Autor Wątek: Do Nas też SZCZĘŚCIE ZAWITA!!!  (Przeczytany 12956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odp: Do Nas też SZCZĘŚCIE ZAWITA!!!
« Odpowiedź #150 dnia: 29 Czerwca 2007, 07:54 »
agula tak mam termin tydzień potem niż Ty tylko z 1 USG i zresztą ostatniego też wyszło mi na tydzień wcześniej czyli tak blisko Ciebie wiec sie okaże ...nie mów chop w kazdej chwili może Cię chwycić i to Ty utulisz swojego skarba pierwsza....zreszta jakie to ma znaczenie :) oby kruszynki były zdrowe i przywitały nas kiedy bedzie trzeba :)

aha koniecznie wklejaj fotkę wózia ciekawa jestem jaki kolor wybraliście
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #151 dnia: 29 Czerwca 2007, 19:55 »
Wiem wiem Madziulku, dlatego jak to się mówi "nie znasz dnia ani godziny"!Fakt poród to nie wyścigi ale jak tak obserwuję Twoje objawy to mam wrażenie że mnie wyprzedzisz!...hm... a może i nie! ???
I tak jak mówisz NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY NASZE SKARBUSIE BYŁY ZDROWE I SZCZĘŚLIWIE PRZYSZŁY NA ŚWIAT!

... a teraz fotki wózeczka dla naszego Skarbusia!  :grin: BEBECAR STYLO AT

hmm... do najlżejszych nie należy ale sprawdzony! :ok:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 30 Czerwca 2007, 08:13 »
 :hello: AGULA! Pikny wózeczek!! My jak będzie wszystko OK i już będziemy na etapie kupowania wózka, też się chyba na ten zdecydujemy. SUper jest!

Pozdrawiam

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #153 dnia: 30 Czerwca 2007, 18:01 »
Dzięki Martynko!wydaje mi się, że  wózio się sprawdzi!zapytaj o jego funkcjonowanie za kilka miesięcy to dam ci znać czy jest warte grzechu!hihi :los:

Byłam dziś u P.Doktor na wizycie kontrolnej i powiedziała, ze jest z nas baardzo zadowolona! :brawo_2:
Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma ( a już się bałam że po moich ostatnich eskapadach powróciło! ;) ) odczyn PH rowniez OK! :smile:  Tętno Skarbunia w porządku, a najsmieszniejsze bylo jak je P.Doktor badala - dzidziulo uciekalo - chyba nie lubi być podsłuchiwane!hihih ;D
Rzekomo wszystko jest w należytym porządku.  :wink: ... No moze troszkę ciśnienie mi podskoczyło do 130/80 ... I tu jest jedyny minus, ale mam nadzieje ze to tylko tak chwilowo! P.Doktor mowi ze to moze od myślenia o WIELKIM DNIU NARODZIN!  :lol:
Mam unikac soli, chociaz prawie w ogole jej nie używam!
W srode robimy morfologię i badanie moczu... a za 2 tygodnie, jeżeli dzidziuś się do tego czasu nie pospieszy, mamy zjawić sie na wizytce kontrolnej, a do tej pory mamy być tylko na konsultacjach telefonicznych!
Mam nadzieję, ze do 16 lipca Skarbunio będzie już chciało się z nami zobaczyć, bo po 16-tym wejdziemy już niestety na urlop macierzyński, a nie chciałabym go wykorzystać, gdy dzidziuś będzie sobie jeszcze mieszkał w brzuszku!
Pozdrawiam serdecznie!!! :id_juz:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 30 Czerwca 2007, 18:22 »
No to super ze wszystko ok :) Mały wstydnis w Twoim brzuszku nie lubi podsłuchiwania ale co sie dziwic - ostatnie chwile "intymnosci" :)
130/80 to zle cisnienie ?

