Autor Wątek: Projekt DZIDZIA :-)  (Przeczytany 17796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: Projekt DZIDZIA :-)
« Odpowiedź #180 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:18 »
O my God :mdleje: Raz Mateuszek raz Zosia zwariować można  :Olaboga: Dobrze, że nie ma 2 opcji. No chyba, że są to bliźniaki 2 jajowe :drapanie:

Najważniejsze, że wszystko jest ok i dzidzia jest zdrowiutka :)

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #181 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:50 »
Hehe, faktycznie można zwariować, ale wtedy, kiedy na USG lekarz mówił, że to chłopak, to mówił, że nie widzi dokładnie i że wcale nie ma pewności, a wczoraj było widać dokładnie, sama widziałam hamburgerka!! ;D

Mężuś to już mówi, że nie uwierzy dopóki nie zobaczy na własne oczy po urodzeniu, hehe...

Z przygotowaniowych rzeczy, kupiliśmy w ikei komódkę na ubranka dziecka i wczoraj została uroczyście skręcona. Wygląda tak:

No i popraliśmy wszystkie zakupione ciuszki, teraz trzeba je tylko poukładać w komódce:)
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #182 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:50 »
Bardzo ładna ta komoda. Zazdroszczę wam tej ikei, zawsze można kupić coś ładnego i po przystępnej cenie.
Ciekawe czy kiedyś w SZczecinie otworzą, były kiedyś takie plany ale jakoś nie widać:(

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #183 dnia: 26 Czerwca 2007, 12:35 »
Tadaaam:)

Ciuszki uprane i poukładane w komódce, a torba spakowana, więc prawie wszystko jest już gotowe!
Brakuje oczywiście tego obiecanego łóżeczka (od rodziny z Krakowa), ale będzie już za tydzień. Wtedy to już naprawdę będzie wszystko:)

Tylko do mnie jakoś nie dociera, że to już tak blisko i że niedługo całe moje życie stanie do góry nogami. Z jednej strony, jak układałam ciuszki w szafie, to myślałam sobie, że już bym tak bardzo chciała, żeby Zosia była z nami, a z drugiej strony, n.p. ostatnio jak byliśmy w kinie, to sobie pomyślałam, że wkrótce wyjście do kina nie będzie już takie proste, a każde wyjście z domu będzie całą wielką wyprawą...  Taka mała ciężarówkowa schizofrenia  :P ::)
Dzisiaj idę na kolejną wizytę do mojej ginki, zobaczymy co tam powie  ??? :)

A w ogóle, to dzisiaj jest taka okropna pogoda, leje i jest strasznie silny wiatr i wcale mi się nic nie chce...

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 26 Czerwca 2007, 12:44 »
Tulipku po pierwsze ciesze sie że bedziecie mieli córcię :) dobrze ze wszystko się wyjasniło i jest ok ..to może urodzimy w podobnym terminie :)
tak ja też czasem sobie myślę jak to bedzie potem przecież zmieni sie wszystko poprostu wszystko :)

Daj znać po wizycie co i jak :) napewno bedzie ok :) trzymamy kciuki  :uscisk:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #185 dnia: 26 Czerwca 2007, 17:31 »
tulip gratuluje corci  :brawo_2: :brawo: :skacza:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Czerwca 2007, 11:30 »
no i równe 2 tygodnie zostało  ;D
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #187 dnia: 27 Czerwca 2007, 12:02 »
Gratuluję wieści :D
Widzę że maleństwo tez Wam takie numery wykręca jak nasze :D :D :D

Trzymam kciukaski zeby było szybko i w miarę bezbolesnie :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #188 dnia: 29 Czerwca 2007, 11:57 »
Hej hej! Witam foremki:)

Na ostatniej wizycie u ginki pani dr powiedziała, że własciwie to jej opieka nade mną w ramach programu już się skończyła. Ciąża donoszona i mogę rodzić:)

Powiedziała jeszcze, żebym przyszła za tydzień na KTG i to będzie wszystko. Później, jeśli nie urodzę do 11 lipca, mam się zgłaszać do szpitala na KTG i oni będą decydować co i jak.

