Autor Wątek: seksistowskie zabawy  (Przeczytany 64543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: seksistowskie zabawy
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Września 2010, 14:23 »
Prawda jest również taka, że wszystko zależy od przekroju gości weselnych i ich poziomu (przepraszam jeżeli kogoś uraziłem). Czasami spotykam się z takimi gośćmi , że ogarnia mnie żenada i tak naprawdę nie wiem jak się zachować. Nie wyznaję zasady, że "jak wchodzisz między wrony, kracz jak one". Po prostu nie potrafię. Oni jednak wymyślają takie zabawy, że naprawdę jest mi wstyd. Najgorzej jednak, kiedy zespół jest zmuszony (nawet zdarza się, że przez Młodych) poprowadzić te zabawy. Nieraz uda im się od tego wymigać, ale nie zawsze.
Obserwując to wszystko, współczuję zespołowi, kamerzyście (bo później nie wie co zostawić, a co wyciąć), a najbardziej Młodym. Myślę, że po obejrzeniu filmu nie są tak zadowoleni jak w czasie wesela.

Offline fantazja87

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Października 2010, 21:30 »
Ostatnio gdy byłam na weselu, była zabawa aby mężczyźni ze sobą tańczyli.  Jeden w parze przebierał się za kobietę.  Niektórzy tak się wczuli, ze nawet striptiz robili.  Ale był ubaw  ;D
Miłość jest jak wiatr, nie możesz jej zobaczyć, ale możesz ją poczuć

Offline bozena0328

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10 wrzesień 2011
« Odpowiedź #62 dnia: 4 Listopada 2010, 10:47 »
 :D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #63 dnia: 5 Listopada 2010, 10:58 »
faktycznie ubaw po pachy  :-\
co jest smiesznego w fakcie ze jakis facet jest tak pijany ze zaczyna sie publicznie rozbierac  ???
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 5 Listopada 2010, 12:55 »
Niekoniecznie musi być pijany. Może być np. ekshibicjonistą ;) brrrr.

Offline Klementyna i Waldek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 18 Sierpnia 2011, 00:04 »
ale macie problemy ;)
potrzymać za obcego cycka, fajna sprawa, oby nie był za stary  ;D ;D ;D

Offline candy88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2012
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Września 2012, 11:41 »
W czerwcu byłam na weselu u kuzyna i jedyną zabawą ocierającą się o seksizm było włożenie piłeczki pingpongowej w jedną nogawkę spodni faceta, a wyciągnięcie drugą.  Udział brały cztery wymieszane pary i nie czułam się szczególnie zażenowana tą zabawą, bawiłam się świetnie, pośmialiśmy się, tym bardziej, że moja siostra nie mogła wyciągnąć piłeczki z drugiej nogawki, gdzieś po drodze się zapodziała :) Natomiast gdyby ktoś kazał mi jeść banana z rozporka jakiegoś obcego faceta zapadłabym się pod ziemię. . .  Wszystko można ale ze smakiem i z klasą.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Września 2012, 14:59 »
Kiedyś przeciągano jajka, a nie piłeczkę. Czasami zdarzało się, że część jajek była ugotowana na miękko, a niekiedy jedno jajko było surowe (złośliwość kelnerek, które przygotowywały jajka  :D). Jak któreś z jajek się rozlało to w tedy zabawa nie była z klasą i nie wiem czy była ze smakiem ;D.

Offline MikeS
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2011
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Września 2012, 16:39 »
moim zdaniem takie zabawy nie powinno mieć miejsca, lecz nie znaczy to, że całkiem z tym zwyczajów trzeba rezygnować, tradycja jest jaka jest, parę modyfikacji i będzie pasowała do XXI wieku, trzeba być elastycznym

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #69 dnia: 9 Maja 2013, 12:11 »
matko i córko myślalam ,że się przewróce ::)
http://www.wiocha.pl/928212,Prawdziwa-wiocha-na-polskich-weselach
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 9 Maja 2013, 14:14 »
O kurcze :buu: wiocha to dość delikatnie powiedziane. ŻENADAAAAAA!!!!!!!!

Offline Marathon
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Czerwca 2013, 13:55 »
Kulturalny zespół nie proponuje młodym i gościom takich zabaw.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #72 dnia: 2 Lipca 2013, 12:39 »
u mnie nie było "macanych" zabaw,ale u siostrzenicy,zespół sam sobie wymyślił zabawę,bez konsultacji  :-\ zabawa polegała na tym,ze rozłożyli koc na ziemi i wybrali sobie 5 par i każda para musiała się kłaść na ten koc i tańczyć na leżąco w takt muzyki(walczyk,rock n roll itd) potem były wymiany par...zabawa była obleśna  :-\ ogólnie zespół od siostrzenicy to był niewypał,byli bardzo chamscy,nie można było się niczego doprosić,grozili i straszyli itd,wiec jak miarka się przebrała,to po tzw. oczepinach,zespół wywaliliśmy i pojechaliśmy po kolumny ,sprzęt i płyty i serwowaliśmy sobie sami muzykę,wesele zostało uratowane,a my bawiliśmy się do 6-rano :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #73 dnia: 3 Lipca 2013, 09:12 »
Jeżeli możesz to podaj nazwę tego zespołu i skąd są dla ostrzeżenia innych :ckm:

