Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2662498 razy)

Offline Jinx
  • nowicjusz
  • *
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #6660 dnia: 13 Czerwca 2017, 01:45 »
Polecam Kalnicę (Wetlina w Bieszczadach). Mało ludzi, zawsze jest cicho, szlak jest blisko, noclegi tanie - raj :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6661 dnia: 13 Czerwca 2017, 08:34 »
Polak zmarł niedawno po wycieczce tam. Nie wiadomo co się stało.

Mówisz o Blu Lagon?

Nie z tego powodu nie polecam.

To jest największa masakra jaką w życiu widziałam :P
Woda fakt, piekna niebieska.
Ale ludź na ludziu...na skałach. Swoje nogi wsuwaz pod leżak, tego, co jest przed Tobą bo inaczej nie ma szans się połozyć.
Tam nie ma plaży. Tam sa takie skalne kamienie, na których mozesz przycupnąć wśród chmary ludzi....

Ale może jak człowiek tam przyjedzie o 8 rano to jest pięknie ;)
 nie mam foty przy sobie zeby pokazać tą masakrę :P

A odnośnie podóży w nawiązaniu do kasy.
Ja jestem w stanie nie kupic sobie przez 5 miesiecy nowego ciucha, żeby pojechać gdzies....i udowodnilam to ostatnio sobie i męzowi. Jestem też w stanie jesc chleb z dzemem :P na śniadanie przez 4 dni bo nie stać mnie na nic innego ;) Dla mnie podróż to coś więcej niż All Inclusive.
Jasne, jakbym miała kasę to chciałabym wszystkiego próbować, zakosztować...ale jak nie mam, to skupiam się na tym, żeby chłonąć jak najwięcej z tego miejsca.
Wierzcie lub nie ale jedno miejsce z naszej wyprawy śni mi się od powrótu codziennie. Taki osiągnełam tam błogi stan, że nie mogę o tym zapomnieć.
Żadne miejsce nigdy tego nie spowodowalo. Usiadłam z kubkiem kawy, bez pośpiechu przyglądałam się wodzie, palmom...nagle motyl usiadł na moim ramieniu...i nic poza tym wszystkim tam nie istniało. Plaża schowana na końcu świata, zero ludzi. Cisza, błoga cisza wokół.
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2017, 08:37 wysłana przez anusiaaa »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6662 dnia: 13 Czerwca 2017, 08:51 »
mnie akurat plaze w Tajlandii nie urzekly tak jak Ciebie. Bylam raz wystraczy. I osobiscie uwazalam , ze ladniejsza "zakątki" ma Europa np. Grecja czy Hiszpania.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6663 dnia: 13 Czerwca 2017, 09:22 »
mnie akurat plaze w Tajlandii nie urzekly tak jak Ciebie. Bylam raz wystraczy. I osobiscie uwazalam , ze ladniejsza "zakątki" ma Europa np. Grecja czy Hiszpania.

Kasia, byłaś na innych niż Phuket ?I tu nie chodzi o plaże samą w sobie, o to czy jest łądna czy brzydka,m czy ma turkusową wodę i biały piasek...nie, nie zupełnie nie o to chodzi.
Chodzi o taki spokój wewnetrzny jaki można tam osiagnąc.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6664 dnia: 13 Czerwca 2017, 09:24 »

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6665 dnia: 13 Czerwca 2017, 09:25 »
Aniu piękne to zdjęcie !

Justyna własny dom to całoroczne wakacje, swój ogród, swój taras, przestrzeń, miejsce do zabawy dla dzieci. Na wyjazdy też przyjdzie czas  ;)

Opcję all inclusive kocham i kocham. Zauważam też że z wiekiem robię się coraz bardziej wygodna  ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6666 dnia: 13 Czerwca 2017, 09:43 »
Mnie za granicę nie ciągnie w ogóle. Upały mnie dobijaja. Wycieczka za graniczna to tylko na Antarktyde  ;D

Ale są nam wypominane wakacje nad morzem czy w górach. Czy gdziekolwiek indziej. Ciągle słyszymy, dużo zarabiacie, ze jezdzicie. Tyle, ze nie wydajemy pieniedzy na bzdury, nie imprezujeny co tydzień. Oszczędzamy, żeby gdzieś pojechać coś zobaczyć. No ale ludzie tego nie widzą.

A ja juz dawno doszlam do wniosku, ze lepiej gdzieś pojechać i coś zobaczyć, niż posiadać. Miałam sąsiadkę, ktora całe życie narzekala, ze nie stać ja na wakacje. Ale kupowala drogie meble, porcelanowe duperelki, drogie ubrania i buty. Tyle, ze zmarła. Jej dorośli synowie,.chcieli sprzedać mieszkanie po matce, więc podjechaly kontenery na śmieci i te wszystkie drogie ubrania, buty, porcelane, i meble wylądowały w nich. Polamane, potluczone i zniszczone.

