Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 350585 razy)

Offline julia00
  • bywalec
  • data ślubu: 25.06.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #2130 dnia: 6 Maja 2016, 09:54 »
Rozumiem Twoja sytuacje. U mnie zycie ulozylo sie tak ze mojego ojca w ogole nie zapraszam na slub i wesele. Honory bedzie czynil moj ojciej chrzestny. I bedzie on rowniez uwzgledniony w podziekowaniach. Uwazam jednak ze jesli zapraszasz tate to warto go w jakis minimalny sposob uwzglednic w tych podziekowaniach. W koncu powolal do zycia wspaniala kobiete, swoja corke :):)
oczywiscie nie znam sytuacji dokladnie ale jesli bedzie obecny na slubie to juz niech ma te swoje 5 minut :) skor masz wspaniala mame i tesciow to szkoda by bylo tylko ze wzgledu na ojca pomijac ta cudowna trojke :)

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Czardasz, Czarnowo
« Odpowiedź #2131 dnia: 6 Maja 2016, 10:20 »
No dokładnie, dlatego coś musimy wymyślać :P ale nie mam kompletnie pomysłu na to jak im podziękować szczerze mówiąc. :/

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2132 dnia: 6 Maja 2016, 10:23 »
My akurat wreczamy tylko kwiaty (bynajmniej takie jest zalozenie na ten moment). Nie jestem fanka zbyt wymyslnych rzeczy :) ale inne kolezanki z forum na pewno podrzuca jakis ciekawy pomysl :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #2133 dnia: 6 Maja 2016, 10:52 »
My mieliśmy Cudownych Rodziców - ja akurat lubię tą piosenkę mimo że jest oklepana.
W podziękowaniach daliśmy na weselu rodzicom po różyczce dużej i kopertę a w niej wydrukowane kartki "Weekend we dwoje nad polskim morzem"
No i dzisiaj nasi rodzice jadą razem nad morze na weekend :)

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2134 dnia: 6 Maja 2016, 11:10 »
Paseczkowa pomysl super :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2135 dnia: 6 Maja 2016, 11:10 »
Oj z podziękowaniem dla rodziców to mieliśmy kłopot i to niemały. Rodzice męża byli od początku niechętni wyjściu do podziękowań. Ale z kolei mojej mamie nie wyobrażałam sobie nie podziękować. Z Jackiem Staszakiem wymyśliliśmy, że zrobimy takie grupowe podziękowanie. Wtedy rodzice znikną w tłumie i będą się czuć swobodniej. Napisałam taki zabawny tekst (choć goście i tak się wzruszali) dostałam za niego mnóstwo pochwał. Dla świadków, znajomych,którzy w jakiś szczególny sposób nam pomogli, dla druhenki niosące obrączki itd. Wszyscy wyszli i każdy dostał coś dla siebie.  Bez tańców na forum, długich przytulanek itp. A w tle podśpiewywał Michael Buble. Wybrałam bo uwielbiam jego głos.

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #2136 dnia: 6 Maja 2016, 12:53 »
joaszo wyglądałaś ślicznie!
Trochę rozczarowałam się hotelem Brzoza jak czytałam inny wątek ale przynajmniej wiem czego dopilnować.
Jeżeli chodzi o makijaż i fryzurę ja najprawdopodobniej będę miała próbę dopiero dwa tyg przed ślubem na panieńskie :)
Co do podziękowań dla rodziców my najprawdopodobniej będziemy mieli kosze, żadnych piosenek i tańców. Wstajemy krótka przemowa DJ-a wręczamy kosze dziękujemy i koniec!

gdzie czytałas o tej brzozie?  Bo też bym chętnie poczytala?

