Autor Wątek: Bawił się ktoś na weselu z zespołem MAXIS?  (Przeczytany 12441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline titika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.05.2007
Bawił się ktoś na weselu z zespołem MAXIS?
« dnia: 31 Maja 2007, 13:15 »
Hej:) Bardzo interesuja mnie opinie o zespole Maxis? Spotkal sie ktos z nimi na żywo? Mamy sobie zamowic zespól i ten wydaje sie fajny ale na żywno nigdy nie słyszalam ich! Prosze o pomoc!

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Odp: Bawił się ktoś na weselu z zespołem MAXIS?
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2007, 17:53 »
Witaj my z moim P tez braliśmy go pod uwagę bo jak słuchaliśmy ich demo na necie to sie nam podobał bardzo ale po krótkiej rozmowie doszliśmy do wniosku ze oni są tylko we 2 i na żywo nie grają praktycznie w ogóle wiec zrezygnowaliśmy z nich.  :)

Offline titika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Czerwca 2007, 17:09 »
Ja bylam na weselu gdzie grało tylko dwóch facetow i bylo bardzo fajnie, daltego tego ne biore pod uwage! Ale bardzo jestem ciekawa jak grają, jaki repertuar jest w ciagu wesela no i czy umieją zabawic towarzystwo!

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Czerwca 2007, 17:12 »
jest ich stronka na necie to możesz sobie poszukać i posłuchać ich jest tam tez numer telefonu to zadzwoń i zapytaj się czy nie maja płytki gdzieś z wesela na której grają i sobie zobaczysz.Mój zespół miał taką płytkę i nam dał do obejrzenia

Offline titika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Czerwca 2007, 08:58 »
Juz sluchalismy:0 Ale jednak nie ma to jak życzliwa opinia kogos kto widział już na żywo! Moja dobra znajoma miała tak u siebie na weselu, że niby wszystko super, jak na kasecie ogladali, fajnie mialo być, a potem sie okazało że zespół ich zupełnie odbiegał od tego co im zaprezentowali! Tak więc nauczona doświadczeniem innych:) jednak uważam że poczta pantoflowa najlepsza:P

Offline titika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwca 2007, 19:11 »
Czy to nie dziwne że nikt nie słyszal o tym Maxisie? Tyle zespolow, tyle wesel a nikt ich nie zna!

Offline maredzooo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.11.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Grudnia 2007, 15:09 »
w tym roku bawiliśmy sie na weselu, na którym gralłten zespół. . moja opinia jest bardzo negatywna.  Dwóch cwaniaków, nie można zamawiać piosenek, bo maja z góry ustalony repertuar. Zabawy prowadza w dziwaczny sposób jeżeli ktoś powie coś śmieszniejszego od nich to uz jest duży problem.

Offline titika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Grudnia 2007, 22:09 »
Hej! A mogłabyś opowiedzieć coś jeszcze o nich! Naprawdę było tak źle?

Offline aniula87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2008, 18:00 »
Nie polecam tego zespolu!! bylam na weselu gdzie grali,nie podobało mi sie jak prowadzili zabawy,nie można było nic zamówic. Bardzo negatywnie ich odebrala. Tak jak wiekszosc moich znajomych,którzy byli na ty weselu

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Marca 2008, 22:55 »
Witam:)Ja własnie dzisiaj zamówiłam ten zespół...słyszałam pochlebne opinie na ich temat od znajomej która była na weselu na którym grali i bardzo jej się podobało. Na tym weselu podobno można było zamawiać piosenki i dedykacje :)Po dzisiejszym spotkaniu z jednym z panów wiem,że dobrze wybrałam. Pan był bardzo miły, zaprosił nas do siebie wszystko wyjaśnił, omówił jak mniej więcej będzie wyglądało wesele, jakie zabawy można sobie wybrać. Poświęcił nam ok godziny czasu (w porównaniu z przedstawicielem innego zespołu,który spotkał się z nami na 5 minut i jeszcze z inna parą,żeby wszystko załatwić za jednym zamachem i nie produkować się dwa razy)...Więc naprawdę jestem zadowolona i wiem że dokonałam dobrego wyboru:)

Pozdrawiam ;D

Offline sonda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2008, 12:29 »
Witam nie polecam tego zespołu!!!!!!!! Byłam na weselu na którym grali  puszczali wszystko z mp3 pan który prowadzi całe wesela  stara się być  zabawny rzuca tekstami które same go śmieszą  ale mu to nie wychodzi  wręcz przeciwnie swoimi uwagami obraża gości Zabawa na oczepinach trwała z dwie godziny tragedia.  ile można biega wokół krzeseł  >:(

