Autor Wątek: Konkurs 12. Wielkiej Gali Ślubnej  (Przeczytany 97026 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline odPierwszegoWejrzenia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2016
  • Ślub w: Szczecin
Odp: Konkurs 12. Wielkiej Gali Ślubnej
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Grudnia 2015, 19:55 »
Sandra i Darek
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2015, 19:59 wysłana przez odPierwszegoWejrzenia »

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20.08.2016
  • Ślub w: Czarne
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Grudnia 2015, 21:24 »
Może jak juz myślisz o domi dziecka...sierocincu czy czymś takim warto pomyśleć o ciuchach?;)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Grudnia 2015, 09:08 »
Dzięki za pomysł :) Faktycznie na to bym nie wpadła :) Witamy wszystkie nowe pary... Jak Nas już dużo!!!  A mówią, że ludzie teraz nie chcą brać ślubów xd hahaha :P My wszyscy obalamy tą teorię i oby tak dalej!!! :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Grudnia 2015, 09:58 »
Fajnie ze w ogóle są takie konkursy...liczy się sama chęć pomoc znajomych i oczywiście pomysl

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Grudnia 2015, 15:34 »
Jasne, że tak :) Teraz jestem chora na antybiotykach wiec aktualnie brak mi weny ale jak wyzdrowieje to mam nadzieję, że pomysły przyjdą do głowy i ruszymy pełną parą :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Grudnia 2015, 16:24 »
Oj pewnie tak:)

Offline Martaaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2016
  • Ślub w: Maszewo
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Grudnia 2015, 23:15 »
My mamy dylemat zamiast kwiatów chcemy akcesoria, ubranka zabawki dla domu małego dziecka lub inne równie potrzebne rzeczy ale dla tak zwanych domów rodzinnych. Wpadliśmy na taki pomysł ponieważ wiemy jak bardzo potrzebują takich rzeczy :) Mój przyszły mąż wychowywał się  na takiej grupie oraz domu dziecka...także wiem jak to wygląda od środka.

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Grudnia 2015, 00:34 »
Sandra:
Majówka 2010.
Hmm...Czy to dobry pomysł? Nie znamy sie zbyt krótko? Raz się żyje.
"Kochani, to jest Darek. Miłość mojego życia".
Patrzę to na mame to na tatę. Zjadają siebie wzrokiem. Jak, kiedy i gdzie? Te pytania mieli wypisane na twarzy. "Siadajcie, zrobię herbatę" zaproponowalam by rozluźnic atmosferę. Mama od razu zaoferowała się że mi pomoże. Widzę błagalny wzrok mojego ukochanego no ale przecież każdy ewentualny zięć musi być na to przygotowany. ROZMOWA Z TEŚCIEM. Mam cztery siostry. Ale dla taty każda z nas jest oczkiem w głowie i byle komu nas nie odda. Zawsze tak mówił. Śmiałam się zawsze i podchodziłam do tego z dystansem. Dzień przed wizyta u rodziców nastraszyłam tym Darka. Myślałam że podejdzie do tego na luzie, ale on naprawdę się przejął! Biedaczysko!
"Mamo, naprawdę go kocham. Jest cudowny. To nie efekt motyli i innych owadów. Jestem przy nim szczęśliwa". Mówiłam to i widziałam łzy w jej oczach. Znała mnie jak nikt inny i widziała to wszystko. Nie musiałam jej mówic. Zaniosłysmy herbatę do naszych mężczyzn i trafiłyśmy na etap każdego testowanego chłopaka przez naszego tatuśka. "No Sandrusia, my już trochę pogadalismy, ale teraz sprawdzimy czy Twój Dariusz nadaje się do naszej rodziny". Po czym wyszedł. Dobrze wiedziałam że zaraz wróci i z czym. Ale nie miałam zamiaru mówić Darkowi, że nie ma czym sie martwić. Był taki słodki w tym swoim przerażeniu.
"Ja mam to zjeść???" Na co wszyscy wybuchnelismy śmiechem.
"Kochanie, piętrowa kanapka jest niezbędnym warunkiem zaakceptowania naszego związku przez tate".
I tak moi rodzice zyskali trzeciego syna. Nie sądziłam, że tak się polubia. Kocham ich. Mam wspaniałych rodziców. I najwspanialszego faceta po Słońcem. Moj. tylko mój. Na zawsze. ❤❤❤

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Grudnia 2015, 00:55 »
Fajna historia :) chyba chcemy jeszcze.

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #69 dnia: 23 Grudnia 2015, 05:31 »
pracowalam  w domu dziecka i zabawki na pewno nie. co do ubran, to ryzyko, bo mozna w rozmiar nie trafic. u nas sie dzieci najbardziej ze slodyczy cieszyly i to chyba najlepszy pomysl.