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #2137 dnia: 6 Maja 2016, 13:38 »
na forum jest wątek hotel Brzoza poniżej masz linka

http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=47315.msg2260358#msg2260358

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #2138 dnia: 6 Maja 2016, 14:04 »
My zamówiliśmy pudełka dla rodziców i tam powkladalismy rożne rzeczy, np. Album ze zdjęciami od malucha do teraz, z rodzeństwem, nasze wspólne, a na końcu zostawiliśmy miejsce na ślubne.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #2139 dnia: 6 Maja 2016, 15:15 »
Paseczkowa pomysl super :)

Może nie wyszło najtaniej, ale w sumie to rodzice nam opłacili całe wesele i całą otoczkę więc chcieliśmy im dać coś wyjatkowego :)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #2140 dnia: 6 Maja 2016, 17:12 »
martunia uwierz że ja tez byłam rozczarowana bo w trakcie rozmów wszystko było cacy.
Rozmowy były z p.Marylą i uważam że ona wie co robi, ale już ludzie którym zleca zadania nie...  rozumiem tez że pani Maryla ma cały hotel na głowie i inne imprezy, a nie tylko nasze wesele... jednak ta sytuacja na sali bardzo zepsuła mi humor tamtej pięknej nocy...

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #2141 dnia: 6 Maja 2016, 17:17 »
My dla rodziców mieliśmy kosz z słodkościami i produktami z "czasu na herbatę".  Byli tylko rodzice mojego męża, bo moi nie żyją.
Mój P nie chciał typowych piosenek z podziękowań, więc postawiliśmy na Enej "Zbudujemy dom". Wręczyliśmy im kosz, ja szepnęłam wtedy teściowej że dziękuje jej za rodzinę i za dom jaki mi stworzyła. Później ja tańczyłam z teściem, a mój mąż z mamą. Mama podobno się wsłuchiwała w tekst i płakała w tańcu ;)

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
« Odpowiedź #2142 dnia: 6 Maja 2016, 21:38 »
Dziewczyny była któraś na poradnictwie rodzinnym w bazylice ?

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2143 dnia: 6 Maja 2016, 21:43 »
Ja od ponad roku myślałam o podziękowaniach, u mnie też sytuacja jest skomplikowana. Ojca nie wiedziałam czy w ogóle zaprosić na wesele czy tylko na ślub, bo nie mamy kontaktu jak byłam dzieckiem mieliśmy słaby (pojawiał się i znikał jak mu pasowało), później jak byłam nastolatką wcale, kilka razy widzieliśmy się po mojej 18tce, ale nie uważam, żebym miała mu specjalnie za co dziękować poza spłodzeniem mnie. Dodatkowo moja mama ma partnera z którym żyje od ponad 20 lat i to on mnie wychowywał, jego traktuje jak ojca, nie wyobrażałam sobie nie podziękować jemu za to, że był dla mnie taki wspaniały mimo, że nie musiał, tym bardziej nie wyobrażałam sobie żeby poprosić ojca na podziękowanie a partnera mojej mamy nie.
 Na pewno nie chciałam całkiem zrezygnować z podziękowań nie tylko ze względu na moją mamę i jej partnera, ale też teściów. Chcialabym im podziękować za to, że mój narzeczony jest taki jaki jest bo to przede wszystkim ich zasługa, mnie też traktują od dawna jak członka rodziny. Tak samo babci chciałabym podziękować bo po części mnie wychowała.
Na dzień dzisiejszy widzę to tak: na parkiecie ustawione są po jednej stronie krzesełka dla rodziców po drugiej na dziadków, za nimi stają gości w półokręgu. Naprzeciw rodziców i gości wyświetlany jest filmik z podziękowaniami, albo prezentacja przez nas zrobiona jeśli budżet nas przerośnie. Po filmiku zespół zagra jakąś piosenką - chyba, Radość najpiękniejszych lat Anny Jantar, my z prezentami podejdziemy do rodziców i tak między sobą , nie tak żeby wszyscy słyszeli powiemy coś od siebie najpierw swoim rodzicom później teściom. Następnie podejdziemy do dziadków i im damy prezenty i złożymy podziękowania (w trakcie jakaś inna piosenka bedzie lecieć może bardziej z czasów babć. Później powiemy, że chcielibyśmy podziękować też chrzestnym i coś do chrzestnych i wręczymy im personalizowane skrzynki na wino (z data ślubu i jakimś tekstem podziękowań), a w środku wino, króciutko, a na końcu, coś fajnego do świadków i dla świadków prezenty - dla świadkowej skrzynka na wino z jakimś grawerem w stylu dla SUPER ŚWIADKOWEJ, NASZEJ IMIONA DATA SLUBU I DZIĘKUJEMY czy coś takiego, dla świadka tak samo tylko w śrosku zamiast wina wódka.

