Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 86836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #690 dnia: 24 Sierpnia 2007, 21:59 »
o kurde znajome miejsca czy wy przypadkiem nie byliście w hotelu EMPIRE????

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #691 dnia: 24 Sierpnia 2007, 22:20 »
o kurde znajome miejsca czy wy przypadkiem nie byliście w hotelu EMPIRE????

W Empire Beach! tez tam  byłas?

[ Tak trzymać do końca :ok:
[/quote]

lekarz powiedział dokładnie to samo:)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #692 dnia: 24 Sierpnia 2007, 22:23 »
my mieszkaliśmy w EMIRE ale ponieważ to ten sam własciciel to w EMPIRE BEACH często przebywaliśmy

ale było fajowo

• Chuck Norris
« Odpowiedź #693 dnia: 24 Sierpnia 2007, 22:24 »
my mieszkaliśmy w EMIRE ale ponieważ to ten sam własciciel to w EMPIRE BEACH często przebywaliśmy

ale było fajowo

Tak. bo Ci z Empire przychodza na plaże i jedzonko:)

Super było!

Pozdrawiam i dobranoc

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #694 dnia: 25 Sierpnia 2007, 21:39 »
Cześć Martynko!!!!!!!!!!!!!

Ale mieliście piękny urlop, poprostu znowu się zakochałam w Egipcie :) ten świat podwodny mmmmmmmmmmm ale się romarzyłam :) przecudne zdjęcia ale mogłabyś jeszcze troszkę wkleić.
Ty wyglądasz ślicznie brzusio jeszcze malutki zgrabniutki ale teraz juz powinien wystrzelić.
Cieszę się że u dzidzi wszystko dobrze i że tak dobrze zniosłaś zmiany klimatyczne i sam pobyt, oby tak dalej niech brzusio sobie rośnie spokojnie.

Buziaczki ode mnie i od Lenki:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #695 dnia: 26 Sierpnia 2007, 12:14 »
o tej zemście faraona naprawde nie wiedziałam...  :-[ ale dzięki za wyjaśnienie

Martynka cieszę się, że wizytowe wieści są dobre  ;D

I czekamy na fotki z wesela oczywiście  ::)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:09 »
Witajcie po weekendzie...trochę męczący, ale dobrze, ze juz koniec.

Cześć Martynko!!!!!!!!!!!!!

Ale mieliście piękny urlop, poprostu znowu się zakochałam w Egipcie :) ten świat podwodny mmmmmmmmmmm ale się romarzyłam :) przecudne zdjęcia ale mogłabyś jeszcze troszkę wkleić.
Ty wyglądasz ślicznie brzusio jeszcze malutki zgrabniutki ale teraz juz powinien wystrzelić.
Cieszę się że u dzidzi wszystko dobrze i że tak dobrze zniosłaś zmiany klimatyczne i sam pobyt, oby tak dalej niech brzusio sobie rośnie spokojnie.

Buziaczki ode mnie i od Lenki:)

Dziękuję Megi :) Zdjeć więcej nie będe wklejała, bo wiekszość wkleiłam.

Buziaki

o tej zemście faraona naprawde nie wiedziałam...  :-[ ale dzięki za wyjaśnienie

Martynka cieszę się, że wizytowe wieści są dobre  ;D

I czekamy na fotki z wesela oczywiście  ::)

Olu, zdjęcia mam tylko młodej pary, ale to nie będe ukazywała, bo może sobie tego nie życzą :)

Pięknie dzidzia się zmieniła na liczniku:)

19 tydzień ale ten czas leci!!
Córeczka. Prawdopodobnie nie znasz jeszcze płci swojego dziecka, ale jeśli nosisz w sobie dziewczynkę, jej system rozrodczy jest już dobrze rozwinięty. Pochwa, macica i jajowody są już na swoim miejscu a jajniki zawierają pond 6 milionów prymitywnych komórek jajowych. Kiedy Twoje dziecko się urodzi, liczba ta zmniejszy się do około 1 miliona. Będą to wszystkie komórki jajowe jakie kiedykolwiek będzie mieć Twoja córeczka. Czyż nie jest fascynująca świadomość, że jajeczko, z którego rozwija się Twoje maleństwo jest dokładnie w tym samym wieku co Ty?

Synek. Jeśli nosisz pod sercem chłopca, jego system rozrodczy jest niemal w pełni rozwinięty. Jądra ukształtowały się i wydzielają testosteron mniej więcej od 10 tygodnia ciąży. Zewnętrzne narządy płciowe, które nabrały cech męskich w pierwszym trymestrze, wciąż rosną: Zwykle na tym etapie wyraźnie widoczna jest już moszna.

