Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2940 dnia: 8 Kwietnia 2011, 14:57 »
My mamy Baby desing esprio i siobie chwalimy :)

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2941 dnia: 8 Kwietnia 2011, 16:53 »
Co do glebokich wozeczkow ja mialam Roan Marita.Duza gondola.
- Aluminiowy stelaż
- Miękkie zawieszenie ( na wahaczach )
- Zespolony hamulec kół
- Regulacja wysokości rączki
- Możliwość montażu spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy
- Pięcio punktowe pasy bezpieczeństwa
- Plastikowa gondolka od spodu - pełni funkcję kołyski
- Blokada zabezpieczająca złożenie się wózka
- Metalowy kosz na zakupy
- Stelaż składany jedną ręką za pomocą mechanizmu w rączce
- Regulowane oparcie wewnątrz gondolki
- Felgi szprychowe, koła pompowane
Ja bylam bardzo zadowolona,jakbym miala znowu kupowac,zdecydowalabym sie na ten.Sprawdzil sie w 100% zwlaszcza zimą.

łebokich wozeczkow

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2942 dnia: 8 Kwietnia 2011, 23:35 »
Ela a które graco w takim razie polecasz? bo zastanawialiśmy się właśnie nad graco mirage, albo delti dot :)
eee ja mam graco quatro tour i jeden którego modelu nie znam bo jest ze stanów . Ale jest super bo jak podwójny ! Dominik spokojnie może stanąć w koszyku i jest za oparciem ale przed daszkiem ! swietna sprawa dla dwóch dzieciaczków :") jest to mój najstarszy wózek :) z 2005 roku !!!!!
Mam spacerówki hauck jakaś tam i koła w nim są beznadziejne oraz rury jakieś giętkie . Mam też polską spacerówkę Baby design i świetnie się prowadzi ! na prawdę super wózeczek ae minus bo nie rozkłada się na płasko .

aaaa mam jeszcZe jeden graco hehee zapomniałam , czyli mam 3 graco .
Graco navigator :) też go lubie bo ma większe koła i fajnie się prowadzi :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2943 dnia: 11 Kwietnia 2011, 12:05 »
Co do skrętnych kół to jak dla mnie super sprawa, jak mi mąż kiedyś zablokował przednie kółka bez mojej wiedzy od razu było czuć, całkiem inne prowadzenie, można jedną reką prowadzić i nie ma problemu ze skręcaniem :) i jeszcze jak dla mnie duża gondola też jest ważna mój ma większą gondolę i ma jeszcze miejsce choć już nie jakoś sporo, a pewnie w tych mniejszych gondolach to już by się ledwo mieścił.
A parasolka Baby design mi też się podobała tylko model walker bo ma taki pąłąk rozbudowany, że dziecko może sobie tam picie postawić. Ja jak na razie mam espiro gtx i jestem zadowolona a to ta sama firma więc jak cos to przynajmniej firmę będę miała sprawdzoną :)  

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #2944 dnia: 28 Kwietnia 2011, 18:55 »
Właśnie doszłam do tego wątku, bo powoli my tez przymierzamy się do zakupu wózka. Nawet nie myślałam,że zakup wózka to takie trudne przedsięwzięcie ;)
Szukamy wózka z dużą gondolą, bo Mała będzie musiała jeździć w niej też w ziemie, lekkiego (mieszkamy na 3 piętrze bez windy) i ze skrętnymi kołami. Przede wszystkim gondola, bo na początek wiosny chciała bym kupić jakąś lekką spacerówkę no nie mam nic przeciwko zakupie jakiejś używki z allego.
 Najpierw nasz wybór padł na xlandera xa ale wydaje mi się, że gondolka jest za mała, żeby pomieścić 5-6 miesięczne dziecko opatulone  w śpiworku w zimę. Poza tym xlander xa o ile pamiętam nie ma możliwości ustawienia przód tył spacerówki.
Dzisiaj widzieliśmy na żywo tako jumpera x i muszę powiedzieć, że ma wszystkie funkcję, które nas interesują ale jego ogromnym minusem jest waga 16 kilogramów to stanowczo za dużo. A co myślicie o wózkach tako??