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Maja 2009, 15:15 »
Jeśli chodzi o zabawy to ustala sobie je przecież para młoda z zespołem i widocznie młodzi takie bieganie wokół krzeseł sobie wybrali:D

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Czerwca 2009, 14:38 »
Ustalenie zabaw z MP, a prowadzenie ich, to już inna para kaloszy ;). Z automatami tak jest, że nie wszystko mozna sobie zamówić z piosenek, które byśmy chcieli. Jak nie mają podkładu, który by pasował do piosenki to jej nie zagraja. Druga rzecz to umiejetności grania i improwizowania. Klawisze same za nich grają. Niech coś zagrają ze słuchu i trochę "podrukują", ciekawe czy by to potrafili. Kiedyś poprosiłem na weselu "gościa" żeby zagrał "Beatę z Albatrosa" . Nie rozczarował mnie, przewidziałem jaka będzie jego reakcja. Nie zagrał, powiedział, że nie ma tego w repertuarze. Moim zdaniem nie miał tej piosenki na dyskietce, i ot cała prawda. Gdyby potrafił grać ze słuchu i improwizować to dałby sobie radę. Moja ocena nie dotyczy klawiszowców co potrafią grać bez podkładów. Na szczęscie tacy też istnieją :D

Offline edziah

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.11.2009- cywilny 01.10.2011- kościelny :)
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Czerwca 2009, 14:12 »
Hej :)
Moi znajomi mieli ten zespół na weselu i uważali, że są z niego bardzo zadowoleni.
Kiedy oglądał płytę z ich wesele to do mnie była to kompletna porażka.  Nie mieli dużo ludzi na weselu ale na sali tańczyło góra 6 osób!!
A zabawy? Rozbierali facetów do majtek i kazali tańczyć na krześle kaczuchy. . .  Wszyscy byli zażenowani.
Prowadzący cały czas dogadywał gościom.
Mnie się to  w ogóle nie podobało. . .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Czerwca 2009, 08:10 »
Inny odbiór jest podczas wesela, a inny po, podczas ogladania płytki. Podczas wesela jesteśmy tak jakby w środku akcji, która rozkręca się i nabiera prędkości. Jest poza tym atmosfera, której nie ma podczas oglądania filmu. Dlatego wrażenia się różnią. :D

Offline angelkasc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4 czerwiec 2011
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Marca 2010, 11:48 »
Ja byłam na zabawie na której grał zespół Maxis była to Studniówka, odradzam ze szczerego serca ten zespół, nie graja dobrze graja wręcz okropnie, nie znaja  wielu piosenek, poza tym graja 15 minut a 40 siedza chleja.  Polecam zespół Dynamic z Opoczna, można ich posłuchac na wrzuta. pl wpisując DYNAMIC OPOCZNO nagrania sa dosyc ciche ale chlopcy super graja na żywo.

Offline ewa733
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Października 2010, 01:38 »
Witam wszystkich ,polecam  zespol Maxis graja naprawde super.  Niema zadnego problemu z dedykacjami graja naprawde super ,my osobiscie jak i goscie bylismy bardzo zadowoleni.  Polecam ten zespol i pozdrawiam wszystkich Ewa

Offline ewa733
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Października 2010, 01:42 »
Cytat: ewa733 link=topic=7196. msg1397138#msg1397138 date=1288222718
Witam wszystkich ,polecam  zespol Maxis graja naprawde super.   Niema zadnego problemu z dedykacjami a zabawy to sie ustala wczesniej jakie sie chce ,  my osobiscie jak i goscie bylismy bardzo zadowoleni.    Polecam ten zespol i pozdrawiam wszystkich Ewa

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Października 2010, 07:50 »
ewa733 kontra  angelkasc - jakże dwie skrajne opinie ;D. Kto ma rację? :los:

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Października 2010, 16:53 »
hehe ciekawe oby dwie są nowe na forum  ::)
ja bawiłam sie nie raz przy Maxisie i podobało mi sie i nie miałam zastrzeżeń, ale to było jakieś 3-4 lata temu, a teraz nie mam pojęcia czy się coś zmieniło czy nie. Więc zamilkne na ten temat  8)

Offline ewa733
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Października 2010, 01:47 »
No widzisz a ja mialam okazje sie z nimi bawic we wrzesniu tego roku i bylo super.  To ze jestem nowa osoba to co w tym zlego nierozumiem,mialam okazje pare razy z nimi sie bawic i podalam swoja opinie na dzien dzisiejsz a nie co bylo 4 lata temu bo nie lubie jak sie kogos oczernia bez podstawnie ,tyle z mojej strony niemam zamiaru dyskutowac. Pozdrawiam

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Października 2010, 10:44 »
ja nikogo nie oczerniam, więc wyluzuj  ::)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Października 2010, 14:28 »
wea733 jesteś zbyt nerwowa. marena84 ma rację, wyluzuj :).

