Autor Wątek: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)  (Przeczytany 63484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
Odp: Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Stycznia 2008, 19:54 »
Dzięki!!! :-* :-* :-*

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:01 »
szukam jeszcze w necie czegos na ten temat ale ciezko mi idzie.W koncu oddali mi dziś moj komp..obejrzałam filmiki z tanca i musze przyznac, ze oba sa odwazne i napewno zaskocza gosci..ale ten do czerwonych gitar tez bardziej mi sie podobał.. ;D

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:13 »
 ;D ;D ;D ;D ;D i właśnie TEN wygrał....

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:17 »
gratuluje odwagi, mój PM na szczescie dobrze tanczy, choc powoli musimy i tak trenowac hah..niestety w necie nic nie widze na temat wad i zalet sukien jedno i dwuczesciowych..jak cos zobacze to bede miala na uwadze Ciebie i wkleje oki?

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:19 »
Ok...ja też szperam...boję się ,ze np podniosę ręce i tym samym ....za bardzo gorset podniesie mi się do góry....Kiszka będzie..

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:27 »
wiesz co? a jaka masz sylwetkę, jaki biust itd..bo ja np.bede miala najprawdopodobnie gorset i szeroki dół bo musze dopasowac sie do PM, on nosi xl, a ja xxs i mysle ze to zalezy czy gorset jest dobrze dopasowany, zawsze przy przymiarce trzeba podniesc rece, podskoczyc kilka razy czy usiasc..Kupujac suknie w salonie masz wieksze prawdopodobienstwo ze wszystko Ci super dopasuja, ja szyje u krawcowej, podobno rewelacyjnej, z polecenia ale boje sie jak diabli..tym bardziej ze jeszcze  nie jestem pewna co szyje:-)
PS..ale byłby ubaw na weselu, Panna młoda zgubila gorset w trakcie tanca..haha, juz widze mine starszyzny  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:36 »
Nieeeeeeee...weź mnie nie strasz..... :o :o :o
Buahahahahhahahahhaha!!!!
Ps.
wysłałm Ci wiadomość na priv!!!

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #97 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:04 »
Kochana, obejzałąm, śliczna z Ciebie kobieca kobieta..Jezeli chodzi o suknie z gorsetem to ładna ale przede wszystkim suknie z gorsetem musisz przymierzyc, inaczej nie sprawdzisz czy wszystko jest ok.Poza tym do Twojego typu urody pomyslałabym o bardziej zdecydowanych w kolorze dodatkach- zamiast rózu dałabym np bordo lub jakze modny w tym sezonie wrzos..
gorset pieknie podkresla szczupła talie i biust, a w Twoim przypadku to dobrze- takiego efektu nie uzyskasz przy sukni jednoczęsciowej, a dół sukni nie musi byc na niewiadomo ilu halkach czy kołach, i napewno wtedy Cie nie poszerzy

Masz klasyczna urode, jestes wysokoa, bedziesz miala wybór, gwarantuje Ci..tylko pamietaj..mierz wszystko a bedzie oki. ;D
moja suknia to narazie urszula mateja 640 lub fergy galaxy..ale jeszcze nie mierzyłąm haha

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:12 »
Dzięki...werrry bardzo!!!! :-* :-*
A z tym czerwonym lub bordowym kwiatem...nooo...noooo...dobry pomysł....Masz rację!!!Może być ciekawie!!!
"idę szukać" Twoich sukienek...
Ps.
W czwartek jadę i mierzyc będę...wszyyyyyystko.... ;D ;D ;D

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:17 »
Rób zdjecia jak sie da..popatrzymy, ocnimi i sie wypowiemy

a moja jest tu

https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=9406.0

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:24 »
Właśnie...bo szukam i szukam i same ogłoszenia..
Wydawało mi sie ,ze pokazywałaś...tylko jak ja szukam...to ręce opadają...
I taką "identyczną" - czy cosik zmieniasz????
Piękna jest....cudeńko....Ale wymaga naprawde doooobrej krawcowej...