Po poście Justys przyjrzałam się wózką Hebart. Model Omega ma skrętne koła i jest leciutki, chyba będe musiała go zobaczyć gdzieś na żywo, bo to było by coś w sam raz dla nas.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2945 dnia: 29 Kwietnia 2011, 12:20 »
Ja mialam omega hebart i srednio bylam zadowolona,
gondolka nie nalezy do najwiekszych,
stelaż stalowo aluminiowy nie za fajnie sie prezentuje- wcale nie taki lekki,
spacerówka nisko jest zawieszona na stelazu (niżej od gondoli)
i jakos tak nie za fajnie to wyglada,
a jednak w spacerówce tego typu wózków wole jak jest wyzej jak np w tako jumper x tymbardziej że w takiej spacerówce dziecko jeszcze malutkie jeździ.
NA szczescie kupiłam używany i sprzedajac na allegro spowrotem niewiele straciłam jakieś 20 %.

Moja wersja wózka byla chyba z 2009 roku, moze teraz cos sie zmienilo.

Offline eovina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2946 dnia: 29 Kwietnia 2011, 16:13 »
Najlepiej było by tego Hebarta na żywo zobaczyć muszę się zorientować,  gdzie na śląsku są wystawione. Słyszałam , już  że są nisko zawieszone ale to dla mnie nie minus, bo raczej nastawiam się na ten model jako na gondolę głównie. Dziwi mnie tylko ta wielkość gondoli, bo właśnie słyszałam wiele opinii, że jest duża ponad 80 cm a to jest dla mnie priorytet.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2947 dnia: 29 Kwietnia 2011, 19:01 »
Podobno gdzieś w Czeladzi można obejrzeć te wózki  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2948 dnia: 30 Kwietnia 2011, 11:25 »
Nie pamietam ile ma cm natomiast moze porównuje z "tako"
który mialam u rodziców i tam rzeczywiscie bylo mega duzo miejsca dla dziecka,
gdyby dziecko rodzilo sie jesienia napewno nie kupila bym hebarta jednak.
Minusem jest w hebarcie jeszcze to ze w mojej wersji nie mialam podnoszonego oparcia w gondolce (nie wiem jak to jest w najnowszych modelach) i to juz nie podobalo sie mojejmu 4 miesiecznemu dziecku dlatego przesiedlismy sie szybko na spacerówkę z delikatnie podniesionym oparciem, bo mój synek szybko chcial ogladac swiat.
Jesli chodzi o plusy to mozna regulowac amortyzatory, moze byc zawieszenie bardziej twarde, lub miekkie (do bujania).

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2949 dnia: 30 Kwietnia 2011, 12:23 »
Nie bójcie się przesiadek do spacerówek zimą... wystarczy zaopatrzyć się w śpiwór i jest super. Nie wyobrażam sobie, aby mój półroczny Kajtek jeździł jeszcze w gondoli... to są już ciekawskie dzieciaki i nie da rady ich tak uziemić w wózku. Chyba, ze wychodzenie będzie tylko na czas drzemek...

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2950 dnia: 30 Kwietnia 2011, 22:07 »
Zmieniłam zdanie co do spacerówki.. GRACO MIRAGE mnie rozczarował na żywo..  Wybór padł na 99% na EASY GO LOOP..
Nam pasuje a internecie na rewelacyjne opinie..

Tylko teraz który kolor wybrać?  ::)

Podoba mi się ten ..

Jak myślicie?????

