Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 87284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #1620 dnia: 12 Listopada 2007, 11:27 »
Martnko luzik. Ja to siedze sama w domu, pracy nie mam, dziecka nie mam, nawet w ciąży nie jestem i jak tu się nie dołować. Po co mi te studia były? Także pamiętaj że Ty siedzisz i czy chcesz czy nie to teraz musisz się zdać na innych- taki urok Twojej ciąży. A zobaczysz jeszcze się w życiu osprzątsz także główka do góry ;D
z Tobą odeszły anioły...

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1621 dnia: 12 Listopada 2007, 11:36 »
Gratulujemy 31 tyg. :D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1622 dnia: 12 Listopada 2007, 11:58 »
Wiem Kochane, wszystko wiem, ale i tak mi ciężko :)

Zrobiłam sobie liste co musze kupić Gabrysi i nie wiem, czy to wszystko co potrzeba takiemu brzdącowi. Jak coś wymyślicie to piszcie:)

*okrycia kąpielowe x2 (starczy ?)
*kocyk x1 (juz jeden mamy)
*pieluchy flanelowe x5
*pieluchy tetrowe x5
*przybornik do paznokci
*myjka x4
*szczotka do włosów
*pościel x2 (nie za mało?)
*przescieradło x2
*podkłady pod prześcieradło
*spirytus do pępuszka
*oliwka, mydełko, szampon, krem na zimę, krem do pupy
*chusteczki nawilżane
*pieluchy
*sól fizjologiczna do oczu
*frida lub gruszka
*termometr elektr.

Vall oczywiście, że fotki będą.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1623 dnia: 12 Listopada 2007, 12:40 »
Martynko - trzymam kciuki za Ciebie i Gabunię  :przytul: będzie dobrze!
Ja też robiłam listę potrzebnych zakupów ale nadal czuję się niepewna... czy to na pewno wszystko... czy czegoś nie zabraknie... ehhh... jakaś głupiutka jestem....
Tulam Ciebie mocno!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1624 dnia: 12 Listopada 2007, 13:36 »
jak patrze na twoją liste to nie mam zadnej myjki, kosmetykjów dla małego, soli fizjologicznej, fridy

dwie zmiany poscieli chyba wystarczą
ja mam jeden kocyk i rożek - moze też służyć za kocyk

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1625 dnia: 12 Listopada 2007, 14:18 »
Martynko - trzymam kciuki za Ciebie i Gabunię  :przytul: będzie dobrze!
Ja też robiłam listę potrzebnych zakupów ale nadal czuję się niepewna... czy to na pewno wszystko... czy czegoś nie zabraknie... ehhh... jakaś głupiutka jestem....
Tulam Ciebie mocno!

Dziękuję Kochana  :przytul: Mam nadzieję, że gabi się nie wepcha przed Oleńke :) Ew. w tym samym dniu, ale nie wcześniej :)
A z tymi listami tak to juz jest, człowiek niby wie, ale jak już co do czego przyjdzie robi się zielony.

jak patrze na twoją liste to nie mam zadnej myjki, kosmetykjów dla małego, soli fizjologicznej, fridy

dwie zmiany poscieli chyba wystarczą
ja mam jeden kocyk i rożek - moze też służyć za kocyk

Aniu, myjki stosowała moja siostra i lepiej się sprawdzały niż gabki, dlatego chcę je mieć. A fride do noska polecały dziewczyny, chyba, że pomyliłam nazwę :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1626 dnia: 12 Listopada 2007, 14:20 »
fridę kupię napewno - tylko kiedy  ::)
hehe
myjki w takim razie musze zakupić

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1627 dnia: 12 Listopada 2007, 14:26 »
Wczoraj mialam kryzys i sie rozryczalam, ze czuje sie niedolezna, bo chcialabym sama posprzatac po remoncie, wymyc podlogi i okna po swojemu. Moja mama dzis skwitowala: "to prosze, jedź umyj, tylko później od razu pojedziesz urodzić i spełnisz sie jako kobieta całkowicie" :P Nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam. Nie lubie ciągle liczyc na kogoś i wszystko musze SAMA!!

skąd ja to znam, ale proszę, dla małej... wytrzymaj. Ja też nie lubię prosić o pomoc i każda pomoc "z zewnątrz" mnie krępuje, ale teraz chyba te obiekcje trzeba schować do szafy ;)
Bądź silna  :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1628 dnia: 12 Listopada 2007, 23:26 »
Dobrze mówisz FRIDA  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1629 dnia: 13 Listopada 2007, 00:35 »
Martynko  :przytul: nadrabiam zaległości   ;)

Lista  :D lubie takie sprawy.