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #155 dnia: 30 Czerwca 2007, 22:57 »
Nio!Małe Sryciulo!Na USG też nóziami walczyło, smiesznie to wyglądało jak takie pagóreczki wędrowały po brzuszku!hihhii...
Jezeli chodzi o ciśnienie to zazwyczaj miałam 120/60, 120/70 ...a dzis 130/80 i P. Doktor własnie do tego ciśnienia miała uwagę!
Ale może to przez tę dzisiejszą pogodę byłam lekko podminowana. Hm... sama nie wiem! :drapanie:
Grunt to dobre samopoczucie! :los:

... Malunio Skarbunio bryka sobie z prawej strony brzuszka! :serce:
to jest takie słodkie,niesamowite i bezcenne uczucie!... A niedługo się skończy  :Wzruszony: ... muszę nacieszyć się tymi cudnymi i niepowtarzalnymi chwilami!  :Zakochany: To jest poprostu CUD!

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #156 dnia: 30 Czerwca 2007, 23:00 »
AGULA :brawo: za dobre wieści od ginka :D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #157 dnia: 30 Czerwca 2007, 23:02 »
DZIĘKUJEMY! OBY TAK DALEJ!
POZDRAWIAM!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 2 Lipca 2007, 10:10 »
NO TO super wieści :) aby tak dalej i oby dzidziuuś chciał niedługo się z Wami zobaczyć :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #159 dnia: 2 Lipca 2007, 10:30 »
Fajny wóziczek :ok:

Widzę że już zwarci i gotowi czekacie na dzidzię :D

Oby nie za długo :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #160 dnia: 2 Lipca 2007, 11:32 »
A dziękuję Tajusiu!Mam nadzieję,że się sprawdzi! ;)

Madziulku, Tajusiu ... nio mam nadzieję że Skarbunio podejmie decyzję o przyjściu na świat w odpowiednim dla Niego momencie! ... hmm... w ogóle to musimy zacząc pakować się do szpitala!tak tak dziewczyny!Jeszcze tego nie zrobiłam!hihi :los:
... jak sobie pomyśle,ze Cud Narodzin może nastąpić na dniach to troszkę się boję! :brewki:
Taka Obawa przed przyszłością, odpowiedzialnością za nowego malutkiego człowieczka ... hm...i czy sobie poradzimy?...

... BĘDZIE DOBRZE!!!! MUSI BYĆ!!!

.... Od dziś mam zacząć obserwacje ruchów Dzidziula i wpisywać do specjalnej karty!No cóż obserwację czas zacząć! :hopsa:
 :id_juz:

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #161 dnia: 2 Lipca 2007, 11:38 »

Byłam dziś u P.Doktor na wizycie kontrolnej i powiedziała, ze jest z nas baardzo zadowolona! :brawo_2:
Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma ( a już się bałam że po moich ostatnich eskapadach powróciło! ;) ) odczyn PH r

Hej hej! Cieszę się, że u Was wszystko w porządeczku! :) 
Ale chyba rozwarcie w 38 tygodniu nie wróży nic złego, a wręcz przeciwnie, nie? Bo Twoja ciąża jest już donoszona i gdyby było rozwarcie, to by znaczyło, że maluszek powoli się szykuje do wyjścia...  Nie znam się, ale tak mi się wydaje. Jak to jest?
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #162 dnia: 2 Lipca 2007, 11:50 »
Masz rację Tulipku!teraz, tj. od dzisiejszego dnia, rozwarcie legalnie ma prawo już się powolutku robić a my szykować do powitania dzidziulka!
O pokontrolnej prawidłowej długości szyjki i braku rozwarcia napisalam w kontekście wcześniejszej mojej historyjki, kiedy musialam prawie przez 4 tygodnie leżeć sobie, wyciszyć się, bez zbędnego forsowania, spacerków i jazdy samochodem ze względu na ryzyko wczesniejszego porodu w 32 tygodniu ciąży, co raczej byłoby nie wskazane!
A teraz moge juz sobie folgowac do woli hihhi (no może bez przesady!!) bo skończony 38 tydzień ciąży to dzieciątko jest juz donoszone i może legalnie pchać się na świat!
 :wink: :wink:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 2 Lipca 2007, 11:58 »
Całkiem z górki już u Ciebie :-) ciekawe w jakiej kolejności się rozpakujecie Ciężaróweczki nasze forumkowe... ;-)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #164 dnia: 2 Lipca 2007, 12:16 »
Hmm... Merkunku też mnie to coraz bardziej ciekawi!?!?
U mnie chyba też juz czas rozpocząć typowanie terminów! ::)
Hm... DZIEWCZYNY macie jakies ciekawe propozycje dla NAS?

