Autor Wątek: "Miłość to wierność wyborowi" - ślube zmagania tet  (Przeczytany 138154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
"Miłość to wierność wyborowi" - ślube zmagania tet
« Odpowiedź #1530 dnia: 28 Stycznia 2007, 21:40 »
Cytat: "carlunia"

No ba  Wolalabym nie wiedziec, ale coz..chyba wszystkiego trzeba w zyciu doswiadczyc  
siur ale wiesz Carla mnie irytuje że niektórzy mają łątwiej...(ja wiem że  to bardzo paskudna cecha-ale sie doniej przyznaje).Wiesz myśmy zawsze mieli pod górke..zawsze.I cały czas mamy.ale wiem że jestesmy BARDZO  zahartowani-przez studia(mieszkanie w akademiku razem)  nikt nam nie pomagał finasowo..bo moglismy liczyć na wsparcie emocjonalne naszych rodzin.Od poczatku sami-sobie-dla siebie-
tak jest tez z weselem.Grzesiek jest osoba konsekwentą..która jesli już powie a to i powie b. ............... on jest tego zdania-"chciałbym abysmy mieli dzicko jak najszybciej" ale wg G dziecko powinno miec komfort dorastania,którego nam zabrakło..jeśli zechce musi chodzić na basen i na naukę angielskiego...jesli zechce może lubić narty...ALE MUSI MIEĆ W CZYM WYBIERAĆ myśmy zostali tej szansy pozbawieni..(i tak moje dziecistwo wspominam najczulej na świecie).Grzesiek jest ambitny.ma świadomośc swoich wad i zalet----te drugie chce wykorzystac najlepiej jak umie...
Carluś ja myśle że kiedyś bedziemy pewnie spokojnie patrzeć w przyszłość... :afro:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1531 dnia: 28 Stycznia 2007, 21:47 »

i macie melodie moją najbiższa memu sercu..w orginale..ja wiem ..nic wielkiego a mnie bezustannie zachwyca....
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #1532 dnia: 28 Stycznia 2007, 23:57 »
tetus przebrnelam przez ostatnie posty 5 stron :mdleje:
nie smuc sie  :przytul:  bedzie dobrze zobaczysz wszystko sie ulozy..a melodie piekne  :brawo_2:

buzka

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1533 dnia: 29 Stycznia 2007, 00:53 »
tete,  Marcia...wiem co znaczy wyjazd zarobkowy, doskonale...

Jeśli niestety będzie musiał wyjechać, to zawsze możesz na mnie liczyć...Pomogę Ci załatwiać i takie tam, chociaż narzeczonego Ci nie zastąpię, to zawsze mogę pojawić się z jakimś panem Danielsem czy też Beam'em....
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1534 dnia: 29 Stycznia 2007, 10:13 »
Tetusiu, wszytsko będzie dobrze, zobaczysz :)!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Wasz dzień uda się wspaniale, cuuuuuuuuuuuuuuuuudnie i bedziesz przeszczęsliwa, a to wynagrodzi Ci wszytskie Twoej smutki :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #1535 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:20 »
Tetuś, Ola dobrze mówi.
Nic sie nie martw o załatwianie slubnych spraw. Pomożemy jak tylko bedziemy umiały.
Zawsze możesz na nas liczyć, prawda dziewuchy? :-)

P.s. Melodyje chwytają za serducho..

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1536 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:30 »
Cytat: "met"
Pomożemy jak tylko bedziemy umiały.

Pewnie ze pomozemy wkoncu od tego jestesmy tutaj:)
Pamietaj mozesz na nas liczyc!!!!

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1537 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:50 »

Tetuś, Ola dobrze mówi.
Nic sie nie martw o załatwianie slubnych spraw. Pomożemy jak tylko bedziemy umiały.
Zawsze możesz na nas liczyć, prawda dziewuchy?  

