Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3569963 razy)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #49080 dnia: 13 Maja 2015, 17:23 »
Buraczku może organizm się oczyszcza przed porodem?  ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49081 dnia: 13 Maja 2015, 17:33 »
Baby, zrób sobie syrop z cebuli, siekasz kilka cebul (ja rozdrabmniam blenderem) i ze 2-3 ząbki czosnku, zasypujesz cukrem albo jak masz to miodem, wciskasz sok z całej cytryny i już za kilka godz pierwsza dawka będzie gotowa. Ja na drugi dzień odcedzam i zostawiam sam syrop a resztę wywalam. Łykam przy zatkanym nosie :P ale nie jest takie złe, na przeziębienie super.
Woda z solą też mi wczoraj gardło uratowała. Na nawilżenie gardła syrop prawoślazowy.
Mi lekarska zapisała rytinoscorbin 3x po 1 tabl. To nie do końca to samo co wit. C, zazwyczaj też ją zawiera ale jego głównym składńikiem jest rutyna, dzięki której m.in. wit. C wolniej się "ulatnia" z organizmu.
Na katar najlepsza jest woda morska w sprayu.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #49082 dnia: 13 Maja 2015, 17:52 »
Dzieki wielkie dziewczyny.
Wode morska mam I uzywam ;)
Jak bede miec moc po robocie to machne ten syrop z cebuli, a jutro koncze wczesniej to podjade po rutinoskorbin.
Dziewczyny mam tez pytanie z innej beczki.
Czy robilyscie testy Papa jesli przeziernosc byla ok?  dumam sobie teraz mam 32 w lipcu 33 lata

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49083 dnia: 13 Maja 2015, 17:54 »
Ja nie robiłam ani w pierwszej ciąży, ani teraz. Przezierność w obu przypadkach wyszła bardzo dobrze i uznałam, że to mi wystarczy

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #49084 dnia: 13 Maja 2015, 18:11 »
zdrowka dziewczyny!
b@by tez kupuje rutinoscorbim w polskim sklepie ;) ostatnio wzielam chyba z 4paczki -wszystko z polki ;) -duzo taniej. jakies 1,3euro/30tabl a nie jak w mojej aptece ok 6e za to samo  ::)
u mnie dzis bylo odsypianie calego tygodnia  8) odwiozlam mala do przedszkola i poszlam spac.. dobre 3h. od razu inny czlowiek.
za to malenstwo mnie dzis stresuje bo sie malo rusza. prowokuje, pukam, stukam, pije zimna wode, sok, wciagnelam troche slodyczy.. dopiero teraz ze dwa kuksance pod rzad byly a tak to moze raz sie wypnie i znow cisza dwie godziny.. zaraz wciagne jablko.. moze sie rozbryka

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #49085 dnia: 13 Maja 2015, 20:46 »
baby ja robiłam, 33 w styczniu skończyłam. Tylko, że ja miałam w pakiecie do usg.

A mnie dopadło zapalenie piersi, gorączka 38, ból.. walczę.. okładam kapustą, robię ciepłe natryski, masuje.. coś jeszcze mogę robić??
Paracetamol biorę.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #49086 dnia: 13 Maja 2015, 20:53 »
Ja brałam ibuprom- położna mi powiedziała, że lepiej działa przeciw zapalnie niż paracetamol.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49087 dnia: 13 Maja 2015, 20:56 »
Katrina odciągaj do poczucia ulgi, po karmieniu możesz chłodna woda bo to hamuje. No i kapusta zimna z lodówki. Współczuję Ci, ja bralam antybiotyk brr.A i jeszcze ograniczenia picie bo to wzmaga produkcje. Mi w lato położna kazała do 1,5 l co wtedy było dla mnie prawie niewykonalne, piłam jak smok

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #49088 dnia: 13 Maja 2015, 21:47 »
Katrinka współczuje i wiem co czujesz, bo przeszłam to samo po pierwszej ciąży. Mnie te okłady z kapuchy pomogły i odciąganie po trochu pokarmu. Niestety potem miałam problemy z pokarmem, było go z każdym dniem coraz mniej aż w końcu zanikł:( oby u ciebie było lepiej...trzymaj się
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #49089 dnia: 13 Maja 2015, 22:21 »
Katrinka ja też miałam nawał pokarmu przy córci, dziewczyny dobrze napisały: kapucha, ja ją rozbijałam tak żeby sok puściła i odciąganie, ale nie do końca tylko do poczucia ulgi

mi przeszła biegunka, ale córci nie, jutro do lekarza będę musiała z nią iść, bo już od poniedziałku się ciągnie  :-\ już nie wiem co podawać jej do jedzenia, po wszystkim ją czyści  :'(