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 23 Grudnia 2015, 06:32 »
Można też popytać w tym konkretnym domu dziecka co i jak:)

Witamy nowa pare:)))

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Grudnia 2015, 07:47 »
Obiecuję, że napiszemy więcej

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Grudnia 2015, 08:11 »
Miło poczytac:)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Grudnia 2015, 11:25 »
hehe super historia!!!

U mnie w domu same baby (no poza bratem) i odbyło się to tak:

Moja mama udaje zawsze taką "siekierę", więc też nastraszyłam mojego ukochanego :)
Podczas tego pamiętnego spotkania babcia zawołała mnie do kuchni- już wiedziałam, że szykuje się tzw. "pogadanka":)
Zrobiłyśmy kawę, opowiadałam jej jaka jestem szczęśliwa i zakochana, a babcia jak zwykle wracała wspomnieniami do momentu kiedy poznała mojego (zmarłego już) dziadka i jak to było z nimi :)
Wróciłyśmy... Jak spojrzałam na twarz Adama była taka blada... Przez całe spotkanie nie odezwał się nawet słowem. Wzięłam go na tzw. "stronę" i pytam co Ci powiedziała moja mama? On mi na to - "Wiesz kochanie, nic takiego i w krzywym uśmiechu poszedł do toalety... Byłam przerażona... Pytałam mamy, która z wielkim uśmiechem i zadowoleniem popijała kawę co się stało, co mu powiedziała, ale nie uzyskałam informacji... Mój ukochany wrócił a mamma wstała podeszłą do niego i przytuliła biednego Adama mówiąc "SYNEK, JA ŻARTOWAŁAM!" Adama twarz nagle rozpromieniała i zaczął mówić :)
O tym co powiedziała mu mama dowiedziałam się parę lat później i byłam na mamę okropnie zła ale cóż moja mama to moja mama ona kocha czarny humor :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Grudnia 2015, 19:02 »
Heheheh

Moi rodzice tez robią sobie żarty.  Uwielbiają mojego narzeczonego a on ich dzwonią do siebie ...zartuja.
Moznaby duuuzo opowiadać ale to chyba po   swietach"))

Życzę Wam Wesołych spokojnych i radosnych Świąt! !! Zdrowia ...zdrowie jest najważniejsze ;)))

Offline Martaaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2016
  • Ślub w: Maszewo
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Grudnia 2015, 16:05 »
Wesołych świąt wszystkim parą

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Grudnia 2015, 22:55 »
Darek:
Grudzień 2010. Przed nami pierwsza wspólna Wigilia. Nigdy nie lubilem Swiat, nie wiedzialem z czego to wynikało... Dzis mysle ze moze ten przesyt w centrach handlowych mnie przytlaczał, denerwowało mnie to ze ludzie zatracali prawdziwy cel Bożego Narodzenia. Mimo iz sam taki byłem.
"Kochanie, znasz juz moich rodziców, moje siostry Ksenie i Patrycje, czas na Elwire, Janusza, Tysię, Gracjana, (...)".
Co??? Nie ma szans. Nie przetrwam tego, sześcioro rodzeństwa plus partnerzy i dzieci. DZIECI! Wszyscy przy jednym stole. To żart, prawda?
Nie. To nie był żart. Nie wyobrazalem sobie tego, myślałem, ze skoro starsze rodzeństwo ma juz swoje rodziny to po co dalej zlatuja się u rodziców... Nie patrzylem wczesniej na to w sposób w jaki dziś patrzę.
Byliśmy u teściów jako ostatni, wszedlem z wielkim grymasem na twarzy, oczywiscie staralem sie go ukryc, wiadomo... No ale zalamalem sie, pierwsze co maly berbec podlecial do mnie i usciskal mnie na przywitanie. Wchodze dalej... 21 osób. Wyobrazacie to sobie???? 21 osób w 3 pokojowym mieszkaniu. Nawet policzylem ich wszystkich bo nie moglem uwierzyc. Juz na wstępie miałem dość.
"Kochani, to jest Darek". Sandra mnie przedstawiła po czym podszedlem się z każdym przywitać.
"Siostra skąd go wytrzasnęłas?" piękne przywitanie szwagra. Jednak nie wiem co było gorsze, bo naraz wszyscy wybuchneli śmiechem. Miałem ochotę wyjść.
"No juz, juz spokoj, jestesmy wszyscy, zaczynajmy, pomodlimy się i tata rozda każdemu opłatek"- miło, ze mój temat zszedł na dalszy plan.
Sandra tłumaczyła mi ze mimo tak licznej rodziny każdy z każdym dzieli się oplatkiem składając przy tym życzenia, ponoć nie takie zwykle, go wszyscy zawsze płakali. No to myślę sobie... Masakra.
Pomodlilismy się i przyszedł czas na dzielenie się oplatkiem. Postanowilem sie nie wychylac, co moglbym zyczyc im, skoro nawet ich nie znam? Czekalem jak głupek w rogu przy choince. Na pierwszy ogień teściu. Bułka z masłem, pomyślałem, znam go! Super facet, cenie go, dam rade. Mylilem się.
"Dziękuje ze jesteś w naszej rodzinie. Ze patrząc na moja córkę widzę szczęście. Otrzymałes wielki dar od Boga, mój najcenniejszy skarb. Dbaj o nią, szanuj, kochaj. Ja to robilem cale życie, teraz kolej na Ciebie, mam nadzieje ze mnie nie zawiedziesz". Plakalem, plakalem jak dziecko. Przytulilem się i obiecalem. Nie czułem się podstawiony pod mur. Wiedziałem ze kocham Sandrę i ze chce dac jej wszystko co najlepsze, to na co zasługuje.
Od rodzeństwa usłyszałem podobne słowa.nawet od jej brata, który okazał się super gościem. Oczywiście nie obyło się bez podtekstów i żartów z których słynie (dziś juz to wiem! ☺)
"Januszek daj juz mu spokój, tata go testował, udało sie mu, dopiero jak powinie mu się noga to się nim zajmiemy". Tym razem juz wiedziałem ze żartują, ale potraktowalem to na serio. Bo widzę jaka wspaniałą rodzinę tworzą, jak wartościowymi sa ludźmi. Jedno za drugim wskoczyloby w ogień.
Spędziłem Wigilię jak nigdy dotąd. Było wesoło, głośno, śmiesznie i wzruszająco. Wspaniały wieczor, wspaniały czas, bo z nimi. Po tamtym wieczorze zrozumialem cel Swiat. Jestem szczęśliwy. Bo zyskując najcenniejszy skarb, jednoczesnie zyskalem cudowna rodzinę.

