Autor Wątek: Opinie na temat foto i video  (Przeczytany 59324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: Opinie na temat foto i video
« Odpowiedź #330 dnia: 12 Lutego 2009, 10:40 »
Jednoosobowa firma, to firma, która dopiero zaczyna. Przeważnie jest tak, że jak kamerzysta jest dobry i znany na rynku to ma więcej zamówień. Z powodu braku mozliwości  sklonowania sie, przyjmuje zamówienia i zatrudnia innego kamerzystę, któremu płaci np. 200 zł. za samo kręcenie. Samo życie - pieniądz nie smierdzi  ;).

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #331 dnia: 12 Lutego 2009, 15:03 »
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat FOTOMAX? maja zakład w Katowicach i Dąbrowie Górniczej. Czy ktoś korzystał z ich usług? robią zdjęcia: reportaż + plener i jeśli ktoś chce, Video tez można u nich zamówić. Na ich stronie zdjęcia są ładne ale ja się nie znam może podzielicie się waszymi spostrzeżeniami

Offline escape
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.2010
« Odpowiedź #332 dnia: 12 Lutego 2009, 15:24 »
ja byłam u nich na spotkaniu w grudniu. pisałam o nich kilka postów wcześniej. zdjęcia z pleneru sa naprawdę bardzo ładne. nie odbiegają od tych na stronce. natomiast zdjęcia z przygotowań i slubu są dość standardowe. nie zdecydowaliśmy się na nich ponieważ Pan niekoniecznie robi wszystkie zdjęcia osobiście (zazwyczaj tylko plener). Ponadto jest mało elastyczny-odnośnie miejsc pleneru to zaproponował nam pakiety do wybrania z ustalonymi z góry miejscami. Oczywiście jak bardzo Ci zależy to jest możliwość negocjacji. Choć ja osobiście odniosłam wrażenie, że Pan nie lubi zmian i raczej proponował nam swoje pomysły. My chcemy "naszych" zdjęć, w "naszych" miejscach, gdzie nikt nie będzie nam ograniczał czasu ani miejsca wiec wybralismy kogos innego. Natomiast jeśli chcesz mieć dokładnie takie zdjęcia jak na necie, to myśle, że takie zdjęcia dostaniesz. 

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #333 dnia: 12 Lutego 2009, 17:15 »
Ja ich miałam na ślubie, zdjęcia zrobili ładne ale mówiąc szczerze nie urzekły mnie za bardzo ale za to film zrobili świetny, z humorem a zarazem wzruszający.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #334 dnia: 12 Lutego 2009, 20:55 »
ja moge polecic 2, a wlasciwie 3 kamerzystow, zazwycczaj filmuja na 2 kamery , biora niewiele i sa naprawde profesjonalistami, robia takze reklamowki dla firm i naprawde sa dobrzy jakby ktos potrzebowal to moge wyslac namiary na priva

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #335 dnia: 12 Lutego 2009, 21:26 »
ajka85 czy mogę prosić o namiary ??

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #336 dnia: 13 Lutego 2009, 00:29 »
Witaj
Ja sama również się na nich zdecydowałam, ponieważ przyjaciółka miała ich na swoim weselu. Film- bardzo ładnie zmontowany, zdjęcia piękne, mogę tylko polecić.
Pozdrawiam.

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #337 dnia: 13 Lutego 2009, 14:35 »
ja moge polecic 2, a wlasciwie 3 kamerzystow, zazwycczaj filmuja na 2 kamery , biora niewiele i sa naprawde profesjonalistami, robia takze reklamowki dla firm i naprawde sa dobrzy jakby ktos potrzebowal to moge wyslac namiary na priv

w takim razie proszę o namiary :)

Offline Zemfira
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 13 Lutego 2009, 21:52 »
Cytat: obserwator link=topic=698. msg826402#msg826402 date=1234431656
Jednoosobowa firma, to firma, która dopiero zaczyna. 
To dlaczego większość fotografów, którzy należą do prestiżowych stowarzyszeń jak Wedding Photo Journalists albo Artistic Guilt WPJ posiada jednoosobową firmę.  Dodam, że żeby się tam dostać zdjęcia muszą być na najwyższym poziomie, którego większość firm wysyłających fotografów pomagierów osiągnąć nie potrafi, bo podwykonawca niekoniecznie ma ochotę się starać pracując na czyjąś markę.  Obserwuje rynek foto, ale jeśli ktoś chce mieć zdjecia ze ślubu w kosciele z cieniami na od lampy na ścianie, gosciach i współmałżonku, to jego wybór.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #339 dnia: 15 Lutego 2009, 19:28 »
wyslalam na priva namiary do obu kamerzystow,

