Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 352073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolinka_87
  • forumowicz
  • data ślubu: 01.10.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #1260 dnia: 5 Grudnia 2015, 17:35 »
Jeszcze powiem że zawsze myslalam że każda wódka smakuje tak samo... oj bardzo się mylilam ;) nawet kazda woda smakuje inaczej ;)

Offline julia00
  • bywalec
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #1261 dnia: 5 Grudnia 2015, 18:44 »
Chyba pojde na Twoja rada i kupie sobie po malych flaszeczkach i bede testowac w te zimne wieczory :D

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #1262 dnia: 5 Grudnia 2015, 19:41 »
Korzystając z okazji i widząc taki przebłysk męskiego tematu w tym Waszym damskim wątku ;) wrócę do cen z Makro, które są w gazetkach. Trzeba mieć na uwadze, że to są ceny dla przedsiębiorców mających koncesję, a dla detalisty trzeba ok. 5% jeszcze doliczyć - tak przy naszych poszukiwaniach tłumaczył mi pracownik Makro. A co do rodzaju wódeczki to faktycznie taka półka cenowa do ok. 20 zł jest najbardziej popularna, ale jeśli ktoś może sobie pozwolić na odrobinę więcej to polecam faktycznie Stocka :) A jeśli już ktoś chce wydawać na Pana Tadka, no to już polecam zaszaleć i wziąć Białą Damę :) no to jest klasa sama w sobie ;) Jak to mówią...Biała Dama tańczy sama ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1263 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:08 »
Teraz to mam totalny mętlik w głowie :D Stocka znam, znajomi i rodzina sobie chwalą. Koniecznie muszę spróbować Białą Damę :D może nie warto się tak upierać przy Tadeuszu :D

Offline karolinka_87
  • forumowicz
« Odpowiedź #1264 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:16 »
Tez byliśmy zdecydowani na stocka... do czasu degustacji... bo wyszedł slabo... Od najgorszych: Sobieski soplica stock pan Tadeusz Smirnoff Wyborowa luksusowa

Offline karolinka_87
  • forumowicz
« Odpowiedź #1265 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:20 »
Nodi to były ceny detaliczne ale znajdź mi takiego właściela monopolu który nie weźmie na siebie faktury :) mniejsze hurtownie sprzedają taniej bez faktury ale jako księgowa nie wnikam w te tematy ;) mam możliwość kupienia przez kilku przedsiębiorców dlatego interesowały mnie ceny z koncesja

Offline karolinka_87
  • forumowicz
« Odpowiedź #1266 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:23 »
Mialo byc ceny z koncesja ;) ostatnio mialam propozycje kupna luksusowej za chyba 19, 28 jak jeszcze mi ktoś vat odda to bede szczesliwa ;)

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1267 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:25 »
Musze poprosic o degustacje kogos kto sie na tym zna , moze bedzie mi latwiej kiedy bedzie jakas obiektywna opinia :) bo ja w tym temacie nie jestem specem :) dla mnie wszystkie sa takie same, niedobre :P

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #1268 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:41 »
Branie alkoholu dla kogoś na fakturę przez przedsiębiorców to trochę bardziej złożony temat, więc nie będę się rozwodził nad tym ;) ale trafiłem na takiego, który nie chciał się w to bawić ;) A ja stwierdziłem, że jak mam kogoś prosić o taką przysługę i później być mu dozgonnie wdzięcznym, to już wolę sam sobie poszukać i kupić "bez łaski" ;)
Jeśli chodzi o degustację i ocenianie, to tak sobie myślę, że oprócz smaku ważne jest, jak kto się czuje na drugi dzień ;) a o tym już mało kto pisze ;) Wiadomo, że każdy organizm jest inny i reaguje inaczej. A też sugerować się smakiem po jednym czy dwóch kieliszkach...to na pewno nie będzie miarodajne, bo z każdym kieliszkiem wódka "coraz lepiej smakuje" ;), no chyba, że jest wyjątkowo słabej jakości, to zawsze będzie niedobra :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #1269 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:46 »
Proponuję skorzystać z opcji, którą już kiedyś rzuciła jedna z forumowiczek :)