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:30 »
Napewno nie bedzie tych koronek na szyi, jak napewno zauwazyłas, sa one w obu modelach, a ja nie lubie takich rzeczy..tym bardziej ze chce na szyi delikatna obrózkę srebrna z cyrkoniami i takie same kolczyku. Jezeli bedzie to Fergie Galaxy to tylko zmienie te koronki, przy Matei 640, koronka, plus kwiatki chyba delikatniejsze i w kolorze bordo- bo suknia napewno bedzie biała.Musze przymierzyc je obie, mysle ze w przyszłym tyg.sie wybiore, bo nie wiem czemu ale obawiam sie, ze w matei 640 nie beda ładnie na mnie wygladac te marszczenia..no sama nie wiem..ona mi sie baaardzo podoa, ale nie jestem pewna czy ja bede w niej dobrze wygladała, bo ja krasnoludek jestem 150cm zwrostu i 40 kg wagi :ok:

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:37 »
Będzie ślicznie!!!Taka filigranowa osóbka to sobie może pozwolić na zdobienia!!!
Koleżanka u której byłam świadkiem też jest malutka i drobniutka - miała podobna suknię - tzn w Twoim stylu i byłoooo baaaaaardzo ok.
Piękne te suknie są.....

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Stycznia 2008, 21:50 »
Mam nadzieje, napewno napisze jak bede juz po przymiarkach a jak pozwola to i zdjecia porobie..Oki, znikam , bo moj PM marudzi, nie dosc ze jestem chora i na antybiotykach i ledwo zyłam przez ostatnie dwa dni, to teraz jak czuje sie lepiej, nie mam dla niego czasu..ach, ci panowie:-
)

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Stycznia 2008, 22:40 »
 ;D ;D ;D ;D ;D
Skąd ja to znam...

Offline katia_1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Lutego 2008, 13:36 »
Witam was dziewczyny serdecznie.  Ja niestety już po tym cudownym dniu i teraz ta szara rzeczywistość :).  Pisze do Was gdyż mam do sprzedania suknię ślubną w idealnym stanie może którejś z Was przypadnie akuratnie do gustu
Możecie ją obejrzeć na stronie  hxxp: www. allegro. pl/show_item. php?item=317064974 .  Pozdrawiam

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #106 dnia: 31 Lipca 2008, 12:50 »
ja też myślę, że najlepiej jest przymierzać przymierzać i przymierzać-nawet te suknie-na które byśmy nigdy nie spojrzały:)
przynajmniej może być zabawnie-tak jak np. u mnie-jak przymierzyłam taką ogromną kaskadową "bezę" z tiulu ze wstążkami-myślałam, że się z mamą posikamy ze śmiechu

te suknie-moje wymarzone-okazały się, że wyglądają na mnie koszmarnie
a suknia z pozoru skromna i zwyczajna-okazała się "tą jedyną"

warto się owszem zasugerować wytycznymi co do kroju i figury-bo u mnie to faktycznie się sprawdziło-że najlepiej wyglądam w kroju "A"...ale dekolt-o którym nawet nie pomyślałam-wyglądał na mnie najlepiej ze wszystkich

i nie przejmujcie się krzywym wzrokiem obsługi-to wasz dzień-i już:) koniec kropka
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline aka82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Sierpnia 2008, 20:59 »
''nie przejmujcie się krzywym wzrokiem obsługi-to wasz dzień-i już:) koniec kropka''.  .  .  .  

nie mogę czytać tego co napisałaś.  powiedz mi w jaki sposób ekspedientki mają doradzić dobrze i profesjonalnie(bo to w końcu  one wydają około 200 przyszłych panien młodych rocznie) jeśli klientki przychodzą  i robią sobie żarty.  .  .  jeśli masz ochotę pomierzyć sobie ''bezy'' czy inne odważne suknie ,a i tak wiesz ze w takiej nie pójdziesz-to napewno nie zostaniesz obsłużona profesjonalnie-zaufaj mi.  .  .   Ekspedientki mają wystarczająco dużo pracy i bez takich jak ty.  .  .  