Sama nie mam myjki również, kosmetyki w drodze, a oczka można przemywać przegotowaną wodą- więc soli póki co też nie kupiłam, ale będzie trzeba to się kupi ;)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1630 dnia: 13 Listopada 2007, 01:11 »

Wiem Kochane, wszystko wiem, ale i tak mi ciężko :)

Zrobiłam sobie liste co musze kupić Gabrysi i nie wiem, czy to wszystko co potrzeba takiemu brzdącowi. Jak coś wymyślicie to piszcie:)

*okrycia kąpielowe x2 (starczy ?)
*kocyk x1 (juz jeden mamy)
*pieluchy flanelowe x5
*pieluchy tetrowe x5
*przybornik do paznokci
*myjka x4
*szczotka do włosów
*pościel x2 (nie za mało?)
*przescieradło x2
*podkłady pod prześcieradło
*spirytus do pępuszka
*oliwka, mydełko, szampon, krem na zimę, krem do pupy
*chusteczki nawilżane
*pieluchy
*sól fizjologiczna do oczu
*frida lub gruszka
*termometr elektr.

Witaj Martynko!

Widzę, że z tym sprzątaniem nosi Cię tak jak mnie nosiło i też ciężko było mi cokolwiek wytłumaczyć, ale potem dałam już sobie na luzik!Kobito!jeszcze zdążysz się napracować!
A co do zakupów to z własnego doświadczenia:
- na specjalny 70% spiritusik dostaniesz receptę (znaczy powinnaś dostać  ;), dokup jałowe gaziki
- jeżeli chodzi o pościel to raczej na początku sie nie przyda (oczywiście z wyjątkiem ochraniacza na łóżeczko i prześcieradełka! (pościel Kamilki do dziś leży w szafie i czeka aż Niunia urośnie  :D.. Poza tym maluszkom nie wolno spać na podusiach a przykrywać kołderkom strach  ;) )
- pieluszek flanelek i tetry proponuję zakupić 2x po 5, bo powiem Ci, że u nas bardzo często są używane przede wszystkim jak nosimy Maleńką po jedzonku do odbicia, jak leży sobie na rożku, w łóżeczku pod głowkę, do fotelika,etc... jak dla nas są bardzo praktyczne  ;)
- mydełek też nakupiliśmy multum a praktycznie wogóle ich nie używamy do dzisiejszego dnia bo kąpiemy Niunię w Oilatum i prawdopodobnie bedziecie robić podobnie  ;)
- jak jestem w domku to do przemywania pupki Niuni używam tylko i wyłącznie przegotowanej wody i płatków dla dzieci cleanic, takie płatki  przydają się również w wielu innych sytuacjach ;)
- być może Martynko jest to dla Ciebie rzeczą oczywistą, ale w ramach przypomnienia polecam zakupić kosz na brudziki i kosz na zabrudzone ubranka dzidzi  ;)
- proszek do prania dla dzieciaczków (lowella albo Jelp) :D

... jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę!
Pozdrawiam serdecznie!
dobrej nocki! :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1631 dnia: 13 Listopada 2007, 08:54 »
:hello: z rana
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1632 dnia: 13 Listopada 2007, 09:47 »
Cześć Martynko!!!

Gruszki to wogóle nie bierz kup odrazu fridę jest super. Na spirytus tak jak pisałą Agula dostaniesz receptę w szpitalu.
Kup więcej kocyków. Moja Lenka nie raz ulała na kocyk i już był do prania. Kup sobie troszkę pieluch tetrowych. Ja na początku miałam 10 potem dokupiłam jeszcze raz tyle. Czy do lekarza, czy do wytarcia po ulaniu, uwierz mi, że na początku dużo się ich używa.
Ręczniczków też nigdy za dużo, także też jeszcze ze dwa kup. My do pupy używamy bepantenu lub sudokremu i oczywiście chusteczki nawilżone pampersa. Oprucz tego po kupce wodą przegotowaną ale to tylko na początku, teraz już tylko chusteczki.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1633 dnia: 13 Listopada 2007, 11:19 »
Gratulujemy 31 tygodnia (ale ten czas leciiiiii  :mdleje:) i pięknego brzusia  :brawo_2:

Co do ilości to nie pomogę, ale coraz bardziej sobie uzmysławiam, że cały czas powtarzam: Mamy jeszcze kuupe czasu i wszystko pokupujemy, ale alleeee czas leci nieubłaganie i trzeba by się może powoli ogarnąć ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2007, 11:21 wysłana przez Elcik »

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1634 dnia: 13 Listopada 2007, 14:13 »
Dziewczynki POMOCY!! Nie wiem co się dzieje, ale zaraz chyba zejdę z tego świata z bólu!! Boli mnie całe podbrzusze, kuje tak jakby zlapała mnie kolka!! Rano zaczelo mnie bolec tylko z prawej strony brzucha, późnej przeszlo i teraz zaczelo sie na nowo, ale całe podbrzusze! Nie wiem, czy to nie od tego pieprzonego pecherza!! Brzuch przy tym tylko czasami robi sie twardy, tak to jest w miarę miękki. Jestem w Pyrzycach i nie chce isc tu do zadnego lekarza,bo zadnego dobrego nie ma  :-\ Ból przechodzi co chwilę, ale zaraz wraca. Wzielam teraz no-spe forte, przeczekam z 30-40min moze zalagodzi ból. Ale normalnie chce mi sie wymiotowac z bólu  :'(

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1635 dnia: 13 Listopada 2007, 14:40 »
Martynko to pewnie od pecherza albo nerek..radze jechac do lekarza, do szpitala..w ciazy takie problemy sie zdarzaja ale nie ma co zwlekac!!!!!!!

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1636 dnia: 13 Listopada 2007, 14:59 »
ojeju Martyna co się dzieje  ???
może powinnaś zadzonić do lekarza

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1637 dnia: 13 Listopada 2007, 15:33 »
W Pyrzycach jest szpital o ile mi się zdaje, nawet się nie zastanawiaj, Wasze zdrowie teraz najważniejsze!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1638 dnia: 13 Listopada 2007, 15:57 »
No widze ze ostro sie przygotowywyjesz :) To ja moze napisze co ja mialam lub czego nie mialam.

1.Okrycia kapielowe zastapilam najzwyklejszymi recznikami.Zaraz po kapieli klade malego na wersalce tam wycieram ubieram i takie tam wiec niepotrzebne mi okrycie kapielowe.Nigdzie z maluszkiem mokrym nie chodze :)
2.Kocykow tak jak pisze Megi lepiej wiecej, no i moze taki jeden wiekszy i grubszy do wozeczka lub do lozeczka w chlodniejsze dni
3.Pieluszki przydaja sie nieziemsko, bo tu maluszek uleje, tam zrobi kupke i bedziesz potzrebowala pieluszki chocby po to by co swytrzec.Przy odbijaniu tez sie przyda pieluszka bo szkoda ubrania :P Takze ja zuzywam 3-4 dziennie :)
5.Przybornik jak najbardziej
6.Ja mam 2 myjki i wole kapac bez nich, jest mi tak wygodniej, dokladniej no i uwielbiam dotykac tego slicznego cialka :)
7.Szczoteczka do wlosow - najlepiej z prawdziwego wlosia
8.Poscieli i przescieradelek starczy
9.Podkladow nie uzywam - moj maluszek strasznie sie pocil jak na nich lezal
10.Oliwka, mydelko, kremiki tak ale szamponu narazie nie potrzebujesz.Sudocrem troszk ekosztuje ale jest baaardzo wydajny.
11.Spirytusik jak najbardziej :) Ja rozrobilam wodeczke :) i tak malo tego uzywalam bo malemu szybko odpadl kikutek
12.Cala reszta baardzo przydatna. Ja wole gruszke do noska . A co do termometrow ... zawiodlam sie na elektrycznym i teraz uzywam rteciowego.Zanim maly pojechal do szpitala mierzylam tempke i nie mial nic a tu sie okazalo ze mial i to wysoka. Takze dla mnie niezawodny jest rteciowy - i wbrew pozorom bardzo szybko sie nim mierzy.

Ozcywiscie ile osob tyle bedzie zdan na temat termometrow czy gruszek :) Najlepiej sie przekonac samemu :)
No i do lekarza !!W Twojej sytuacji KAZDY LEKARZ JEST DOBRY !!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1639 dnia: 13 Listopada 2007, 16:23 »
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie wyprawki.

