Autor Wątek: Do Nas też SZCZĘŚCIE ZAWITA!!!  (Przeczytany 13233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Do Nas też SZCZĘŚCIE ZAWITA!!!
« Odpowiedź #90 dnia: 16 Kwietnia 2007, 10:14 »
Cytat: "AGULA"
Czy Wy też miewacie tak bolesne skurcze łydek?

AGULA, ja w ciąży ni ejestem a ciągle to przerabiam, budze się z wrzaskiem bo to taki straszny ból :mdleje: nie nie pomaga :dno:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 16 Kwietnia 2007, 10:22 »
mnie pomaga łykanie magnezu 3x dzinnie wiec nie wiem jak ci pomóc
postaraj sie po przebudzeniu nie przeciągać
bo ja np jak sie zaczynam napręzac i przeciągać to wtedy mnie lapia (jak np jeden dzien nie wezme megnezu)
trzymaj sie kochana bedzie lepiej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 16 Kwietnia 2007, 12:16 »
ja dostałam na skurcze łydek od lekarza aspargin 1 tabletka co osiem godzin :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 16 Kwietnia 2007, 23:04 »
To wszystko przez furagin jak brałam to skurcze tez były pomimo brania magnezu dodatkowo, skończyłam brac minęło kilka dni i skurczy nie ma. Tam na ulotce chyba rzuciło mi się jakies info na ten temat. :drapanie:

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #94 dnia: 27 Kwietnia 2007, 15:33 »
Cytat: "morgaina"
To wszystko przez furagin jak brałam to skurcze tez były pomimo brania magnezu dodatkowo, skończyłam brac minęło kilka dni i skurczy nie ma. Tam na ulotce chyba rzuciło mi się jakies info na ten temat. :drapanie:

Hmmm... wiesz co Morgaino, i tu wydaje mi sie, ze  masz zdecydowaną rację!!!
Zauwazylam ze jak bralam furagin  to wtedy zaczelam miec te potworne skurcze lydek. A teraz jak przestalam brac to tak jakby minęły. Coprawda jeszcze je miewam ale juz nie z taką częstotliwością.
Zażywam Asparagin Forte 3X dziennie + 1xCENTRUM MATERNA.  :drapanie: hm... i wlasnie wydaje mi sie ze jak juz nie biore furaginu a wrocilam do centrum (centrum nie moglam brac z furaginem!) to jest juz lepiej. uff... zeby nie wykrakać...

.... :brewki:
minęly skurcze lydek ... zaczęła się ALERGIA!!!!!! :cry:
Rany koguta!!!!czy nie mozna przejsc tego wspanialego okresu bez zadnych dolegliwosci????
Dziewczyny, czy któraś z Was tez ma alergię m.in. na pyłki drzew i trawę?????
Kolejna męczarnia sezonowa!!! ... drapanie w gardle, kaszel... okropny kaszel. katarek. zatkany nos!!! :dno:
Byłam u Pani Alergolog, która przepisała mi homeopatyczny syropek malinowy MALIA i Euphorium do nocha i Calcium i w ekstremalnych przypadkach mała daweczkę na wdech leku sterydowego (zapomnialam nazwę...coś na "P").
Jeżeli któraś z Was, moje drogie kolezanki, miewa takie wspaniale dolegliwości, to proszę o poradę!!!!
Pani doktor Ginekolog potwierdzila, że małe dawki w/w leków mogę brac, natomiast wolałaby żebym wstrzymała się od tego sterydowego "P" - to juz zażyć w ostateczności!
Uhhh mam nadzieję, że przejdzie mi to paskudztwo i ze nie bede męczyła kaszlem i wstrząsami brzusia a przez to dzidziusia!!!
Z góry serdeczne dziekuję za wszelkie porady  :id_juz:  i życzę Wam UDANEGO I SŁONECZNEGO WEEKENDU!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 27 Kwietnia 2007, 18:14 »
o biedulko  :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 27 Kwietnia 2007, 18:17 »
No bidulka jak nie jedno to trugie ...chyba każda z nas coś musi przejść  :drapanie:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Kwietnia 2007, 20:10 »
Uhhh mam nadzieję, że przejdzie mi to paskudztwo i ze nie bede męczyła kaszlem i wstrząsami brzusia a przez to dzidziusia!!!