Offline smerf503
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Października 2010, 22:19 »
Cześć.

Miałem okazje słuchać ich na żywo nie raz.  Mnie sie podoba jak "grają" i śpiewają.  Ogólnie grają dużo disco polo, bardzo dawno temu występowali w disco polo live i relax w telewizji :)  Jak ktoś chce to mogę podać namiary na priv.

Pozdrawiam kamerzysta

Offline TomaszYB
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Lutego 2011, 17:57 »
Ja wiem jedno że goście z tego zespołu Maxis robią bardzo dobrą robote grają praktycznie wszystko i dla wszystkich
nie ma problemu z dedykacjami i nie biorą za nie pieniądze jak inne zespoły- nie piją jak ktoś o nich napisał bo u nas na weselu byli autami
u mojej siostry również a zabawy para młoda wybiera sobie sama jakie chce.
Jeszcze  jeden istotny szczegół nie zapominajcie ze Maxis występował w Tv POLSAT chyba Disco Relax to też o czymś świadczy byle jaka
kapela się nie dostanie do telewizji.

Ludzie to forum ma nam pomagac w organizajci przyjecia a nie utrudniac.  Podejrzewam że wiele komentarzy Negatywnych to Totalne bzdury
i autorami sa zespoły z knkurencji.
Sumując Polecam ten Zespół na Wesele ja wraz małżonką bylismy BARDZO ZADOWOLENI.
P. s.  POZDROWIENIA ANIA I TOMEK

Offline ANIA1984
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Marca 2011, 12:37 »
Skład tego zespołu niedawno się zmienił bo braliśmy ich pod uwagę jeszcze w zeszłym roku ale grali w innym składzie . 
Czytając te i też inne opinie notowaliśmy sobie różne sugestie aby je ewentualnie poruszyć podczas spotkania z tym jak i również innymi zespołami.  Jesteśmy po długiej rozmowie  z panem z tego zespołu , wiele padło pytań których odpowiedzi rozwiały nasze wątpliwości i naszą ciekawość.   Dostaliśmy taki scenariusz ( książkę ) z dokładnym opisem tego co proponują i to my wybieramy co mają zorganizować , nic nam nie narzucają co akurat nam się podoba, niektóre piosenki też możemy sobie wybrać , oglądaliśmy w szybkim skrócie 3 imprezy na których panowie ostatnio grali ( zresztą na ich stronie można podejrzeć ) .  Pytaliśmy o repertuar, czy są wstanie zagrać wszystko, czy w każdej chwili mogą zagrać to o co ich sie poprosi, czy można zamawiać piosenki , czy śpiewają również w innych językach,  czy grają na żywo czy też tylko puszczają z dyskietek , pytaliśmy o zabawy i też czy mogą z nami ustalić je przed weselem , czy w jakiś sposób onieśmielają gości jakimiś tekstami , pytaliśmy o czas przerw tzn.  jak są długie  i co się w tym czasie dzieje ,  jak i o czas grania tzn.  jak długo grają , pytaliśmy o alkohol.  Cena była drugorzędną sprawą choć przyznam że jak na duet nie jest ona niska. 
Jak dla każdych nowożeńców są to istotne pytania bo przecież wychodzi się za mąż tylko raz tak hucznie.  Zdecydowaliśmy się na ten zespół bo pan nas i rodziców jednoznacznie przekonał , jak i również opowiedział dość jasno o różnych sytuacjach które pojawiają się na weselach i o powodach niedomówień których wcale nie musi być zespół. 
Skoro właściciel Sali Bankietowej Atena i Czarciego Młyna a to są lokale chyba z najwyższej półki,  też polecali nam ten zespół , to przekonuje nas tym bardziej że wesele które poprowadzi zespoł Maxis musi być naprawdę udane.
Mam nadzieje że mogłam troche pomóc i podpowiedzieć na naszym przykładzie wszystkim osobom zainteresowanym tym zespołem jak to u nas wyglądało szukanie dobrego zespołu który będzie mógł zabawić gości w różnym wieku.  Oferte którą mam w domu mają dużą i ciekawą więc po weselu napiszę jak się spisali.  Pozdrawiam, Ania.

