Autor Wątek: Wesele w namiocie Hotel Brzoza  (Przeczytany 24554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
Odp: Wesele w namiocie Hotel Brzoza
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Listopada 2015, 08:39 »
ooo nawet nie wiedziałam że można :) to może po weselu karta też można płacić :)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #91 dnia: 3 Listopada 2015, 09:35 »
narta obawiam się że limit płatności kartą nie wynosi 50 tys :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #92 dnia: 3 Listopada 2015, 11:36 »
A to zależy od zasobności konta :p

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Listopada 2015, 11:41 »
rozdziele na raty ;) można sobie ustalić limit :) fakt nie wiem czy aż takie kwoty wchodzą w gre:)

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #94 dnia: 5 Maja 2016, 11:40 »
witajcie, my już po naszym weselu  w Brzozie.

Generalnie wesele się udało i goście chwalili że jedzenia dużo, smaczne. Mój mąż nie miał ta ogromnych zarzutów jak ja, ale ja tyle czasu poświeciłam na dopracowywanie wszystkiego a tam mieli to w gdzieś. Mam wykształcenie gastronomiczne, pracowałam w gastronomii i każdy nie dopracowany szczegół pod tym względem był dla mnie nie do przyjęcia. 

- źle rozpisano gości przy stolikach, mimo  iż w poniedziałek podałam im dokładną rozpiskę gości przy stolikach, schrzaniono temat bo ustawiono jeden stolik za dużo a na dodatek gości dopisano tam gdzie im wygodniej !!!!!,  zamiast 4 osoby rozłożyć na 2 stoliki jak prosiłam i wskazałam które , wrzucono ich do stołu 10 osobowego i się zrobił stolik 14 osobowy !! pomijając fakt że dopisano osoby które sie wcale nie znały a mieli siedzieć przy znajomych !!
- dałam 100 zawieszek na butelki, a goście mówią że butelki były raczej bez zawieszek, nie chciało im się tych zawieszek zawieszać, były nie na wszystkich butelkach,
-bukiety na stoły były ustalone z góry - a w ostateczności były inne (takie jakie im pasowały na drugi dzień na komunię)
- flaki po północy były w smaku dobre, ale rzadkie dosłownie nie zawierały "flaków"

no więc goście chwalą bo w ich odczuciu super, ale ja wiem co było nie tak i niesmak pozostał...

Offline kodzia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.06.2017
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Maja 2016, 09:00 »

Cieszę się, że podzieliłaś się swoją opinią. Bardzo długo rozmyślałam nad organizacją wesela w Brzozie, bo cenę mają bardzo zachęcającą. Od znajomych, którzy w zeszłym roku organizowali wesele w Brzozie dużo nasłuchałam się o tym jak bardzo trzeba pilnować żeby obsługa Cię nie 'zlała' i dopilnowała, aby wszystko poszło zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami młodych. Z tego co widzę to większość młodych po weselu w Brzozie ma dokładnie takie same odczucia jak Ty.
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2016, 09:51 wysłana przez Maja »

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Maja 2016, 00:00 »
Może moja opinia wygląda na negatywną bo skupiłam się tu na tych wpadkach ze strony Brzozy, jednak gdybym miała robic ponownie wesele to tez bym je tam zrobiła. Gościom się bardzo podobało, chwalili obsługę za sprawną prace, jedzenia bardzo dużo i smaczne

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Maja 2016, 09:47 »
Pani Maryla zrobiła też wiele pozytywnych rzeczy dla nas, jak choćby  zgodziła się uszyć specjalnie dla nas zielone falbany do namiotu ;)  wiem, że ja też byłam wymagającą panną młodą i musiałam jej często zawracać głowę więc miała w sobie duże pokłady cierpliwości.  Za wszelkie niedogodności również obniżyła nam ostateczną kwotę do zapłaty ;)   Gdybym miała zrobić tam wesele ponownie - zrobiłabym ;) 

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Maja 2016, 10:21 »
Rzeczywiście ta opinia nie wydawała się zbyt optymistyczna ;)
Fajnie, że Maryla poczuła odpowiedzialność za sytuację i obniżyła Wam cenę.
Jak oceniasz integrację gości przy okrągłych stolikach? Póki co to zastanawia mnie najbardziej, czy nie porobią się grupki i każdy będzie się bawił tylko przy swoim stoliku.
Nie było zimno w namiocie?