moze sie przemeczyc i nie brac tego sterydu ale napewno nie uchronisz dziecia od kichania i napinania brzucha
ja jestem uczulona na kurz i od samoego początku kicham, parska, smarkam wlasciwie 24h/d

ja sie uchroniłam od brania sterydów (miałam do nosa) i jedyne co psikałam do nosa to woda morska  :skacza: smiech na sali ale to było dla mnie placebo ale czasem pomagało oczyscic nosek szczególnie przed nocka

teraz pojawił sie jakis nowy specyfik Nossaler podobno mozna go stosowac w ciazy ale ja juz sobie dam spokój

przed ciaza slyszałam ze jednym kobietom alergia przechodzi a drugie sie meczą
myslałam ze naleze do tej 1 grupy ale powiem ci szczerze że od jakiegoś miesiąca czuje sie zdecydowanie lepiej (jak nie scieram kurzy z półek)
objawy nie są tak nasilone i czuje np zapach trawy i kwiatów (co jest dla mnie nowością)

takze badzi dobrej mysli
ja pocieszam sie tym że jedyne rzeczy których nie bedzie bało sie nasze dziecko to szczekanie psa, kichanie i smarkanie  :skacza:

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #98 dnia: 2 Maja 2007, 09:23 »
Agula ja jestem alergiczką na trawy itp. ale co roku u mnie jest inaczej, raz tylko katar, innym razem zapalenie spojówek a raz to nawet miałam duszności nocą jak przy astmie ale rok w rok inaczej to przechodzę. Mam nadzieję że po ciąży zaniknie tak nagle jak się pojawiła któregoś roku. Narazie nie mam z tym problemu, zobaczymy co przyniesie środek lata.
Ja bym też sobie podarowała leki, z katarem i kichaniem jakoś przeżyjesz, chociaż wiem że to bardzo męczy.

Pozdrawiam

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 2 Maja 2007, 09:47 »
AGULA, i jak u Was samopoczucie?  :uscisk:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #100 dnia: 5 Maja 2007, 12:15 »
Cześć dziewczyny!
Uff dzięki Bogu jak narazie czuje sie lepiej (odpukać!!)
Największego czadu dała mi chyba brzoza (to bylo straszne!!!) a teraz chyba zaczyna sie wcześniejsze pylenie traw!!Na ktore tez mam wysokie uczulenie !!!Ale grunt to nie poddawac sie!!!
Nadal chrypie smarcze kicham  i kaszle ... ale dam rade!musze!!!! dla dobra dzieciątka nie biore tych sterydowców.
Dziewczyny, może to głupio zabrzmi,za co z góry przepraszam, ale cieszę się że nie jestem odosobnionym przypadkiem ciężarnej alergiczki !

Jagodka 24: Wiesz Jagodko, ja również miałam taką nadzieję że jestem w grupie tych szczęśliwych kobitek,którym w ciąży alergia przejdzie!  :drapanie: .. ale niestety jednak NIE! :cegly:
Słyszałam o tym nowym specyfiku Nossaler,ale mam nadzieję że nie będe musiała go używać pomimo tego że jest rzekomo bezpieczny dla ciężarnych!Zobaczymy! Liczę na to że jak przestanie pylić trawka to będzie mi lżej! :glowa_w_mur:
hihihi :los:  Faktycznie nasze małe SKARBY nie bedą sie baly kichania smarkania i szczekania psów !!hihih!Oby...!!

MEGI28 Megi, Podobnie jak Ty, objawy mojej alergii co roku się różnią. W sumie nie robilam sobie nigdy z tego powodu jakiejs wielkiej afery i oprócz calcium i czegoś do nocha,nie stosowalam nigdy żadnych poważniejszych specyfików, ale  w tym roku to już niestety jest co innego bo jesteśmy przecież odpowiedzialne za Nowe Życie :serce:... dlatego trochę spanikowałam!

W każdym bądź razie macie dziewczyny rację musimy sobie jakoś poradzić z tym paskudztwem bez stosowania poważniejszych leków!
Bardzo bym chciała żeby ta alergia poszła sobie raz na zawsze i nigdy nie wrocila!!!Czego sobie i Wam życzę!!!

Jagodko, Megi, Martusiuxyz, Madziulku!!!Dzięki za zainteresowanie i wsparcie!!!
POZDRAWIAM SERDECZNIE i zyczę udanego weekendu!!!
 :id_juz:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #101 dnia: 5 Maja 2007, 12:24 »
AGULA, cieszę się że u Was lepiej :) I niech ta alergia idzie PRECZ!!! :ekxpert:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 5 Maja 2007, 13:49 »
AGULA, trzymaj sie ceiplutko i niestety musisz wytrzymac dasz rade!!!!!

