko witam w moich skromnych progach  :D

ps. dzis śnił mi się Maksio - że usiłowałam go nakarmic i marnie mi szło  ::) ale był śliczniasty  ;)
ps. zaraz sie zbiermay i w droge do sklepików  ;)

MIŁEGO DZIONKA   :-*

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #662 dnia: 4 Sierpnia 2007, 10:24 »
Miejmy nadzieje ze nie bedziecie TYLKO ogladac :P

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #663 dnia: 4 Sierpnia 2007, 19:15 »

a jednak tlyko oglądanie dziś było  ;)

i jestem "pod wrażeniem" jednego pojazdu - wózka... Freestyle

Shot at 2007-08-04

Nie koniecznie ten kolor ;) (to cos dla Grzesia ANusi  ;) ) ..ale jest świetny - prawaadzi sie extra, łatwy do złożenia... i ...   ;D ;D ;D
ew. model Speedy  ;) ale mniej solidny mi sie wydaje, aczkolwiek lżejszy o 3-4 kg  ::)

A fotelik Coneco w tej samej cenei w sklepie co w necie  :D
ale z tym wózkeim moze byc zestaw z fotelikiem, ktory mozna dopiąc do stelaża.. ale to juz do przmeyslenia, zreszta wszytsko do przemyślenia  ;D ;D ;D

Łóżeczek - Radków nie było akurat  ::) ale to zamowie z netu  :) a ha - i zestaw startowy aventu i podgrzewacz tez..bo w sklepie drożej...  :)
No ale to taka rogrzewka była tlyko  :D

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #664 dnia: 4 Sierpnia 2007, 20:47 »
Vall, widzę że powoli robisz wywiad zakupowy :) Fajnie tak ;D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #665 dnia: 5 Sierpnia 2007, 12:09 »
super marus, że takie decyzje zakupowe podejmujesz,  a najwżniejsze, ze humorek i energia dopisuje :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #666 dnia: 6 Sierpnia 2007, 07:45 »
Poprawcie jeśli się myle  :) (nie wiem do konca  ::) jak liczy sie te tyg, miesiące).... wczoraj zaczeliśmy 6 miesiąc  :o :o :o

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #667 dnia: 6 Sierpnia 2007, 07:58 »
Marcia ale zapylasz :)

Hmmm co do liczenia miesięcy to ja nie zabieram głosu.... ale na chłopski rozum to..... tak  :o :o :o :o

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #668 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:01 »
A wiesz ze ja wcale nie liczyłam miesiącami :) jakos tak zawsze by wychodziło ze ciaza trwa 10 miesiecy a
tego zniesc nie mogłam :) :) :)
wolałam tygodnie :) zreszta o tycgonie wszedzie Cie pytają :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #669 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:04 »
wczoraj przystapiłam z werwą do "zakupów internetowych" ;D ..i skonczyło sie na kilku godzinnym oglądaniu, szukaniu i nic nie kupiałm  :-\ ogarnęła mnie fala braku zdecydowania  ::)

100 pyt do:
1/ czy potrzebne mi jest az tyle butelek co w zestawie startowym , skoro planuje karmic piersią - wiem jedna, dwie, ale 4 ??? poza tym wszystkie ze smoczkiem 0+ czyli wolnoprzepływowym  - w Avencie, jest zesta wFischerPrice - różne smoki...  ??? A moze lepiej luzem dwie butle  ::)
2/ podgrzewacz - wiadomo tak czy siak sie przyda (prędzej czy później)  - czy do kazdego podgrzewacza wchodza wszyystkie rodzaje butelek, czy np avent to tylko avnt, baby-ono, tylko baby-ono itd...  ??? Czy lepiej dwufunkcyjny - domowo-samochodowy czy do auta sie nie przyda  ???
3/ wracam do fotlika - czy kupic "tanśzy" tylko do autka i noszenia, czy taki ktory mozna zaadoptowac do ramy wózka i jest ułatwieniem na zakupy  ???
4/ kosmetyki dla bejbika- która marka najlepsza - czy wszystko wyjdzie  w praniu ???
5/ pościel... wybór "wzoru"  się nie powiódł  ::)
6/ materac - domyslam sie że najlepiej gryczano-kokosowy - ale jaki gruby ten największy czy węższy??

itd, itd,. itd......  :o ::) ???