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49090 dnia: 13 Maja 2015, 22:30 »
Buraczku, podawałaś węgiel w syropie? Dobrze oczyszcza organizm z toksyn

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49091 dnia: 13 Maja 2015, 22:41 »
tak, dzisiaj podałam, koleżanka mi poleciła, ale nie pomogło... wieczorem zjadła kaszkę, może to zaszkodziło?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49092 dnia: 13 Maja 2015, 23:14 »
Jak na mleku to na pewno.....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #49093 dnia: 14 Maja 2015, 08:13 »
O kurczę buraczku współczuję! zdrówka dla córci!

Zrobiłam okłady zimną kapustą, jest lepiej, dzisiaj nie mam gorączki i pierś jest miękka.. fakt pokarmu mało, ale ja dokarmiam mm, bo młoda nie przybiera na wadze. Dzisiaj mamy kontrolę i mam nadzieję, ze coś przybrała.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49094 dnia: 14 Maja 2015, 11:20 »
ja też zjadłam wczoraj kaszkę i wszystko od nowa... to była kaszka mleczno - ryżowa  :-\
dziś rano miałam jakieś nieregularne skurcze, mąż odwołał wyjazdy służbowe i czekał pod telefonem, zadzwoniłam do mojej lekarki, ale powiedziała, że jak skurcze są nieregularne to mam nie przyjeżdżać
teraz już całkiem mi przeszło, pozostaje czekać do jutra

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49095 dnia: 14 Maja 2015, 12:05 »
buraczku nie je sie mleka jak są problemy żołądkowe itp.

Twoja córeczka jest na tyle duża, że na pewno podałabym coś innego, na pewno nie kasze na mleku.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49096 dnia: 14 Maja 2015, 12:13 »
anusiaa fajne masz opisy na suwaczku :D
dziś mi znow energii brak. zaraz sie sprobuje zdrzemnac a za godz jade po core do przedszkola. jeździ mi sie tez juz niewygodnie. chwalilam ciazowe leginsy z lidla a wczoraj mi oczko poszlo w jednych :p  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49097 dnia: 14 Maja 2015, 12:19 »
anusiaa fajne masz opisy na suwaczku :D

Co nie ;D Też mi się podobają 8)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49098 dnia: 14 Maja 2015, 19:14 »
Ten węgiel trzeba dawać regularnie, za pierwszym razem może nie być efektu. Probiotyk na pewno podajesz.

A ja też dziś mam taki senny dzień, padłam koło południa,prawie na trzy godziny i miałam jakieś szalone sny. Chyba ta zmiana pogody dodatkowo tak wpływa, bo ostatnio nie narzekałam na brak energii.

Ja  nie dorwałam ciążowych leginsów z lidla bo już nic nie było, ale to może i lepiej skoro takie słabe :) kupiłam na allegro dwie pary bawełnianych i jestem zadowolona jak dotąd.
Za to dziś kupiłam w lidlu namiot plażowy bo w czerwcu mamy wypad nad morze i sobie pomyślałam, że przecież w tym roku nici ze smażenia się na słońcu ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49099 dnia: 14 Maja 2015, 19:45 »
ja dzisiaj drugi dzień pod rząd leżę jak dętka... wszystko wskazuje na to że jutro do tego szpitala nie pojadę  :'(
jest mi smutno, że moje plany legły w gruzach, nie umiem się pozbierać, jestem słaba i jeszcze biegam do ubikacji  :(
jutro rano zadzwonię do położnej, ale pewnie każe mi się wyleczyć przez weekend, tylko jak?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49100 dnia: 14 Maja 2015, 19:59 »
buraczek. moze lepiej zebys sie wykurowala przed porodem. na to tez musisz miec sile przeciez.. na biegunke polecaja banany ryz tosty i jablka.. co by sie zakleic troche.. probiotyk i wegiel tez sie przyda. trzymaj sie bidulo!