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Maja 2016, 18:01 »
dla mnie usadzenie gości przy stolikach okrągłych to fantastycznie rozwiązanie ;)  bardzo mi to ułatwiło podział gości i uważam że integracja jest super bo każdy każdego widzi i słyszy :) a to czy będą się integrować stoli zależy od charakterów gości,  od zespołu czy dj oraz od pary młodej ;)

w namiocie absolutnie nie było zimno ;) Pani Maryla tak jak obiecała dogrzewała nam w nocy namiot ;)

Nath91 też mi się wydawało że ta opinia wygląda źle, ale to dlatego że skupiłam się na tych przykrych sprawach ;) ale zapewniam że było też wiele pozytywnych rzeczy ;)  zapewniam że mimo wszystko chciałabym tam powtórzyć tę noc, skończyła się za szybko ;)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Maja 2016, 21:42 »
Joaszo trochę mnie uspokoiłas ☺

Offline olunia196
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #101 dnia: 29 Maja 2016, 22:12 »
Kurcze , ja też mam wątpliwości czy to był dobry wybór. Jak rozmawiałam w zeszłym roku z p. Marylą to wspominała , że będą wymieniać tiulowe przysłony ścian namiotu, bo obecny materiał jest już trochę "wysłużony" (sprany i przykrótkawy)... Miał być też jakiś dodatkowy zimny nawiew specjalny dla namiotów. Byłąm tam ostatnio i widzialam, że tiul został ten sam co był... Na dodatek przy wejściu jest mało estetycznie zreperowane rozdarcie namiotu... A dodatkowych nawiewów nie widzieliśmy.. I chyba do sierpnia już to się nie zmieni, skoro do tej pory się nie zmieniło... Mimo wszystko mam nadzieję,że nie będę żałować tego wyboru ;)

Offline lenia08
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2016
« Odpowiedź #102 dnia: 29 Maja 2016, 22:28 »
Po ostatnim spotkaniu w Brzozie też mnie podobne do Twoich wątpliwości naszły, też zwróciłam uwagę na te mało estytycznie poklejone ściany przy wejściu.. No ale nic, jak to się mówi - po ptakach:P Trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie ok ;) Prawda jest taka, że często goście nie zwracają uwagi na takie detale, które spędzają sen z powiek Parze Młodej, a raczej Pannie Młodej ;)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Maja 2016, 09:46 »
Wiecie co ja już nie wiem czy wchodzić i czytać to wszystko, czy dorzucać jeszcze swoje zastrzeżenia bo coraz bardziej się denerwuję i coraz bardziej jestem zła. Z jednej strony warto bo można później na spotkaniu powiedzieć o tym co się nie podoba ale z drugiej wesele coraz bliżej coraz więcej załatwiania i coraz więcej problemów :(

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Maja 2016, 18:57 »
dziewczyny nie martwcie się :)
nie mam jeszcze wszystkich zdjęć od fotografki ale namiot na zdjęciach wychodzi super :) i tak jak pisze lenia08 goście nie zwracają na to uwagi ;)   
serio, tego dnia będziecie miały tyle na głowie że nie zauważycie nic :D   ja się zorientowałam że są zimne zakąski na stole gdy bratowa zapytała czy u nas jest tatar bo u nich sie skończył :D   wiem że wymienili cały sufit, nie wiem jak to było z bocznym tiulem, ale  był czysty :) 