A dla rodzicow i dziadków: zamówiliśmy zaproszenia drewniane w drewnianych pudełkach http://sklep-slubny.venarti.pl/zaproszenia-slubne-drewniane/1078-dla-rodzicow-dowolny-wzor-zaproszenia-pudelko-drewniane.html
nie takie jak dla gości tylko napisaliśmy, tak w skrócie, że wszystko co mamy to im zawdzięczamy i nie wyobrażamy sobie, żeby ich zabrakło w tym wyjątkowym dla nas dniu i prosimy o błogosławieństwo, dziadkom też taki w podobnym stylu tekst, podziekowania chcemy w tej samej stylistyce zamówić też na deseczkach, takie dyplomy dla rodziców  http://sklep-slubny.venarti.pl/drewniane-dyplomy-slubne/795-dyplomy-vintage-d013.html , dla dziadków dyplomy albo ramki na zdjęcie drewniane z grawerem naszych imion i data ślubu a później wstawimy tam zdjęcie ze ślubu i coś do tego, zalezy na co nam budżet pozwoli, albo kwiaty w doniczce np. jakies ładne storczyki i album na nasze zdjęcia ślubne albo coś innego.

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #2144 dnia: 6 Maja 2016, 23:05 »
my też mieliśmy podziękowania dla babć bo odegrały ważną rolę w naszym życiu ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2145 dnia: 7 Maja 2016, 00:28 »
Pytanie do którzy sami kupowali napoje (nie mieli w cenie sali) ile gazowanych liczyliście na głowe / ile poszło na weselu?
My wodę i soki mamy w cenie ale nie wiem jak z tymi gazowanymi, znalazłam dużo opinii, że 1 l na głowę lub 1 - 2 l na głowę (2 l w okresie upałów na ogól polecają) czy taki przeliczynik sprawdza się? Smakowo na ogół znalazłam opinie, że 60-50% cole, 20-25% sprita, 20-25% fanta.
W auchanie są na promocji do 13.05 napoje gazowane w butelkach 2 l, 2x2l za 4,99 zł, wychodzi po 1,25 zł za litr, u nas będą karafki do gazowanych więc 2 litrowe napoje to nie problem.
Są też soki tymbarka w promocji trójpak (1l jabłkowego, 1 l pomarańczowego i 1 l multiwitaminy za 7,8 zł bodajże)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #2146 dnia: 8 Maja 2016, 19:50 »
Kara-90 my mamy 1L na osobę  w cenie, ale i tak bedziemy musieli dokupić.. chociażby z racji tego że robimy poprawiny w domu.  Myślę że około 30L będziemy musieli dokupić. . Ale to dopiero będziemi myśleć jak goście wszyscy potwierdzą  przybycie. 

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2147 dnia: 8 Maja 2016, 20:41 »
My też mamy poprawiny w domu i tak liczyłam  napoje gazowane 1 l na osobe na wesele i 1 l na osobę na poprawiny, soki na poprawiny też 1 l na osobe.

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2148 dnia: 8 Maja 2016, 22:58 »
Odbiegne troche od tematu napojow i zapytam o wino :) jakie polecacie? I ile liczycie na osobe? Kupujecie tylko czerwone czy biale rowniez? Jakich wiecej wytrawnych, polwytrawnych, polslodkich? Kompletnie nie wiem jak ugryzc ten temat.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2149 dnia: 8 Maja 2016, 23:29 »
My wino na weselu będziemy mieć z sali, policzą nam wg zużycia. Myślę żeby wziąć czerwone półwytrawne i białe półsłodkie albo słodkie. Na poprawiny w domu kupimy carlo rossi różowe słodkie, białe półsłodkie, czerwone półwytrawne. Najczęściej przyjmuje się butelka wina na ok. 7 osób. Jak popytałam wśród znajomych to wyglądało to tak: 1) wesele z poprawinami na 100 osób - 13 butelek, 2) wesele na 98 osób z poprawinami - 18 butelek ale 10 poszło na weselu a aż 8 na poprawinach gdzie było ok. 70 osób, 3) wesele na 78 osób z poprawinami - 13 butelek, 4) wesele na ok. 60 osób bez poprawin - 10 butelek.
Ja zrobiłam sobie liste i oszacowałam kto raczej będzie pił wino i kto może pic wino (chodzi mi o poprawiny).