Zadzwoniłam do naszej położnej i powiedziałam jaki jest stan rzeczy, a ona powiedziała, że za tydzień, po tym KTG dostanę jej plan dyżurów, żebym wiedziała kiedy rodzić, a kiedy jeszcze nie:)
U siebie większych zmian nie zauważam, kłuje mnie spojenie tak jak kłuło, a brzuch czasem twardnieje, ale bezboleśnie. Dzisiaj zobaczyłam taką maleńką grudkę w śluzie, no i oczywiście podejrzewam, że kawałeczek czopu, ale to była naprawdę maleńka grudka i była koloru takiego jak reszta, więc nie wiem.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 29 Czerwca 2007, 12:38 »
Te czopy powinny odpadać raz a porządnie a nie tak po kawałku i nie wiadomo czy to jest to czy nie ..ja mam podobnie  :D no to teraz juz na poród czekamy i szczęśliwe rozwiązanie :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Czerwca 2007, 12:42 »
ale to juz bliziutko
tulipku tylko jak już urodzisz to napisz którejś smska żebyśmy wiedziały że Zosia już jest po tej stronie brzuszka :)

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Czerwca 2007, 14:07 »
Te czopy powinny odpadać raz a porządnie a nie tak po kawałku i nie wiadomo czy to jest to czy nie ..ja mam podobnie  :D no to teraz juz na poród czekamy i szczęśliwe rozwiązanie :)

Hehe, zgadzam się!
Wiem, że czasem tak to właśnie jest, ale nie zawsze...
Dla ciekawych-znalazłam zdjęcie czopu...ale nie wklejam specjalnie, kto chce, ten sobie wejdzie na link, nie jest to apetyczny widok -uprzedzam!

http://www.ambiguous.org/quinn/images/pregnancy/mucous-plug3.jpg

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #192 dnia: 29 Czerwca 2007, 14:48 »
ale to juz bliziutko
tulipku tylko jak już urodzisz to napisz którejś smska żebyśmy wiedziały że Zosia już jest po tej stronie brzuszka :)

Agulkooo, Twój post zobligował mnie wreszcie do wpisania się na listę telefoniczną foremek:)
A Twój numer wpisałam sobie nawet do telefonu :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Czerwca 2007, 15:41 »
No to juz końcóweczka :D
a zobaczysz z każdym dniem będziesz bardziej pragnęła końca :D

Trzymam kciukaski :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Czerwca 2007, 19:14 »
Tulipku,ja również trzymam kciuki!!!! :tupot: :ok: :ok: :ok:

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #195 dnia: 2 Lipca 2007, 11:24 »
Hej hej to ja... wieloryb :)

Witam Was po weekendziku!
Wczoraj była nasza 1 rocznica ślubu :urodziny: :serce:
Byliśmy w ogrodach BUW, tam, gdzie rok temu mieliśmy ślubną sesję zdjęciową, a później chodziliśmy po romantycznych uliczkach starówki. Było baaardzo romantycznie i fajnie. Ale się nachodziłam! Oczywiście nie obyło się bez kłucia w spojeniu, mam tylko nadzieję, że to kłucie przyniosło jakiś skutek w wiadomych centymetrach...
Obecnie czuję się jak przedtem, czyli brzuch twardnieje, ale nie boleśnie. Bolesny skurcz, owszem miałam, ale łydki... Oj, gdyby nie mój mężuńcio to bym chyba dziś w nocy zwariowała z bólu.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #196 dnia: 2 Lipca 2007, 11:57 »
SERDECZNE GRATULACJE TULIPKU  Z OKAZJI 1 ROCZNICY ŚLUBU! :brawo_2: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

A PREZENCIK ROZPAKUJECIE NA DNIACH! :skacza:

Cieszę się , że u Ciebie wszystko OK. jeżeli chodzi o skurcze łydek to powiem Ci że znam ten temat od podszewki ... oj znam!!!
Jeżeli chodzi o mnie to bardzo pomagał mi ASPARAGIN FORTE - naprawdę skuteczny, ale od dziś P. Doktor kazała już go odstawić!!!

...jestesmy coraz bliżej spotkanka z Cudem NARODZIN! :Wzruszony:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 2 Lipca 2007, 13:15 »
Tulipku gratuluję WAM ROCZNICY :brawo: :brawo: :brawo:

A prezencik rzeczywiście szykuje się wyjątkowy :serce:

Tak coś czuję że mnie wyprzedzisz :skacza:

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #198 dnia: 3 Lipca 2007, 11:42 »
Hej hej!
Dzięki wszystkim za życzenia:)

U nas znowu bez zmian, wszystko po staremu.  Za to skurcze łydek są coraz częstsze, ale to chyba nie ma żadnego związku...
Jutro idę na KTG do mojej pani doktór... poraz ostatni  :o

Później powiedziała, żebym od 11 lipca, czyli terminu porodu jeździła do szpitala i oni będą mnie już mieć na oku...