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Maja 2016, 19:03 »
pytałyście kiedyś o nasze dekoracje :) 
Pani Maryla szyła dla nas zielone falbany na wszystkie stoliki, kokardy szare ;)

zdjęcie z telefonu koleżanki ;)
mam więcej zdj ale nie chce zaśmiecać wątku w razie co piszcie odpowiem na pyt i podeślę zdj ;)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #106 dnia: 31 Maja 2016, 09:26 »
Joaszo powtórzę się pewnie ale wyglądałaś pięknie :) Sala (czyt namiot;) ) rzeczywiście na zdjęciach wygląda ładnie. Światła mieliście z orkiestrą czy osobno załatwialiście?
mam pytanie te świece przy waszym stole to wasz pomysł czy Maryli? bardzo mi się podoba
i co było na stołach po twojej lewej stronie jak siedziałaś?
jak dasz rade przysłać mi kilka zdjęć wystroju będę baaaaardzo wdzięczna :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #107 dnia: 31 Maja 2016, 09:27 »
Joaszo - dziękuję bo trochę się uspokoiłam ;)

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #108 dnia: 31 Maja 2016, 11:14 »
dzięki ;)
Marta świece to pomysł i element dekoracji Maryli, wszystko wyglądało tak nowocześnie ;) było pięknie :)
światła były od orkiestry, natomiast Maryla od tego sezonu ma też swoją dekoracje światłem przy ścianach namiotu :)  na suficie tez jest więcej świateł, cieszę się ze nie wzięliśmy dekoracji światłem  bo teraz mieliśmy to za free :D  tak samo zbędnym by było brać dodatkowo jakąś dekoratorkę :)

tam to lewej stronie stały stoły z wyrobami wiejskimi ;) wyroby regionalne dostarczyli rodzice mojego, a ułożyła je pięknie obsługa z Brzozy ;)
za tym jedzeniem widać tą dekoracje światłem od Brzozy ;) piękny efekt był :)
czekam na fotki od fotografki bo na tych zdjęciach z komórek nie widać wszystkiego wyraźnie, wtedy wyslę :)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #109 dnia: 31 Maja 2016, 15:48 »
Joaszo a kogo miałaś jako fotografa? :)

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #110 dnia: 31 Maja 2016, 16:27 »
Kamila Mądrzyńska :)

Offline olunia196
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #111 dnia: 1 Czerwca 2016, 13:03 »
No rzeczywiscie na zdjęciach namiot super wygląda! I przepięknie wyglądałas :) ! Też się troche uspokoiłam i też poproszę wiecej zdjęć!!! :) MY tez chcemy stół wiejski , ale nie mamy kontaktów wiec zdamy się na p. MArylę :)

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 1 Czerwca 2016, 20:16 »
polecam również usługi Kamili świetna fotografka  ;)

Offline Martusiaaa88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #113 dnia: 2 Czerwca 2016, 18:06 »
Hej. Zastanawiam się czy restauracja pomieści 90 osób na wesele. Maryla mówi, że jak najbardziej ale wiadomo Menager chce wszystko sprzedać a namiot zostawić na większe wesele. Był ktoś może w Brzozie w restauracji na weselu?:)

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 2 Czerwca 2016, 20:33 »
hej miałam okazję niedawno być na weselu w brzozie i powiem szczerze ze w restauracji było ok 70 osób i było ciasno takze 90 osób pewnie by weszło ale zapewne scisk byłby duży

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #115 dnia: 2 Czerwca 2016, 23:08 »
u nas było 90 osób w namiocie i było idealnie ;) na sali byłoby chyba za ciasno ;)

Offline Martusiaaa88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 6 Czerwca 2016, 15:45 »
Ciasno w sensie parkietu rozumiem?:) bo zamiast okrągłych stołów chcemy łączone wtedy też zyskamy więcej miejsca na parkiecie :) czy jednak to zły pomysl?

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #117 dnia: 7 Czerwca 2016, 09:01 »
Martusiaaa88 - myślę że jak zrezygnujesz z okrągłych stołów zyskasz trochę miejsca. Na stronie jest napisane że sala jest chyba do 100 czy 120 osób więc nie masz się czym martwić, skoro tak piszą musi tyle osób się zmieścić. Z drugiej n strony nie spotkałam się jeszcze z sytuacją gdzie było zaproszonych np. 100 osób i wszyscy byli na weselu bo zawsze kilka osób odpadnie :)

Offline Martusiaaa88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 7 Czerwca 2016, 09:40 »
Dziękuję za rady

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #119 dnia: 7 Czerwca 2016, 12:30 »
ale na sali jest na parkiecie dość ciasno :) zależy też jak goście będą tańcować :D