Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2671618 razy)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #4050 dnia: 15 Maja 2016, 13:54 »
anusiaaa tam jest bosko :) :) my mamy dom niedaleko w Limanowej także fajne tereny wybraliście.
A hotel, czekam na relacje..
A kiedy wracasz do pracy? nie zostajesz rok na macierzyńskim? ja na szczęscie wracam we wrześniu, takze mam jeszcze trochę czasu :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4051 dnia: 15 Maja 2016, 19:08 »
http://hotelwarmia.pl

My tu jedziemy na tydzien zaraz po zakończeniu roku szkolnego.

9 lipca 10 dni w Świnoujściu i długi sierpniowy weekend czyli 12-16 tu

http://hotel-wodnik.com.pl/pl/spa/plywalnia-wodnik 
Na razie tyle planów wakacyjnych.

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #4052 dnia: 15 Maja 2016, 19:21 »
Cześć dziewczyny, możecie coś polecić w Szklarskiej Porębie? Chodzi o ośrodek/pensjonat/hotel z atrakcjami dla dzieci (pokój zabaw/bawialnia w środku i plac zabaw na zewnątrz)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4053 dnia: 16 Maja 2016, 07:46 »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4054 dnia: 16 Maja 2016, 11:07 »
anusiaaa tam jest bosko :) :) my mamy dom niedaleko w Limanowej także fajne tereny wybraliście.
A hotel, czekam na relacje..
A kiedy wracasz do pracy? nie zostajesz rok na macierzyńskim? ja na szczęscie wracam we wrześniu, takze mam jeszcze trochę czasu :)

Chyba w lipcu wracam.....ale to nie watek o mnie ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4055 dnia: 18 Maja 2016, 09:02 »
Zrezygnowaliśmy z Turcji i powoli rozglądam się za last minute. I teraz naszły mnie wątpliwości :) Czy z 10 miesięcznym dzieckiem da się odpocząć na wakacjach?

Zastanawiam się czy jest sens pchać się z maluchem do samolotu itd czy w tym roku po prostu pojechać gdzieś w Polskę :) Chciałabym wylecieć w czerwcu żeby było aż tak gorąco, chyba, że zdecydujemy się na Bułgarię - wtedy lipiec lub sierpień. Ja bym bardzo chętnie została na wakacje w kraju, ale boję się o pogodę... już kiedyś 10 dni nad morzem w deszczu siedzieliśmy ;) Wolałabym uniknąć powtórki ;)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4056 dnia: 18 Maja 2016, 09:06 »
My bylismy w Grecji jak Gutek mial 9 mcy. Dalo się odpoczac. Uwazam,ze lepiej z takim maluchem niż 2-3 latkiem.
 W samolocie tez ok.
Z nami byli znajomi z 3 dzieci;) i tez dali rade.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4057 dnia: 18 Maja 2016, 09:11 »
Ja tutaj nie raz pisałam, że nie pojechalabym na urlop z takim maluchem. Męka dla dziecka i rodziców. Ale widać inni jeżdżą i sobie chwalą.

Musisz sama wyczuć jak to bedzie w Waszym przypadku.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4058 dnia: 18 Maja 2016, 09:27 »
Mysia, byliśmy z dziewczynkami na Kos, gdy Karola miała 14 miesięcy. Dziecko w wózku (wózek jest rewelacyjny do pakowania różnych gratów :) ). Na lotnisku z dzieckiem wpuszczają bez kolejki :) Karola jeszcze nie chodziła i większość czasu siedziała w wózku, nosidełku lub basenie :) Nie umęczyliśmy się. Zwłaszcza, że byliśmy w dwie pary z dzieciakami. Zawsze ktoś mógł zająć się gromadką.

Gorzej było rok później, by miała już prawie 2 lata i chodziła. Nalataliśmy się za nią. Byliśmy sami, bez znajomych. Ale gdybym miała lecieć jeszcze raz to bym to zrobiła :)

W tym roku znów lecimy w dwie pary, z 4 dzieci. Będzie wesoło :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4059 dnia: 18 Maja 2016, 09:27 »
My byliśmy pierwszy raz jak Igor miał 6 miesięcy później 1,5 roku nad polskim morzem. Odpoczelismy i za pierwszym i za drugim razem.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4060 dnia: 18 Maja 2016, 09:50 »
Ja byłam już z Młodym w Bieszczadach i odpoczełam. Byliśmy tydzien i było super.
Wieczorkiem można było pogadac ze znajomymi (bylismy w dwie rodziny), wypic piwko, isc na saune.
Teraz jedziemy za miesiac do spa.
Zrezygnowalismy z zagranicy nie dlatego, ze Tycio mały, ale ze wzgledów na prace.

