Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 83048 razy)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #1770 dnia: 28 Listopada 2007, 09:44 »
miałam aspragin - be zrepcety z agorsze - on poza dawka magenzu zawiea włansie potas :)
i jadłam 6 magenzów, 2x aspragin... :) po pewnym czasie skurcze łydek ustapiły :)

dzieki:) ja juz ich nie mialam, ale cos mnie znow chwytają i albo wykręcają stopę, albo łapią w łydkę (tylko prawą).

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1771 dnia: 28 Listopada 2007, 18:23 »
Martynko - tak się cieszę, że masz lepszy humorek  :uscisk:
Dzisiaj miałam zwariowany dzień i nie zaglądałam na forum ani nie było mnie na gg ale myślę o Tobie i Gabuni codziennie!
Tulam Was!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1772 dnia: 28 Listopada 2007, 18:29 »
Martynko - tak się cieszę, że masz lepszy humorek  :uscisk:
Dzisiaj miałam zwariowany dzień i nie zaglądałam na forum ani nie było mnie na gg ale myślę o Tobie i Gabuni codziennie!
Tulam Was!

Mam nadzieję, że juz taki zostanie, mimo że plecki dają znać o sobie :)

Ja też o Was cały czas myślę i zastanawiałam się dlaczego tak długo Ciebie nie ma, ale jak dobrze pamiętam, miałas dziś załatwiać coś w ZUSie :drapanie:

Buziaczki!!  :przytul:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1773 dnia: 28 Listopada 2007, 18:48 »
Tak Kochana - w ZUSie byłam... i jeszcze w kilku miejscach... chyba dzisiaj pójdę wcześniej spać bo padnięta jestem...

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1774 dnia: 28 Listopada 2007, 21:46 »
Witaj Martynko!
Strasznie się cieszę z tak cudnych wieści o WAS!!!!
A widzę, że Gabi szykuje się na ten świat jako spora dziewczynka!hihihi... cudnie!!!Mamusia jej dogadza dobrociami więc dziewczynka rośnie pięknie!... a co do porodu to często tak bywa, że najpierw dziecię pcha się na świat zbyt wcześnie a jak przychodzi właściwy termin to stwierdza, że jednak sobie może jeszcze troszkę pomieszka w mamusinym brzuszku! hihih...
Tulam Was mocno!I naprawdę kamień spadł mi z serca jak przeczytałam tak dobre wieści!

... A co do tekstu poniżej to  :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:
łezka w oku aż mnie się zakręciła!!! Cudne!!!

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1775 dnia: 28 Listopada 2007, 21:58 »
Witaj AGULA, chyba równocześnie pisałyśmy w swoich wątkach :) Ja też się baardzo cieszę z tych wieści i mam nadzieję wytrzymać do 36tc tak jak mówił lekarz. Choć czasami brzuch twardnieje (raz częściej raz rzadziej), pobolewa, ale mam nadzieję, że to tylko zwykle objawy tych tygodni...

Mówisz, że mamusia jej dogadza....cwaniara pewnie wypija ze mnie wszystkie najlepsze rzeczy:) Ale niech rośnie, jak chce się urodzić jeszcze w grudniu, to musi jeść i przybierać na wadze :) Lekarz powiedzial, ze bedzie zadowolony jak bedzie ważyła 3000-3100 g :)

A tekst rzeczywiście piekny :)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1776 dnia: 28 Listopada 2007, 22:17 »
Telepatia!hihi
3000-3100 g Taka mniej więcej waga jest dobra na naturalny poród! :D Ja jak rodziłam Kamilkę to ważyła 3300g! ;D Poszszszszloooo szybciutko!hihi
Pozdrawiam Cie serdecznie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
...
« Odpowiedź #1777 dnia: 28 Listopada 2007, 22:23 »
Witaj Martynko :przytul:

przepiekny ten tekst. Az mi lezki polecialy.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1778 dnia: 28 Listopada 2007, 22:50 »
Moja Nela pyza a ważyła 3490g ;D ;D w 42 tyg ciąży ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1779 dnia: 28 Listopada 2007, 23:14 »
3100 to całkiem dużo :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #1780 dnia: 29 Listopada 2007, 08:14 »
Martynko to teraz przez najbliższy czas masz leżeć i pachnieć dokarmiając Gabrysię, w święta sie poruszaj a po świętach czekam na wątek Gabi w Maluszkach  ;) ;)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1781 dnia: 29 Listopada 2007, 09:18 »
Jak się czuje dzisiaj przyszła mamusia?

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1782 dnia: 29 Listopada 2007, 09:29 »
Jak się czuje dzisiaj przyszła mamusia?