Offline agnesik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #74 dnia: 19 Lipca 2013, 11:19 »
Też uważam, że tego rodzaju zabawy są niezręczne, zwłaszcza jak ludzie podpici i różne akcje potrafią odstawić a później trzeba biegać do kamerzysty żeby to czy tamto wyciął bo przecież obciach

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Lipca 2013, 12:01 »
grali w Katowicach w restauracji "murckowianka" podobno był to zespół ,który współpracował z tym lokalem,ale nazwy nie pamiętam :( podpytam tu i tam,jak tylko będę wiedziala,to napiszę :)

Offline Malvina

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14-06-2014
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Sierpnia 2013, 17:47 »
To wszystko trzeba ustalić przed weselem.  Dużo też zależy od przekroju gości.  Ja sobie takich zabaw nie wyobrażam.   

Offline michaLLL
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2014
« Odpowiedź #77 dnia: 3 Września 2013, 16:46 »
Witam. 

Po części się z wami zgadzam, ale to dużo zależy od samych gości, od pewnego czasu częściej bywam na weselach i za każdym razem gdy zabawa  jak wy to nazywacie w macanki, były obecne.  Ale goście sami mieli dużą kulturę osobistą, że podczas tych zabwa no gdy łapanie było za piersi, to łapali tylko swoją partnerkę życiową, natomiast gdy po drugiej była inna para to jej partner łapał za pierś, a osoba nie związana z tą Panią tego pana za rękę. . .  i było śmiesznie. . . 
Tak więc moje zdanie też jest by zabawy były ze smakiem, ale gdy już się pojawią to wszystko zależy od kultury samych gości!!

Offline Malvina

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14-06-2014
« Odpowiedź #78 dnia: 4 Września 2013, 09:20 »
Jak ma się dużą rodzinę rozrzuconą po całej Polsce tak jak ja i mój narzeczony to chyba lepiej nie ryzykować takich zabaw (szczególnie znając temperament niektórych panów)  ;)

Offline Maga25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 8 Grudnia 2020, 11:42 »
Witam!
Na weselach czesto nei bywam ale gdy juz jestem jestem zszokowamy tym jak strasznie seksistowskie sa zabawy na oczepinach.
Jestem facetem i niby powinieniem sie cieszyc ale tak nie jest.
Nei rozumiem jak mozna kazac onbycm ludziom by obmacywali sie nawzajem, spotkalem sie z zabawa ktora polegala na zlapaniu piersi kobiety stojacej obok. Czy to jest normalne? czy normalne jest lapanie sie za posladki? Nie uwazam tak.  Dla mnei jest to dziwne i ponizajace
Co sadzicie?

Polskie wesela to niestety często straszny januszyzm i seksizm paamietający tradycje z czasów głębokiego PRL-u.

Offline wojteczekx
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08-05-2022
  • Ślub w: lubelskie
« Odpowiedź #80 dnia: 4 Lutego 2021, 18:55 »
Jestem fotografem ślubnym i filmowcem, zatem jestem zmuszony patrzeć na to coś dość często, Dochodze do wniosku że jest duże zapotrzebowanie na tego przedstawiania. moje fotografie ślubne tutaj LINK USUNIĘTY niestety też tam są zabawy oczepinowe
« Ostatnia zmiana: 4 Lutego 2021, 20:18 wysłana przez zibi »

Offline wojteczekx
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08-05-2022
  • Ślub w: lubelskie
« Odpowiedź #81 dnia: 4 Lutego 2021, 18:58 »
Dodam,  często młoda para ustala z zespołęm jakie mają być zabawy oczepinowe, a zespół robi swoje, zupełnie nie liczą sie ze zdaniem klienta

Offline monikaadamcz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Sierpnia 2021, 18:25 »
Z oczepinami trzeba uważać. Ja tez nie jestem za tego typu zabawami

Offline JoAnka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 13 Września 2021, 08:12 »
Z oczepinami trzeba uważać. Ja tez nie jestem za tego typu zabawami

Oczepiny są akturat najmniej żenujące spośród wszystkich zabaw weselnych

Offline patrycjaes

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Lutego 2022, 21:36 »
Ja zdecydowanie jestem na nie. Nie miałam takich zabaw na swoim weselu i wszyscy super się bawili.

--------------------------------
« Ostatnia zmiana: 4 Lutego 2022, 14:50 wysłana przez zibi »

Offline nagnieszka2001nowak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.16.2023
  • Ślub w: Kielce
« Odpowiedź #85 dnia: 8 Marca 2022, 09:49 »
Generalni zabawy oczepinowe potrafią być fajne. Trzeba tylko ustalić wcześniej z zespołem czy wodzirejem, że żadnych obleśnych i kompromitujących zabaw nie chcemy.