Maź płodowa. Mniej więcej w tym momencie skóra płodu zaczyna produkować kremową substancję zwaną “mazią płodową”. Jest to mieszanka tłuszczy wydzielanych przez skórę, martwych komórek i meszku pokrywającego ciało. Ta woskowata powłoka chroni skórę Twojego maleństwa przed działaniem otaczającego je płynu owodniowego. Większa część mazi zniknie jeszcze przed urodzeniem dziecka, chyba że nastąpi przedwczesny poród. Wcześniaki często rodzą się w znacznej mierze pokryte mazią płodową, natomiast noworodki urodzone w terminie mają resztki mazi w fałdach skóry.

Pomiar. Twoje maleństwo ma około 17,5 cm i waży od 195 do 240 gram.

Plamy na twarzy. Ciemne plamy moga pojawić się na nosie, policzkach i czole. Jest to typowa dolegliwość związana z ciążą. Są to plamy barwnikowe zwane „maską ciążową”. Ich powstaniu winne są hormony, które wywołują taki efekt u niektórych (nie u wszystkich) kobiet w ciąży. Hormony ciążowe są również odpowiedzialne za kresę ciemną, czyli ciemną linię biegnącą od pępka do kości łonowej. Zarówno plamy barwnikowe jak i kresa ciemna stopniowo zanikną po porodzie. Ekspozycja na słońce może spowodować dodatkowe ściemnienie pigmentu zgromadzonego w Twojej skórze. Pamiętaj więc aby smarować się kremem ochronnym z wysokim filtrem i pozostawać w cieniu jeżeli chcesz aby Twoja skóra zachowała bardziej naturalny kolor.

Ból wiązadeł. W miarę jak Twoja macica staje się coraz większa, wspierające ją wiązadła rozciągają się. Może się zdarzyć, że te rozciągnięte ścięgna spowodują ostry lub tępy ból w dolnej części brzucha, zwykle po jednej stronie. Możesz go poczuć gwałtownie zmieniając pozycję, lub też wstając się z krzesła lub łóżka. Tak jak w przypadku większości dolegliwości występujących w czasie ciąży, tak i w tym przypadku najlepszą radą jest wypoczynek. Mimo iż ból wiązadeł jest dość typowy, w przypadku jego wystąpienia lepiej będzie jeśli skontaktujesz się z lekarzem, położną lub pielęgniarką. Szczególnie jeśli będzie on budził jakiekolwiek Twoje obawy.

« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2007, 10:13 wysłana przez martyna1985 »

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #697 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:13 »
GRATULUJEMY 20 TYGODNIA :)
Juz polowa ciązy za Toba :) Teraz to juz z górki :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:14 »
GRATULUJEMY 20 TYGODNIA :)
Juz polowa ciązy za Toba :) Teraz to juz z górki :)

o tak, już połowa!! tylko zastanawia mnie czemu nie czuję coraz mocniejszych ruchów dziecka tylko cały czas tak samo.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #699 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:18 »
Spokojnie :) Niektore z nas w Twoim "wieku" jeszcze  ich nie czuły :) Nie ma sie czym martwic - zobaczysz maluszek sie rozszaleje bo poki co sie pewnie wstydzi :)
Mi Kacper wczoraj tak w zebro przyfasolil ze sie kawa oplułam jak w reklamie pralek Beko :P

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:23 »
dokładnie tak jak pisze Antalis
ja do niedawna czułam bardzo słabe ruchy a teraz to normalnie prawie cały czas mały wiercisław daje znać o sobie  :D
gratuluję 20 tc!!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #701 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:26 »
Spokojnie :) Niektore z nas w Twoim "wieku" jeszcze  ich nie czuły :) Nie ma sie czym martwic - zobaczysz maluszek sie rozszaleje bo poki co sie pewnie wstydzi :)
Mi Kacper wczoraj tak w zebro przyfasolil ze sie kawa oplułam jak w reklamie pralek Beko :P

hahaha!!! Dobre:) ja tylko czuje jak mój skacze po pęcherzu i co chwila chce mi się siku, a zaraz nie chce:) I to w nocy!! Lekarz mowi, ze to to:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #702 dnia: 27 Sierpnia 2007, 11:22 »
20 tydzień... jak to czas szybko leci...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #703 dnia: 27 Sierpnia 2007, 11:23 »
Gratuluje pólmetka  ;D ;D ;D

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #704 dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:05 »
Gratuluje  :) - ale ten czas leci :):):)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #705 dnia: 28 Sierpnia 2007, 09:57 »
Dziękujemy:) leci czas leci...choć półmetek zacznę w niedzielę jak na liczniku będzie 20 i zostanie 20 tygodni...moim zdaniem!