Offline gulinek85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #340 dnia: 15 Lutego 2009, 22:14 »
a czy ja również mogłabym prosić o namiary?? pozdrawiam :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #341 dnia: 16 Lutego 2009, 07:47 »
zemfira, daleko i wysoko mierzysz. Mogę domniemywać, że Twoje wesele będzie na najwyższym poziomie. Zespół muzyczny składający się z samych zawodowców mających wyższe wykształcenie muzyczne, fotograf należący do prestiżowych stowarzyszeń, sala w hotelu 5-cio gwiazdkowym wraz z obsługą (koniecznie znającą co najmniej język angielski) itd, itd. A teraz poważnie. Pisząc o firmie jednoosobowej, która dopiero zaczyna swoją działalność na tym rynku miałem na myśli przecietną osobę, która ma swoją działalność gospodarczą (lub jej nie ma, bo i tak się często zdarza) i dorabia sobie na weselach.Takich osób działających w ten sposób jest bardzo wiele. Nie myśl sobie, że wszyscy, którzy to robią to sami artyści. Otóż nie . Tacy ludzie obsługują wiekszą część wesel bo są niedrodzy, a zarazem  produkt ich jest do przyjęcia. Jednym podoba się bardziej innym mniej. Oczywiście każda Para Młoda uważa, że jego kamerzysta jest najlepszy. Nie wszystkich jednak stać na kamerzystę za 5 tysięcy złotych lub więcej. Myślę, że w wiekszości osób, które piszą na tym forum to osoby poszukujące w miarę dostepnych finansowo oraz wykonujących dobrze swoją pracę zespołów muzycznych, fotografów, kamerzystów, sal itp.  :)

Offline fenger

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #342 dnia: 11 Marca 2009, 20:27 »
Myślę, że w wiekszości osób, które piszą na tym forum to osoby poszukujące w miarę dostepnych finansowo oraz wykonujących dobrze swoją pracę zespołów muzycznych, fotografów, kamerzystów, sal itp.  :)

a możesz sprecyzować co to znaczy dostępnych finansowo - bo operujesz samymi ogólnikami; jedyną granicę jaką podałeś to 5 tyś i więcej

może kogoś i nie stać, ale to nie znaczy, że nie ma mieć wyboru - zauważ, że wiele par rezygnuje z filmu na rzecz zdjęć i  bynajmniej nie dlatego, że ich nie stać, a dlatego że wolą dołożyć do czegoś dobrego, a nie zamawiać badziewny film, który mieści się u Ciebie w terminie "dobra praca"

akurat na dniach jeden z polskich fotografów ślubnych wygrał międzynarodowy konkurs AGWPJA - kto jest z branży powinien znać temat

Offline tola99

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 12 Marca 2009, 10:20 »
escape bardzo prosze o namiary na prv na Waszego fotografa ;) bo my caly czas zastanwiamy sie i szukamy...

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #344 dnia: 12 Marca 2009, 11:19 »
a ja dalej nie mam kamerzysty :( może ktoś coś polecić z okolic Sosnowca, Dąbrowy, Będzina...

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #345 dnia: 12 Marca 2009, 15:16 »
Witam :)
Ja wczoraj byłam podpisac umowe z firma "FOTOM" to adres ich stronki: regulamin   jak to wszystko bedzie wygladało w realu nie mam pojecia ..wszystko przede mną  ...chciałam opini zaczerpnac z forum ale nikt chyba o nich nic nie wie bo nic nie napisali :(ale po długich poszukiwaniach w koncu zdecydowałam sie na nich robia to co chce czyli zdjecia reportazowe+studio i video(2 dni) za cene mysle atrakcyjna w rozmowie bardzo mili panowie na kazde pytanie odpowiedza i filmiki jak ogladałam bardzo fajne ...ogólnie moja ocena na dzien dzisiejszy pozytywna a jaki efekt koncowy to sie okaże
Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2009, 20:32 wysłana przez monia »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 13 Marca 2009, 11:14 »
epata wysłalam Ci namiar na naszego kamerzyste  ;)

Offline Robaczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #347 dnia: 13 Marca 2009, 12:38 »

Ja bardzo prosze Was wszytskie przeslijcie mi namiary na kamerzystów i fotografów a najlepiej takich co oferuja pakiety foto+video. Z góry bardzo dziękuje pozdrawiam serdecznie:)

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #348 dnia: 13 Marca 2009, 16:25 »
a ja polecam Joker'a z okolic Siewierza pełny profesjonalizm mają kam+foto+chyba auto, i jeszcze mam namiary na dwóch innych fajnych kamerzystów. ewentualne namiary mogę podać na priv.

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #349 dnia: 13 Marca 2009, 18:30 »
Ja mogę polecić fotografa&kamerzystę Fotomax, z DG. Widziałam filimik, zdjęcia z wesela psiapsióły i sama zdecydowałam się na ich usługi. Warto wcześniej rezerwować u nich termin, bo zwłaszcza w okresie letnim mają sporo zleceń na oprawę ślubów i wesel.

