Moim zdaniem to wszystko zależy czy dziewczyna ma większe ambicje czyli czy chce uczyć się dalej po maturze. Jęśli matura jej wystarczy albo zawodówka to może zostać wcześniej mamą. Jesli jednak myśli o studiach, to zdecydowanie powinna myśleć o macierzyństwie po studiach, w wieku ok. 25 lat. Uważam, ze młode dziewczyny powinny zasmakować imprezowania mniejszego lub więskszego, by potem nie żałować mając te wszystkie obowiązki do zrobienia jak pranie, gotowanie itd, że się nie potańczyło. Świadome macierzyństwo to szczęśliwe macierzyństwo. Wpierw mąż, potem dziecko. Oczywiście tak wszystkie byśmy chciały, ale starajmy się o to. Mi się udało. Mam 26 lat, mam pracę, studia ukończone, potem podyplomowe. Mój przyszły mąż widział, że studia są dla mnie ważne. Teraz wszyscy pytają nas czy się denerwujemy (jesteśmy trzy dni przed ślubem). Ja odpowiadam szczerze - nie, bo znamy siebie. Nie jesteśmy idealni, ale wiemy mniej więcej czego możemy się po sobie spodziewać. Nie ma ideałów, najważniejsza jest przyjaźń i miłość miedzy dwojgiem osób i to, by potrafili dużo ze sobą rozmawiać.