Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2661969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #8070 dnia: 16 Sierpnia 2017, 14:25 »
My dla siebie też woziliśmy :)

Teraz na Majo płynęliśmy statkiem i połowa ludzi źle się czuła i sporo rzygało :) my prawie :) Ola tak :) ciri, weź coś na chorobę lokomocyjną, jeśli planujecie rejsik :) nawet jeśli nie chorujecie :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8071 dnia: 16 Sierpnia 2017, 14:28 »
Japcinko podeślij proszę :)

Mysikróliczku Nina kończy 2 latka? Wszystkiego najlepszego !!

Dziękuję!  :-* 7 sierpnia miała urodzinki, zaraz naprawię suwaczek :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8072 dnia: 16 Sierpnia 2017, 14:40 »
Dzięki, ale ja nie przepadam za rejsami :)

Mysia to masz już dwulatkę :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8073 dnia: 16 Sierpnia 2017, 14:52 »
Słyszałyście, że Air Berlin oglosilo upadłość ???
Tylko po to, żeby LH mogło przejąć AB i dostać kasę. Sprawa już jest w Urzędzie Ochrony Konkurencji ;)
Nasz Lot już z 10 razy ogłaszał upadłości. I dostawał kaskę.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #8074 dnia: 16 Sierpnia 2017, 14:56 »
A widzisz Ania. Dobrze, że Cię tu mamy to nam wyłożysz temat z "polskiego na nasze" ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8075 dnia: 16 Sierpnia 2017, 15:45 »
Ciri, priv :)
Auto podstawiają pod hotel i odbierają. Nawigacja w cenie. Mieliśmy seata ibizę.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #8076 dnia: 16 Sierpnia 2017, 21:56 »
caril my bylismy w centru tego co sie dzialo- nie w samych chojnicach ale kolo sierakowic i tam tez dramat a to co widzielisy na wlasne oczy chyba nie zapomnimy nigdy.. :(
w sobote mieliśmy zmieniać miejsce noclegowe - w pierwszy dzień po burzy nie bylo wody ani prądu, ale niestety w drugim tez mialo nie byc conajmniej trzy dni, a teraz okazuje sie ze jeszcze nie ma. zrezygnowalismy :( nasze wakacje mocno sie skróciły, a nocne obrazy i pobojowisko poranne na zawsze pozostanie w naszej pamieci.
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2017, 06:28 wysłana przez ~Ania~ »
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8077 dnia: 16 Sierpnia 2017, 22:20 »
Ja nie mogę powiedzieć, że byłam w centrum, ale też niedaleko. Czegoś takiego nigdy nie widziałam. Błyskało co sekundę cyk cyk cyk cyk... czułam się jak na dyskotece. Wiatr potworny, wielkie drzewa uginające się do granic od wiatru a my w jakimś małym domku. Prądu nie było, wody też. Rano uciekaliśmy stamtąd w te pędy.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #8078 dnia: 16 Sierpnia 2017, 22:52 »
ciri,a kiedy lecisz??? moi znajomi ,którzy mieli lecieć z nami,ale pomylili terminy lecą teraz w piątek....fajnie;-)))) sprawdzaliśmy wczoraj pogodę i ma byc fajna, bo nie takie upaly jak nas zastały,w sam raz na podroże;-))))
Ja z mojej strony moge polecić: Por cristo - piękny port, piekna ,mała plażyczka, smaczne lody, przyjemne wieczorne spacery, jaskinie, San Salvadore- sam wjazd na górę to rosnaca adrenalina;-))) ale na samej gorze piekne widoczki, cala Millor bardzo przyjemne miasteczko- piękna ,dość duża plaża, rowery do wypozyczenia( mozna jeździć z dziećmi, bo maja specjalne miejsca) , plac z atrakcjami dla dzieci- jakies trampoliny, gokarty, dmuchane zamki, wodne pojazdy...katmandu Park ciężko to opisać, bo to dziwne ,ale ciekawe miejsce- dom do góry nogami, park linowy, mały teren ze zjeżdżalniami dla dzieci, kino 4d, tu więcej: https://www.katmandupark.com/attractions/
Alcudia fajna ,duża plaża,miasteczko , niestety było tak gorąco( pierwszy dzień),że spędziliśmy ten dzień tylko na kąpielach, nie dało rady łazić, ale podobno to śliczne miejsce.
japcio była a dziewczynkami w Delfinarium,a my w Aquapark, jeśli lubicie to jest ok,moje chlopaki pozdzierali sobie tam galoty, choć wydaje nam się,że park sam w sobie średni;-)
Polecam również okoliczne plaże, tu Ania polecala dwie, mi podobalo sie też kilka, my zajeżdżaliśmy chociażby porobic babki z piasku;-)
Nasza plaża przy hotelu w miejscowości Callas de majorka bardzo klimatyczna- chyba Domingos , bo tam były dwie przy hotelu;-)
jakby co to pytaj smiało, jak mi się coś jeszcze przypomni, dam znać;-)))