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2951 dnia: 30 Kwietnia 2011, 22:16 »
wygląda fajnie, ale płytki kosz i brak podnóżka mnie nie przekonuje do końca... chyba, że można dokupić.
podoba mi się niebieski, szary, i ten zielony, choć ciekawe co na to robale?
mamy taki zielony kocyk i strasznie mnie wkurzają ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2952 dnia: 1 Maja 2011, 13:57 »
Jeśli chodzi o kolor to brałabym ten szary z błękitnym  :D
ale każdy ma inny gust  ;D

Offline eovina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2953 dnia: 6 Maja 2011, 17:44 »
A całkiem z innej beczki: myślicie, że trójkołowy wózek sprawdzi się w zimie??
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2954 dnia: 6 Maja 2011, 18:30 »
Moja bratanica miała taki wózek , urodziła się w połowie sierpnia , ale ze spacerówki już nie korzystali tylko szybko wszystko sprzedali i kupili tradycyjny  ;)
beznadziejnie się tym jeździło  ::) mój tata nieźle klął na ten wózek hehe  ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2955 dnia: 8 Maja 2011, 10:11 »
wszystko zależy jaki to trójkołowy wózek
ja mialam implasta volanta i jezdzilam w zimie bez problemu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2956 dnia: 8 Maja 2011, 12:20 »
Tosia wozi się trójkołowcem już od 8 miesięcy i nie narzekam.
z przodu mamy pompowane, podwójne, skrętne z blokadą i w zimę dawał radę :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2957 dnia: 8 Maja 2011, 13:11 »
Przy trójkołowcach moim zdaniem wazne jest podwójne, dość szerokie rpzednie koło, aby dobrze łapać równowagę p przy podnoszeniu na krawężniki :)

My od jakiegoś tygodnia użytkujemy Baby Design Walker'a i musze uczciwie przyznać, że jest to najlepszy wózek jaki miałam!!!
Zwrotny, bardzo funkcjonalny, porzadnie wykonany, ma super tacki, których genialność właście doceniam ;), kieszonkę z tyłu na budce na podręczne rzeczy, okienko w budce, aby patrzeć na malucha, łatwo się reguluje wysokość oparcia, kosz wydawał mi się mały, ale jest naprawdę zaskakująco pojemny- dla mnie ma same plusy! Bez cukierkowania :) I do tego wszystkiego tegoroczna kolekkcja jest w całkiem rpzyjemnych kolorach.
My wzięliśmy ten:

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2958 dnia: 8 Maja 2011, 14:00 »
Super, też jest jednym z moich faworytów, tylko musiałabym sprawdzić ile miejsca zajmuje po złożeniu (na pewno mniej niż nasz Jumper i nie trzeba zdejmować kół ;).
A gdzie kupowałaś Aniu?
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2959 dnia: 8 Maja 2011, 14:15 »
kupowałam na all, ale żałowałam, bo 30 zł więcej i możńa kupić np w Oleńce... gwarancja na miejscu, od ręki wszystkie kolory  ::) Naprawdę polecam. Nie zajmuje mało miejsca po złożeniu, bo jednak ma pełną rączkę, ale my mamy kombiaka, więc mnie to tam generalnie mało interesowało... przeważnie i tak wrzucam w całości :P

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2960 dnia: 8 Maja 2011, 14:38 »
przeważnie i tak wrzucam w całości :P
Hehe nieźle :) Ja jak mam rozebrać nasz wóz na części to najczęściej kończy się tym, że Łucja idzie na piechotę :P