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2150 dnia: 9 Maja 2016, 09:05 »
My wina akurat nie kupujemy, bo napisalismy karteczkę, ze zamiast kwiatów prosimy o wino (będzie na poprawiny). Zastanawiamy sie natomiast nad piwem, bo wiemy, ze duzo osob z naszej rodziny woli piwo niż wódkę, poza tym byc moze będzie gorąco i zastanawiam się nad kupieniem beczki tak szczerze mówiąc, tym bardziej, ze slub mamy bardzo szybko, bo o 14.30 i o 16 juz bedziemy na sali. Troche sie boimy, ze jezeli ludzie od razu zaczną pić wódkę, to po prostu o polnocy bedzie koniec wesela, a tego bysmy nie chcieli. Z drugiej strony, jak zaczną pić piwo i na to wódkę, historia może być taka sama, ale mój narzeczony nadal przystaje przy tym pomyśle. Dlatego zastanawiamy się nad beczką piwa, lub małymi buteleczkami (0,3) do obiadu. Na sali zaproponowali nam, ze można to ustawić z boku i każdy kto będzie chciał, będzie mógł sam sobie wziąć lub nalać piwa i tyle, a w razie gdyby nie zeszło, to też będzie na poprawiny. Poprawiny mamy trochę niekonwencjonalne, bo robimy je na działce z grillem i w trampkach, nastawione bardziej na znajomych i młodszą część towarzystwa (oczywiście, jeżeli babcia będzie chciała przyjsc to nie ma problemu).

Co do napojów, ostatnio widziałam w Biedronce dwie pepsi lub mirindy lub sprite (2 x 1,75 l) za 4,99 ;O ;O ;O niestety większość była już wyprzedana, dlatego czekam na kolejną promocję :D
My ze względu na to, że to będzie długo trwało liczymy 1l pepsi na głowę, 0,5l sprite, 0,5l mirindy. Jeżeli nie zejdzie - trudno, historia taka sama jak z piwem i winem.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2151 dnia: 9 Maja 2016, 10:03 »
My wina akurat nie kupujemy, bo napisalismy karteczkę, ze zamiast kwiatów prosimy o wino (będzie na poprawiny). Zastanawiamy sie natomiast nad piwem, bo wiemy, ze duzo osob z naszej rodziny woli piwo niż wódkę, poza tym byc moze będzie gorąco i zastanawiam się nad kupieniem beczki tak szczerze mówiąc, tym bardziej, ze slub mamy bardzo szybko, bo o 14.30 i o 16 juz bedziemy na sali. Troche sie boimy, ze jezeli ludzie od razu zaczną pić wódkę, to po prostu o polnocy bedzie koniec wesela, a tego bysmy nie chcieli. Z drugiej strony, jak zaczną pić piwo i na to wódkę, historia może być taka sama, ale mój narzeczony nadal przystaje przy tym pomyśle. Dlatego zastanawiamy się nad beczką piwa, lub małymi buteleczkami (0,3) do obiadu. Na sali zaproponowali nam, ze można to ustawić z boku i każdy kto będzie chciał, będzie mógł sam sobie wziąć lub nalać piwa i tyle, a w razie gdyby nie zeszło, to też będzie na poprawiny. Poprawiny mamy trochę niekonwencjonalne, bo robimy je na działce z grillem i w trampkach, nastawione bardziej na znajomych i młodszą część towarzystwa (oczywiście, jeżeli babcia będzie chciała przyjsc to nie ma problemu).