T ja proponuję dziewczyny spotkajmy się gdzieś będziemy testować każdą wódkę :D

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1270 dnia: 5 Grudnia 2015, 21:57 »
Czyli wniosek jest taki ze jaka by to wodka nie byla to i tak wszystkim nie dogodzi :) jeden bedzie na nastepny dzien czul sie dobrze a inny bedzie narzekal :) ciezki temat :)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #1271 dnia: 5 Grudnia 2015, 22:02 »
Przypomniało mi się jak byłem na jednym weselu gdzie była Finlandia, to na poprawinach doszło do sytuacji, gdzie grupka gości się zebrała już w dobrym humorze i lali sobie wódkę do buzi prosto z butelki, bo taka "smaczna" była ;) Z wódką nie ma zasady, poszukaj sobie w wyszukiwarce po markach wódek, to może trafisz na jakiś ślad, który Cie dostatecznie przekona do danej marki :)

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1272 dnia: 5 Grudnia 2015, 22:05 »
Pojde za Twoja rada :) nie myslalam ze przyjdzie mi az tak dokladnie zaglebic sie w ten temat :) no ale coz...jak mus to mus, lepiej sie doinformowac i postarac sie w jak najwiekszym stopniu zadowolic gosci :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #1273 dnia: 5 Grudnia 2015, 23:38 »
Jako autorka propozycji o spotkaniu i testowaniu nadal podtrzymuje to co pisalam :D

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1274 dnia: 6 Grudnia 2015, 00:41 »
Jako że należy również sprawdzić stan ogólny osobnika w dniu następującym po spożyciu, na każdą z dziewczyn by trzeba przeznaczyć jedną butelkę, później będzie się oceniać w skali od 1 do 10 żywotność ogólną i bólowość poszczególnych części ciała  :D
Porównanie będzie dokonywane wspólnie.
Im dłużej myślę jaki alkohol by był najlepszy, tym mniej wiem...

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1275 dnia: 6 Grudnia 2015, 07:51 »
Masz racje istotna jest kwestia jak sie czlowiek czuje "dzien po" :D no coz nie ma wyjscia, przyjdzie nam testowac :D

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1276 dnia: 6 Grudnia 2015, 10:03 »
każdy lubi co innego i każdemu niestety nie dogodzisz, myślę że najlepiej wybrać coś uniwersalnego żeby nie było ble i żeby w miarę jakość alkoholu była na jakimś poziomie.
poza tym i tak samopoczucie będzie zależało od tego kto ile wypije......

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1277 dnia: 6 Grudnia 2015, 12:15 »
Zebys wiedziala...wybrac cos ze sredniej polki. Kazdy ma swoj rozum i wie ile wypic zeby nie chorowac :)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #1278 dnia: 6 Grudnia 2015, 17:36 »
Dziewczyny nie najgorsze ceny mają w Galerii Whisky  na powstańców wielkopolskich 66.  On byli na targach. Wiadomo, że w markecie w czasie promocji można czasami jeszcze taniej wychaczyć.. mają wódkę, whisky do wyboru do koloru.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #1279 dnia: 6 Grudnia 2015, 20:13 »
Prawda.Ceny promocyjne o ile dobrze pamietam obowiązują od 40 butelek wódki a za wino od 10 butelek.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1280 dnia: 7 Grudnia 2015, 18:57 »
hej dziewczyny, tylko przez kilka dni nie zaglądałam u tu już ze 3 czy 4 str do nadrobienia.
Co do wódki to mój narzeczony powiedział, że mam to jemu zostawić, więc się nie wtrącam, ja nie pije czystej wcale a jak mam wybór to wole piwo niż drinki (takie zwykle wódka i cola) także nie mam pojęcia jaka jest dobra. Ale baardzo popularna jest Żubrówka Biała, jak wyprawiałam urodziny czy Sylwestra to właśnie tą kupowałam. Spotkałam się na weselach też z Krupnikiem i Zoładkową czystą de lux (ale ponad 4 czy 5 lat temu) to są takie raczej najtańsze i podobno popsuły się (zwłaszcza Żołądkowa) - tak mówili klienci jak kilka miesięcy temu dorabiałam sobie w monopolowym. Tak z imprez wśród znajomych (czy jak sami mamy kupić komuś do prezentu) to kojarzy mi się Stock, bols czy finlandia mniej.

Co do sukni, ja moją kupiłam równo rok przed ślubem w salonie Gratia, udało mi się kupić na wyprzedaży (a wcale nie chcialam kupować jeszcze sukni, myślałam, że to bez sensu, że za wcześnie... :P ) z tego względu, że do przymiarki byla kupa czasu - pierwsza w połowie lipca, suknie wziełam do domu i przyznam się szczerze już raz ją sobie ubrałam :D :D kusi mnie co jakiś czas ale powstrzymuje się. Wtedy przymierzyłam bo akurat kupiłam buty do ślubu i chciałam zobaczyc czy na pewno będą pasować. (Buty kupowałam w Venezii).
Paseczkowa  ja też nie chciałam wydawać majątku na suknie, dzięki wyprzedaży zaplaciłam tylko 1000 zł ale skłonna byłam szyć, bo chciałam się zmieścić w kwocie 1800 zł (max) z welonem i szalem/bolerkiem. Suknie Anny Karan piekne są, z ciekawości patrzyłam w internecie na używane i były koło 1800-2500 o ile dobrze pamiętam.
Myśle, ze jak ślub w kwietniu to trzeba czym prędzej szukać sukni, niedługo Święta, Nowy Rok - zamieszanie, później milion rzeczy ze ślubem...
Suknie Violi Piekut tez bardzo piękne, znalazłam tam swoją wymarzoną - niestety cena chyba 6 tys o ile dobrze pamiętam, na szczęście (nie wiem jakim cudem) znalazłam w podobnym stylu w Gratii i to za dobrze pieniądze a na serio myślałam, że nigdy w życiu nie znajdę w takim normalnym salonie sukni swoich marzeń.

CO do przymiarek julcia43  UWAŻAM, ŻE 2 TYG PRZED TO ZA MAŁO, pisze to na podstawie doświadczenia mojej przyjaciółki, która kupowała suknię w salonie Amber, pani mowiła, że spokojnie 2 tyg przed bo trzeba ją ewentualnie skrócić (zależy jaki obcas) i w ramionach troche dopasować bo była zabudowana a tak to cała dobrze leżała. Okazało się, że skracana musiała być z 10 cm a więc  powinna być odpruta koronka na dole (pomijam fakt, że na ogół jak dół sukni jest z koronki/częściowo z koronki skraca się ją w pasie) i skrócona, miałyśmy przyjść za 4 dni, bo to praca na kilka godzin. Po 4 dniach okazało się, że owszem była skrócona ale gdy przyjaciółka chodziła po salonie i próbowała sobie układ taneczny haczyła o suknię i trzeba było przód trochę skrócić, więc musiałyśmy wrócić za 2 godziny, ostatecznie suknia nie była dostatecznie skrócona a popodszywana na pojedyncze niteczki i w trakcie wesela z jednej strony puściły i nieładnie to wyglądało. Jest bardzo dużo wesel w okresie wiosenno-letnim i krawcowe mogą się niewyrobiać, a im wcześniej tym lepiej. Tzn też bez przesady, ale u mnie jest tak, że jest pierwsza przymiarka półtora miesiąca przed, druga 2-3 tyg przed zależnie od tego ile do tego czasu schudnę/przytyję, jakie buty będą miała itd wiec jak duże poprawki będą musiały być robione. (może będą musiały być 3 przymiarki, a suknia wymaga skrócenia i zwężenia lekkiego w pasie przy czym jest prosta, bez halek, warstw itd więc dużo roboty nie będzie)

Odnośnie fryzury, uczesałam się podobnie jak chce na swoje wesele gdy byłam świadkową (rok i miesiac przed swoim slubem) fryzura będzie troche inna w upięciu bo włosy będą dłuższe ale upewnilam się, że w tego typu fryzurze - niskim luźnym koku będzie mi dobrze), teraz będę się czesać i malowac "na próbę" półtora m-ca przed ślubem przy okazji innego wesela.

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #1281 dnia: 8 Grudnia 2015, 01:38 »
Moze to i za mało ale tak na prawde nie mam innego wyjscia.  Nie mieszkam w Polsce wiec musze zaufac krawcowym i pani ze sklepu. Ja moja kupilam w LaMariee. Zawsze mam jeszcze dodatkowy tydzien przed jesli cos bedzie nie tak i zaufana krawcowa w Bydgoszczy ;)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1282 dnia: 8 Grudnia 2015, 06:57 »
Kara wiem że muszę się już zebrać, dlatego chcę wziąć przyszły poniedziałek urlop i pojechać połazić. Jednak może sie okazać że będę miała "babskie dni" więc nie wiem czy to jest dobry pomysł, bo nie będę się czuć ani atrakcyjnie ani komfortowo. Najpóźniej jednak zostanie sobota 19.12. Zobaczymy, może akurat trafi sie taka która skradnie moje serce ale póki co nie nastawiam się :D

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1283 dnia: 8 Grudnia 2015, 06:58 »
Dzisiaj ide rozmawiać z panią która będzie nam piekła ciasta no i w sumie oprócz tego, że ma być sernik to nie mam pomysłu na inne... Nie chcę więcej jak trzy rodzaje, myślę że tyle wystarczy. Może podpowiecie? :D

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #1284 dnia: 8 Grudnia 2015, 09:17 »
Dzisiaj ide rozmawiać z panią która będzie nam piekła ciasta no i w sumie oprócz tego, że ma być sernik to nie mam pomysłu na inne... Nie chcę więcej jak trzy rodzaje, myślę że tyle wystarczy. Może podpowiecie? :D

Jeżeli chodzi o ciasta to u nas będą 3 rodzaje ze staropolskiej ale wszytko załatwia p. Ania. Z Zatoki.

Ślub mamy 12.08.2016 a pierwsza przymiarkę mam 8 lipca a następna na koniec lipca.. buty ok 7cm wysokość obcasa.  Wydaje mi się ze to tak akurat będzie ;)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #1285 dnia: 8 Grudnia 2015, 09:21 »
A jeszcze co do babskie dni to ja już poleciała po bandzie i sobie wyliczyłam jak to będzie w sierpniu.. I akurat będę po :)  jak wszystko pójdzie dobrze ;)
Komfort psychiczny i fizyczny przede wszystkim ! :)  :P

Musze się zabrać wkoncu za zaproszenia.. najpóźniej w lutym musze zamówić.

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #1286 dnia: 8 Grudnia 2015, 11:32 »
Dziewczyny na którą jesteście umówiona do fryzjera i makijażystki? Ja mam ślub na 16, pomysł jest taki, żeby dzień przed ślubem pojechać do Gdańska do spa, i tam się uczesać i umalować, do domu w 1,5h dojadę, więc byłabym po 14. Godzina chyba starczy na szybki prysznic i ubranie się? Tylko fryzjera musiałabym mieć na 8, liczę, że ok 2h, i makijaż 10:30, tylko czy to nie za wcześnie? Boje się, że włosy mi nie wytrzymają, ale w razie czego będę miała fryzjera jako gościa na ślubie  ;D W Gdańsku mam świetną fryzjerkę i makijażystkę, w Bydgoszczy nikogo na podobnym poziomie nie znalazłam, ale martwię się tym dojazdem.. Z Bydgoszczy też muszę dojechać do domu, ale to ok. 40 min..

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #1287 dnia: 8 Grudnia 2015, 15:48 »
paseczkowa - nie zapomnij się szybciej umówić na przymiarkę sukienek bo teraz prosto z ulicy możesz mieć problem żeby coś przymierzyć.
ja kupiłam buty w WOJASIE i boje się trochę bo maja obcas 8,5cm :( ale są mega wygodne i pięęęękne ;)
Tez mam problem z rozplanowaniem dnia ślubu ale jeszcze trochę czasu mam :)
sandi90 - makijaż ślubny powinien trzymać całą noc fryzura też - płacisz więcej niż za zwykłą fryzurę (czy tez makijaż) więc powinno się trzymać do białego rana, dziewczyny pisały gdzie się zapisują może wybierzesz któryś salon dla siebie :)

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #1288 dnia: 8 Grudnia 2015, 16:12 »
Na makijaż umówiłam się na 11:30. Fryzjera planuję wobec tego tak na 9. Myślę, że będzie optymalnie, bo jeszcze liczę pół godziny na przemieszczenie się z miejsca na miejsce. Kurczę ja chyba mam za słabe nerwy, żeby wybierać się do Gdańska w dniu ślubu. Już mam przed oczami wszystkie katastrofy świata, które opóźniłyby  mój powrót, a korki, gradobicia czy wypadki na drodze to najłagodniejsze.

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1289 dnia: 8 Grudnia 2015, 17:02 »
martunia220 ma rację z tym umawianiem się na konkretny dzień i godzinę na przymiarki sukien W większości salonów nie zgadzają się na przymierzanie tak prosto z ulicy, bez wcześniejszego umówienia się. Wiem z doświadczenia własnego i koleżanek :D