Po mojej ostatniej wizycie w Oleńce tak na szybko wygrał Maclaren xlr, ale po zastanowieniu zdecydowanie nie chcę wydawać na parasolkę prawie tyle co na Jumpera. A Mąż to by mnie chyba w głowę postukał. :P
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2961 dnia: 8 Maja 2011, 15:08 »
Gagatko, chcecie mieć szybko drugie dziecko? Ja kupiłam Nikosiowi parasolkę i teraz stoi. Ma dwie rączki, a prowadzenie takiego wózka plus drugi maluch za rękę (na ręku  ::) ) to już nie takie proste... stąd kolejny wóz w naszym domu ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2962 dnia: 8 Maja 2011, 15:18 »
Gagatko, chcecie mieć szybko drugie dziecko?
Gdyby mój Małż o tym decydował już byśmy mieli co najmniej troje ;)
Ale zakładam, że jak będzie drugie, Łucja jeszcze będzie musiała chodzić za rękę.
Na początku myślałam o jednej rączce, bo tak jest wygodnie, jak chodzę do marketu to naszego Jumpera pcham jedną ręką, a w drugiej mam koszyk. Potem użytkowałam przez tydzień parasolkę z dwoma rączkami i przy niewielkim "parasolkowym" koszu takie rozwiązanie na zakupy było jak znalazł, a teraz to już mam mętlik w głowie. ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2963 dnia: 8 Maja 2011, 20:33 »
Przeczytałam sobie ostatnią stronę i już Dziubas miałam Ci napisać o Baby Design Sprint - my go mamy a teraz doczytałam że masz już Walkera. Dla mnie Walker był przymaławy jakoś. Też chciałam tylko z jedną rączkę i Sprint jest super!

A powiedzcie mi średnio do jakiego wieku dziecko jeszcze jeździ w spacerówce?? Takie 3 letnie jeszcze jeździ?

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2964 dnia: 8 Maja 2011, 20:44 »
my używamy wózka tylko jak idziemy na jakieś większe zakupy lub na długi spacerek ;)
ogólnie jak tylko biorę wózek to mała chce w nim cały czas siedzieć. więc jeżeli nie mam w planie zakupów to wolę jej rowerek zabrać

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2965 dnia: 8 Maja 2011, 21:37 »
Wydaje mi sie, że dla 3 latka wózek może sie jeszcze przydać. Zależy to też od trybu życia. My np. bardzo dużo wyjeżdżamy i wózek, mimo, ze Zuzka uwielbia chodzić jest niezbędny. Do pokonania górek, w centrum dużych miast, w środkach komunikacji miejskiej itd. Poza tym mimo prawie dwóch lat, nadal śpi w wózku na wyjazdach, jak wyruszamy na całodniowe eskapady. Dlatego mamy wygodnego i poręcznego maclarena.

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2966 dnia: 8 Maja 2011, 22:46 »
U mnie jak będziemy kupować parasolke to też wybór padł na walkera, kiedyś oglądaliśmy go w sklepie i bardzo przypadł mi do gustu :)
A co do używania parasolki to znajomi mają trzy latka i mimo, że to bardzo ruchliwy chłopczyk to korzystają jeszcze z wózka bo jednak na dłuższy spacer czy wyjazd na grila to mały jak już jest zmęczony czy śpiący to wejdzię do wózka, no i zawsze idzie mnustwo rzeczy do niego wpakować co ich później nie trzeba nosić :P 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2967 dnia: 8 Maja 2011, 22:55 »
trzylatek w spacerówce...owszem bywa...
na dłuższe eskapady, kiedy wiemy, że dziecko nam się na bank zmęczy i w pewnym momencie odmówi chodzenia, a plecy od noszenia na barana tak będą boleć, że zostanie już tylko wózek...
my tak mielimy ostatnio w górach...oczywiście na trasie gdzie da się z wózkiem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2968 dnia: 8 Maja 2011, 23:16 »
my już dawno nie używamy...jedynie co to na wyjazd w góry w lutym pożyczyłam od dziubasa ale tam wiedziałam że będę sporo spacerować więc młody na nogach by nie dał rady.
myślę że wiele zależy od trybu życia... ja jestem zmotoryzowana, na dowolny plac zabaw podjeżdżam, tak samo do parku... zakupów raczej nie robię z dzieckiem więc wózek nie jest mi potrzebny już od ubiegłego lata.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2969 dnia: 12 Maja 2011, 12:56 »
My już też niewiele używamy . Oczywiście jak idę na zakupy , dłuższy spacer albo na większy plac zabaw to wózek musi być . A tak to Zunia śmiga ze swoim wózkiem lub rowerkiem