Pioteras!
po 1 gratuluje... zycze Wam, spokojnych miesiecy ciąży, duzo zrozumienia dla siebie.............
no i przede wszystkim zdrowego maluszka

znalazłam fajny artykuł... Jak faceci reagują na ciążę?
pozwolisz, ze wkleje link...
http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=8425cytacik:
"Kiedy mój mąż dowiedział się, że zaszłam w ciążę, zrobił wielkie oczy, jakby stał się cud. I nie chodzi o to, że tak się ucieszył. Był tak zdziwiony, że zostanie ojcem. Trochę się miotał, nie wiedział, czy cieszyć się, czy płakać. Później jakby o tej ciąży zapomniał. To znaczy pamiętał o mnie, troszczył się, dopytywał i chodził do lekarza, ale nie przeżywał tego tak jak ja - w każdej minucie życia. Dla niego prawdziwa świadomość, że będzie ojcem, przyszła wraz z odwiezieniem mnie do szpitala. A na dobrą sprawę chyba dopiero w momencie, kiedy ujrzał swoje pierwsze dziecko -"
"Słyszę, że dziś mężczyźni przeżywają ciążę bardziej uczuciowo, niemal jak kobieta, ale przecież powinni przeżywać ją jak mężczyźni, czyli racjonalnie. Moja żona myślała o tym, że źle się czuje, a ja o tym, żeby jej jakoś pomóc. Gdybyśmy się oboje źle czuli, to kto by się nami wtedy zajął? - " to jak z tym jest? pewnie kazdy mezczyzna przezywa inaczej ciąże? a jak to jest w Twoim przypadku?