Moze dziś będzie lepiej....  :)
a  to dzis skocze do rpacy podrukwoac sobie język nimowląt - bo naarzie mam 4 rozdizłay i juz przeczytane  ;) i musze do USC po akt małżeństwa, bo jeszcze nie dotarałm tam  ;)   

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #670 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:30 »
ooooooooo ciekawe te pytania - czekam niecierpliwie na odpowiedzi doświadczonych forumek
co do fotelika - to my chcemy taki co i do auta i na stelaż ale ciekawa jestem co na ten temat sądzą forumkowe mamy

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #671 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:32 »
1/ czy potrzebne mi jest az tyle butelek co w zestawie startowym , skoro planuje karmic piersią - wiem jedna, dwie, ale 4  poza tym wszystkie ze smoczkiem 0+ czyli wolnoprzepływowym  - w Avencie, jest zesta wFischerPrice - różne smoki...   A moze lepiej luzem dwie butle  

Nie chce byc brutalna ale statystki pokazują ze nie jest to takie proste ;D ale mysle ze jezeli kupisz zestaw to masz taniej... a w Avencie bedziesz wymieniac TYLKO SMOCZKI ... przydadzą Ci sie na pweno te buteleczki....

2/ podgrzewacz - wiadomo tak czy siak sie przyda (prędzej czy później)  - czy do kazdego podgrzewacza wchodza wszyystkie rodzaje butelek, czy np avent to tylko avnt, baby-ono, tylko baby-ono itd...   Czy lepiej dwufunkcyjny - domowo-samochodowy czy do auta sie nie przyda  

Ja miałam 2 i własciwie nie korzystałam..... ale jak JUZ to taki do auta od razu....

3/ wracam do fotlika - czy kupic "tanśzy" tylko do autka i noszenia, czy taki ktory mozna zaadoptowac do ramy wózka i jest ułatwieniem na zakupy  

Hmm.. jezeli kupujesz zestaw 3w1 to masz z głowy problem :) to zalezy czy zdecydujesz na gondole oddzielnie..spacerówkę oddzielnie...i fotelik...

4/ kosmetyki dla bejbika- która marka najlepsza - czy wszystko wyjdzie  w praniu  

Ja miałam TYLKO OJLATUM i tak zostało :)

5/ pościel... wybór "wzoru"  się nie powiódł  
tu niewiele pomge :)

6/ materac - domyslam sie że najlepiej gryczano-kokosowy - ale jaki gruby ten największy czy węższy??

NAJPIERW łóżeczko potem materac :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #672 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:45 »

Anus - Arek pracuje w firmie ktora wysposaża w sprzet gastronomiczny większosc knajp w Krk, małopolsce i slasku i  wszędzie..po Klimkowe SPa w Muszynie, po hotele bieszczadzkie..po cały krakowski rynek  ;) Projektuje te kuchnei pod zamówienie, jeżdzi do klientów, czasem musi jechac na serwis..a ze knajpy pracują o porach wiaodmoych to bywa różnie...  ::)
Z drugiej strony praca fajna bo zna więskzoś clokali od podszewki :) i wie gdzie lepiej nei chodzić  ;)
Nawet ostatnio kurie robili u dziwisza i takie tam... hehehehe  ;D

Ooo dziekuje, za wyczorpująca wypowiedz, teraz sobie zapamietam, ale faktycznie praca musi byc fajna i ciekawa :)

ps. dzis śnił mi się Maksio - że usiłowałam go nakarmic i marnie mi szło  ::) ale był śliczniasty  ;)