Witaj megi :) tak jak wczoraj z AGULĄ tak dziś z Tobą pisałyśmy w swoich wątkach w tym samym czasie ;)

Czujemy się dobrze....tylko te plecy  :-\ No ale nic, musimy się przemęczyć. Wieczór był średnio udany, twardniał mi brzuch, i Gabrysia tak mi nacisnęła na pachwinę, że krzyknęłam z bólu, zupelnie niespodziewanie. Później czułam ją tak nisko, jakby zaraz miała mi przekłuc pecherz, ale często tak mam, wiec spokojnie się klade i czekam, aż się przesunie :) Zastanawiam się tylko czym ona mnie tam dotyka...chyba łapki ma nad główką :)

Martynko to teraz przez najbliższy czas masz leżeć i pachnieć dokarmiając Gabrysię, w święta sie poruszaj a po świętach czekam na wątek Gabi w Maluszkach  ;) ;)

Nie, no nie leżę cały czas, ale nie robię nic wysiłkowego, co mogłoby mnie przeciążyc...a po świętach mam nadzieję, że już watek się pojawi

Witaj Martynko :przytul:

przepiekny ten tekst. Az mi lezki polecialy.

:)

Pozdrawiamy

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1783 dnia: 29 Listopada 2007, 14:03 »
Oj plecy coś o tym wiem, ja ostatnie trzy tygodnie przed porodem to takie miałam bóle krzyża, że płakałam często. Najgorsze był nocki. Praktycznie co drugi dzień miałam wrażenie że zaraz urodze, że to już, tak mnie bolało. Ale jak się okazało potem to te prawidłowe bóle były zupełnie inne.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1784 dnia: 29 Listopada 2007, 14:07 »
Oj plecy coś o tym wiem, ja ostatnie trzy tygodnie przed porodem to takie miałam bóle krzyża, że płakałam często. Najgorsze był nocki. Praktycznie co drugi dzień miałam wrażenie że zaraz urodze, że to już, tak mnie bolało. Ale jak się okazało potem to te prawidłowe bóle były zupełnie inne.

Ja własnie czytalam u Ciebie o tych bólach,ale to chyba nie sa takie porodowe...przed ciaza jak je przeciazylam tez mnie tak bolaly. Teraz to sie schylic nawet nie moge, nie mowiac o wstaniu, np. z podlogi jak siedze.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1785 dnia: 29 Listopada 2007, 14:20 »
Teraz to sie schylic nawet nie moge, nie mowiac o wstaniu, np. z podlogi jak siedze.
Oj, to musi być strasznie denerwujące, bo w zasadzie nie bardzo jest jak pomóc...
Mnie teraz też plecy pobolewają, ale widzę, że to nic w porównaniu z Tobą... Ściskam Cię mocno w same plecki, żeby choć trochę ulżyło!  :przytul:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1786 dnia: 29 Listopada 2007, 14:24 »
Teraz to sie schylic nawet nie moge, nie mowiac o wstaniu, np. z podlogi jak siedze.
Oj, to musi być strasznie denerwujące, bo w zasadzie nie bardzo jest jak pomóc...
Mnie teraz też plecy pobolewają, ale widzę, że to nic w porównaniu z Tobą... Ściskam Cię mocno w same plecki, żeby choć trochę ulżyło!  :przytul:

Dziękuję :) To przez mój tryb życia, bo jakbym chodziła i funkcjonowała normalnie, myślę, że by tak nie było. Ale damy radę :) Moze jeszcze tylko 4 tygodnie, a może 8 :) zobaczymy

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1787 dnia: 29 Listopada 2007, 23:39 »
Miejmy nadzieje ze 8  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1788 dnia: 30 Listopada 2007, 09:33 »
Miejmy nadzieje ze 8  :-*

Ja mam wrażenie, ze urodzę do połowy grudnia...wczoraj tak rozmawialam z mężem i cały dzień miałam jakieś dziwne myśli. Doszło do tego, że przygotowałam sobie koszule, klapki, szlafrok, w razie gdyby mnie coś złapało...nic innego jeszcze nie mam, dziś idziemy na zakupy dla Małej, kupimy wszystko oprócz łóżeczka, które zamówię na allegro w przyszłym tygodniu. Dziś zacznę pranie pościeli, która wczoraj przyszła, mimo, że mialam zrobić to po weekendzie. Jakaś dziwna jestem, ale strasznie sie boję, że nei zdąże z tym wszystkim... Tym bardziej, że miałam okropną, nieprzespaną noc...bolały mnie plecy, biodra i brzuch  :-\ bałam się, że trzeba będzie budzić mężą i zabierać się do szpitala. Ale znając mnie i tak pewnie przenoszę ciąże :P Choć przyznam, że już sie nastawiłam na wcześniejszy poród ;)

Nie działa mój licznik...wczoraj powinno być 33 tc a dziś juz 33tc1d... a on sie zatrzymał :)
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2007, 09:35 wysłana przez martyna1985 »

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1789 dnia: 30 Listopada 2007, 18:36 »
No to popiszę do siebie :) Byliśmy z mężem na zakupach gabrysiowych!!już ma wszystko oprócz łózeczka i materacyka, ale to za 2 tygodnie jak będzie gotowy jej pokoik.