A wczoraj mialam awarię. Od rana miałam takie silne bóle krzyża + brzucha!! Myślalam, że umrę. Na szczęście brzuch był miękki, więc może rozciągało mi się tak intensywnie. Po poludniu przeszło. A nocka oczywiscie cieżka, bo Maluszek wieczorem się budzi i skacze po pęcherzu i robi matkę w konia, bo jak juz wstaję do WC to ono idzie "do góry" i już mi się nie chce. Charakterek po mamusi:)

Pozdrawiam

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #706 dnia: 28 Sierpnia 2007, 12:44 »
hahaha, złośliwiec malutki :) Lubi się bawić w kotka i myszkę :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 29 Sierpnia 2007, 15:00 »
Witajcie! My w końcu u siebie. Byłam cały czas u rodziców. Dziś urządziłam sobie przejażdżkę z rodzicami po Sz-nie i wróciłam padnięta! Nawet nie mam siły mężowi obiadu zrobić ( a sama się najadłam na mieście-świnia ze mnie),ale na szczęście zgodził się, żeby nic nie było:) Mam jeszcze godzinke i chyba wykorzystam ją na drzemkę :) To nic, że sterta prania czeka na prasowanie, jeszcze po wyjeździe, bo nie było kiedy tego zrobic, ale jak juz tyle wytrzymało, to jeden dzień nas nie zbawi. Byłam dziś w nowym sklepie z art. dziecięcymi niedaleko Fali,ale nic sensownego nie znalazłam. Myślałam, że są jakieś ubranka, kocyki itp a tak kilka wózków, same Chicco, Mutsy i chyba Jane, te najdroższe. Jeszcze babka była pytać o wózek lekki, który dobrze sie składa i zajmuje mało miejsca, to sprzedawczyni od razu poleciła jej ten Jane, gdzie cały komplet (spacerówka+gondola) kosztuje 2900, a były też Chicco, które przecież też są lekkie i mało zajmują, a cena 1600zł. Łóżeczka też same Glueck za ponad 700zł, jednym słowem lipa. Może jeszcze będzie się rozwijał ten sklepik. Jedyne co mieli fajne to krzesełka do karmienia i łóżeczka turystyczne, bo między Graco za 800zł znalazło się Coneco za 200. Dziś jak zdążymy może zajdziemy do Bebe-Club pooglądać wózki:)

A dzidzia spokojna, czasami się poruszy...tak bym już chciała, żeby dawała mocniej znać o sobie! I znów oczywiście sobie wbijam, że skoro czuję ją już jakiś czas, powinnam już je bardziej czuc.

Pozdrawiam

• Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:32 »
Popiszę sama do siebie

Wczoraj byliśmy w Bebe-Clubie i oglądaliśmy X landery, które nas interesują. Zastanawiamy się nad dwoma:

albo

znalazłam zdjęcie tylko spacerówki, ale obydwa z gondolą wyglądają fajnie. Każdy z nich ma coś, co nam się podoba, ale nie ma jednego, który miałby to wszystko.  I tu pytanie dla doświadczonych mam: czy te kosze na zakupy rzeczywiście sa przydatne? Ceny mają podobne, więc zostaje tylko dokładne przeanalizowanie pozostałych za i przeciw i wybrać. Niestety Pan w hurtowni był strrasznie zajęty, a reszta jakoś nie była pomocna i nawet nie mogliśmy się wszystkiego dowiedzieć. Jedyne, co mi pokazał, to jak składa się budkę, bo trochę to skomplikowane i ciężko się to robi, bo trzeba wcisnąć przyciski po obu stronach budki i ją złożyć ;/ no ale, gondola ma na budce rączkę do przenoszenia i nie może ona zbyt łatwo się składać, bo mogłoby to być niebezpieczne przy przenoszeniu-tak sobie to tłumaczę.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #709 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:37 »
Nie do samej siebie ;)

Nooo bryka superowa ;) A jaki ma byc kolor?
Moja sis wg USG jest w tym samym punkcie ciąży, co Ty więc podczytuje regularnie :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:49 »
Nie do samej siebie ;)

Nooo bryka superowa ;) A jaki ma byc kolor?
Moja sis wg USG jest w tym samym punkcie ciąży, co Ty więc podczytuje regularnie :)

Witaj AndziaK, cieszę się, że podczytujesz:) Właśnie te dwa kolory podobają nam się najbardziej, ale chyba zdecydujemy się na pomarańczowy. Jeśli oczywiście jeszcze beda w obiegu w listopadzie, kiedy mamy zamiar kupic wózek...mam nadzieję, że ich nie wycofają.

