Gran Canaria 2018......No szału nie ma;-)))) Jak z każdego wyjazdu są plusy i minusy;-)))) Wyjazd ogólnie udany,ale jest jakiś taki mały niesmak......
Pogoda dla nas rewelacyjna- 23- 26 stopni to dla nas stanowczo wystarczy. Woda w oceanie chłodna,ale na to byliśmy przygotowani, bo w końcu to czerwiec- początek.
Gran Canaria jako wyspa też ok. Są przecudne ,urokliwe miejsca ,ale jak dla mnie nie ma takiego wow. Gdybym miala porównywać miejsca w których byliśmy na wakacjach, to chyba prowadzi Teneryfa.
W tym roku zmieniliśmy nasz system i jesli rano byliśmy cos zobaczyć, to po południu opoczywaliśmy i odwrotnie.
Z miejsc,które udało nam się zobaczyć i polecam to: Puerto de Mogan, Puerto Rico, Przecudna plaża Amadores, Maspalomas , Pico de las Nieves- czyli najwyższy szczyt, z którego widać wulkan na Teneryfie;-))), przepiękny,malowniczy port de las Nieves na pólnocnym wschodzie. Dzieciom bardzo podobało się miejsce, gdzie trafiają zwierzaki zabrane przemytnikom Cocodrillo Park.
Niestety na kilka miejsc nie starczyło juz nam czasu i sił, gdyż dopadła nas jakaś klątwa;-) kilka dni wyjętych z życiorysu la Alana,mnie i Adama. Zaczelo się od Alana , potem ja i Adam na końcu pobytu.....nie wiemy co to było czy wirus,czy co,ale ......nie chcemy do tego wracać;-)))
Hotel, w którym kilka lat temu były dziewczyny- Caril i Maja....no cóz, jak przystało na 3 gwiadki no średni był;-\)))) Jedzenie niestety jak dla nas najgorsze wśród wszystkich wycieczek.Ratowały nas bułki, pizza, ryby i lody;-) obsługa bardzo średnia. Hotel domaga się remontu, wymiany materacy i takich wiecie .....
Animacje dla dzieci hmmmm z tego co kojarzę to tam wieczorami tylko było Mini Disco, potem jakies hulanki dla dorosłych. W ciągu dnia działo sie tam mało. Byliśmy na All Inc,ale po poludniu lipa wielka, bo jak nie zjedliśmy obiadu to został na hamburger przy basenie, żadnych przekąsek, sałatek...tego typu rzeczy nie było.
Co ratowało hotel?

baseny i aqua park;-))))
Ą co dziś?

szaro,buro.....pachnie krupniczkiem;-))))
Zdjecia wkleję jak znajde chwile na ich segregację;-)