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Maja 2007, 08:55 »
bym chciała żeby ta alergia poszła sobie raz na zawsze i nigdy nie wrocila

mi kiedys babcia mówiła ze po urodzeniu dziecka rózne rzeczy "młodziencze" przechodzą :) np. trądzik :)
wiec moze i alergia ? :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Maja 2007, 09:46 »
Cytat: "Martaxyz11"
wiec moze i alergia

kochana pociesze cie ze ja od jakiegos miesiaca mam o wiele lzejsze objawy niz zwykle a moj alergen jest wlasciwie cały czas obecny w naszym otoczeniu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Maja 2007, 09:52 »
Agulka, ja też mam taką nadzieję, że po porodzie alergia pójdzie sobie precz, chociaż z twojego opisu wnioskuję, że przechodzisz to ciężej niż ja bo u mnie narazie jest tylko kaszel wieczorem taki duszącyi to nie codziennie, a katar jeszcze mnie oszczędza wiec narazie nie narzekam bo bywało gorzej nie raz, ale tak jak pisałam zobaczymy jeszcze bo u mnie to zazwyczaj lipiec i sierpień bywał gorszy.
Trzymaj się kochana  :taktak:  będzie dobrze.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Maja 2007, 09:42 »
Mam nadzieję że najgorsze za mną, chociaż jeszcze trawka!!uh........... ale teraz ponoć bedzie pylic wczesniej , więc moze jak bedzie sie zblizal sie termin porodu to te najgorsze alergeny beda za mna!!!!yhhhhhhhhh... zobaczymy
Póki co pokaszlę sobie jeszcze troche i takie tam!!!!
Ale nie ma co się dziewczyny poddawac!!!!!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Maja 2007, 13:50 »
Idę dziś do Szkoły rodzenia na Unii!
hm.. zobaczymy jak tam będzie :los: ?

Offline megi28

• uzależniony
Odp: Do Nas też SZCZĘŚCIE ZAWITA!!!
« Odpowiedź #108 dnia: 5 Czerwca 2007, 13:26 »
Agula co u was dawno was nie było na forum. Mam nadzieję że wszystko w porządku. Odezwij się czasem

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 15 Czerwca 2007, 09:07 »
 ??? hop hop

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Czerwca 2007, 17:08 »
Agula i ja w koncu sie melduje u Ciebie   ;D

Czekamy na dalsze wiesci  8)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #111 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:23 »
Czesc Dziewczyny!
Jestem z powrotem!! ;) Od dziś mam internecik w domu wiec chyba bede czestszym gosciem strony ... do narodzin OKRUSZKA!hihhihii!! ;)
... Tak sie złożyło ze przez 3 tygodnie (prawie 4) musialam sobie polezec, bo w 32 tygodniu po wizycie u GINA okazalo sie ze mam male rozwarcie i skróconą o 1/3 szyjke!Pomimo ze czulam sie dobrze, to jednak okazalo sie ze wcale tak nie jest!Zakaz spacerów, jazdy samochodem i forsowania sie przez 2 tygodnie!A ze tak do konca nie posluchalam sie Pani Doktor (bo przeciez nie da sie tak wylezec!!!), po półtora tygodnia troszke zaniepokojona (bo podkuwalo mnie delikatnie w podbrzuszu) poszlam na kontrolke.Okazalo sie ze rozwarcie jeszcze troszeczke sie powiekszylo.Jednak zostalam uspokojona  ze nie ma większych powodow do niepokoju o ile bede sluchala sie zalecen P.Doktor.
Tak wiec wrocilam do domku i przez 2 tygonie lezalam wyciszona nic nie robiac tylko sie wylegując.Wszystko spadło na barki mężunia. A że to kochana chłopina wiec naprawde moglam poleniuchowac nic nie robiąc bo odrazu dostawalam bure.
... Podczas ostatniej wizyty kontrolnej P. Doktor powiedziala, że jest bardzo zadowolona ze stanu naszego zdrówka,zarówno mojego jak i dzidziunia. Rozwarcie ustapilo a szyjka wróciła do prawidłowej dlugosci sprzed miesiąca. Jednak dobre wyniki i stan szyjki nie obliguja mnie do prowadzenia forsownego życia. Mam sie nadal oszczedzac tak jak robilam to w ciągu  ostatnich dwóch tygodni, bo u mnie odrazu widac wszystkie  zmiany. To rzekomo dlatego, że jestem drobnej budowy ciała i mam drobną budowe szyjki. Wiec staram sie uwazac i stosowac do zalecen P. Doktor.
Chociaz ostatnio troszke przegielam bo wybralismy sie z Mężulkiem po NOWORODKOWĄ WYPRAWKĘ. :skacza:
I tak z pozycji poziomej postawilam sie nagle na 4 godzinki do pionu!I troszke sie tym przejelam, ale zakupki przeciez tez trzeba bylo zrobic. Coprawda jezeli chodzi o zakupy to moge w zupelnosci liczyc na męża, ale niektóre rzeczy chcielismy wybrac razem, np. łóżeczko, wózek ... Zrobiliśmy zakupki, zamówilismy wózek  :los: i jest fajnie. Ogólnie czuje sie OK ale wole nie przesadzać!
Wiec Wychodzimy tylko na krotkie spacerki ... hmm... Chyba jestem juz troszke przewrażliwiona na tym tle, ale staram sie wiecej lezec!
To chyba tyle u nas!
Do terminu porodu pozostały nam niecałe 4 tygodnie +- 2 dni! ... Dzidziuś rośnie i dokazuje w brzuszku że hoho!Dostarcza nam niesamowitych wrażeń i radości!!! :serce:
TO JEST NIESAMOWITY CUD I NASZ NAJDROŻSZY SKARB NA ŚWIECIE!!!! :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Ps.
Po ostatnim USG P. Doktor strasznie korciło żeby nam powiedzieć czy to córcia czy synuś ... hihih ... ale my zdecydowalismy zeby była to dla nas NIESPODZIANKA URODZINOWA!!!Nie wiedzielismy przez 8 miesięcy wiec ten ostatni miesiączek jeszcze poczekamy!!!  :los:

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #112 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:28 »
AGULA zycze Ci abys wytrwala do samego konca  :)

Jestes dzielna i dosc uparta ,ze nie chcecie znac plci swojego dziecka  8) ja bym nie wytrzymala  :D

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:38 »
Agula witam cię serdecznie:)
Już się zaczęłam martwić o ciebie. Wiesz mamy ten sam termin porodu, ale widzę, że końcówkę znosisz troszkę lepiej niż ja.
Cieszę się że masz już internet to będziesz na bierząco zdawać relację co i jak.
A co do płci to podziwiam wytrwałośći:)

Buziaczki

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:53 »
 :D Dzieki Dziewczyny!!Powiem Wam szczerze że już od początku aż tak bardzo nas nie korciło. ... no może troszke... Na USG w 25 tygodniu Spryciulo małe dobrze się schowało i nie chciało "nic" pokazać, potem nie mieliśmy robionego USG az do 35 tygodnia, wiec teraz tym bardziej bedzie niespodzianka!hihihi... Najwazniejsze zeby bylo zdrowe!!!!!
Ps. a tak apropo to nikt nam nie wierzy że nie znamy płci hihihi

Jeżeli chodzi o samopoczucie to nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale naprawdę czuję sie OK. No może jak troszke za duzo pochodze to czuje delikatny ucisk w podbrzuszu ale to juz chyba sprawka Małego Mieszkańca Brzuszka, który szykuje sie do najwazniejszej w zyciu podróży!!! ;)
POZDRAWIAM SERDECZNIE!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Czerwca 2007, 14:08 »
Hej fajnie że teraz bedziesz nas częściej informowała co u Was :) ciesze sie ze u Was wszystko ok i te najgorsze chwile macie juz za sobą :) zobacz jak niewiele nam zostało :) a jaki wózeczek wybraliście ?? a może jakieś fotki pokażesz?? pozdrawiamy serdecznie
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Czerwca 2007, 14:48 »
Ja tez jestem szczesliwa ze jak narazie Dzieki Bogu wszystko OK!
Faktycznie niewiele czasu nam zostało, ale ja nie mam nic przeciwko zeby Dzidziulo sobie jeszcze pomieszkal w brzuniu bo to niesamowite uczucie jak tam tańcuje!hihi
...
Wózeczek narazie zamówiony - BEBECAR STILO AT 4-ro kołowy, gondola+spacerówa ale bez fotelika,bo fotelik mamy juz pożyczony od znajomych!Jak bede miała fotki to postaram sie wkleic! ;)
Trzymajcie się dziewczyny!!!BĘDZIE DOBRZE!!!MUSI BYĆ!!!

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Czerwca 2007, 16:39 »
wow zazdraszczam wytrwałości w postanowieniu co do płci....
ja chciałam wiedzieć od samego początku...a potem dowiedziałm sie dopiero w 30 tyg. że urodzę dziewuszke.... i z małżem postanowailiśmy wszystkim zrobić niespodzinakę... i nie puścilismy ni pary z ust na temat płci naszego dziecka... był całkowity suprise ;D
P.S. to dobrze, ze jest wsio dobrze!
pozdrawiam

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #118 dnia: 20 Czerwca 2007, 22:12 »
AGULA witamy po przerwie :skacza: i mamy nadzieję, że teraz będziesz częstszym gościem :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Czerwca 2007, 12:33 »
Dobre wiesci czyta si ez WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIA :)
Fajnie ze będziecie miec niespodziankę :) brawa za wytrwałość :)