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Grudnia 2015, 22:55 »
Wesołych Świąt wszystkim

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Grudnia 2015, 12:38 »
fajne te historie,ale jakos mi trudno uwierzyc w super relacje z tesciamy, my mamy powiedzmy to sobie poprawne i tyle. tez Swiat nie lubie i  nie przepadam za wielodzietnymi rodzinami, pewnie z faktu,ze jestem jedynaczka.

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Grudnia 2015, 14:50 »
Mój narzeczony nie jest jedynakiem. Ma rodzeństwo, ale nigdy nie miał z nimi takiego kontaktu jak z moim. To samo tyczy się rodziców
« Ostatnia zmiana: 26 Grudnia 2015, 14:52 wysłana przez odPierwszegoWejrzenia »

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Grudnia 2015, 14:53 »
Mój narzeczony nie jest jedynakiem. Ma rodzeństwo, ale nigdy nie miał z nimi takiego kontaktu jak z moim. To samo tyczy się rodziców
« Ostatnia zmiana: 26 Grudnia 2015, 15:00 wysłana przez odPierwszegoWejrzenia »

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Grudnia 2015, 14:57 »
Nie mogę wysłać całej wiadomości. Nie wiem dlaczego

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Grudnia 2015, 16:39 »
... mówią, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach- to nie prawda. Bo tak jak wychodzimy na zdjęciach tak jest na prawdę. Moi rodzice są wspaniałymi ludźmi.  kocham ich za to, że nie wtracają się w moje życie, nie zmuszają mnie do niczego, ale nade mną czuwają.

Dołączam zdjęcie. Wigilia tego roku. W ciasnym mieszkanku, ale najważniejsze, że razem ❤

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Grudnia 2015, 20:39 »
Zależy kto jaka rodzine chyba ma!
Moja rodzina jest rewelacyjna.. duża ale zgrana wszyscy spotkamy się przy różnych okazjach..pomagamy sobie ...
Kochamy się i trzymamy:)

Każda okazja jest dobra do spotkania sie:)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Grudnia 2015, 20:40 »
Z chęcią pokazalabym ale niestety zdjęcia nie ma....
Ale zawsze jest śmiesznie i głośno! !!

Aż na samą myśl uśmiecham się :)

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 26 Grudnia 2015, 21:55 »
No i o to chodzi. Każda rodzina jest inna

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 26 Grudnia 2015, 22:02 »
Dużą rodzina dużo śmiechu heheh:)
A w swieta to szczególnie. ..
Pod choinka multum prezentów
Oj szkoda ze nie zrobiłam zdj familiada jak ta lala:))

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 26 Grudnia 2015, 22:38 »
Z dnia na dzień coraz bliżej do naszych planowanych ślubów!  ;)

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #88 dnia: 27 Grudnia 2015, 09:33 »
fajna fotka.wesolo Wam,tak rodzinnie.nie znam zadnej pary malzenskiej,ktora ma super relacje z tesciami. tak jak pisalam-poprawne,to juz duzo.

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 27 Grudnia 2015, 17:23 »
Napisałam w końcu swoją historię i....padł net...masakra:)