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #350 dnia: 17 Marca 2009, 14:49 »
Kamerzysta za 5 tysięcy złotych ? Chyba troszke przesadziłeś a jak już tyle bierze to napewno nie różni sie niczym od tych co biorą tysiąc złoitych bo też zrobią ładnie .

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #351 dnia: 18 Marca 2009, 10:48 »
Oj i tu się bardzo mylisz. Jest ogromna różnica między ich usługami a dokładnie efektem końcowym. Mnie osobiści nie stac na kamerzystę za 5-6 tys. dlatego nie będę miała wcale. To co jest efektem pracy panów którzy biorą 1.200-2000 wcale mi się nie podoba. Różnica jest kolosalna.

Offline fenger

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #352 dnia: 18 Marca 2009, 13:01 »
w uproszczeniu o wszystkim decyduje rynek

jeśli ktoś wycenia swoją pracę na xxx i są klienci, którzy są skłonni za tą pracę xxx zapłacić, to znaczy, że ta praca jest xxx warta

zazwyczaj z czegoś to zawsze wynika, a jeśli ktoś nie widzi różnicy lub wcale go to nie obchodzi, bo liczy się tylko jakakolwiek pamiątka, lub też najprościej w świecie go nie stać, to bierze tańszego lub nie bierze wcale

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #353 dnia: 18 Marca 2009, 14:02 »
A ja jestem zdania że jeżeli ktoś weźmie 5000 tysięcy za usługę to równie dobrze kamerzysta XXX np. z Dąbrowy czy soosnowca któru do tej pory brał 2000 zł możę zacząć brać 4000 zł i wkręcać ludziom kit że pracuje na lepszym sprzecie i ma oryginalny program do obróbki , to jest naciąganie ludzi na koszty i cwaniarstwo niestety .I myślicie ze nie znaleźli by się ludzie którzy by zapłacili zamiast 2000 to 4000 zł ? Napewno tak i zamiast robić 4 imprezy w miesiącu zrobi 2 wesela i wyjdzie też na to samo . Pozdrawiam serdecznie.

pisownia
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2009, 16:46 wysłana przez liliann »

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #354 dnia: 19 Marca 2009, 10:30 »
A ja nadal się z Tobą nie zgadzam. Nie możemy zakładać że odbiorcy czy potencjalni klienci są na tyle mało spostrzegawczy by nie zauważyć różnicy. I zapewniam że nie chodzi tu o jakiś super sprzęt - który oczywiście ma duże znaczenie - ale o zdolności wykonawcy. To od jego poczucia piękna, estetyki od jego klasy, wiedzy - umiejętności zależy jak wygląda nagrany film (nie mówię o jakości technicznej) ale o tym w jak piękny sposób pokazuję to co miało miejsce.
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać na privie linka do strony kamerzysty o którym piszę. Nie chcę robić reklamy i myślę że nie zrobię bo jest to faktycznie droga usługa, ale nie mogę nie docenić jego umiejętności dla których chylę czoła. I bardzo żałuję że mnie na to nie stać.

I muszę się przyznać, że jednak będę miała kamerzystę na weselu - czego bardzo nie chciałam. Ale mama powiedziała mi, że to nie tylko dla nas pamiątka ale też i dla nich i całej rodziny. Tylko dlatego wybrałam kamerzystę (niedrogiego, ale takiego który nie będzie nagrania upiększał mi film balonikami, zameczkami etc.) z miłości i szacunku do mamy :*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #355 dnia: 19 Marca 2009, 12:26 »
My płacilismy ponad 1000zl a efekt jest przesuperowy, wiedza o tym wszyscy ktorzy mieli ta sama kamerzystke na weselu. Polecam zreszta serdecznie :))

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 21 Marca 2009, 13:11 »
Ja tak jak mowiłam mam fajną kamerzystkę, ale z Czeladzi :))

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #357 dnia: 24 Marca 2009, 19:32 »
Jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i fotografa.  :Olaboga:  Jeśli macie namiary na kogoś godnego polecenia to bardzo proszę o namiary.  :blagam:  Nie chcemy wydać więcej niż 3000zł na jedno i drugie  ;)

Offline Michalina_Kl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #358 dnia: 26 Marca 2009, 08:59 »
Witam

Polecam Art Video z Rudy Śląskiej. Jeśli ktoś chętny namiary na PW.
Bardzo sympatyczny Pan, dobra jakość i sensowne ceny. Kręcił wesele u mojej siostry i efekt był bardziej niż OK.

Pozdrawiam

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #359 dnia: 16 Kwietnia 2009, 21:45 »
DZiewczyny, bardzo proszę podeślijcie jakieś namiary na fotografów i kamerzystę :)z góry dziękuję :)