Co do napojów, ostatnio widziałam w Biedronce dwie pepsi lub mirindy lub sprite (2 x 1,75 l) za 4,99 ;O ;O ;O niestety większość była już wyprzedana, dlatego czekam na kolejną promocję :D
My ze względu na to, że to będzie długo trwało liczymy 1l pepsi na głowę, 0,5l sprite, 0,5l mirindy. Jeżeli nie zejdzie - trudno, historia taka sama jak z piwem i winem.

W auchan jest 2x2l za 4,99 wychodzi 1,25zl za litr, jest do wyboru pepsi, 7up, mirinda. Do13maja chyba.
My też jeśli będzie pogoda chcemy popraminy bardziej na luzie w ogrodzie.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2152 dnia: 12 Maja 2016, 00:07 »
Dziewczyny jak u Was przygotowania?
Nam zostało niecałe 4 miesiące do ślubu, oprócz podstawowych spraw które dużo wcześniej załatwialiśmy (sala, zespół, kamerzysta, fotograf, kościół) mamy:
* suknia ślubna i welon (już od pół roku)
* biżuteria, bielizna, buty dla panny młodej (kupiłam sobie takie cieliste rajstopy jakby pończochy z wszytym pasem http://www.e-marilyn.pl/pl/32877,rajstopy-lawless-sexy-,article ale po przymierzeniu nie czuje się w nich dobrze, nie wiem tez czy jednak nie będą się odznaczać bo mam bardzo dopasowana suknię w talii i biodrach, chyba kupie normalne pończochy samonośne w kolorze cielistym z białą koronką albo bez koronki http://www.e-marilyn.pl/pl/1017082,poupee-ponczochy-princess-,article , http://www.e-marilyn.pl/pl/87040,ponczochy-exclusive-make-up-hold-ups-10,article)
*zaświadczenie z USC
* kurs przedmałżeński
* wódka i napoje
* zaproszenia (będą na początku czerwca)
* wybrany wzór obrączek i ok. 10-11 g złota na przetopienie, ewentualnie sprzedanie
* garnitur
Co do ostatniego punktu to garnitur kupiliśmy ostatnio w derredzie, myśleliśmy, że będzie problem i jeszcze będzie trzeba szyć na miarę, ale okazało się, że narzeczony jest "modelowy" i po 15 minutach mieliśmy wybrany garnitur który leżał jak ulał. Cena była przyzwoita wyniosła nas tylko 75% kosztu który założyłam na kupno garnituru. Kolor ciemny granat (na zdjęciach w pomieszczeniu wygląda trochę jak czarny). Szczerze mogę polecić sklep na Wełnianym Rynku, Panie bardzo miłe i mocne. Do garnituru mucha albo krawat w prezencie. Buty pod koniec czerwca będziemy kupować (chyba też tam), a dwie koszule, krawat i pasek w sierpniu. Wtedy też jeśli będzie trzeba będą robić poprawki (jeśli przytyje lub schudnie).
Dowiadywałam się też torty w Staropolskiej i Sowie. W Staropolskiej 70-80 porcji, tort w stylu angielskim 700 zł, smaki do wyboru: cytrynowy, alpejski, czekoladowy, hiszpański i chyba jeszcze jeden był ale nie pamiętam, cały tort w jednym smaku musi być.
W Sowie koszt za 1 kg tortu 49,9 zł z tego co zrozumiałam obojętne czy w stylu angielskim czy na stelażu, natomiast tortu ekstradekoracyjnego (na stronie są zaznaczone które to) 69,9 zł . Na 70 porcji ok. 10 kg (maksymalnie 11 kg) na 80 porcji już raczej 12 kg. Znajoma brała ostatnio z Sowy tort na 80 porcji (90 osób na weselu) wzór Miłosna melodia i zapłaciła niecałe 600 zł, smaki chrupiąca malina i cookies. Także sprawdzałoby się.
Co do obrączek wybraliśmy wzór w Cardano ale szukamy jubilera który na ten sam wzór zrobiłby nam z naszego złota, bo bardziej się opłaca przetopienie niż sprzedanie. Znalazłam jednego na Dworcowej "Stary zegar" czy jakoś tak po tej stronie co sklep Nicole.
Słyszał ktoś może o nim opinie? Mówił, że przetapia złoto i robi grawer odcisku palca, ale nie dopytałam o szczegóły.
Na tańcach calkiem dobrze nam idzie chyba już wiemy jaki rodzaj tańca chcemy na 1szy taniec.
A jak u Was?

« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2016, 00:13 wysłana przez Kara-90 »

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2153 dnia: 12 Maja 2016, 08:30 »
Kara-90, ja mam ślub za półtorej miesiąca, a widzę, że jesteś już lepiej przygotowana niż ja :D
U nas suknia już jest, u krawcowej się skraca własnie, 7 czerwca mam przymiarki.
Fotograf, kamerzysta, sala, DJ - podstawa - zamówione i ugadane.
Tort wybrany, wódkę i napoje kupujemy w czerwcu. Prawdopodobnie przed samym ślubem, bo moj narzeczony jest za granicą niestety i przylatuje tydzień przed ślubem, wtedy też to ogarniemy.
Bielizna, rajstopy, biżuteria - rajstopy mam, biżuterię ubieram sentymentalną, swoją od chrzestnych, którzy niestety nie żyją. Na bieliznę będę polować na wyprzedażach w H&M, bo zaczynają się w czerwcu, a ze względu na znajomości w tym też sklepie, może uda się coś taniej ;)
Garnitur zrobił nam niespodziankę, bo nie chcieliśmy kupować nowego (ze względu na to, że w zeszłym roku kupiliśmy garnitur na ślub kuzyna i był ubrany raz), ale niestety, jest w tym momencie za mały i musimy w to zainwestować. Na szczęście mój przyszły mąż ma gust i zna się na rzeczy, kupi go sam, też za granicą, bo wie czego ja chcę i on sam wie, czego on chce, więc spoko ;)
Obrączki leżą i czekają od miesiąca, aż je zaniosę do grawerowania (obrączki mamy przywiezione, więc czekają tylko na grawer).
Na ten moment zostały mi tylko kwiaty i samochód do ślubu - prawdopodobnie, będzie też po znajomości, dlatego czekam na informacje w tej kwestii.
Zaproszenia wysłane już na początku kwietnia. Teraz w poniedziałek wysyłam tylko zawiadomienia jeszcze.
A jak u Was ze stresem? :)
Macie jakieś momenty w których się zastanawiacie?
Ja nie stresuję się na tyle samym "wyborem" męża, bo tego jestem pewna, aczkolwiek stresuje się całą organizacją i tym, czy  wszystko pójdzie zgodnie z planem na samym weselu. Boję się jak to wszystko wyjdzie, czy ludziom się będzie podobać i przede wszystkim, czy ja i mój luby będziemy zadowoleni.
No cóż, tego dowiem się dopiero 25.06, dobrze że już niedużo czasu zostało, bo od tego zastanawiania się co i jak nie mogę spać po nocach haha :D :)

« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2016, 08:33 wysłana przez Anusiaqu »

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2154 dnia: 12 Maja 2016, 08:40 »
My z rzeczy ktore moglismy zalatwic wczesniej tez juz mamy chyba wszystko :) ja musze jeszcze tylko kupic kolczyki. Zostalo nam dokupic napoje jak sie dowiemy ile ostatecznie osob bedzie. W weekend bylismy ustalac kwestie kwiatow, zawiadomienia wyslalam 2 dni temu. Wczoraj zakonczylismy kurs tanca, jeszcze tylko w czerwcu dobierzemy jedna lekcje zeby to doszlifowac :) tez zaczynam sie stresowac, snią mi sie po nocach te przygotowania, ze o czyms zapomne :D ale dowiem sie jak wszystko poszlo w tym samym czasie co Ty Anisiaq :D juz niedlugo :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2155 dnia: 12 Maja 2016, 10:23 »
Wiecie co? Ten czas bezpośrednio przed ślubem wspominam jako najbardziej zakręcone chwile w życiu. Stresu przed samym ślubem nie miałam, ale i tak modliłam się, żeby było już po wszystkim. Tyle tego było do przypilnowania. To jest coś nie do opowiedzenia jak wyglądają ostatnie dni przed ślubem. 

