Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3555882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #56310 dnia: 28 Października 2016, 00:32 »
Zabka wspolczuje..  :przytul: :przytul:  musialam wygooglowac szczegoly.. szczescie w nieszczesciu ze szybko to zdiagnozowali. Dieta jest bardzo rygorystyczna.. no ale czego sie nie zrobi dla malenstwa..
duzo sily i zdrowia dla Was!!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56311 dnia: 28 Października 2016, 02:33 »
Żaba dużo siły i wytrwałości !!!

Ja diagnozuje syna 3 lata i nie wiem co mu jest, tym samym nie wiem jak go leczyć  :(

Ech nie ma to jak ZDROWIE !!!

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #56312 dnia: 28 Października 2016, 03:28 »
Dokładnie, zdrowie najważniejsze!
Nie ma co się nad sobą uzalac, w kooncu zawsze może być gorzej, znam dziesiątki dużo gorszych chorobsk...
Trzeba potraktować problem zadaniowo, jest diagnoza - jest leczenie i tyle w temacie....

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #56313 dnia: 28 Października 2016, 06:57 »
Kurcze to ten młodszy synuś?  Zrozumiałam ze starszy.
Oj tak.Zdrowie najważniejsze.
Tego wszystkim forumowym dzieciaczkom zycze :-*

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #56314 dnia: 28 Października 2016, 10:48 »
Tak, tak młodszy...
Ale to nie wątek o chorobskach!
Która tam pierwsza w kolejce? Jak się czują ciężarówki?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56315 dnia: 28 Października 2016, 11:08 »
zaba, ale to po tych badaniach co robia w szpitalu, tak.

Kurcze, dobrze ze takie badania robia wszystkim dzieciakom. wiecie na czym stoicie,
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #56316 dnia: 28 Października 2016, 11:20 »
Żaba melduje się jako pierwsza ;)

Brzuch opadł w środku tygodnia, ciekawa jestem czy maluch mnie zaskoczy czy posiedzi do końca :)
Ja na razie czuje się super, nie mogę zbytnio narzekać na tą ciążę.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #56317 dnia: 28 Października 2016, 11:28 »
Anusia tak, po przesiewowych, teraz mu sama krew pobieram 2x w tyg...

Ciriness zazdroszczą dobrego samopoczucia, ja rodzic mogę ale w ciąży chodzić to nie bardzo;p brzucho za drugim razem też mi szybko opadł kolo 34tyg, a młody praktycznie w terminie wyskoczył, Twój dzidziol niech sobie jeszcze posiedzi;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #56318 dnia: 28 Października 2016, 11:34 »
zaba, super, że nie zrezygnowałaś z karmienia piersią. Ja też, liczę ciągle na te przeciwciała. Co tu dużo mówić, mleko mamy najlepsze. Życzę Wam zdrówka!

pomału lista ciężarówek się skraca. Nikt się nie dopisuje?:P może któraś świeżo upieczona mamcia się będzie chciała niedługo ze mną dopisać?:P
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #56319 dnia: 28 Października 2016, 11:46 »
Czyżbyś juz myślała o kolejnym bejbiku :o...???

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56320 dnia: 28 Października 2016, 11:52 »
Iza staracie się o drugie? Super!

Żaba ja też nie cierpię w ciąży chodzić. Wiadomo że wszystko ciąży i dolega, kręgosłup boli, zgaga dokucza, ciągle niedobrze, spać nie można,nie mam na nic apetytu, w głowie się kręci, nie ma siły itp itd
Ale po pierwszej trudnej ciąży, kroplowkach, nadciśnieniu staram się już nie narzekać. Pracowałam do 8 msc, nadciśnienie na razie  tylko straszy, ćwiczę, żyję bardzo aktywnie, bo przy dziecku ciężej inaczej i jakoś czas szybciej leci jak się nie uzalam.

Po traumie pierwszego porodu teraz boję się podwójnie :) ale bardzo staram się nie nakręcac.

Ja uważam że ciąża to masakra więc też więcej bym nie chciała. jeszcze mnie czeka pół roku,rok dochodzenia do siebie hormonalnie i neurologicznie ehhh

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #56321 dnia: 28 Października 2016, 12:23 »
Ciri, z tarczycą problemy? U mnie niestety są... a czemu neurologicznie?