No a niby po kim ma byc nie fajny, bo chyba nie po mamuśce ;D

Nie koniecznie ten kolor ;) (to cos dla Grzesia ANusi  ;) ) ..ale jest świetny - prawaadzi sie extra, łatwy do złożenia... i ...   ;D ;D ;D
ew. model Speedy  ;) ale mniej solidny mi sie wydaje, aczkolwiek lżejszy o 3-4 kg  ::)

Wielka prośba, pomimo, ze wozek fajnie sie prezentuje nie pokazuj go Grzesiowi bo sklonny jest poleciec i kupic hyhy ;)

100 pyt do:
1/ czy potrzebne mi jest az tyle butelek co w zestawie startowym , skoro planuje karmic piersią - wiem jedna, dwie, ale 4 ??? poza tym wszystkie ze smoczkiem 0+ czyli wolnoprzepływowym  - w Avencie, jest zesta wFischerPrice - różne smoki...  ??? A moze lepiej luzem dwie butle  ::)
2/ podgrzewacz - wiadomo tak czy siak sie przyda (prędzej czy później)  - czy do kazdego podgrzewacza wchodza wszyystkie rodzaje butelek, czy np avent to tylko avnt, baby-ono, tylko baby-ono itd...  ??? Czy lepiej dwufunkcyjny - domowo-samochodowy czy do auta sie nie przyda  ???
3/ wracam do fotlika - czy kupic "tanśzy" tylko do autka i noszenia, czy taki ktory mozna zaadoptowac do ramy wózka i jest ułatwieniem na zakupy  ???
4/ kosmetyki dla bejbika- która marka najlepsza - czy wszystko wyjdzie  w praniu ???
5/ pościel... wybór "wzoru"  się nie powiódł  ::)

Z tego co wiem

Ad.4 Z kosmetykami bywa roznie bo ciezko dzieciaczki maja uczulenia nawet na te z najlepszej połki, pamietam, ze moja bratowa zaczynało od Nivea dla dzieci, ale potem to sie zmieniło

Ad. 3 Mysle, ze fotelik drozszy a funkcjonalniejszy jest przydatny jak sama bedziesz chodzic na zakupy np. nedzie ci poreczniej i wygodniej

Ad. 5 Nooo kochana, wiadomo wybor ogromy ale na cos trzeba sie zdecydowac, zaladuj pare fotek, my pomozemy wybrac ;D

Na inne pytania  ??? laikowi ciezko odpowiedziec :o

« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2007, 08:47 wysłana przez anusiaaa »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #673 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:56 »
NAJPIERW łóżeczko potem materac

łóżeczko Martuś wybrane - Radek II -drewniane z szufladą...  :)

dzięki za odpowiedź  ;D  na inne "męczące" kwestie :)

ANuś;D dzieki skarbie  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #674 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:57 »
Martus - z butelkami nie pomoge bo ja NIE KARMIŁAM więc od początku były butle. Ale zgadzam sięz opinią Marty.

2. Też nie miałam i nei mam podgrzewacza. I nie wiem po co niby miałabym mieć skoro mleko i tak musi być świeże.

3. Fotelik - ja mam tanszy ale nie kupowałam nowego wózka, w sklepie wkładam fotelik do sklepowego wózka bo inaczej nie dałąbym rady zrobić zakupó, nie mam 4 rąk żeby pachać i jedno i drugie.

4. Kosmetyki - TYLKO OILATUM i nic więcej.

5. Pościeli nie używam - jestem przeciwna do 1,5 roku. Mam ochraniacz i wkładam miśke z śpiworek, a jak jest chłodniej nakrywam kocykiem, Reszta zbędna i tylko kurz zbiera.