Zycie jest krotkie, świat duży, a pieniedzy zawsze będzie za mało :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6667 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:13 »
Myślałam, że o tym mówisz:

http://www.independent.com.mt/articles/2017-04-25/local-news/Polish-man-found-dead-in-sea-at-Blue-Lagoon-6736173500

Nawet o tym nie słyszałam.

Opcję all inclusive kocham i kocham. Zauważam też że z wiekiem robię się coraz bardziej wygodna  ;)

Nigdy All Inclusive nie lubiałam, ale wygodę tak. Niedalej jak rok temu w tym wątku pisałysmy o wygodnych SPA i ja pisałam, że lubie wygodne hotele i że nie pojechałabym do np. wynajetego pokoju - wiecie takiego priv.
 Prawda, lubię - kto nie lubi :P ale wystarczyło raz przespać się z gekonem i mój światopogląd się zminił. Najważniejsze, zeby było czysto ale nie potrzebuje już basenu czy złotej zastawy stołowej :P czyli u mnie na stare lata tez się zmienia :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6668 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:21 »
Dla mnie all inclusive to właśnie ta wygoda o której mówię i o którą mi chodzi jak planuje wakacje, do tego basen i plaża  ;) Każdy odpoczywa na swój sposób, kiedyś uwielbiałam łazić na wakacjach letnich teraz uwielbiam leżeć w komfortowych dla mnie warunkach. Mowa o lecie, bo zimą wczasujemy w innej formie i też jest pięknie i też to lubię   :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6669 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:46 »
Ania tak , bylismy na 2-3 calodniowych wycieczkach, na jakies "bezludne wyspy". Fakt ladnie, ale wcale nie ladniej niz na "bezludnej wyspie na Kos" gdzie widik mam do dzis przed oczami. Tajlandia dla mnie , tak jak Karaiby to bylam, widzialam , zapamietam , ale wole zwiedzac nowe rzeczy.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6670 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:57 »
Ja teraz nie wezmę all exclusive. Wole śniadanie zjeść w hotelu, a resztę na miescie.
U nas nie są wakacje zagranica traktowane jako luksus. No chyba że wyjazd mojej pani dyrektor do Australii ;) wypas!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6671 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:58 »
Kasia, oczywiście, że ja też chcę zwiedzać nowe miejsca, baaaa marzę o tym nieustannie. W mojej głowie rodzi się tyle pomysłów, że sama ich nie ogarniam ;) a jak widzę loty do Panamy za 700 zł to zbiera mi się na płacz, że nie mogę zostawić wszystkiego w cholere i lecieć :)

A z tymi plażami, to właśnie nie chodzi o te całkiwicie bezludne, wycieczkowe, piekne i lazurowe. Ja lubie wtapiać się w rzeczywistość danego miejsca, dlatego dla mnie nie są istotne te "znane" wszystkim miejscówki, ja lubie sama wyszukać swoje miejsce, lubię przebywac obok zwykłych ludzi, którzy tam mieszkają i idą na zakupy...wiesz, kręci mnie taka codzienność z dala od mojej własnej.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6672 dnia: 13 Czerwca 2017, 10:59 »
moim zdaniem wartościowanie takiej czy innej formy wypoczynku nie ma sensu, bo każdy z nas ma inne preferencje co do spędzania wolnego czasu i najważniejsze, żeby te wyczekane wakacje były czasem takiego pozytywnego naładowania akumulatorów na caly rok  - nie ważne , czy to z drinkiem w ręku w eksluzywnym hotelu, czy na dzikiej tajlandzkiej lub chorwackiej plaży  :)
japcio a propo tego komentowania przez znajomych to  zripostuj raz  swoim celnym dowcipem i będzie spokój   ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6673 dnia: 13 Czerwca 2017, 11:05 »
A abstrahujac od tematu, moze coś w swietokrzyskim macie do polecenia?

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6674 dnia: 13 Czerwca 2017, 11:59 »
Ania serio all inclusive nie lubisz ? Dlaczego ?   :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6675 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:01 »
Miśka, żeby tak szło :)

"Olek" musi być przy dzieciach. Nigdy nie wiadomo, kiedy będą chciały jeść czy pić.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6676 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:14 »
Laski, jeszcze prośba jeżeli będziecie bookować coś przez booking.com możecie użyć pls mojego linka

https://www.booking.com/s/ania0w77

Jeżeli same zapiszecie się gdzies, to potem też możecie mieć swojego linka i udostepiac innym i grosz zarobic.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6677 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:18 »
Anusia, można też dostać zwrot 4% płacąc przez Pekao SA. Zawsze o tym zapominam :(
http://www.rabatypekao.pl/oferta.html?offerId=7867

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6678 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:28 »
Anusia, można też dostać zwrot 4% płacąc przez Pekao SA. Zawsze o tym zapominam :(
http://www.rabatypekao.pl/oferta.html?offerId=7867

