Tak na głowę nakrycie koniecznie sobie weź, a jeśli chodzi o upał w Egipcie to całe szczęście tam się go lepiej znosi bo lepszy klimat.Ale ci zazdroszczę sama bym teraz pojechała.
Zawsze, gdy wyjeżdżaliśmy gdzieś dalej, a sporo tego było nie miałam nic na głowę, ale później i tak na szybkiego coś wyszukiwałam. A to wszystko dlatego, że całymi dniami wylegiwałam się w pełnym słoncu, nie ważne, czy to Bułgaria czy Tunezja, upał mi nie przeszkadzał, ale bardzo szybko zasypiałam i budziłam się niemalże spalona. Chyba, że mąż mnie wcześniej zdążył nakryć... Nie musze pisać, że budziłam się z potwornym bólem głowy:) Po kilku dniach już sie nauczyłam, że nakrycie głowy i przy okazji twarzy koszulką, najlepiej się sprawdza
Oczywiście teraz już tak nie będzie, bo będę spokojnie leżała sobie pod parasolem z czego bardzo się cieszę
Zapomniałabym: dziewczynki, które już szykują wyprawkę, bądź mają Maluszka w domku, gdzie kupujecie ciuszki dla swych Pociech?? Dziś miałam chwilkę czasu przed praktyką i podeszłam do Galaxy i taki mój wniosek:
* H&M- mały wybór ubranek w rozmiarze 56-62, kolorystyka: niebieski, różowy, biały, czyli określone albo dla chłopca, albo dziewczynki. Ceny OK, ale np przecenione są tylko ciuszki dla większych brzdąców
* Cubus- lipa totalna, ciuszki w rozmiarze albo 50!! albo większe 86 itp, w większości przecenione,ale kolorystyka znów niesprzyjająca. Widziałam fajnego pajaca z grubego ciepłego materiały, który by nam pasował w zimę, ale rozmiar jak wyżej i albo ciemny brąz (prawie czarny), albo biały!!
*Smyk- ceny powalające, ale tam na pewno nie chcę kupować. Mam nauczkę po tym, jak kupowałam dla moich siostrzeńców i po praniu robiły się szmaty.
* Coccodrillo-ceny różne, wybór ciuszków spory, ale w dwóch sklepach, których byłam nie mam swobody wyboru, bo te małe ciuszki (głownie body, pajace, śpiochy) są za ladą i nie można tam wejść, tylko pani musi podawać, a że ciuszki są złożone, nie mam za dużego pola wyboru, bo ich po prostu nie widać. Już chyba odzwyczaiłam się do takich zakupów dzięki hipermarketom i samoobsługi. Dresiki itp są ładne, ale też kolorystyka tylko dla kogoś, kto już zna płeć swojego szkraba.
* Na allegrop wybór przeogromny, ale jednak chciałabym dotknąć i zobaczyć na żywo ciuszki jakie będę miała zamiar kupić.
Rozpisałam się
Pozdrawiam Was i dziękuję za odwiedzinki!!