6. Jak pisze Marta- kup łóżeczko, materac potem.

Jakie jeszcze są pytania?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #675 dnia: 6 Sierpnia 2007, 08:58 »
Prawie jestem pewna ze tam gdzie zamawiacie łóżeczko będa materace.. ale wiadomo ręki uciąć nie dam :)

Co do poscieli to ja uzywam tylko przescieradełek.. i najpierw były rozki.. a teraz kocyki i pieluszki....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #676 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:03 »
Oliatum !!! widze, ze to "powtarza sie" więc  :D
Rybko - dziękuję  :)

Z tą pościelą to pewnie macie rację.... poki dzieć mały to i tak trzbe a"zawijać"...  ::)

I już jestem "mądrzejsza" odrobine  ;D

Jakie jeszcze są pytania?

zaraz  ;) niech mi mysli przestaną kotłowac w głowie  ;)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #677 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:14 »
hi hi Martuś Ty sie nic nie martw :)
jak juz będziesz miała w domu dzidzię to będziesz miała swoje sposby i metody na wszystko :)

Jedno Ci powiem NIE DAJ SIE ZWARIOWAĆ i nie obkupuj sie we wszystko :)
owszem lepiej mic niz nie miec ale z głową :) bo u mnie tony rzeczy lezą nie wiadomo po co...:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #678 dnia: 6 Sierpnia 2007, 09:22 »
Tak, sluchaj sie mamusiek ;D One ci prawde powiedza ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #679 dnia: 6 Sierpnia 2007, 10:09 »
Marcia potwierdzam OJLATUM górą !!!! Z doświadczenia cioć i kuzynek :)

A co do materaca to Marci zapewne chodziło o grubość materaca nie o szerokość (ta wiadomo zależy od łóżeczka), ale tutaj nie pomogę bo się nie znam....  ::)

Looknij do staraczków mój ekspercie....
« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2007, 10:12 wysłana przez AndziaK »

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #680 dnia: 6 Sierpnia 2007, 10:11 »
Marcia  - ło cie pierun ale dylematy - aż się boję pomyśleć co i nas będzie czekało....kiedyś

Trzymam kciuki :ok:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #681 dnia: 6 Sierpnia 2007, 10:52 »
Kazda z nas ma takie same dylematy  :D

Na szczescie sa nesze kochane doswiadczone foremki , Wasze rady sa bezcenne  :brawo:

Vall u Ciebie zawsze duzo sie dzieje  :brawo:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #682 dnia: 6 Sierpnia 2007, 11:05 »
Hmm ja nie pamietam dobrze ale nie było wielkiego wyboru co do WYSOKOSCI.. raczej satndard...

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #683 dnia: 6 Sierpnia 2007, 11:37 »
Marta naprawde niektore pytania jakbys mi z ust wyjela  ???

Faktycznie przegladajac oferty nasuwa sie wiele pytan. Ja korzystam z opinii innych- juz doswiadczonych, ale tez staram sie sama odpowiadac sobie na pewne pytania.

Zestaw aventu wybralam np dlatego, ze butelki napewno sie nie zmarnuja. Ja tez planuje karmic piersia, ale nie wszystkim mamom sie ta sztuka udaje i dlatego mysle, ze warto byc przygotowana. A smoczki zawsze mozna dokupic.
Podgrzewacz- szczerze mowiac jeszcze nie interesowalam sie konkretami, wiec nie wiem czy wszystkie butelki pasuja, ale to chyba w sklepie ci powiedza co???
Kosmetyki dla bobasa zostawiam na sam koniec. Nie wiem na jaka marke postawie od poczatku, bo wlasnie chodzi o te uczulenia i alergie. Nie wiem czy u mnie sa Ojlatum, nawet o nich nie slyszalam, ale sie zainteresuje. Wychodze jednak z zalozenia, ze jesli dziecko nie jest uczulone, to nie ma co wymyslac, bo one sa produkowane dla dzieci, nie po to, zeby im szkodzic. A uwazam, ze Marta ma zdecydowanie racje, ze nim sie obejrzymy a same bedziemy wiedzialy co i w jakich ilosciach kupowac.
Posciel tez zostawiam raczej na koniec, bo musze zmienic kolor w pokoiku i potem sie zobaczy co i jak.