Uważam, że wakacje z dzieckiem to na pewno juz nie bedzie to samo jak samemu, ale ja nie wyobrażam sobie inaczej.
U nas zawsze jest system zmianowy: jeden sie opala, drugi pilnuje :P Tylko nie wiem jak tod ziała przy dwójce :P

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4061 dnia: 18 Maja 2016, 10:02 »
Mysikróliczek może z 1 dzieckiem odpoczniesz.. ale z 2 już na pewno nie.. teraz byłam na majówce, to w domu sobie odpoczęłam dopiero. Już nie wspomnę o korkach na zakopiance i darciu się w niebogłosy młodej.
Samolot..coż szybciej się leci ale jak z odprawą czy nie będzie opóźnień. Szczerze mówiąc pasuje mi w tym roku to polskie morze (jedziemy na noc żeby młoda spała) plus nasze góry, mąż akurat za granicę nie może w tym roku jechać ale za rok może się skuszę..

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4062 dnia: 18 Maja 2016, 10:45 »
Dzięki dziewczyny :) W takim razie się nie zniechęcam i będę polować :)

Myślę o Zante, Kanarach, Bułgarii albo Chorwacji (ale tu dojazd własny jest minusem).

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4063 dnia: 18 Maja 2016, 10:52 »
zmałym dzieckiem, pierwszy raz wybierz najkrótszy lot. Zobaczysz, co i jak, Jak mala sie zachowuje itp.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #4064 dnia: 18 Maja 2016, 11:01 »
My wlasnie siedzimy na lotnisku, bo wracamy z wakacji w PL. Nie ma sie czego bac. Ale to duzo zalezy od dziecka i rodzicow. Jezeli w domu sa problemy z zasypianiem, jedzeniem itd, to na wakacjach moze byc gorzej. Dziecku moze byc ciezko przywyknac do nowych warunkow.
W naszym przypadku obylo sie bez problemow. Lenka przespala caly, prawie 8h lot. W PL szybko sie zaklimatyzowala, mimo zmiany czasu. Nie bala sie nowych twarzy, spala w kilku roznych domach.
Takze Mysia jedz, najwyzej bedzie to pierwszy i ostatni raz ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4065 dnia: 18 Maja 2016, 11:04 »
Ninka jest bezproblemowym dzieckiem :) Lekko się obawiam lotu, bo absolutnie nie wierzę w to, że go prześpi ;) 

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4066 dnia: 18 Maja 2016, 11:10 »
Mysia z perspektywy czasu uważam tak jak japcio, że dużo łatwiej z 10msc niż z takim dwulatkiem żywym. My też się zastanawiamy jak przetrwamy z Kubą te 7 dni, ale czas pokaże ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4067 dnia: 18 Maja 2016, 11:18 »
Laski z mojej perspektywy najtrudniejszy czas na wakacje z dzieckiem to między 1 rż a 2, ono biega a ty za nim. Przy jednym dziecku spoko bo można się z mężem zamieniać. Przy dwójce gorzej  ;) Z perspektywy czasu powiem wam że teraz mamy super ( ale dopiero teraz) jedna 7 druga 4 nawet w knajpie możemy posiedzieć we czworo i zjeść obiad jak ludzie  :) A wszystko to nie zmienia faktu że i tak bym na wakacje bez małych nie pojechała, cały urok z ich radości !

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4068 dnia: 18 Maja 2016, 11:22 »
i tak bym na wakacje bez małych nie pojechała, cały urok z ich radości !

Z tego właśnie względu, nie byłam na urlopie od 2 lat :) moze w tym roku siè uda

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4069 dnia: 18 Maja 2016, 11:31 »
i tak bym na wakacje bez małych nie pojechała, cały urok z ich radości !

Z tego właśnie względu, nie byłam na urlopie od 2 lat :) moze w tym roku siè uda

Chyba żle Loona odczytalas Ole ;)
Ola bez małych by nie pojechala, bo to uciecha widziec jak dzieciaki się cieszą z wakacji.

Moja Zuza juz ponad 7 lat a przezywa każdy wyjazd jak mrówka okres, nawet taki na weekend. Wie, że wtedy ma wiecej luzu, mozna pojsc pozniej spac i naciagnąć na lody. Cieszy się, że się wykapie w basenie, zobaczy nowy zamek itp.
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2016, 11:33 wysłana przez anusiaaa »

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4070 dnia: 18 Maja 2016, 11:35 »
Bardzo dobrze odczytałam.

Z Liwią nie jeździliśmy bo mała, a bez Niej też nie z powodów podanych przez Olę i tym sposobem nie byliśmy nigdzie :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4071 dnia: 18 Maja 2016, 11:38 »
To ja dodam że jeździmy na wakacje, zawsze z małymi  ;D Jakbym miała wybór nie pojechać albo pojechać z dziećmi to zawsze jadę !