a teraz już do was wszystkich.  .  .  -jeśli chodzi o wyszukanie sukni.  .  .  proponuje:

1.  przejrzeć w internecie oferty salonów(wykluczyć te salony których modele absolutnie wam nie odpowiadają)
2.  zadzwonić i umówić  sie na mierzenie(jeśli to bedzie wasz pierwszy raz-proponuje w tyg.  W soboty nie ma zazwyczaj zbyt duzo czasu na miary)
3.  przyjść i pokazać w jakim stylu suknie wam sie podobają.  .  .  
   Ekspedientka powinna przymierzyć wam to co sobie wybrałyście,ale i powinnyście spytać o jej propozycje(dopiero po tych które same                        
    wybrałyscie).  no i przede wszystkim należy przymierzyć suknie w kolorze białym i ecru -to tak dla upewnienia sie w którym jest wam lepiej-lustro nigdy nie kłamie.                                                           pozdrawiam.  ekspedientka jednego z warszawskich butików mody ślubnej

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Sierpnia 2008, 21:11 »
powiem Ci tak..taki post napewno nie jest na miejscu..czas slubu to czas m.in zabawy i jezeli podchodzimy do tego z radoscią i humowrem to nie widzę w tym nic złego..jezeli mam ochotę sie pośmiac i poprzymierzać tysiac "smiesznych" sukien to tak zrobie..a ekspedientki powinny byc profesjonalne od początku do końca i dla wszystkich..a nie tylko dla tych "ę a prtzez bibułke..

Niestety, Twoja wypowiedź jest dla mnie mało profesjonalna..

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 4 Sierpnia 2008, 09:26 wysłana przez Maja »

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #109 dnia: 3 Sierpnia 2008, 21:20 »
Ło matko!!!  :o ::) Jakbyś była moją pracownicą aka82 to z całą pewnością przestałabyś nią być po takiej wypowiedzi...
"Profesjonalizm" pełną gębą...

Offline aka82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 3 Sierpnia 2008, 21:34 »
zaufaj mi że my podchodzimy bardzo profasjonalnie do każdej klientki-(mówię o salonach z prawdziwego zdarzenia)ale jesteśmy tylko ludzmi. . . wy też powinnyście tak nas traktowac. to my wam przymierzamy suknie,jesteśmy z wami przez najbliższe 3/4 miesiace,doradzamy bo chcemy żebyście wygladały jak najpiękniej-żeby każdy z gości zapamiętał właśnie waszą suknie. z każdym dylematem dzwonicie a my pomagamy bo wiemy że to ważny dzień w waszym życiu. tylko pamiętajcie ze to od nas-ekspedientek zależy niemal że wszystko. wiec jeśli wy bedziecie wyrozumiałe to i my sie odwdzięczymy. jesli dwie strony traktują sie z szacunkiem to każda ze stron napewno bedzie zadowolona. . .

naszczęscie 95% klientek to napawde dobre dusze i życze sobie i swoim koleżankom 100% w przyszłym sezonie:-)
ps. (wrednym ekspedientkom-tego nie życze:-))))))

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
« Odpowiedź #111 dnia: 3 Sierpnia 2008, 21:56 »
Zabawa w mierzenie sukienek nie oznacza braku szacunku dla drugiej osoby..pieknie piszesz..ze to wy jestescie dla Młodych..i własnie tak wiele a Was traktuje Mlode..

wiesz co..pracowałąm w handlu 7 lat, kilka lat jako kierownik m.in ekspedietek czy sprzedawcow i zawsze powtarzalam moim pracownikom, ze to my jestesmy dla naszych klientow i my mamy stac z boku, by ewentualnie doradzic- subtelnie i fachowo..gdyby jakis z moich pracownikow powiedzial mi ze to przeciez my pomagamy klientom, jestemy z nimi itd.uwierz mi, ze nie chcialabym miec go w zespole..