To tak z mojego punktu widzenia Martus ;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #684 dnia: 6 Sierpnia 2007, 14:13 »
Olcia OJLATUM to taki olejek do kąpieli i potem nie trzeba juz oliwkowac bobasa... nie jest to marka kosmetyków jak np. BAMBINO...

Z tego co wiem to najbardziej uczulają J&J....  ::)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #685 dnia: 6 Sierpnia 2007, 14:22 »
No to widze pierwsze zakupowe rozterki :)Pozwole napisac co i jak jest u mnie :)

1.Co do butelek - planuje karmic piersia ale zakupilam 2 butle antykolkowe z czujnikiem ciepla Nuby ( 150ml i 270ml ) kwota to ok 25 zł za jedną i mam jeszcze jedna malutką 50 ml na herbatke czy wode :) Smoczki bede dokupowac, te moje butle w standardzie maja trójprzepływowy smoczek z "guzkami".

2.Podgrzewacza nie mam i miec nie planuję.Z tego co wiem nie do kazdego podgrzewacza wejdzie kazda butelka. Najczesciej pisze na nich z jaka firma "wspolpracuja" choc sa tez te niby uniwersalne.

3.Co do fotelika - ja darowałam sobie zakup wozka i fotelika z adapterem bo moj maluszek urodzi sie we wrzesniu i juz wtedy moze byc zimno a potem nadejdzie zima i jakos nie widze mojego Kacperka w kombinezoniku i wcisnietego w fotelik zwłaszcza zamontowanego na ramie wozka, poza tym chyba cieplej mu bedzie w gondolce. A na zakupy w ostatecznosci tak jak Rybka bede wsadzala malca do wozka sklepowego w normalnym nosidełku.

4.Na poczatek tez mam tylko Oilatum do kapania i Sudocrem. Potem sie zobaczy choc juz mam zakupiona oliwke i szamponik Bella Delphi ( siostra polecila, zdobyly nawet ostatnio jakas nagrode instytutu alergologii czy cos ).

5.Co do wyboru wzoru to nie pomoge - sama długo sie nad tym zastanawialam az poprosiłam siostre i meza o decyzje :)

6.Jesli bedziesz kupowac łozeczko np. na Allegro to zazwyczaj ma juz ono w komplecie materacyk. Kupowałam Radka II i materac byl w komplecie - 8 cm grubosci z tego co pamietam.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #686 dnia: 6 Sierpnia 2007, 15:24 »
Ale Ci zazdroszcze tych zakupów! Ja na razie biegam po kolejne doniczki na balkon... I zawsze gdzieś gdzie jest coś dla niemowląt zatrzymać się muszę i jestem gotowa do robienia zakupów :D Niestety, wciąż nie ma dla kogo...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #687 dnia: 6 Sierpnia 2007, 16:34 »
Pszepraszam za niemal całodniową nieobecność  ;) ale dziś biegałam po urzedach, plotkowałm w pracy (wóricła moja kumpela po macierzyńkim)... i 1,5 godz. krązyłam po skelpie dla dzieciów -i poraz kolejny wyszłam z niczym  ::) :o

Bardzo dziękuję za wszelkei wskazówki...  :D

ja chyba zakupie tez ze dwie buteleczki na początek i zobacze jak sprawa się rozwinie  ;) wiem, ze z karmieniem bywa róznie... moja mama i moja sis..długo nie pokarmiły -brak pokarmu  ::)

Ale dzis ogladałam butelki różniaste - Antalis widziałam te z czujnikim Nuby - ale moja uwaga skupiła sie na butelkach  których cumelki teoretycznie imituja piers kobieca..  Tommee Tippee -czy ktoras z was używała ::)  ??? ..cena "normlana" czyli standard  ;)

podgrzewacze to faktycznie .... trzeba dobrze sprawdzic bo nie wszystkie butle wchodza...