A ja nie zapominam i dostaje :P
Własnie dzis machnelam rezerwacje za 1500 zł wiec ok 50 zł wpadnie.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6679 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:32 »
Anusiaaa u mnie tez takie puste plaze kolo domu, dla takiego spokoju to ja nie musze nigdzie jechac ;)
Ja natomiast zazdroszcze Wam czasu, ze mozecie sobie ciegle gdzies jezdzic. A to urlop, a to swieta, dlugi weekend. Ja tak niestety nie mam. Jedyny przyslugujacy mi urlop co roku wykorzystuje na wyjazd do PL.
Od wiosny do poznej jesieni nie mam szans na wolne. Poza tym w weekendy tez pracuje wiec wchodza w gre tylko wyjazdy jednodniowe.
Wiec dla mnie nie jest luksusem zaplacic 10tys za wycieczke, tylko miec tydzien wolnego zeby na nia pojechac :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6680 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:40 »
Edzia, ja Ci zazdroszczę :P znaczy tych plaż, nie pracy :P
Ja lubię plaże ale nie lubie się np. opalać i kąpać :)

Ale tak jak pisałam, to taki spokój "nie codzienny".
ja też mogę iść na balkon i popatrzec w drzewa :P i mam święty spokój, ale to mam na codzien. A taki stan, którego nie masz codziennie jest bardziej pociagający, co nie?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6681 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:43 »
Ania, Pati - dołączam do klubu zepsutych aut :( Moja renulka od wczoraj w warsztacie. Spora kasa pójdzie na "leczenie", a ja przesiadłam się do autobusu. Dramat :(

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6682 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:49 »

"Piąteczka"...
Mój został na noc na parkingu służbowym. Rozrusznik będzie badany dopiero w poniedziałek (długi weekend), a do tego czasu też jeźdzę autobusami.

A urlopować będziemy się dopiero w sierpniu i liczymy na dobre oferty last minute.
Póki co rozplanowałam całe wakacje Tosi. Dobrze, że żłobek nie robi letniej przerwy.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6683 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:52 »
Edzia, ja Ci zazdroszczę :P znaczy tych plaż, nie pracy :P
Ja lubię plaże ale nie lubie się np. opalać i kąpać :)
Ja juz tez z wiekiem przestalam. A jak sobie przypomne te lezenie plackiem recznik w recznik nad polskim morzem ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6684 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:55 »
A jak sobie przypomne te lezenie plackiem recznik w recznik nad polskim morzem ;)

Teraz są parawany ;) Można niezłe eM mieć na plaży :)

Caril, piąteczka :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6685 dnia: 13 Czerwca 2017, 12:57 »

A urlopować będziemy się dopiero w sierpniu i liczymy na dobre oferty last minute.
Póki co rozplanowałam całe wakacje Tosi. Dobrze, że żłobek nie robi letniej przerwy.

Na ja Zuzi juz 3 tygodnie rozplanowałam i pierwszy samodzielny wyjazd.
Jeszcze szukam jakiegoś tygodnia.
Reszte spędzi na podwórku :)

U nas złobek zamykają na sierpien, na szczescie niania wraca z wojaży i bedzie dostepna.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6686 dnia: 13 Czerwca 2017, 13:07 »
All inclusive dla mnie jest koniecznością kiedy jadę wypoczywać, a tylko w niewielkim stopniu zwiedzać. Natomiast kiedy jedziemy przede wszystkim zwiedzać to oczywiście nigdy żadnego all inclusive nie bierzemy. Tylko śniadania w hotelu, cała reszta "gdzieś" na zaplanowanej trasie zwiedzania :)

Robię powoli listy rzeczy do zabrania, nie lubię się pakować na ostatnią chwilę, bo jakaś panika mnie wtedy ogarnia  ;) Póki co zrobiłam listy kosmetyczne i apteczną.

Za 10 dni o tej porze mam nadzieję jeść lancz na Rodos  8) ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6687 dnia: 13 Czerwca 2017, 13:08 »
japcio no  co, chyba jedziecie z Darudą, to możecie robić dyżury przy dzieciach  :P
anusiaaa tak mi się przypomniał Wąchock - i to nie żart, warto wstapić, jest fajny rynek z alejką z dowcipami, jakiś zabytkowy zakon i do tego zrobiony z kasy unijnej zalew (to a propo świętokrzyskiego )

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6688 dnia: 13 Czerwca 2017, 13:15 »
Ja podobnie jak Ola. Jak juz jadę to muszę mieć all inclusive i wszystko pod nos. Wtedy czuję, że jestem na urlopie.

I Przestańcie juz o tych awariach pisać bo puszkę Pandory otworzyłyście!!!!!

Ja tu wyprawkę wyjazdową szykuję, pareo piorę, a mąż mi wczoraj wyskakuje, ze cos mu sie w aucie zapchalo i trzeba to pilnie wymienić ... koszt ok 1200 zł  ::)  ::)

Najwyżej same z Liwią pojedziemy :)  :P

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6689 dnia: 13 Czerwca 2017, 13:18 »
My jedziemy jutro na domki, wracamy w niedzielę :)

Co do All Incl. mam identycznie jak Mysia.