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4072 dnia: 18 Maja 2016, 11:53 »
Ja z Alanem też nigdy nie miałam jakis problemów, no moze taki,ze jak jest w Polse 30 stopni, to my już wymiękamy- niezwyczajni;-))) loty super, nie nastawiaj się Mysia,ze nei prześpi, bo tak naprawdę to nei wiesz, każdy kolejny lot może być inny, bo choćby dziecko ma inny humor;-)))
Ja sobie nie wyobrażam nie zabierać dzieci na wakacje, bo to ,czy tamto,jak jedziemy to jedziemy wszyscy;-))) a wypocząć zawsze się da,chocby dlatego,ze nic nie ma na już,na teraz...dziecko płacze, ok nie damy rady zrobić tego czy tamtego i nic się nie stanie, zrobimy to jutro....Uśmiech i szczęście dziecka jest dla mnie bezcenne ;-)))
A dla tych, dla których wypoczynek z dzieckiem jest na wakacjach niemożliwy zostaje emerytura;-))) no na niej to juz sie da;-)))

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #4073 dnia: 18 Maja 2016, 12:00 »
My byliśmy co prawda w Polsce nad morzem z pół roczną Julą i było fajnie :)

nie powiem, żebym wypoczęła jakoś specjalnie ale to była miła odmiana i całodziennie spacery :)

teraz z małym biegającym szogunem będzie pewnie więcej biegania niż chodzenia ale też wybieramy się nad morze i już nie mogę się doczekać :)

szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jechać na wakacje bez niej... w ogóle bym nie odpoczęła... z tęsknoty ;)

Chociaż marzy nam się z mężem jedna "noc" w SPA... ale zobaczymy czy znajdziemy chętnych do opieki ;)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4074 dnia: 18 Maja 2016, 12:41 »
Vivka taki weekend w spa bez dzieci jak najbardziej, my wybieramy się w naszą rocznicę.. ale nie wiem gdzie, bo mąż robi niespodziankę  ;)
Mysia ja też bym stawiała na krótszy lot. Na kanary kurczę długo się leci..

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #4075 dnia: 18 Maja 2016, 12:49 »
Ja również nie wyobrażam sobie wakacji bez dziecka. Teraz są to wakacje dla niego i pod niego. My wypoczywamy patrząc na jego radość. Nawet do SPA z nim jeżdżę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4076 dnia: 18 Maja 2016, 13:24 »
Bardzo dobrze odczytałam.

Z Liwią nie jeździliśmy bo mała, a bez Niej też nie z powodów podanych przez Olę i tym sposobem nie byliśmy nigdzie :)

Powiem szczerze Loona...zal mi Liwki ze nie moze wyjechac w jakies fajne miejsce z rodzicami. To dla dzieciaka mega uciecha.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4077 dnia: 18 Maja 2016, 13:43 »
Jak zwykle wiesz lepiej... Ehh.

Czy w Twoim mniemaniu dzieci mają frajdę tylko z długich wyjazdów? Zapewniam Cię, że nie musisz się w tym zakresie o moje dziecko martwić  :)

I każdemu dziecku życzę tak intensywnej "nudy" jaką ma moja Liwia :)
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2016, 13:54 wysłana przez loona »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4078 dnia: 18 Maja 2016, 14:36 »
Jak zwykle wiesz lepiej... Ehh.

Czy w Twoim mniemaniu dzieci mają frajdę tylko z długich wyjazdów? Zapewniam Cię, że nie musisz się w tym zakresie o moje dziecko martwić  :)

I każdemu dziecku życzę tak intensywnej "nudy" jaką ma moja Liwia :)

A czy ja Ilona powiedziałam, że wiem lepiej?
Dlaczego odbierasz to jako atak.
Pisze to co uważam, a uwazam, ze z wlasnego wygodnictwa nie zabieracie Liwii na wakacje. Ale masz racje, to Twoje dziecko i jego stratak, ze z rodzicami nie moze jechać na wakacje dzięki czemu wiele traci, zarowno Ona, jak i Wy - rodzice.
I nie chodzi tu o nude...czy zapewnianie dzecku rozrywki.
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2016, 14:39 wysłana przez anusiaaa »

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4079 dnia: 18 Maja 2016, 14:47 »
Uważasz, że satysfakcję z bycia razem można mieć wyłącznie z kilkudniowego wyjazdu? I że roczniak czy dwulatek potrafi odróżnić czy wyjechał z rodzicami na 2 dni czy np na tydzień?

Bo ja uwazam, że dziecko moze mieć wiecej frajdy z częstych, acz krótkich wyjazdów aniżeli z jednego, długiego raz w roku.