Podsumowując nadal jestem z niczym   ;D ;D ;D
Wózek  - waham sie...ale jesli  - to ten co pokazywałam freestyle albo speedy (Quinny)....
Łóżeczko raczej z neta, bo cos Radka II nie moge znalesc w sklepach jak narazie... (w 3  ;) )....

Poza tym... walczymy mocno z decyzja w/s zamiany samochodu na cos większego   ::) jakos nie mozemy sie zdecydowac... poki co nie stac nas na jakąs "wypasioną furę".... tym bardziej teraz nie chcemy ładować sie w jakies mega kredyty, ani nie chcemy sie wypsztykac z oszczendosci -kto wie - na co będa potrzebne  ::)
z drugiej strony nasza Agula (Opel Agila) jest raczej za mała - a prawdopodobnie bedziemy troche jezdzic z małym wiec bagazy będzie  ::) Do tej pory było ok - Arek ma słuzbowy, a ja śmigałam Agula..ale teraz  ::) ( a Arkowy ma tylko dwa m-sca  :-\ )....
Mamy na oku poki co Picasso  ::) , Stilo Combi... to są autka w miare nowe 2002-2003 i krajowe....... Zalezy nam na krajowym żeby potem łatwiej było go zaminic na cos nowego w salonie (tam mozna zostawić w rozliczeniu autko krajowe tylko  ::) tak dowiadywaliśmy się) -a zakładam ze jak wróce do pracy ..za rok, dwa kupimy cosik lepsiejszego... Oba autka jednak mają silniki bezynowe, dość duże - więc spalanie bedzie spore w mieście ::) ... To ich minus  ;) No ew. w gre wchodzi  SCENIC (tam fajnie mozna regulowac tylną "kanapę" a raczej kazdy fotel odzielnie, choc bagaznik podobnie jak w Picasso mniejszy niz w combiakach) .... ale z reguły sa dośc starszawe... a ja mam jakąs awersje.. pewnie błędną  ;) to autek poniżej 2000 roku  ::)
Bo jesli na to by nie patrzec to wtedy za fajne pienadze mozna miec autka w miare ok - volvo, pasaty, primery etc... (combi of course)  - ale czy one pojezdza te 2-3 lata  - czy nie trzeba bedzie dokładac non-stop  :-\ Tym bardziej ze to raczje ja i Maksiu będziemy tym się bujać  ::)

ehhhhhhhhhh - Same dylematy jak widzicie   :D

ps. ale humorek cały czas ok  ;D - Arek jakos sie zmienił, chyba pomału dojrzewa do 'ojcostwa"  ;)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #688 dnia: 6 Sierpnia 2007, 16:48 »
superosik, ze humoerk dopisuje Koachana, bardzo sie cieszę,z e Arek dojrzewa ;) :)
cco do zakupó, to razcej nie pomoge, jedyne co moge doradzić, to ponoć mydełko iwostin do dostania w aptece, ponoc takie same super jak oilatum, a jak ma coś wyskoczyć to i oilatum nie pomoże, moja Karolka oilatum myta, a uczulenie od urodzenia ma, bratowa zmieniła na iwostin i zadnego pogorszenia nie zauważyła.

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #689 dnia: 6 Sierpnia 2007, 17:01 »
Gosiu  :hello: fajnie, ze zaglądasz  ;D

a jesli chodzi o butelki - to ten zestaw Fischer Price wydaje mi sie sensowniejsyz niz Avent... jezli  kupowac zestaw  ;)

FISHER PRICE ZESTAW BUTELEK I SMOCZKÓW                                 
W skład zestawu wchodzą:
- dwie butelki 125 ml (szeroka szyjka, antykolkowy smoczek z wolnym przepływem)
- dwie butelki 250 ml (szeroka szyjka, antykolkowy smoczek z wolnym przepływem)
- smoczek do butelki 0+ (wolny)
- smoczek do butelki 3+ (średni)
- smoczek do butelki 6+ (szybki)
- smoczek do butelki o zmiennym przepływie
- 2 śliniaczki
- dwa silikonowe smoczki uspokajające

Shot at 2007-08-06