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #165 dnia: 2 Lipca 2007, 12:57 »
Całkiem z górki już u Ciebie :-) ciekawe w jakiej kolejności się rozpakujecie Ciężaróweczki nasze forumkowe... ;-)

A no ciekawe ciekawe... ale coś czuję, że dziewczyny mnie wyprzedzą... ;)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #166 dnia: 2 Lipca 2007, 13:08 »
A no  :tupot: Zobaczymy Tulipku!

No to może jakieś konkretne terminy zaczniemy obstawiać? :tupot:

A w ogóle to biorę się powoli do pakowania walizeczki do szpitala!
Od dziś pozostało Nam 14 dni do planowanego terminu porodu ... ale tak naprawdę to nie znamy dnia ani godziny, prawda?
Kto wie, kiedy ten maly czlowieczek zadecyduje "WYCHODZE!"...hihhi

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #167 dnia: 2 Lipca 2007, 13:12 »
Widzę że na 2 tygodnie przed końcem wszystkie przyszłe Mamy nachodzą podobne myśli :D :D :D
o tym ze pojawi się nowy człowieczek i odpowiedzialność
ale spoko DAMY RADĘ! :D

Ja tak sobie myślę że to może być 14 lipca ok 14.00 :) :) :)
P.S. Ale moja intuicja ostatnio zawodzi :buu:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #168 dnia: 2 Lipca 2007, 18:41 »
hmmmm... 14 lipiec? takmyślisz Tajusiu?...może i tak będzie! :drapanie:
A co do obaw to cieszę się, że nie jestem jedyna!!!Jeśli wiele z nas tak myśli to chyba dobry objaw  :wink: :uscisk:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #169 dnia: 3 Lipca 2007, 11:22 »
Hej dziewczyny!
Chyba dziś z rana miałam lekki skurczyk!hm... jeżeli to tak ma wyglądać... tylko że trochę mocniej to...uuuuu będzie wesoło!  :brewki:

Dziecię daje znać,więc muszę już tak konkretnie i do końca spakować walizeczkę do szpitala! :)
I w końcu obciąć pazurki, bo mam jeszcze długie a P. Doktor prosiła, żeby już je ściachać! :wink: wiem wiem że ma rację! :wink:
Apropo ciachania, to wczoraj byłam u fryzjera i podcięłam sobie włosy bo juz troszkę mi urosły a do szpitala wolę mieć krótsze!  :tak_2:

... hm... widzę, że oprócz Tajusi nikt nie ma propozycji co do terminu naszego Wielkiego spotkanka z dzidziusiem!
... a  :Zakochany: Kruszynka i tak zadecyduje sama kiedy będzie chciała się z nami zobaczyć i to jest najfajniejsze!
... ale póki co to siedź sobie Okruszku u Mamusi w brzuszku i rośnij zdrowiutki Nasz Skarbuniu malutki  :serce: :serce:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 3 Lipca 2007, 11:24 »
To ja stawiam na 08.07 :)

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #171 dnia: 3 Lipca 2007, 11:53 »
Agula, ja nie obstawiam, bo nie mam żadnych takich przeczuć co do terminu. Będzie kiedy przyjdzie czas:)
A ten skurcz to długi miałaś?
I pojawił się tak sam z siebie? Ja tez kiedyś miałam taki skurcz jeden i bardzo bolesny, ale był wywołany... przytulaniem:)

Agula, życzę Ci wiesz czego, hehe  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #172 dnia: 3 Lipca 2007, 12:02 »
AGULA to ja obstawiam na 12 lipca ;D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #173 dnia: 4 Lipca 2007, 21:09 »
Hej dziewczyny!