A ja wlasnie zabralam się za segregację zdjęć;-)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8079 dnia: 16 Sierpnia 2017, 22:58 »
Recenzja z pobytu w świętokrzyskim :)

Zakończyliśmy nasz dłuższy weekend w świętokrzyskim. Okazauje się, że ma wiele do zaoferowania.

1. Jaskinia Raj - tu mam mieszane uczucia. Drogo, a zwiedzanie trwa szybko. Jaskinia jest piękna to fakt, ale ....no jakieś tam "ale" i czegoś mi było za mało.

2. Zamek Chęciny http://zamekcheciny.pl/ - bardzo fajne miejsce, zamek duży, ładnie zachowany - piękne widoki rozpościerają się z niego.

(tak tam wiało, że założyłam Tyciowi zapję w pewnym momencie, a zrobić mu fgote to cud :P). Zamek góruje na wzgórzu nad wsią.

3. Muzem wsi kieleckiej  http://mwk.com.pl/ - wieś we wsi. Niestety, spędziłam czas zwiedzania w samochodzie ze śpiącym Tymkiem. Mąż, Zuza i znajomi zachwyceni. Łażenia na pół dnia. Byli zmęczeni wiec skrócili zwiedzanie do 2 h. Ja po samych fotach wiem, że tam było pięknie.

4. Europejskie Centrum Bajki w Pacanowie - dla mnie drogo i nic specjalnego. Wiecej bym tam nie pojechała. Nie polecam. Gdyby nie to, że była dodatkowa impreza towarzysząca, która była fajna z ciekawymi warsztatami to byłabym mega niezadowolona.

5. Sandomierz - piękne miasto, tylko, że trochę dużo ludzi....trzeba by się wybrać tam w jakiś zwykły dzień, nie długi weekend.

6. Żywe Muzeum Poecelany w Ćmielowie - mężom się podobało, dzieciom nie... żywe tylko z nazwy bo głównie pokazywano filmy. Na koiec 15 min jak sie robi porcelanę prezentowane przez przewodnika....mega średnio.

7. Zamek Krzyżtopór - piękny, piekny, piekny. Jedne z najpięknieszych ruin zamku jakie widziałam. Jest ogromny, można wleźć wszędzie, a jest gdzie wchodzić. Mega sie dzieciakom podobało. A widoki....bosko.

.

8. Oceanika - przy kompleksie Świętokrzyska Polana - noooo słabo. Przewodnik opowiada o rybach ale bardziej pod kątem dorosłych, nie dzieci. Nie jest tam dużo oglądania, postawione akwaria i tyle.... http://oceanika.pl/

A hotel w strefie ekonomicznej :P w Starachowicach był full i miał tylko jeden minus....nie wolno było patrzec przez okno ( co managment hotelu wie i skutecznie to utrudnia - i chwała im za to). http://www.europa-hotel.pl/ Reszta super.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #8080 dnia: 17 Sierpnia 2017, 06:35 »
Daruda Porto Cristo cudowne, Alcudia i Millor.

Jeszcze mi się przypomniało ze mega atrakcja jest przylądek Cap de Formentor. Przepiękne widoki.

My byliśmy przy zatoczce Cala Antena, cudo. W ogóle na Majorce są śliczne te zatoczki.

Anusiaaa czemu nie można patrzeć przez
okno? Tak tam brzydko? :p

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8081 dnia: 17 Sierpnia 2017, 07:43 »
W sobotę mąż pokazał mi na YT  samolot, którym prawdopodobnie byśmy lecieli we wrześniu ...  wnętrze, start i kawałek lotu ... wiecie, że mnie zmroziło, ciągle mam ten "lot" przed oczami i dumam czy nie zrezygnować ??? Ja wiedziałam, że boję się latać, ale sądziłam, że po 4 latach "przerwy" trochę zapomniałam i dam radę, ale chyba jednak nie dam ...