Met SIE WIE :brawo_2:  :brawo_2:  nie ma to tamto :hahahaha:  :hahahaha:  dzięki za wsparcie..jak sie człowiek wygada jest mu lżej.grzesiek wpadł na genialny plan-poco mam szukac kawalerki do wynajecia(plan pierwotny) jesli mozna wziąc kredyt  i kupić kawalerke w Szczecinie.I jak juz wydawac to na spałte tego kredytu...tak wiec jestem na etapie szuaknia lokum dlamnie.
JAKBY SIE WAM O USZY I OKO OBIŁO INFO O WYNAJECIU,SPRZEDAZY KAWALERKI PROSZE O INFO :los:
ja wiem że ktos moze powiedziec "wynajmuj z jakimis studentami" ale ja nie bardzo sie widze w "komunie"(przez prawie dwa lata mieszkalismy z kimś -lipa wielka-samemu to samemu..wszystko mogę-np urządzic impreze dla kochanych forumek moge(bezalkoholową of cors :taktak:  :taktak: )
Cytat: "gosia_kwiecień"
Tetusiu, wszytsko będzie dobrze, zobaczysz  !!!!!!!!!!!!!!!!!
mów mi jeszcze tak Gosiu-to muzykja dla moich dużych USZU
Cytat: "lady_yes"
narzeczonego Ci nie zastąpię,
 :drapanie:  :drapanie:  no chyba tak :skacza:  Ale nawet niewiesz jaka Ci jestem wdzieczna za te słowa!!!!!!!to działa tez w obie strony..pamiętaj o tym
Cytat: "tylunia"
tetus przebrnelam przez ostatnie posty 5 stron
dzielna dziewczynka :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk: oczopląsu Tyluś nie dostałas??? :mdleje:
Cytat: "kuchasia"
Pamietaj mozesz na nas liczyc!!!!
wiem .i bardzo bardzo mnie to cieszy!!!!!! :skacza:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1538 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:09 »

nie mogłam sie powstrzymac żeby Wam nie pokzazać..choć moim zdaniem'za zimno" tam "ale cena 240tys!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co sądzicie???ja osobiście preferuje (jesli chodzi o kuchnie) taka toskańską..ciepłą gdzie wisi czosnek a po srodku stoi ogromny stół...mój G w ascezie chromowo-szklanej sie lubuje..

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1539 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:14 »
zapomniałam Wam powiedziec:gdyby któraś ze Szczecina lub okolic przygranicznych miała potrzebe w aldim (w schwedt) jest czerwony jasiek 0,75 za niecałe 5euro-taka tymczasowa promocja..i chyba teqila sierra jest dość tania.
to tak na wszelki wypadek :taktak:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1540 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:30 »
Cytat: "tete"
Wiesz myśmy zawsze mieli pod górke..zawsze.I cały czas mamy.ale wiem że jestesmy BARDZO zahartowani-przez studia(mieszkanie w akademiku razem) nikt nam nie pomagał finasowo..bo moglismy liczyć na wsparcie emocjonalne naszych rodzin.Od poczatku sami-sobie-dla siebie-

Tete ja Ciebie rozumiem...też mamy pod górkę...przynajmniej ja mam zawsze.
Ale przynajmniej wiem, że zawdzieczam wszystko sobie/nam...Ja już nawet nie lubie nikogo o nic prosić...sama sobie poradzić potrafię. Tak mnie z resztą mama wychowała, trochę lodówkowo, ale przynajmiej zahartowała porzadnie i zaprawiła do życia.
Tylko mój mąż czasem tej mojej wewnętrznej Zosi-Samosi nie potrafi zrozumieć.

A gusta muzyczne mamy podobne....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1541 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:46 »
a ja jestem na etapie remontu ( na wiosne) i mam plany :)
Moja wymarzona kuchnia to dworkowo-babcino-koronkowa ale z rysem nowoczesności lecz dalekim od wszelkich chromów ;)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1542 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:07 »

Wysłany: Dzisiaj 14:30      

tete napisał/a:
Wiesz myśmy zawsze mieli pod górke..zawsze.I cały czas mamy.ale wiem że jestesmy BARDZO zahartowani-przez studia(mieszkanie w akademiku razem) nikt nam nie pomagał finasowo..bo moglismy liczyć na wsparcie emocjonalne naszych rodzin.Od poczatku sami-sobie-dla siebie-

Tete ja Ciebie rozumiem...też mamy pod górkę...przynajmniej ja mam zawsze.
Ale przynajmniej wiem, że zawdzieczam wszystko sobie/nam...Ja już nawet nie lubie nikogo o nic prosić...sama sobie poradzić potrafię. Tak mnie z resztą mama wychowała, trochę lodówkowo, ale przynajmiej zahartowała porzadnie i zaprawiła do życia.
Tylko mój mąż czasem tej mojej wewnętrznej Zosi-Samosi nie potrafi zrozumieć.