Gdyby nie chodzenie w ciąży to bym już mogła mieć dzieciaczka nr 2 :P baa nawet bym chciała czwórkę, ale mąż łapie się za głowe...;p niestety jeszcze nie mamy warunków mieszkaniowych na powiększenie tak rodzinki :/
moja ciąża przebiegała właściwie bezproblemowo poza skracaniem szyjki w 30tc, ale tak to żadnych skutków ubocznych typu bóle, wymioty... nie było, ale ta ociężałość i ciągłe pilnowanie nie rób tego, nie podnoś rąk, niemożność noszenia zakupów, wchodzenia na krzesło by dostać się na półkę pod sufitem w szafie... koszmar. Nie lubiłam tej ociężałości.
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56322 dnia: 28 Października 2016, 13:00 »
a ja, mimo że drugą ciążę znosze kiepsko dosc, bardzo lubię ten stan :-) jest dla mnie taki wyjątkowy... :-)

obecnie masakrycznie męczy mnie zgaga, praktycznie non stop, niezależnie od tego co zjem; Jagna chyba jakoś mi się tak ułożyła, że podeszla na maxa do góry, aż mi się ciężko oddycha nawet gdy siedzę, nie mowiąc o leżeniu.... mam jeszcze kilka dolegliwości...yyy...intymnych....;-) ale daję radę ;-)

a wczoraj na poczcie - miły gest - przepuszczono mnie w kolejce, ale to moze nie ze względu na ciążę, tylko Klarkę ktora buszowala wszędzie i moze chcieli się nas pozbyc ;-) musialam inhalator odeslać do producenta, bo jeszcze na gwarancji, a coś nam sie zepsul :-/
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #56323 dnia: 28 Października 2016, 13:07 »
Mnie dziś na poczcie Panie zaprosiły na zaplecze  żebym Mała nakarmila bo byla jazda :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56324 dnia: 28 Października 2016, 13:12 »
Ja nie wiem czy Poznań jest taki miły czy jak ale mnie głównie dobre rzeczy spotykają.
W tramwaju na te 8 mscy jeżdżenia do pracy stałam może dwa, trzy razy. W Auchan ostatnio nawet Pani kasę tylko dla nas na moment otworzyła. W teatrze jak byliśmy też mnie w WC panie przepuscily. Na poczcie też ostatnio,  w biedronce to bardzo często mnie pierwsza proszą. Ogólnie bardzo rzadko ktoś ignoruje albo nie zauważa brzuszka ;) a jak wiadomo czasami to prosto, wystarczy że się człowiek zaczyta, zasłucha czy zamysli.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56325 dnia: 28 Października 2016, 13:17 »
...albo udaje że się zamyślił, czy nie widzi ;-)

u nas zaczyna się 30 tydz. ciąży :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #56326 dnia: 28 Października 2016, 13:26 »
Ja nie wiem czy Poznań jest taki miły
Ludzie w Poznaniu są bardzo kulturalni, potwierdzam.
Tu wszyscy witają się z uśmiechem i życzą sobie "przyjemności". Serio, bardzo mnie to dziwi nadal ;)
Niestety, w Sz-nie jest tak miło...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56327 dnia: 28 Października 2016, 13:30 »
Jakiś czas temu w Lidlu były olbrzymie kolejki i za mną stała pani z synkiem kilkuletnim, mówiła do niego, że jak wyjdą to będą musieli się bardzo spieszyć żeby zdążyć na basen. Więc powiedziałam pani żeby stanęła przede mną, zawsze to troszkę szybciej wyjdzie. Była bardzo zdziwiona, podziękowała ale za chwilę jeszcze zapytała czy to nie jakaś podpucha  ::) :mdleje:

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56328 dnia: 28 Października 2016, 13:36 »
Masz takie wrażenie Małgosiu? Ciekawe to w sumie, ale mi się tu dobrze żyje :)

agus ja jeszcze jak w ciąży nie byłam przepuscilam Panią z takim maluchem bodajże miesięcznym w kasie to była naprawdę w głębokim szoku.

Ostatnio też w HM była Pani z małym dzieckiem i ta dziewczynka już miała ewidentnie dość więc mimo że ja w takiej ciąży to ja też przepuscilam. Mi się jednak wydaje że mi łatwiej w ciąży poczekać niż potem zrobić zakupy z takim niecierpliwym bobasem :D ale jak w ciąży nie ma problemu to już potem rzadko się coś miłego zdarza ;) no poza dzisiejszą historia Marty :D

Dlatego Ikea ma kasy pierwszeństwa nie tylko dla kobiet w ciąży ale i dla rodziców z dziećmi w wózku :D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56329 dnia: 28 Października 2016, 13:44 »
W ogóle mam wrażenie, że ludzie jakoś nie są przyzwyczajeni do życzliwości. Często przepuszczam kogoś z paroma rzeczami gdy sama mam wózek załadowany. Ale jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś mi tak zaproponował  :P
I zdarza mi się przekazać komuś bilet parkingowy jeśli zostało jeszcze trochę czasu. Sama tak też dostałam bilet parę razy  :)