A jak sis się czuje? Czuje ruchy?
Pozdrawiam

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #711 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:53 »
Pomarańczowy jest super :) I dla chłopca i dziewczynki :)

Sis ma się dobrze, dzidzi wierci się coraz częsciej :) Narazie nie chcą wiedzieć co będzie ;) Za to mnie zżera ciekawość, ale jak tu się dowiedzieć ;);D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #712 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:56 »
Pomarańczowy jest super :) I dla chłopca i dziewczynki :)

Sis ma się dobrze, dzidzi wierci się coraz częsciej :) Narazie nie chcą wiedzieć co będzie ;) Za to mnie zżera ciekawość, ale jak tu się dowiedzieć ;);D

Hihi:) Ja bym z chęcią pobiegła już na USG i zobaczyła:) ale musimy czekać do końca września, wtedy będziemy dopiero coś widzieć... Fajnie, że Maleństwo wierci się coraz częściej...ja już schizuje, bo baardzo rzadko coś poczuję, niecodziennie i teraz nie wiem, czy to Małe to co czułam, czy nie :( Powinnyśmy mieć USG w domu i co jakiś czas podglądywać Male:)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 30 Sierpnia 2007, 10:39 »
Martynko sis nie czuje dzidzi codziennie tylko czasem więc spoko ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #714 dnia: 30 Sierpnia 2007, 10:43 »
Martynko sis nie czuje dzidzi codziennie tylko czasem więc spoko ;)

tak, ale ja już czasami wariacji dostaje! jeszcze te komentarze niektórych osób nt mojego brzucha! "to Ty jesteś w 5 m-cu?? ja myśłałam, że w 3!!" nic, tylko  :ckm: :Kill:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #715 dnia: 30 Sierpnia 2007, 11:02 »
martyna1985 wozeczki super , z pewnoscia wybierzecie taki kolor  ktory sie Wam spodoba .

Komentarzami ludzi sie nie przejmuj , miej ich wszystkich gleboko w nosie  :terefere: Ciaza to blogoslawiony stan i nie zrazaj sie zlosliwoscia ludzi , to zwykla podlosc i brak wyczucia.

Trzymaj sie cieplutko  :uscisk:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #716 dnia: 30 Sierpnia 2007, 11:05 »
Dziekuję Kochana! Wiem, że nie powinnam się przejmować, ale przykro mi, gdy ktoś tak mówi. Wiadomo, że jak kobieta jest w pierwszej ciaży, to chciałaby, zeby caaały świat widział jej brzuszek, martwi się, czy rzeczywiście wszystko jest OK z Maleństwem itp. A ja cały czas się martwię, że brzuszek za mały, że z dzidzią (odpukać) coś moze być nie tak...a do USG jeszcze miesiąc! Żebym chociaż miała pewność, że to ono do mnie puka i żebym czuła to codziennie!! A w ogóle to dziś mam taki dzień  :'(  :'(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #717 dnia: 30 Sierpnia 2007, 11:08 »
martyna1985 nie zamartwiaj sie na zapas bo wszytsko jest oki doki  :ok: Zobaczysz ,ze juz calkiem niedlugo bedziesz czula ruchy maluszka  :los:

Uszy do gory kochana  :uscisk: :przytul: :uscisk:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 30 Sierpnia 2007, 11:13 »
Martynko uwierz mi moja sis wolałaby słyszeć, że brzuch ma mały, a nie ciągle "To na kiedy termin?" a jak mówi, że na styczeń to jest "Coooo!!!!! Taki wielki brzuch i dopiero na styczeń?"
Normalnie czasami nóż się otwiera ......

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #719 dnia: 30 Sierpnia 2007, 11:53 »
Oj Martyna zle nastawienie... Ja ci powiem, ze mialam malutki brzuszek i 3 tyg temu (nie wiem czy czytalas u minie) na wizycie u poloznej nie chciala mi uwierzyc, ze jestem w 22+ tyg. A teraz mi brzuch tak wystrzelil, ze  szok  :o Wszyscy sie dziwia w sumie, bo mowili, ze bede miala malutki brzuszek, a tu niespodzianka.
Nie martw sie wiec, najwieksze przybieranie rozmiaru brzuszka (i wagi  ::) ) jeszcze przed toba i wszyscy juz beda widzieli.
Ja na pocieszenie powiem ci, ze tu angielki niektore maja takie tluste brzuchy, ze czasem wydaje mi sie, ze wygladam tlusto a nie ciazowo...a w PL to przynajmniej idzie rozroznic  :P

Uszka do gory!!!

ps. ja mam usg dopiero w pazdzierniku  :-[