namiot z lidla kupilismy rok temu zeby miec jak mala przebierac na plazy.. kolezanka polecala.. ogolnie ok tylko jak dla mnie model slaby bo mamy takie siateczki gdzieniegdzie.. no i piasek i tak wpada jak jest wiatr- tu zawsze jest :p.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #49101 dnia: 15 Maja 2015, 08:33 »
Buraczku i jak?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49102 dnia: 15 Maja 2015, 12:13 »
hej, zostałam w domu, w nocy 2 razy w ubikacji byłam, dziś raz...
z położną się umówiłam na poniedziałek, ale nie wiem czy dotrwam... strasznie ciężko mi się chodzi, więcej leżę  :-\

byle do poniedziałku!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49103 dnia: 15 Maja 2015, 19:27 »
Dziewczyny ja to dziś miałam dzień grozy, aż z nerwów beczeć mi się chciało :/ rano się obudziłam z obfitym brązowym plamieniem, no takiego dużego nie miałam, po jakichś 2h musiałam już zmienić wkładkę. Zanim dostałam się do któregokolwiek ginekologa w luxmedzie straciłam nerwy, bo trzem konsultantom musiałam przez telefon tłumaczyć, że pilny przypadek, że ciąża i, że muszę zobaczyć się z lekarzem. Na to jedna baba palnęła, że może powinnam wezwać karetkę... Porażka. W koncu się udało, trafiłam do lekarza z przypadku, bo tak działa luxmed. Siedząc w poczekalni z ciekawości poczytałam o nim opinie na necie. Dobrze, że to zrobiłam bo inaczej chyba wyszłabym od niego z płaczem. Nastraszył mnie, że to na pewno od przeziębienia, że po kiego posyłam dziecko do żłobka, że mi przynosi bakterie do domu i mogę przez to poronić  :o masakra. Wzięłam poprawkę na to gadanie. Ze względu na plamienia i skurcze, które mam od 2 tygodni, a które były olewane przez moją lekarkę wzięłam skierowanie do szpitala, wypisał bardzo chętnie chyba tylko po to, żeby się mnie pozbyć. Nie bardzo mnie to cieszyło, ale jak mus to mus. Najgorsze, że córę musiałabym zostawić bez pożegnania. Spakowałam się, pojechałam do szpitala. Tam się dowiedziałam, że bez sensu lekarz mnie wysłał do szpitala, bo to za wczesna ciąża żeby ją ratować ...  ??? Dostałam dodatkowo duphaston, nospę mam brać na stałe (przynajmniej w końcu ktoś ustalił dawkę). Podobno to plamienie wcale nie jest takie silne. Za to skurcze są niepokojące, zdecydowanie na nie za wcześnie. Z usg wszystko wyszło dobrze, z badania też, więc trochę się uspokoiłam. No i odesłali mnie do domu. Mam leżeć i czekać. Wiem jedno, wracam do prywatnego gabinetu, do lekarza, który prowadził pierwszą ciążę. Przynajmniej mogłam do niego zadzwonić jak coś się działo, a w pierwszej ciąży na tym samym etapie z podobnymi objawami przyjęto mnie bez problemu do szpitala, domyślam się, że nazwisko lekarza jednak ma tu znaczenie... >:(

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #49104 dnia: 15 Maja 2015, 19:41 »
No wiesz stokrota86, ale w Twoim przypadku to pojechałabym od razu do szpitala na gin-poł a nie do luxmedu do pierwszego lepszego lekarza... Więc konsultantka miała trochę racji.
Przeżyć współczuję. Mogłoby być ich jednak mniej jeśli od razu trafiłabyś na IP.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49105 dnia: 15 Maja 2015, 20:11 »
No tak, tylko dla mnie te plamienia to już norma, miałam nie raz w obu ciążach. Moja dr raczej się tym nie martwiła, nawet tym, że brzuch się napina, dlatego też nie pojechałam od razu w panice na ip... A jak w końcu pojechałam to i tak mnie nie przyjęli ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #49106 dnia: 15 Maja 2015, 22:16 »
Ehhh bardzo wspolczuje sytuacji...
Jestes z zs? Z ktorego szpitala ciw odeslali?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #49107 dnia: 16 Maja 2015, 02:41 »
Zbieram sie i zbieram, w sumie od kiedy ~Ania~ urodzila i zrobila miejsce na liscie ;)
Poprosze o dopisanie mnie na 25.11.2015, bedzie dziewczynka. Roboczo nazywana Regina ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #49108 dnia: 16 Maja 2015, 06:01 »
Edzia no nareszcie! Już myślałam,  że się nie doczekam :p

Gratuluję Kochana! :) :*

Offline elemelka

• Chuck Norris