A gusta muzyczne mamy podobne....

o gutach Lil juz dawno wiedziałam :skacza: ...i masz racje  ztym hartem ducha..tylko czasem ma się tego hartu dość..chciałabym choć raz jedynay raz aby nie szło"jak po grudzie"
ale jest jak jest..i masz racje ze rekompensuje to wszystko świadomość tego ze TO TYjestes sobie sterem i żeglazem..że wszystko do Ciebie zalezy..i wszsystko co masz zawdzieczac sobie/wam.Jest jeszcze jedna rzecz Lil..wg.mnie to uczy pokory,szacunku (i do ludzi i do rzeczy materialnych)
eeeh kończe mój przydługi monolg :skacza:
Cytat: "gosia_kwiecień"
nowoczesności lecz dalekim od wszelkich chromów
ja też tak myśle Gosia!!!!ma być ciepło z duchem świezości ale nie "kanciasto"

juz wiem że na bank wyprowadzimy sie ze Sz-na do miejscowosci G rodzinnej..tam czas stanął w miejscu..jest uroczo,wszedzie zieleń...zobaczcie sami

właśnie TAM bedziemy mieszkać. w domku  zogródkiem,z jabłoniami,czereśniami i  z tujami które bedą dawały przyjemny cieć latem a pomiędzy nimi bedzie hamak :brawo_2:  i zrobie megagrila i  :skacza: forumki pozapraszam

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1543 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:21 »
ha znaczy bedziesz mieszkać w T-Z???? dobrze kombinuje po obrazkach????  a od kiedy???

przeczytałam i powiem ci, że w pewnych momentach cie rozumiem np. z tym liczeniam na siebie - tez tak miałam, ale teraz mam też R i jest juz lepiej
Wam tez tego życzę :przytul:
pozdrawiam

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1544 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:27 »
Cytat: "a.katarzyna"
znaczy bedziesz mieszkać w T-Z???? dobrze kombinuje po obrazkach???? a od kiedy???

dobrze kombinujesz :brawo_2:  w przyszłości bedziemy mieszkać w T-z :skacza:  i bardzo się z tego ciesze...tu poza pracą pojedyńczymi osobnikami z którymi sie spotykamy i Wami-SZCZECIŃSKIMI FORMUŁKAMI nic nas nie trzyma.

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1545 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:32 »
od razu poznałam klimaty chojeńsko - gryfińsko - trzcińskie nie są mi obce - oj nie  :brewki:
cieszę, że jesteś zadowolona - ja mam wrażenie, że czas przystanął jak pojadę do rodziców albo do teściów też w mieściny z dala od miasta - to jest zupełnie inne uczucie.
tu poza pracą
nic nas nie trzyma.
a zamierzacie zmieniać czy pracować tam gdzie obecnie :drapanie:

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1546 dnia: 29 Stycznia 2007, 15:58 »
Cytat: "a.katarzyna"
zamierzacie zmieniać czy pracować tam gdzie obecnie

powiem Ci tak(w tajemnicy) :hahahaha: ..dopóki nie odresturujemy naszego domku(znaczy nie wezmiemy kredytu :popija: ) i G bedzie pracował w Szwecjii-ja bede koczowac tu w Szczecinie..potem zaczniemy starać sie o dzidzie-i na bank wracam do t-z.powiedz skąd tak dobrze kojarzysz te klimaty???to naszą ślubną restauracje "Rycerską" tez pewnie znasz???

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1547 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:02 »
to naszą ślubną restauracje "Rycerską" tez pewnie znasz???

a pewnie że znam, nie jedna szkolna dyskotekę tam spedzilam - wtedy był tam "Hades" po zmianie właściciela i wyglądu byłam tam raz.
powiedz skąd tak dobrze kojarzysz te klimaty???
pochodzę z tamtych okolic, chodziłam do szkół w chojnie, w t-z mam kloeżankę z liceum (no chyba, że juz tam nie mieszka, dawnośmy ze soba nie gadały) w gryfinie tez mam kilka koleżanek. w chojnie wesela tam miałam tylko, że w innym lokalu niz ty  :taktak:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1548 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:05 »
ech.. tylko szczecinskie formulki.. :( chlip

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1549 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:05 »
w Piastowskiej? i jak wrażenia?
jaki swiat jest mały :skacza: Hades to ja też pamiętam :brawo_2: eeehhhh stare dobre czasy..

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1550 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:09 »
Cytat: "rajdowka"
ech.. tylko szczecinskie formulki..  chlip

Toruń też bardzo mile widzinany :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1551 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:10 »
w Piastowskiej?

nie,  w "Premier crue" koło przychodni i apteki.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1552 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:17 »
aa kojarze :afro:  ale czy tam niema malo miejsca??bo cos mi po łbie pełza że nasze 120osób tam by się nie zmieściło :mdleje:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1553 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:24 »
ja miałam coś około 60 i było ok, ale fakt dużo miejsca dla gości to jeden z priorytetów

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #1554 dnia: 29 Stycznia 2007, 20:18 »
a.katarzyno, a bardzo mi miło, że masz w Gryfinie koleżanki ;-)

Gryfino cudne jest!
Uwielbiam je za dostępność technologii ;-) i te wszystkie skraje lasów, w których się mozna zaszyć..

