Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 349944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #1770 dnia: 23 Lutego 2016, 09:40 »
Jeżeli chodzi o salon w Toruniu  to polecam "SUSAN HOOWARD Suknie ślubne"

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #1771 dnia: 23 Lutego 2016, 10:05 »
Martunia umów sie odpowiednio szybciej z p.Marylą ona z pewnością Ci doradzi. Ja wybieram sie do niej jakos na początku marca dogadać kolory, bukiety itp

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #1772 dnia: 23 Lutego 2016, 10:19 »
Ja się jeszcze aż tak nad tym nie zastanawiałam.. Kolory tak mniej więcej tylko wiem jaki bym chciała, ale jeszcze mogę zmienić zdanie :/ za to zaczełam się zastanawiać czy ta sala nie jest za mała  ???

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #1773 dnia: 23 Lutego 2016, 11:15 »
Podejrzewam ze u nas to tez nie przejdzie bez buntu bo Mlody jest bardzo za tatą ale potanczymy troche z nim, troche potancza dziadkowie i do 21 moment zleci :)  chcemy do czasu slubu zorganizaowac Mlodemu kilka spotkan z opiekunka, zostawic ich troche samych zeby sie poznali, polubili. Mysle ze jak zaproponuje mu fajna ciekawa zabawe to Mlody bedzie "kupiony" :) tez nie jestem zwolenniczka dzieci na weselach ale moje jest jakby poza tą kategoria :)

My robimy wesele w Milusinie, niestety jest to sala na max 100 osob i tyle gosci miec bedziemy. Skoro mam brac swoje dzieci na wesele to inni rowniez powinni byc zaproszeni z dziecmi.? Boje sie, ze sie nie pomiescimy a zalezy  mi na tej sali :)  Ja nie jestem fanka dzieci na weselu. Mysle ze w kosciele mlodszy narobi zamieszania ;) bedzie mial 1,5 roku wiec roznie moze byc. Starszy bedzie mial 5,5 wiec juz powazny gosc. Byc moze babci nie wysiedzi na weselu to sie zajmie dziecmi ale czy da rade z dwojka tego tez nie wiem :(

Offline julia00
  • bywalec
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #1774 dnia: 23 Lutego 2016, 11:29 »
Dzieci w wieku lat 6 i 8 dopisuje na zaproszeniach ich rodzicow ale dzieci kuzynostwa ktore jest mi dalsze (jedno 4 i drugie w wieku mojego) pomijam.  Moga sie obrazic, trudno. Tez mam sale na styk i nie chce przesadzic. Nie mozna porownywac swojego dziecka do dzieci gosci, wszyscy powinni  to zrozumiec :)
 A nie masz kogos zaufanego: kolezanki, sasiadki ktora nie jest zaproszona zeby jej powierzyc opieke nad dziecmi jesli nie chcesz ich na weselu?

Offline yoostee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2016
« Odpowiedź #1775 dnia: 23 Lutego 2016, 12:34 »
Zastanawiałam się ostatnio jak rozwiązać sprawę życzeń po ślubie, nie chadzam raczej na wesela więc nie wiem jak to się odbywa w naszych stronach, czy goście od razu po mszy składają życzenia pod kościołem czy też może poprosić księdza żeby w ogłoszeniach parafialnych na koniec powiedział, że życzenia ślubne będą składane pod salą weselna i tam już problem z głowy, bo ewentualne pieniądze w kopertach można schować do apartamentu, kwiaty i bukiety wyłożyć na sali i wtedy obędzie się bez tego przenoszenia. Sama nie wiem, a Wy jakie macie pomysły?

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1776 dnia: 23 Lutego 2016, 12:48 »
Ja się jeszcze aż tak nad tym nie zastanawiałam.. Kolory tak mniej więcej tylko wiem jaki bym chciała, ale jeszcze mogę zmienić zdanie :/ za to zaczełam się zastanawiać czy ta sala nie jest za mała  ???

a ile osób będziesz miała? na stronie jest napisane że do 120 osób jest ta sala.  A Ty masz 14 sierpnia w niedzielę ?

Jeżeli chodzi o dzieci, my zapraszamy siostrzeńców (dwójke mamy) i dwie bliskie kuzynki mojego K. mają dzieci 3 i 6 lat więc ich też zaprosimy (2 chłopaków), a tak to dzieci nie zapraszamy z dalszej rodziny. Ja też uważam że wesele jednak jest dla dorosłych.

Co do życzeń u nas jest tak że pod kościołem życzenia się składa, na koperty z życzeniami zrobimy albo kupimy jakieś pudło ozdobne.
Byłam w Koninie na ślubie gdzie pod kościołem tylko nie liczni składali życzenia a reszta na sali (ale to było chyba ze względu na pogodę)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1777 dnia: 23 Lutego 2016, 13:06 »
joaszo - daj znac jak po spotkaniu z Maryla ok? Chciałabym wiedzieć czy ma dużo pomysłów i propozycji co do dekoracji stołów :)

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1778 dnia: 23 Lutego 2016, 14:58 »
Zastanawiałam się ostatnio jak rozwiązać sprawę życzeń po ślubie, nie chadzam raczej na wesela więc nie wiem jak to się odbywa w naszych stronach, czy goście od razu po mszy składają życzenia pod kościołem czy też może poprosić księdza żeby w ogłoszeniach parafialnych na koniec powiedział, że życzenia ślubne będą składane pod salą weselna i tam już problem z głowy, bo ewentualne pieniądze w kopertach można schować do apartamentu, kwiaty i bukiety wyłożyć na sali i wtedy obędzie się bez tego przenoszenia. Sama nie wiem, a Wy jakie macie pomysły?
Na ostatnich trzech ślubach, na których byłam właśnie tak to zostało rozwiązane. Prosi się aby goście weselni udali się od razu na salę - w tym czasie pod kościołem życzenia składają tylko Ci, którzy przyszli na samą mszę/ceremonię. Życzenia od gości weselnych przyjmuje się już na sali po wejściu i toaście (z tego co pamiętam).
I ja jestem za takim rozwiązaniem. Dzięki temu jeśli jest zimno nie trzeba stać długo przed kościołem ;). Poza tym często śluby są jeden po drugim i pary młode niemalże mijają się w drzwiach - chyba lepiej szybciej się przenieść na salę :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1779 dnia: 23 Lutego 2016, 15:56 »
A wiecie może jaki jest przelicznik na ilość ciasta? Nie mam pojęcia ile ciasta powinniśmy zamówić.

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #1780 dnia: 23 Lutego 2016, 15:58 »
No i dlatego się cieszę że wybraliśmy namiot bo od podpisania umowy doszło nam sporo gości

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #1781 dnia: 23 Lutego 2016, 16:01 »
joaszo - daj znac jak po spotkaniu z Maryla ok? Chciałabym wiedzieć czy ma dużo pomysłów i propozycji co do dekoracji stołów :)
Jasne fam znać. Generalnie kazała nam przyjść szybciej żeby w razie co zdążyła doszyć dekoracje w wybranym przez nas kolorze :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1782 dnia: 23 Lutego 2016, 17:14 »
Byłam na 7 ślubach w ciągu ostatnich 6 lat i na większości życzenia były pod kościołem. Na jednym planowane było pod kościołem, ale rozpadało się i zrobiło się zamieszanie bo świadkowie zaczeli krążyć wokół gości i mówić, żeby jechać na sale. Wtedy jedni na drugich patrzyli i pytali: ale gdzie ta sala? Przecież zawsze za młodymi się jedzie. Ostatecznie tylko Ci którzy nie byli proszeni na wesele złożyli życzenia ale goście wszyscy i tak stali bo nie wiedzieli co robić. Dlatego dobrym rozwiązaniem jest tak jak piszecie, poprosić księdza żeby na mszy o tym powiedział. Na następnym ślubie gdzie życzenia były na sali było to oczywiste bo to było Boże Narodzenie, śnieg i mróz, młodzi chyba nawet wcześniej coś wspominali przed ślubem, że tak będzie. Na ostatnim ślubie na ktorym byłam też młodzi woleli na sali życzenia. Ale na każdych z tych wesel było tak, że życzenia były od razu po wejściu na sale, tzn każdy kto wchodził ustawiał się od razu do młodych, po życzeniach odchodził na parkiet tworząc koło i wtedy był toast.

Ciasta liczy się ok. 3 kawałki na osobę (jeden kawałek mniej więcej 100g), jeśli ma się babczki to można np. jedna babczka jako jeden kawałek.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1783 dnia: 23 Lutego 2016, 18:27 »
No i dlatego się cieszę że wybraliśmy namiot bo od podpisania umowy doszło nam sporo gości

no ja Ci powiem ze jezeli chodzi o namiot to boje się ze będzie w środku brudny albo jakieś pajęczyny będą,  niestety ale spotkałam się z opinią ze był niedopilnowany  stan namiotu  i  jakiś pohaczony  czy coś.

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1784 dnia: 23 Lutego 2016, 20:24 »
Dzięki Kara-90. Jak zwykle niezastąpiona  :)

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1785 dnia: 24 Lutego 2016, 09:41 »

a ile osób będziesz miała? na stronie jest napisane że do 120 osób jest ta sala.  A Ty masz 14 sierpnia w niedzielę ?

Jeżeli chodzi o dzieci, my zapraszamy siostrzeńców (dwójke mamy) i dwie bliskie kuzynki mojego K. mają dzieci 3 i 6 lat więc ich też zaprosimy (2 chłopaków), a tak to dzieci nie zapraszamy z dalszej rodziny. Ja też uważam że wesele jednak jest dla dorosłych.

Co do życzeń u nas jest tak że pod kościołem życzenia się składa, na koperty z życzeniami zrobimy albo kupimy jakieś pudło ozdobne.
Byłam w Koninie na ślubie gdzie pod kościołem tylko nie liczni składali życzenia a reszta na sali (ale to było chyba ze względu na pogodę)

Wstępnie 70, ale nie wiadomo czy wszyscy przyjdą pewnie się ktoś znajdzie, że nie przyjdzie..
Tak 14 w niedzielę dlatego, że 15 to święto i jest wolne ;) plusem jest też to, że niedziele traktują jak piątek..
Ogólnie ciężko było z jakimiś letnimi terminami. Ale my dość szybko rezerwowaliśmy sale po zaręczynach ;).

Ja na większości wesel na jakich byłam to tylko raz się spotkałam, że pod kościołem się nie składało życzeń tylko na sali.. Para młoda tak chciała bo wjechali n a sale autem ..

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1786 dnia: 24 Lutego 2016, 10:46 »
Martunia a macie tą opcje z alkoholem czy sami kupujecie?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1787 dnia: 24 Lutego 2016, 13:42 »
Witajcie forumki.
Sprzedam niesamowitą suknię ślubną regulowaną z gorsetem, trenem i bolerkiem za połowę ceny :) zapraszam do siebie, w profilu link do zdjęć :)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1788 dnia: 24 Lutego 2016, 15:03 »
tootsie86  jak ty masz 70 osób to się nie przejmuj, będzie ok!!! Myślałam że mi napiszesz 110-120 :)
Mamy opcję z alkoholem, dodatkowo będziemy chcieli jeszcze whisky kilka butelek  (po hurtowej cenie Maryla mówiła że nam załatwi). Idziemy na łatwiznę i chcemy jak najmniej mieć na głowie przed ślubem, dlatego tez chcemy załatwić ciasta i tort  przez hotel.

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #1789 dnia: 24 Lutego 2016, 22:13 »
Dzieci w wieku lat 6 i 8 dopisuje na zaproszeniach ich rodzicow ale dzieci kuzynostwa ktore jest mi dalsze (jedno 4 i drugie w wieku mojego) pomijam.  Moga sie obrazic, trudno. Tez mam sale na styk i nie chce przesadzic. Nie mozna porownywac swojego dziecka do dzieci gosci, wszyscy powinni  to zrozumiec :)
 A nie masz kogos zaufanego: kolezanki, sasiadki ktora nie jest zaproszona zeby jej powierzyc opieke nad dziecmi jesli nie chcesz ich na weselu?

Mam nadzieje, ze kogos znajde :) moze liczba gosci sie zmieni i kilkoro dzieci bedziemy mogli zaprosic. Decyzja ostateczna jeszcze nie podjeta takze musimy to dobrze przemyslec i policzyc wszystko. U nas jest taki problem, ze kazdy ma min. dwojke dzieci i kazdy ze saba blisko zyje i ciezko wybrac czyje dzieci zaprosic a czyje nie. Buzka

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1790 dnia: 24 Lutego 2016, 22:27 »
No tak jesli jest duzo rodzin z dziecmi robi soe to problematyczne- na szczescie my nie mamy takiego klopotu. Musisz sie porozgladac , moze znajdziesz kogos godnego zaufania :)

Offline iza0041
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.07.2016
« Odpowiedź #1791 dnia: 26 Lutego 2016, 07:53 »
Ponieważ  jestem bardzo zadowolona z wykonanych usług chciałam się z Wami podzielić informacją gdzie zamówiłam zaproszenia ślubne i obrączki. Może się komuś przyda taka informacja.

Zaproszenia: Pięknie wykonane, bardzo przystępna cena + personalizacja kopert jestem meeega zadowolona zaproszenia są piękne i oryginalne. Stronka artcard

Co do obrączek to zrobiliśmy maraton bo salonach na Błoniu, Dworcowej, Fordonie i Cieszkowskiego oraz sieciówkach- powiem szczerze, że byłam rozczarowana. Miałam w głowie mniej więcej jak chce żeby wyglądała moja obrączka jednak nic podobnego nie mogłam znaleźć żeby zobaczyć jak to prezentuje się na palcu. Wiele salonów jubilerskich (zwłaszcza jeden  który jest bardzo chwalony na forum) zawiodło mnie podejściem do klienta. Niby wszystko mogą zrobić, ale zawsze nie do końca byłam usatysfakcjonowana.

Ja osobiście lubię kupować tam gdzie odpowiada mi człowiek więc i tym razem okazało się to regułą. Zrezygnowana weszłam do pracowni jubilerskiej  Midas obok pelikana i to był strzał w dziesiątkę! W końcu trafiłam na człowieka który wie po co tam jest i nie stara się wcisnąć mi byle czego tylko po to żebym kupiła. Najpierw robi rozeznanie co mi się podoba, potem jaką kwotę mogę na to przeznaczyć i na końcu kombinuje na wszystkie strony żeby uzyskać taki efekt jak chce biorąc pod uwagę moje finanse. Obrączek jeszcze nie odebraliśmy ale czuje, że będę zadowolona ponieważ obrączki powstają etapami więc w każdym momencie mogę nanieść zmiany:)

Jestem również po poradni rodzinnej prowadzonej w parafii św. Mateusza w Fordonie. Szczerze mogę polecić Panią prowadzącą - nie jest to jakaś sfiksowana katechetka namawiająca na metodę kalendarzykową. Oczywiście pogadanka jest ale wszystko w zdrowych proporcjach:)

Offline karolinka_87
  • forumowicz
  • data ślubu: 01.10.2016
« Odpowiedź #1792 dnia: 26 Lutego 2016, 08:32 »
A kto jest polecany na forum jeżeli chodzi o jubilera?  Bo nikogo nie zauważyłam. ..

Offline iza0041
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1793 dnia: 26 Lutego 2016, 08:56 »
  Midas obok pelikana i to był strzał w dziesiątkę! W końcu trafiłam na człowieka który wie po co tam jest

Offline iza0041
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1794 dnia: 26 Lutego 2016, 09:01 »
mniej więcej naprzeciwko Empiku na Gdańskiej

Offline yoostee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2016
« Odpowiedź #1795 dnia: 26 Lutego 2016, 12:53 »
Mi obrączki wykonuje jubiler na Krasińskiego napis "Pracownia złotnicza" i po schodkach w dół, też jestem zadowolona, robi obrączki jakie chcemy ma katalogi Apart, Yes ale może też być własny pomysł, jest możliwość przymiarki by dobrać rozmiar zanim zrobi grawer, wzorki i doda ewentualne diamenty czy cyrkonie, można dać swoje złoto by je przetopił wtedy liczy tylko tak zwaną robociznę w naszym przypadku 400 zł, a ponoć i ją można zapłacić złotem jeśli ktoś ma jakąś nieużywaną biżuterię.

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1796 dnia: 26 Lutego 2016, 13:31 »
My zamówiliśmy obrączki u złotnika na Krasińskiego. Fajny facet. Doradzi można się z nim dogadać itd. Aurifex ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1797 dnia: 26 Lutego 2016, 17:54 »
mniej więcej naprzeciwko Empiku na Gdańskiej

karolice_87 chodziło o jubilera który jak piszesz jest polecany na tym forum a Cię rozczarował a nie gdzie znajduje się Midas

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #1798 dnia: 26 Lutego 2016, 20:31 »
My też u pana na Krasińskiego robimy obrączki - odbieramy je 2 marca :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1799 dnia: 26 Lutego 2016, 20:45 »
paseczkowa też u tego po schodkach na dół? Bo tam jest dwóch obok siebie jeden w podwórzu jakby a drugi po schodkach na dół.