handel jest niewdzieczna praca, ale jesli wkladalabys w nia serce, nigdy bys nie napisala..
wy też powinnyście tak nas traktowac. to my wam przymierzamy suknie,jesteśmy z wami przez najbliższe 3/4 miesiace,doradzamy bo chcemy żebyście wygladały jak najpiękniej-żeby każdy z gości zapamiętał właśnie waszą suknie. z każdym dylematem dzwonicie a my pomagamy bo wiemy że to ważny dzień w waszym życiu. tylko pamiętajcie ze to od nas-ekspedientek zależy niemal że wszystko. wiec jeśli wy bedziecie wyrozumiałe to i my sie odwdzięczymy. jesli dwie strony traktują sie z szacunkiem to każda ze stron napewno bedzie zadowolona. . .

ludzie sa rozni, rozni sa sprzedawcy..ja w buszowaniu po salonach znalazłam jedną Panią, ktora mnie zafascynowała jako ekspedientka..jedną na około 10:-( i takie niestety są realia..

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #112 dnia: 5 Sierpnia 2008, 15:14 »
aka 82...chyba mnie zle zrozumialas......jesli chodzi o krzywe patrzenie ekspedientek-mialam na mysli to, ze "panie w salonach slubnych"-czesto nie chca w ogole dawac do przymierzania sukien-jakby pracowaly tam w ogole za kare-poczytaj posty panien mlodych-to bedziesz wiedziala o co chodzi,
sprostowanie-wyobraz sobie, ze wyzej wymieniona "suknie beze" dala mi do przymierzenia sama sprzedawczyni z salonu (akurat-tego polecanego na forum)-choc mowilam-ze z pewnoscia takiej nie ubiore-ale pani powiedziala-zebym sprobowala.....i co w tym zlego? trzeba sie smucic wybierajac suknie? i było fajnie-i miałam ochotę dalej mierzyć w poszukiwaniu mojej wymarzonej!
i ostatnia rzecz-napisalam-ze wybralam sukienke-ktorej byc moze nigdy wczesniej bym nie wybrala-i to jest ta jedyna!!!!
gdybym jej nie przymierzyla-nie wiedzialabym, ze jest taka piekna!!!!
pozdrawiam zatem wszystkie ekspedientki z salonów sukien ślubnych-które potrafią tak samo cieszyć się dniem ślubu-jak ich klientki-wiedząc-jakie to dla nich ważne!!! jak dla mnie to CMŚ ze Szczecina i Agnes ze Świdwina zasługują na pochwałę pod tym względem!!!
ps. Twoje uwagi są cenne....aczkolwiek myślę, że każda z nas tak właśnie zrobiła...począwszy od tygodni spędzonych na internecie....umówienie się na przymiarkę-oraz przymiarkę zarówno wybranych fasonów jak i polecanych-tak ja właśnie stwierdziłam-że mój wymarzony krój mi nie pasuje a polecona beza również do mnie nie pasowała-ale z pewnością dzięki niej będę miło wspominać moje petrurbacje z sukniami-a nie oschle i beznamiętnie
pozdrawiam gorąco!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline aka82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 5 Sierpnia 2008, 19:47 »
aby nie wracać po raz kolejny do tego wątku-bo to w sumie nie temat na tym właśnie forum.  .  .  jak najbardziej lubimy klientki które są uśmiechniete i wesołe.  .  .  . 
chodzi mi przede wszystkim o panie tzw"maratonki" -tak je nazywamy w naszym żargonie:-) .  są to dziewczyny które mają listę 250-bo taka mniej wiecej jest liczba salonów w w-wie i MUSZą wszystkie obskoczyć i mają zamiar poprzymierzać dosłownie 3\4 sukni  w salonie.  .  . 
niestety dziewczyny :

1)niskie  nie powinny mieć na sobie fasonu rybki,czy bezy(ona raczej dla dziewczat wysokich i szczupłych) no i sukni odcinanych(gorset i spódnica-to skróci nogi no i wyszło z mody w roku 2005.  .  .  )
2) o krótkiej szyi -nie wskazana jest suknia z szelką na szyje lub ramiączkmi-bo to skróci nam jeszcze sylwetke
3)o rubensowskich kształtach -suknie odcinane(gorset i spódnica)-poszerzy wam talie i skróci nogi. 
dziewczyny  nie ma sensu mierzyć wszystkiego jak leci-zaufajcie troche ekspedientkom.  .  .  one też wychodziły za mąż i wiedzą troszke wjecej o fasonach. 
                 .  .  .  wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.  .  . 