Ból narazie minął, jak wróci od razu dzwonię do lekarza, ale mam nadzieję, że chociaż dziś sie tak nie stanie, bo nie chcę przeżywać tego drugi raz. Tym bardziej, że jestem w domu sama z tatą i pewnie będzie panikował gorzej ode mnie, bo pomysli, ze rodze. A jutro jestem zupelnie sama wiec tym bardziej.

Pozdrawiam

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1640 dnia: 13 Listopada 2007, 17:00 »
Kochana... rozmawiałyśmy przez chwilke na gg i nic nie powiedziałaś, że tak cierpisz dzisiaj  :przytul: Jeśli nie daj Boże ból wróci - leć do szpitala! Mam nadzieję, że już będzie lepiej...
Tulam Ciebie  :przytul:

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1641 dnia: 13 Listopada 2007, 18:06 »
 :protestuje: :protestuje: :protestuje: Martynko!!!!!
Nie bagatelizuj sobie żadnych bóli! lekarze i szpitale sa po to żeby nam pomóc a tym bardziej kobietom w ciąży!!!!
Jak Cię chwyci kolejny raz to natychmiast masz się skontaktować z lekarzem!!!!!!! I nie patrz na to że jakaś "dziuńka" nie miała w szpitalu humoru!!!Wasze zdrowie jetst w tej chwili najważniejsze!!!
I zdrówka i dobrego samopczucia życzę!!! :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1642 dnia: 13 Listopada 2007, 23:09 »
Dziewczyny mają rację, wydaje ci się, że wszyscy wokół panikują, ale ty sama chyba bagatelizujesz trochę te bóle. Kochana chyba powinnaś na gorącej linii z lekarzem byc, w końcu to nie żarty

Tulam mocno  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1643 dnia: 13 Listopada 2007, 23:25 »
Powinnas isc odrazu do szpitala ! Jest to dopiero 30 tydzien wiec co kolwiek sie dzieje musisz isc sie zbadac !
I jak wieczorkiem ?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1644 dnia: 14 Listopada 2007, 07:04 »
Martynka :przytul: jak minęła noc, mam n$adzieje, ze boleści nie wróciły ::)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1645 dnia: 14 Listopada 2007, 07:57 »
Witajcie, nie bagatelizuje sprawy wcale!!! Bóle pojawiły się, ale na chwilę. Zwadzwonilam wczoraj do lekarza, kazal zrobic posiew moczu i przyjsc dzis. Tylko, że mysle, ze wynikow i tak dzis nie bedzie. Ale za to, rano bolal mnie brzuch jak przed @, w ogole czulam sie jakbym zaraz miala ja dostac, wydaje mi sie że to wszystko spowodowane jest tym pecherzem, ale przekonam sie jak pojde na badanie. Acha no i wg mnie wracam do punktu wyjscia w 25tc, czyli, ze te skurcze i boleści wracają na nowo...ja nie chce do szpitala isc!!!
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2007, 08:02 wysłana przez martyna1985 »

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1646 dnia: 14 Listopada 2007, 08:04 »
dobrze ze idziesz do lekarza.... (na którą?)

3mam kciuki ::)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1647 dnia: 14 Listopada 2007, 08:07 »
dobrze ze idziesz do lekarza.... (na którą?)

3mam kciuki ::)

przed 15 mam byc, ale nie wiem, czy zdaze odebrac tu wyniki. Dzwonilam na izbe do pyrzyckiego szpitala, pani powiedziala, ze jak chce moge podejsc na polozniczy oddzial, tam sa lekarze i moze zrobia mi ktg, bo ja nie wiem, czy to co mam to sa skurcze czy do cholery co innego. Ide, trzymajjcie kciuki!!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1648 dnia: 14 Listopada 2007, 08:08 »
bardzo mądrze..idz na ktg.... i melduj po...
3mam kcukasy  :-* :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1649 dnia: 14 Listopada 2007, 08:59 »
Ide do szpitala na kilka dni , od azu chcieli mnie zostawic, ale jstem sama i musialam chociaz po koszule przyjechac. Moja szyjka ma 0,5 cm, brzuch jak kamien!! Ja nie chce TU lezec :( Nawet nie zrobili mi ktg, od razu mnie wzieli do badania i na oddzial. bede pisala do Asi smsy co i jak,.