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2156 dnia: 12 Maja 2016, 11:33 »
Wychodzi na to, że my jesteśmy do tyłu! Ślub za 1,5 miesiąca a jeszcze sporo rzeczy nam zostało:
- buty dla pana młodego i dodatki (muszka, poszetka)
- spotkania z fotografem, dj'em i managerką sali aby ustalić szczegóły
- strojenie kościoła (chciałabym ugadać się z pozostałymi parami)
- podziękowanie dla rodziców (i świadków?)
- zamówienie tortu, jeszcze nie wybraliśmy
- wysłanie i rozdanie zawiadomień, dopiero zaczynamy dystrubucję :)

O rzeczach w trakcie nawet nie wspominam, bo przez te spotkania z księdzem, w poradni rodzinnej, fryzjerami, kosmetyczkami, florystkami, instruktorem tańca doba robi się za krótka! Chociaż staram się czerpać z tego jak najwięcej przyjemności, w końcu sami chcieliśmy, to mamy :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2157 dnia: 12 Maja 2016, 21:35 »
U mnie jedyne póki co napędza mi stresu to liczba gości, tak się niefortunnie stało, że kilka osób na pewno nie będzie mogło być (względy zdrowotne, urlopowe, opiekuńcze), a też będzie kilka par świezo upieczonych rodziców i nie będą za długo, więc boje się, że po północy będzie stypa :(
Co do bielizny ja też kupowałam w H&M, zalożyłam dwa fikcyjne maile w których zapisałam się do newslettera i osobno zamówiłam stanik i majtki dzięki czemu zaoszczędziłam na przesyłce i zamiast 59 zł za stanik zapłaciłam 44 zl, a za majtki bodajże 17 zamiast 22/23 zł.
W sumie podziękowania też mamy wybrane. W czerwcu mam zamiast zrobić winietki i jeśli ostatecznie zdecydujemy się na księge gości w formie drzewka to zrobic ją. Zamówimy zawiadomienia i podziękowania.

Najgorzej, że nie pamiętamy ile czasu przed ślubem kazał nam ksiądz się zgłosić, chyba pójdziemy jakoś w czerwcu.

Julia00 dobrze pamiętam, że chcesz kwiaty zamawiać z kwiaciarni z Nakielskiej? Jak kontakt, mozliwość wyboru kwiatów i ogólnie ceny? My chyba też tam będziemy zamawiać (w okolicach ul. Pijarów)
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2016, 21:39 wysłana przez Kara-90 »

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2158 dnia: 12 Maja 2016, 21:46 »
Kara90- tak kwiaty zamawialam z Nakielskiej od Zalewskich. Kwestie slubne omawiasz z sama wlascicielka, mila kobieta, doradzi, podpowie co lepsze :) jest teraz dosc goracy sezon na ogrodnictwo wiec spotkanie z nia to jedynie z rana albo przed zamknieciem. Ja bylam w sobote przed 16 ale nie poganiala mnie, nie pospieszala mimo ze bylo juz po zamknieciu :) ja co prawda bylam zdecydowana juz jakie chce kwiaty (eustoma,roza,margaretka) wiec trudno mi powiedziec cos na temat mozliwosci wyboru ale ogladajac 3 wielkie segregatory wiazanek slubnych, koszy dla rodzicow wnioskuje ze sa bardzo skuteczni w sprowadzaniu tego co klient sobie zazyczy :) i fantazji w tworzeniu bukietow tez im nie braknie. jesli chodzi o ceny to za bukiet, 2 butonierki,korsarz, 2 kosze, samochod, kwiaty na stol prezydialny, kwiaty na stoly (5-6 wazonow) wyszlo 1100zl z tym ze moja wiazanka wyszla drogo bo 200 ze wzgledu na drobne kwiaty. Jesli interesuje Cie cena konkretnej rzeczy to pytaj- wtedy podam :)
 Zaliczek Pani nie chce, calosc platna w ostatnim tygodniu przed slubem

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
« Odpowiedź #2159 dnia: 12 Maja 2016, 22:53 »
Julia00 to chyba bardzo tanio wyszło :)