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #114 dnia: 27 Grudnia 2008, 19:14 »
a ja szukalam przez kilka tygodni non stop sukni przez internet....na poczatku wybralam 2 i chcialam uszyc ja..czesc z pierwszej sukienki a czesc z drugiej.Nawey nie zdawalam sobie sprawy,ze suknia ,ktora tak bardzo mi sie podoba jest w jednym z salonow w SZczecinie.Myslalam.ze w Polsce jej nie dosane.NO ale poszlam do krawcowej w drodze do niej znalazlam salon gdzie byla moja wymarzona suknia...zupelnie przypadkiem..przymiezylam i wygladala ladnie na mnie.Poszlam do krawcowej...pare dni pozniej mialam isc po materialy i w tym sklepie nie bylo takich materialow jak chcialam i o dziwo ten sklep byl kolo salonu gdzie byla moja wymarzona suknia...postanowailam,ze wejde tam i ja kupie.I tak zrobilam...wiem ,ze to bylo to przeznaczenie.....W sumie przymiezylam tylko 1 suknie....i wiedzialam.ze ta jest jedyna!!!!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 25 Marca 2009, 10:59 »
Witam dziewczynki:)

Aka82
W takim razie, jeżeli dla niskich nie są wskazane ani rybki, ani bezy, ani te z gorsetem, to jakie??!! ???

Może ktoś mi podpowie?!

Pozdrawiam serdecznie:)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Marca 2009, 11:34 »
podpowiadam aagatkaa....co zasłyszałam w programie o modzie-że dla niskich dziewczyn idealne są sukienki odcięte pod biustem, w zalezności od budowy ciała-można dobrać krój i rodzaj materiału dolnej części (np. dla drobnej budowy-lejące materiały i plisy, dla krępej-grubsze materiały-suknia skrojona z kilku części-tworząca zwartą "bryłę", cudne są sukienki odcięte pod biustem-tez o takiej jednej marzyłam-ale była poza moim zasięgiem...cenowym:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 25 Marca 2009, 12:11 »
Asashia bardzo Ci dziękuję!! :-*

Te odcinane baaaardzo mi się podobają!! Są bardzo eleganckie i takie romantyczne... ;)

A mogłabyś mi podać namiary tej sukni, o której mówisz?
I cenę również:)

Z góry bardzo dziękuję :)

Offline Wiola17
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12/09/09
« Odpowiedź #118 dnia: 22 Sierpnia 2009, 21:49 »
Ja wybralam model klasyczny.  Insipiracje zaczerpnelam z kolekcje  Cosmobella 'Odgapilam' model nr 7244 , ktory teraz szyje u krwawcowej z Katowic.  Suknia bedzie w kolorze bialym do tego kwiaty we wlosach.  Prosto, klasycznie! tak jak lubie
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2009, 13:27 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline ma-lineczka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 8 Września 2009, 12:09 »
Cytat: asashia link=topic=700. msg866412#msg866412 date=1237977262
podpowiadam aagatkaa. . . . co zasłyszałam w programie o modzie-że dla niskich dziewczyn idealne są sukienki odcięte pod biustem, w zalezności od budowy ciała-można dobrać krój i rodzaj materiału dolnej części (np.  dla drobnej budowy-lejące materiały i plisy, dla krępej-grubsze materiały-suknia skrojona z kilku części-tworząca zwartą "bryłę", cudne są sukienki odcięte pod biustem-tez o takiej jednej marzyłam-ale była poza moim zasięgiem. . . cenowym:)
zgadza się, ja mam 155 cm wzrostu i po przymierzeniu miliona sukienek wybralam właśnie odcinaną pod biustem. 
 SUKNIE ŚLUBNE KOMIS