Agula, ja nie obstawiam, bo nie mam żadnych takich przeczuć co do terminu. Będzie kiedy przyjdzie czas:)
A ten skurcz to długi miałaś?
I pojawił się tak sam z siebie? Ja tez kiedyś miałam taki skurcz jeden i bardzo bolesny, ale był wywołany... przytulaniem:)

Agula, życzę Ci wiesz czego, hehe  :D[/color]
TULIPKU  to jest fakt, że na spotkanko z dzidziulkiem przyjdzie czas wtedy kiedy ONO samo sie zdecyduje hihihi... ale skoro dziewczyny obstawiają to tak z ciekawości też sobie pomyslałam, ze można sprawdzić która trafi w nasz  terminek! :wink:

... Skurczyk był poranny,po przebudzeniu i nie był aż tak długi ale delikatnie odczuwalny ... hm... i nie był to skurczyk przytulankowy  ... :okularnik: ;D

... Tajusiu, Jagienko, Martynko   dzieki za obstawienie terminów  :tak_2: (zobaczymy, która ma dobre przeczucia ... hhihi)

... A co u nas dziś? Dziś Byłam na ostatnich badaniach moczu i morfologii....  A potem odwiedziłam koleżanki w pracy chyba po raz ostatni przed powitaniem Skarbunia.  :serce: :serce:

...
Zaraz bede dzwonić z wynikami do P. Doktor. Zobaczymy co powie...  :brewki:

TERMINY FORUMEK dot. powitania Naszego CUDU!

08 lipiec Martyna 1985
12 lipiec Jagna77
14 lipiec (ok 14:00) Tajusia

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #174 dnia: 4 Lipca 2007, 22:29 »
AGULA daj znac co z wynikami  :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #175 dnia: 5 Lipca 2007, 08:36 »
To Agulka i ja z cichego podczytwacza się ujawnie  :D i obstawie - 7 lipca ..czyli tuż, tuż... jako date urodzin waszego Skarba  ;D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #176 dnia: 5 Lipca 2007, 09:17 »
już finisz :D szybko jakoś cała ciąża mija...już niedługo będziesz tuliła kruszynkrca...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Lipca 2007, 14:07 »

już finisz :D szybko jakoś cała ciąża mija...już niedługo będziesz tuliła kruszynkrca...
Właśnie właśnie!Też jestem zaskoczona tak szybkim mijaniem tych 9 miesiączków ...ehhh... Bardzo szybciutko!  :Wzruszony: A na początku tej cudnej drogi człowiek sobie myśli, że ciąża to taki dłuuuugi okres. ... a to nie prawda!Za szybko mija! to jest naprawdę wspaniały okres w naszym życiu! :Wzruszony:

To Agulka i ja z cichego podczytwacza się ujawnie  :D i obstawie - 7 lipca ..czyli tuż, tuż... jako date urodzin waszego Skarba  ;D

Vall!? Dzieki za terminek?! hm... obstawiasz terminek  tuż tuż ... a ja? ... chyba jeszcze nie gotowa  :brewki:

AGULA daj znac co z wynikami  :)

Jagienko!Muszę zadzwonić jeszcze raz dzisiaj, bo wczoraj P. Doktor miała jakieś pilne wyjście a ja juz przed 22 nie chcialam zawracać jej głowy, chcociaż jej małżonek powiedział żeby śmiało dzwonić!  :wink: ... ale uważałam że to chyba już nie wypada
Zadzownie dziś wieczorkiem ... jak patrze na te wyniki to widzę że hemoglobina juz się podwyższyła, znaczy że anemi chyba nie mam , ale oczywiście WBC jak zwykle podwyższone... zobaczymy co P. Doktor powie...

TERMINY FORUMEK dot. powitania Naszego CUDU!

07 lipiec Vall
08 lipiec Martyna 1985
12 lipiec Jagna77
14 lipiec (ok 14:00) Tajusia

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #178 dnia: 5 Lipca 2007, 14:13 »
Ojej, naprawde te 9 miesięcy mija za szybko!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #179 dnia: 5 Lipca 2007, 17:12 »
Tulipku my chyba czujemy naprawdę bardzo podobnie!? hm... mam wrażenie, że nadajemy na tych samych falach emocjonalnych  ;D

... a dzień niesamowicie senny ...