Offline bracki11
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Marca 2011, 17:43 »
Witam.
Fajny zespół graja bardzo zróżnicowaną muzyke dla każdego
dużo piosenek zagranicznych jak i polskich na topie.
Ogólnie moja ocena jest bardzo pozytywna i przyłączam sie do osób
polecających ten zespół.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Sierpnia 2011, 09:23 »
MAXIS TO KASZANA KAWAŁ CWANIAKÓW. LEPIEJ SOBIE SAMEMU POPROWADZIĆ WESELE. ZESPÓŁ NA WESELU MA GRAĆ A MNIE I MOJEMU MĘŻOWI JAK I RESZCIE GOŚCI ZROBILI KASZANE. TERAZ SPADAJĄ NA PSY BO NIE GRAJĄ NA ŻYWO I RATUJĄ SIĘ GRANIEM DO KOTLETA ZA 200 ZŁ W PUBIE ZA 5-6 GODZIN GRANIA. CHCESZ MIEĆ SPIER. . . . NE WESELE ZAMÓW MAXIS.   POZDRAWIAM TYCH CO LUBIĄ  DISCO MAXISCO POLO BO ONI NIC INNEGO NIE GRAJĄ NA WESELU.

Coś mi tu pachnie konkurencją. Zespół Maxis gra na dwóch keyboardach i się z tym nie kryje, więc nie wiem dlaczego piszesz, że spadają na psy. Chwalisz natomiast zespół MEGANE z Sosnowca. Oni niestety też grają na keybordzie (jednym), lecz mają dodatkowo gitarę i saksofon. Sekcja rytmiczna (bas i perkusja) idzie z klawiszy. Dla mnie dużo się nie różnią. Moim zdaniem sekcja rytmiczna (na żywo) jest bardzo ważna, a oba zespoły jej niestety nie maja.

Offline weselni
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.14
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Czerwca 2014, 15:39 »
Witam, w czerwcu tego roku mieliśmy okazję "bawić się" na weselu z zespołem MAXIS z Sosnowca.  Stanowczo ODRADZAMY ten zespół !!!! Mamy dużo zarzutów do tego Zespołu !!! Po pierwsze już przy podpisywaniu umowy Pan M.  stwierdził ,że nie będzie grał jak to określił wiochy - obrażając przy tym mnie , mojego przyszłego męża ,a co najważniejsze obecnego Tatę.  Odnośnie samego wesela Panowie mieli swój repertuar ,którego sztywno się trzymali.  Nie podeszli do Nas - młodych i nie dogadaliśmy nawet kwestii oczepin ( dopiero my 10 min przed północą podeszliśmy do zespołu) i ustaliliśmy uwaga aż 2 zabawy - gdyż panowie nie chcieli więcej.  Odnośnie muzyki grali nie tak jak obiecywali .  Przerwy trwały bardzo długo , muzyki miało nie byc także podczas jedzenia,a niestety ale była.  W momencie kiedy goście zaczynali się bawić , panowie mieli swój ustalony repertuar i robili przerwę.  Kontaktu z zespołem praktycznie nie było !!! Pan M.  jest wyniosły i patrzy na wszystkich z góry trzymając się swojego planu - opinia naszych gości weselnych !!! Wogóle panowie nie patrzyli na gości i ich prośby oraz upodobania muzyczne tylko na swój plan.  KATEGORYCZNIE ODRADZAMY !!!!  >:(

Offline weselni
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.14
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Czerwca 2014, 15:45 »
Zapomnieliśmy jeszcze dodać dla osób ,które chwalą sobie to że Zespół MAXIS ma scenariusz weselny ,który składa się z 50 stron i faktycznie może się podobać.  My taki scenariusz również otrzymaliśmy , całość przeczytaliśmy i wybraliśmy zabawy i konkursy, przysięgi itp.  Muszę jednak Was rozczarować gdyż scenariusz nie miał nic wspólnego z weselem oprócz powitania.  Nie było żartów weselnych, przysięgi młodych i teściów, zabawy były jednak jedynie dwie . . .  Kontakt z zespołem jedynie mailowy co bardzo utrudniło nam sprawę ,gdyż pisaliśmy do nich 1,5 tyg przed ślubem z wybranym scenariuszem , naszymi piosenkami które chcieliśmy żeby znalazły się na weselu itd.  a Panowie odp 2 dni przed ślubem.  Mało tego piosenki ,które miały być ( wybiórcze) pojawiły się z listy 90 piosenek 2 .  NEGATYWNA opinia dla tego zespołu !!!!!!!!