A pogoda dzisiaj iście pod psem... :-\

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #199 dnia: 3 Lipca 2007, 11:46 »
U nas pogoda podobna Tulipku!Tylko do spanka!
Powiedz doktorce  o tych skurczach łydek,koniecznie!!!, bo słyszałam że czasem chwytaja w czasie porodu ale w okolicach ud a to ponoć jest nieciekawe doświadczenie!!
Nio juz chyba coraz bliżej spotkanka z dzidziusiem co?hihiih
TRZYMAM KCIUKI!!!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #200 dnia: 3 Lipca 2007, 11:59 »
tulip to juz coraz blizej kochana  :D

Trzymam kciuki  :ok:

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #201 dnia: 3 Lipca 2007, 12:51 »
:hello:

spóźnione życzonka z okazji waszej I rocznicy ślubu!!Wszystkiego Naj i żeby dzidza szybko i bez problemowo przyszła na ten świat i  zdrowo wam się chowała ;D

hehe pamiętasz, ze ślubowałyśmy tego samego dnia? Hehe zabawne, ale tak nie dawno odliczałyśmy dni do naszych slubów, a teraz odliczamy dni do kolejnej rocznicy ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 3 Lipca 2007, 13:48 »
Sto lat z okazji rocznicy :)  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

daj znać co po wizycie u lekarza i po ktg :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #203 dnia: 3 Lipca 2007, 14:11 »
Jasne, Eva, że pamiętam :)
Życzenia rocznicowe oczywiście odwzajemniam. Ale ten czas szybko leci, nie? Tyle czekałyśmy na ten dzień, odliczałyśmy, szykowałyśmy, a teraz roczek przeleciał nie wiadomo kiedy...
Czas jest nieubłagany!

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #204 dnia: 3 Lipca 2007, 15:41 »
oj tak czas biegnie nieubłaganie.... niedawno ślub, a już rocznica...niedawno oznajmiłaś nam że jesteś w ciązy, a lada moment rodzisz....ja jeszcze pare miesięcy, a za drugą dzidzią się rozejrze... ;D

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #205 dnia: 4 Lipca 2007, 15:18 »
Ale dziś   s e   n    n       i        e         ...

:ziew:

Dziś byłam na słuchaniu serduszka. Nic się nowego nie dowiedziałam. Bije, jak biło  :serce:

Wróciłam do domu i spałam do ... 14.30! Tak mnie zmogło...

A teraz zrobiłam sobie pomidorówki i się opycham  :obiad: :ok:

Smacznego wszystkim jedzącym obiadek :)

Mówiłam lekarce o skurczach łydek, a ona powiedziała, żebym łykała magnez, ale właściwie, to pewnie na nic się już nie zda, bo prędzej urodzę i mi miną ...  Ale dzisiaj w nocy obyło się bez tej przykrej dolegliwości... :)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #206 dnia: 4 Lipca 2007, 19:05 »
Tylko daj nam znać smskiem jak się zacznie :) W razie czego na mnie możesz liczyć

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #207 dnia: 4 Lipca 2007, 20:44 »

Mówiłam lekarce o skurczach łydek, a ona powiedziała, żebym łykała magnez, ale właściwie, to pewnie na nic się już nie zda, bo prędzej urodzę i mi miną ...  Ale dzisiaj w nocy obyło się bez tej przykrej dolegliwości... :)

Tulipku, jezeli chodzi o magnez to napewno pomógł  by (ja brałam 3 razy dziennie i po pierwszej dobowej dawce skurcze łydek minęły jak ręką odjął) ...ale od poniedziałku tj. od 38 tygodnia ciąży P. Doktor kazała mi już nie zażywać .. nie wiem czy przypadkiem nie chodzi o to by nie wstrzymywać ewentualnych skurczy porodowych? ... :drapanie:
Trzymam za Ciebie kciuki bo to już ...  tuż tuż   :tupot:. .  i pozdrawiam serdecznie  :id_juz:

Offline tulip

• zapaleniec
« Odpowiedź #208 dnia: 4 Lipca 2007, 21:17 »

Tulipku, jezeli chodzi o magnez to napewno pomógł  by (ja brałam 3 razy dziennie i po pierwszej dobowej dawce skurcze łydek minęły jak ręką odjął) ...ale od poniedziałku tj. od 38 tygodnia ciąży P. Doktor kazała mi już nie zażywać .. nie wiem czy przypadkiem nie chodzi o to by nie wstrzymywać ewentualnych skurczy porodowych? ... :drapanie:
Trzymam za Ciebie kciuki bo to już ...  tuż tuż   :tupot:. .  i pozdrawiam serdecznie  :id_juz:

Heh, jakos to do mnie zupełnie nie dociera, że to już już... Po pierwsze mam przeczucie, że urodzę później (zresztą tak też wypada z USG), a poza tym, to jakoś cały czas wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyle czasu...:)

Co do skurczy łydek, to żadnych tabletek już sobie nie będę kupować, kupiłam sobie dziś kiśc bananków (one mają podobno sporo magnezu) i będę je sobie jeść  :tupot:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #209 dnia: 5 Lipca 2007, 09:21 »
Już niecały tydzien :Skacza: i będziemy mogli zobaczyć Waszą dzidzię :D Tak sobie myslę, że grono forumkowych maluszków, baaaardzo się powiękeszy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: