Nie no znowu leje ... Cała noc padało tak ze myslałam ze maz do pracy lodzia poplynie

Pol nocy spedzilam na balkonie patrzac w deszcz ... bylo aby czym oddychac.
Nawet nie zauwazyłam wczesniej ze dzis zaczyna sie 36 tydzien

Z tej okazji mała dawka info
TYDZIEŃ 36
(34. tydzień po poczęciu)Wielkie sprzątanieMimo ogromnego brzucha wytapetowałaś pokój, umyłaś okna lub wysprzątałaś piwnicę ? Oznacza to, że odczuwasz "instynkt zakładania gniazda". Nie jesteś w tym odosobniona - tak zachowuje się większość... zwierząt. Ale uważaj, bo poddanie się nagłemu impulsowi do szorowania podłóg może niespodziewanie zakończyć się na sali porodowej !
TyKobiety, które rodzą po raz pierwszy mogą zauważyć już wyraźnie opuszczenie brzucha - to dziecko "wstawia się" do macicy. Dzięki temu lżej Ci wprawdzie oddychać, ale ucisk na pęcherz moczowy powoduje, że jesteś częstym gościem w toalecie. Jednak nie ograniczaj płynów ! Wystarczy, że będziesz unikać napojów moczopędnych, takich jak kawa czy herbata. Przytyłaś już zapewne ponad 10 kg i czujesz się bardzo ociężała. Nic dziwnego - Twoja macica jest 1000 razy większa niż przed ciążą.
Twoja skrupulatność w przygotowaniu mieszkania na przywitanie malutkiego gościa może męczyć osoby z Twojego otoczenia. Tobie natomiast sprawia przyjemność analizowanie najdrobniejszych szczegółów dotyczących porodu czy opieki nad dzieckiem. Być może w ten sposób chcesz zająć swoje myśli i zmniejszyć niepewność przed zbliżającym się wielkim wydarzeniem?
Twoje dzieckoDziecko ma już prawie 50 cm długości. Maluchowi jest bardzo ciasno -miejsca wystarcza już tylko na wiercenie. Twój brzuch przypomina obecnie sceny z filmu "Obcy". Niemal przez cały czas faluje, przybierając dziwaczne kształty. Tobie pozostaje jedynie zgadywać, czy maluch prostuje właśnie nogę, rękę, a może wypina się pupą na cały świat...
Twoje dziecko stale przebywa wśród różnego rodzaju dźwięków. Nieodłącznie towarzyszą mu odgłosy pracy Twoich narządów wewnętrznych. Słyszy bicie Twojego serca i pracę Twoich jelit. Słyszy także odgłosy życia codziennego - szczekanie psa, warkot odkurzacza, czy nawet ściszone głosy domowników. Mimo, że w uszach malucha znajduje się płyn owodniowy, to odbiera on dźwięki na drodze pozaakustycznej. Potrafi więc różnicować natężenie dźwięków, ich rytm i akcent.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Misja sprzatanie u mnie niestety nie ma chyba zwiazku z "wiciem gniazda" lecz z moimi czwartkowymi urodzinami

Jeny jak ja nie znosze swoich urodzin

Zwłaszcza ze nie wiem czy do tego czasu nie wyladuje w szpitalu. Rodzinie powiedziałam ze urodzin nie odprawiam bo siły nie mam no moze JEDYNIE kawa i ciacho choc i to mi sie nie usmiecha. Niestety Rafcio mi pomoc nie moze bo dzis i jutro w pracy jest po 14 godzin a w swieto tez pracuje wiec sobie sama musze radzic. Zamowie ciacha w cukierni i endo finito. Własnie zabieram sie do prania ciuszkow ktore wczoraj dostałam

Sliczne sa - zwłaszcza biały pajacyk z welurku z dalmatynczykami