W życiu się stąd nie wyprowadzę. Nie ma mowy.
Od czterech lat codziennie dojeżdżam pociągami do Sz-na i z powrotem.. ale w Sz-nie nigdy nie zamieszkałabym.

Tetuś, ja sie na tego grilla piszę :DDDDDDD

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1555 dnia: 29 Stycznia 2007, 20:59 »
Tetuś, ja sie na tego grilla piszę :DDDDDDD

no ba się wie :afro:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1556 dnia: 29 Stycznia 2007, 21:19 »
Toruń też bardzo mile widzinany

:skacza:  :los:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #1557 dnia: 29 Stycznia 2007, 23:40 »
Cytat: "carlunia"

No ba  Wolalabym nie wiedziec, ale coz..chyba wszystkiego trzeba w zyciu doswiadczyc  
siur ale wiesz Carla mnie irytuje że niektórzy mają łątwiej...(ja wiem że  to bardzo paskudna cecha-ale sie doniej przyznaje).Wiesz myśmy zawsze mieli pod górke..zawsze.I cały czas mamy.ale wiem że jestesmy BARDZO  zahartowani-przez studia(mieszkanie w akademiku razem)  nikt nam nie pomagał finasowo..bo moglismy liczyć na wsparcie emocjonalne naszych rodzin.Od poczatku sami-sobie-dla siebie-
tak jest tez z weselem.Grzesiek jest osoba konsekwentą..która jesli już powie a to i powie b. ............... on jest tego zdania-"chciałbym abysmy mieli dzicko jak najszybciej" ale wg G dziecko powinno miec komfort dorastania,którego nam zabrakło..jeśli zechce musi chodzić na basen i na naukę angielskiego...jesli zechce może lubić narty...ALE MUSI MIEĆ W CZYM WYBIERAĆ myśmy zostali tej szansy pozbawieni..(i tak moje dziecistwo wspominam najczulej na świecie).Grzesiek jest ambitny.ma świadomośc swoich wad i zalet----te drugie chce wykorzystac najlepiej jak umie...
Carluś ja myśle że kiedyś bedziemy pewnie spokojnie patrzeć w przyszłość... :afro:

tetus: ja z powodu tego "pod gorke" wylalam do tej pory morze lez. Dzis kolejne morze. Oczy mam jak kroliczek takie czerwone :nie: Mama caly dzien mi powtarzala, ze bedzie dobrze, ze w koncu musi byc dobrze, ale jak kolejny raz wszystko wali sie na glowe to w pewnym momencie mozna zwatpic.  :mdleje: P. tez chce dziecko jak najszybciej. I ja zawsze tez uwazalam, ze skoro jak mialam wszystko jak bylam dzieckiem (przynajmniej tak pamietam a teraz wiem ze roznie bylo, ale nigdy nie bylam glodna i moje tez na pewno nie bedzie) to i moje dziecko powinno miec to, czego mu trzeba.  Ale teraz nie pora juz myslec o tym czy bedzie mialo kolejna zabawke czy kolejne markowe ciuszki bo jak bedziemy dluzej zwlekac to mozemy sie w ogole nie doczekac dziecka bo bedzie zwyczajnie za pozno. DLa mnie dziecko bedzie blogoslawienstwem.
ALe nie o dzieciach chcialam narazie...z reszta zapraszam do mojego watku. Sama zobaczysz jaki los bywa przewrotny. Nie moglismy sie doczekac kiedy bedziemy mowic do siebie "mezu" i "zono" no to mamy. I to bedzie znacznie szybciej niz za 4 miesiace i 15 dni ;)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1558 dnia: 30 Stycznia 2007, 08:51 »
obrazki przecudne!!!!!!!!!!!!!!!
bardzo w moim stylu, ja zresztą zawsze nie mogę się napatrzeć, jask lecą SAMI SWOI czy NIE MA MOCNYCH na to przecudnej urody miasteczko, gdzie kręcili kargula i pawlaka.
jak dla mnie rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :skacza:  :skacza:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #1559 dnia: 30 Stycznia 2007, 14:57 »
z twojego odliczanka wynika, ze mieszkasz w miejscowości gdzie i moja koleżanka ze studiów - zapytam cie na priv`ie

bardzo mi miło, że masz w Gryfinie koleżanki

a mam, mam ze studiów jeszcze  :brewki:

pozdrawiam serdecznie