Ale za to kiedyś w Auchan przepuściłam panią w ciąży, która za mną stała sama. I nagle pojawił się jej partner z całym wózkiem załadowanym browarami  ;D ;D ;D Ja wiem, że to w dalszym ciągu była kobieta w ciąży, ale te browary mnie rozwaliły jakoś  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56330 dnia: 28 Października 2016, 13:47 »
hahahahha :-) to ja dziś kupowalam w markecie, będąc z Lalką na zakupach, whisky, bo idziemy jutro do znajomych, kasjerka i pani za mną jakos tak dziwnie na mnei spojrzeli ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56331 dnia: 28 Października 2016, 13:51 »
Emma  ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56332 dnia: 28 Października 2016, 13:58 »
taaa....pośmiać się mozna... tymczasem wlasnie ta oja koleżanka, u ktorej jutro bedziemy, mowi do mnie ostatnio: Ty ciągle nie mozesz pić, albo jestes w ciąży albo karmisz ;-)

w sumie to bylo super powiedziane, zważywszy,że jeszcze jakieś 3 lata temu zaczęłam myśleć, ze nigdy nie będziemy mieli dziecka :-/
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #56333 dnia: 28 Października 2016, 14:07 »
Ja będąc w ciąży już z wielkim brzuchem kupowałam wódkę i chleb :D w kasie było młody chłopak i tylko się uśmiechnął jak zobaczył co wykładam na taśmę :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56334 dnia: 28 Października 2016, 14:09 »
:-) Vivka a nie myślicie o drugim dziecku?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #56335 dnia: 28 Października 2016, 14:14 »
Nie :)

Może źle to zabrzmi ale ja się chyba życiowo nie spełniam w roli mamy ;) Kocham Julię nad życie i ona nadaje wszystkiemu sens ale na razie w roli podwójnej mamy się nie widzę.
Chciałabym bardzo kiedyś poczuć "chciejstwo" posiadania drugiej dzidzi bo chciałabym, żeby Julia miał rodzeństwo. Ale nie chcę robić drugiego dziecka tylko z tego powodu.
Chciałabym, żeby ta decyzja pochodziła z głębi mnie ;) nie z presji.

Dlatego na BN będę sobie życzyć aby to chciejstwo kiedyś się u mnie pojawiło ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #56336 dnia: 28 Października 2016, 14:35 »
Ja uwielbiam być w ciąży uwielbiam czuć kopniaczki  widzieć rosnący brzuszek w nosie z tym że kolejna ciążę znosiłam gorzej ale kolejnej nie będzie  (Gosia pamiętaj żeby mnie uprzedzić jak Ci się zmieni)  raz ze kolejna cc nie wchodzi w grę, a dwa ta moja szyjka znowu będzie się skracac znowu będę musiała leżeć a już przy 2 maluchów....ehhh

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #56337 dnia: 28 Października 2016, 15:47 »
A ja ostatnio chcialam isc do biedronki z Tadeuszem w chuscie po spirytus, ale jak sobie pomyslalam jak to moze wygladac...Zmienilam zdanie:p

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #56338 dnia: 28 Października 2016, 16:54 »
Wczorajsza sytuacja- no.rozbawila mnie na maxa.
Kapnelam się po czasie  ;D
Wieczór- seba zmęczony a my w carefourze- ja z bebenkiem już sporym.  Kolejka że 25 osób.
Mówię do meza- o nieeee. Krzyż mi pęknie, seba się zaryczy- pierwszy raz idę na wydre do kasy pierwszeństwa.
Pierwsze co mój mąź położył na taśmie to litrowa Finlandia  ;D
Tak mnie to rozbawilo że aż skurczy dostałam  ::) 8) ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56339 dnia: 31 Października 2016, 12:14 »
a dzisiaj taka sytuacja w lidlu:
prowadzę wózek sklepowy z Lalką, obie jesteśmy bez kurtek, więc moj ciążowy brzuch od razu widać, w wózku mamy chyba z 5 produktów i podchodzimy do kasy, która dopiero została otwarta, przed nam stoją 2 osoby, dzielą nas od nich dwa kroki, nagle .... szuuuuchhhhh....przed wózkiem pojawia się koszyk zaladowany zakupami a za nim krowa, tzn. jakaś pani i się cieszy i jeszcze patrzy na mnie i mówi :zdążyłam"....
masakra....a ja do niej: cieszy się pani,że zdążyła się wepchać przed ciężarną kobietę z małym dzieckiem? a ona: oooo pani mloda, ja mam swoje lata ...i coś tam jeszcze gderala..... Nie wiem ile miala lat, mysle że mniej niż 60, poza tym z takim impetem cisnęla koszykiem przed nasz wozek, że na brak krzepy raczej narzekac nie może... :-p 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.