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #8082 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:01 »
Loona co to był za lot? Coś się wydarzyło?
Natalka 4.11.2012

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8083 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:15 »
Nic zupełnie. Po prostu przypomniało mi się jak to jest być w samolocie i strach mnie obleciał :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #8084 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:24 »
loona chyba muszę Cię umówić z moim mężem na jakaś terapię  ;)
chociaż i tak jest postęp, bo cos zaczyna wspominać, ze EWENTUALNIE do jakiegoś fajnego miejsca, gdzie dojazd przekracza 2 tys km w jedną stronę to by moze sie przełamał..
ja zaraz zrzucam fotki z Podlasia, nie wiem, czy tu jakieś chcecie..
aha mkarolinka - mielismy okazję być  na służbie w Soborze Św. Trójcy (w Hajnówce) i tak jak wczesniej pisałam - Panie powiedzmy 50 plus to wszystkie w chustach na głowie, młodsze ok 40 %...takze tam ta tradycja jest kontynuowana...
jeszcze z ciekawostek moj brat cioteczny zna osobiście Zenka Martyniuka  :P byli nawet razem na weselu, gdy ten dopiero zaczynał swoją karierę discopolową  :)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8085 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:32 »
My od soboty mamy zarezerwowany domek nad morzem i ma być zimno :'( ::) ja to mam szczęście...na super pogodę nie liczyłam Ale żeby chociaż nie padało...
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8086 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:38 »

Anusiaaa czemu nie można patrzeć przez
okno? Tak tam brzydko? :p

Dokładnie :P Jest w mega nieszcześliwym miejscu ale jak się z niego nie wychodzi lub wychodzi u ucieka w ciekawe miejsca to nie ma to najmniejszego znaczenia ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8087 dnia: 17 Sierpnia 2017, 08:59 »
W lataniu najgorsze są.... lotniska :) to czekanie w kolejkach, potem na samolot, potem na bagaże. W Gdańsku czekaliśmy godzinę przy taśmie na wyjazd walizek, a Karola w tym czasie darła się, że chce "kakałko" :) a tam żadnych sklepów, tylko zapchany kibel i kantor :) a potem wyjazd z opłaconego wcześniej parkingu...  Szlaban się nie otwierał, trzeba było lecieć gdzieś po nową kartę do czytnika.... Sam lot to pikuś :)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #8088 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:18 »
lotniska najlepsze! Uwielbiam klimat :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8089 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:20 »
Ja mam dokładnie odwrotnie. Uwielbiam klimat lotnisk, lubię siedzieć z kawką i patrzeć na ludzi... najgorszy jest start i ten moment gdy się wznosimy ...  :o a tu jeszcze mam ciśnienie, że muszę byc "twarda",aby nie wystraszyć Liwki bo to Jej pierwszy w życiu lot ...

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #8090 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:26 »
Ostatnie 2 dni w pracy i w niedzielę wyjazd do Chorwacji - nie mogę się doczekać :D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8091 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:29 »
Ilonka ja też się strasznie boję latać...próbowałam już wszystkiego, łącznie z alko i hydroxyzinum i relanium ;) przy Kubie tez wiem, że musze byc twarda ale już teraz mi niedobrze na myśl, że zaraz lecimy....

Daruda my lecimy 27 sierpnia :) Dzięki Ci ślicznie za polecenia!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #8092 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:45 »
Ja tez sie boję leciec...
My w sobote znow jedziemy nad morze..
Oby tym razem nie lalo bo niestety nie ma opcji zebysmy tym razem mogli poleciec gdzieś w swiat  ::)
W lipcu jak mogliśmy sobie na to pozwolic to mezu zlalusiowal  ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8093 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:52 »
Sylwia gdzie wy jedziecie?
Natalka 4.11.2012

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8094 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:55 »
Pogorzelica- standard ::)
Okolice rewala pobierowa itp
A wy?
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2017, 13:55 wysłana przez ~Ania~ »

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8095 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:56 »
Dębki,  niestety daleko  ::) szkoda już miałam wizję spotkania ;D
Natalka 4.11.2012

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8096 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:59 »
Jeden się boi pająków i myszy, ktoś inny latania. Życie  :-\

Ostatnim razem gdy lecieliśmy, po 2 tabletkach hydroxiziny dostałam takiego ataku paniki, że myslalam że oszaleję  ;D
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2017, 10:01 wysłana przez loona »

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8097 dnia: 17 Sierpnia 2017, 10:02 »
Monia a kolo czego to jest?
Pewnie blizej gdanska itp?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8098 dnia: 17 Sierpnia 2017, 10:08 »
Ja też uwielbiam lotniska. Zwłaszcza te ogromne :D choć na największych nie byłam.
Może kiedyś :)

Jak już otworze ten mój hostel o którym marze na jakieś wyspie to będziecie mieć zniżkę :D Piszecie się :P

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #8099 dnia: 17 Sierpnia 2017, 10:26 »
 ;D no
On 2011
Ona 2013