Kupilismy:
*wanienke
*przewijak na łóżeczko
*pieluchy tetrowe i flanelowe (po 5 sztuk)
*kosmetyki (płyn i szampon Bubchen)
*Sudokrem
*chusteczki nawilżające w pudełku NIVEA
*patyczki do uszu
*przyrządy do pazurków
*szczotkę do włosów
*pojemnik na smoczki tommee tippee
*czapeczkę zimową
*2 czapeczki bawełniane wiązane
*2 body na długi rękaw r.56
*półśpiochy r.56
*podkłady pod prześcieradło
*2 okrycia kąpielowe
*3 myjki

No i dla mnie:
*wkladki laktacyjne
*majtki jednorazowe

Muszę jeszcze dokupić wkłady poporodowe i stanik do karmienia.

Dziś poprałam część ciuszków, jutro kolejna część...Moje dziecko ma więcej ciuszków ode mnie!!

Chyba mi się włączył syndrom wicia gniazda!! Mam wrażenie, że z niczym nie zdążę a Mała urodzi się do połowy grudnia!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1790 dnia: 30 Listopada 2007, 19:29 »
Martynko napewno ze wszystkim zdążysz :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1791 dnia: 30 Listopada 2007, 19:45 »
Spokojnie kupisz...i jeszcze sie zakurzy :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1792 dnia: 30 Listopada 2007, 19:54 »
Podpowiedzcie co jeszcze... wydaje mi się ze mamy wszystko, ale może mi się tylko wydaje...
Acha, mam 2 kocyki + rożek, myslicie, że starczy??

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1793 dnia: 30 Listopada 2007, 20:11 »
 :) wow - ale zakupy!!!!!!!!!! :o

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1794 dnia: 30 Listopada 2007, 20:16 »
Martynko ja też miałam przeczucie, że urodzę wcześniej i się sprawdziło, więc nie lekceważ przeczuć ;)

2 kocyki i rożek starczą, tylko ja poleciłabym jeszcze jakieś coś cieńszego niż taki typowy kocyk.

Zakupy :ok:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1795 dnia: 30 Listopada 2007, 20:18 »
Martynko ja też miałam przeczucie, że urodzę wcześniej i się sprawdziło, więc nie lekceważ przeczuć ;)

2 kocyki i rożek starczą, tylko ja poleciłabym jeszcze jakieś coś cieńszego niż taki typowy kocyk.

Zakupy :ok:

I dlatego teraz wszystko przygotowuje. Nawet juz mnie lekarz uspokoil, ze jak szyjka bedzie sie w takim tempie skracala, to spokojnie do 36tyg dociagne, ale i tak mam inne przeczucia. Mysle, ze do polowy grudnia sie rozpakuje.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1796 dnia: 30 Listopada 2007, 20:21 »
Napewno starczy !

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1797 dnia: 30 Listopada 2007, 20:48 »
Napewno starczy !

Ja mysle...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1798 dnia: 1 Grudnia 2007, 00:12 »
No bo rozek to napewno się przyda na poczatku . Kocyk tez , czy do łóżeczka , czy do wózeczka , czy tak poprostu w domku .

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1799 dnia: 1 Grudnia 2007, 07:54 »
Po kolejnej juz 3 z rzedu nieprzespanej nocy ogłaszam, że już mam dość!! Jest coś takiego jak kryzys 8 m-ca?? Wczoraj mialam wieczór użalania się nad sobą, wyłam Mężowi w rękaw, ze ja juz tak dłuzej nie wytrzymam!! Co zrobie, to zwijam sie z bólu pleców, w nocy mam pieprzone skurcze. Dzis mialam taki, że myslalam, ze mnie rozerwie od środka! Przegryzlam sobie prawie wargi z bólu!! Jak tak wyglada porod (a mam swiadomosc, ze jeszcze gorzej) to ja chyba od razu poprosze o cc!! Do tego wszystkiego dochodza sprawy remontowo-wykończeniowe  :'( Czekamy na kabine prysznicowa juz 2 m-ce i ciagle sa opoznienia...lazienke mamy specjalnie do tego modelu przystosowana, a taki sam model jakbysmy chcieli kupic w sklepie kosztuje prawie 2x tyle :( Inna nie wchodzi w gre, bo musielibysmy od poczatku skuwac kafle i robic cala hydraulikę na nowo :(