Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1631947 razy)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #13050 dnia: 15 Lipca 2018, 08:39 »
Sandra nie wiem jak u Was ale u nas ostatnio jakiś wirus panował....najpoew Igor wymioty i wysoka goraczka po 3 dniach michasia A po kolejnych 3 dniach ja tylko u mnie skończyło się tylko na gorączce

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #13051 dnia: 15 Lipca 2018, 18:50 »
Z innej beczki..  Jaki zabieg polecacie na podratowanie zniszczonych wlosow?  Cos tam z keratyna kiedys bylo modne..  Cos pamietam ale nie probowalam jeszcze.
Czy cos innego teraz na topie?
No i  Gdzie polecacie isc w Szczecinie zeby faktycznie byl efekt?
Keratynowe prostowanie włosów. Robiłam niecałe 2 mies temu i efekt jest świetny. Włosy lekkie, miękkie, nie plączą się. Nie są tak proste jak w dniu zabiegu ale serio wystarczy chwilę suszarką wysuszyć i nie ma wstydu ;) Robione miałam na CocoChoco, a Gosia-Ciriness poleca bardziej Inoar - też kiedyś wypróbuję.
Kiedyś robiłam w Sz-nie na Śląskiej w M&E. Możesz podpytać tam na czym pracują.

Oto moje

umowilam sie do tego M&E na jutro..  :tupot: juz sie nie moge doczekac
nastawiam sie na farbowanie i keratyne, (no chyba ze sie nie nadaja moje wlosy :P albo moze doradza mi inaczej)
dam znac jak wyjdzie :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13052 dnia: 15 Lipca 2018, 19:57 »
Lusi od keratyny powinno się odczekać z farbowaniem ok 2 tygodni...

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13053 dnia: 15 Lipca 2018, 23:18 »
Tak?  O..  To troche miesza mi w planach..  Hmm dziwne bo umawiajac sie na wizyte mowilam co planuje i nikt mi takiej info nie podal.. Troche minus na start. No nic zobaczymy jutro.  Moze cos przeloze na za 2tyg.. Poczytalam tez troche o tym zabiegu joico i tez sie wydaje fajny.. 

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #13054 dnia: 18 Lipca 2018, 18:19 »
I co lusi, jak tam?

A ja z pytaniem. Ile może zarabiać (netto) urzędnik w biurze obsługi urzędu miasta - taki w okienku typu wydawanie dowodów, ewidencji ludności itp.?
W większym mieście typu Gdańsk czy Szczecin. Jak myślicie, a może któraś z Was pracuje lub zna kogoś?

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #13055 dnia: 18 Lipca 2018, 19:28 »
Na rękę ok. 2200.zl

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13056 dnia: 18 Lipca 2018, 19:50 »
Jesteś pewna Loona? To sorawdzone źródło. Ostatnio mignelo mi ogłoszenie w moim urzędzie miasta - 2600 brutto.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13057 dnia: 18 Lipca 2018, 19:57 »
To bardzo dobrze płacą u was   ::) u mnie e mieście mówią, ze tylko desperaci pracuja w urzędach  ::)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #13058 dnia: 18 Lipca 2018, 20:03 »
I ci desperaci jakos trzymaja sie krzesel. U nas to 2400netto +trzynastka, duzo nadgodzin, karnet na silownie, paczki swiateczne.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13059 dnia: 18 Lipca 2018, 20:09 »
No właśnie o tym piszę. Te zarobki które podajecie to.jakiś kosmos. U mnie w nieście jest na pewno mniej i co chwilę zmieniają się pracownicy. Mlodzi nie chcą pracować, wielu znajomych juz dawno nie pracuję w urzędach...

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #13060 dnia: 18 Lipca 2018, 20:25 »
U nas dużo mniej. Myślę że 1600-1700 na rękę średnio dla tych najniższych stajowisk
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #13061 dnia: 18 Lipca 2018, 21:40 »
Sprawdzone źródło :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13062 dnia: 18 Lipca 2018, 22:07 »
To różnie... Jedni zarabiają 2500 netto, nawet więcej, wszystko zależy od stanowiska i stażu pracy. Ja nie miałam nawet 2000 na rękę...

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13063 dnia: 20 Lipca 2018, 00:31 »
I co lusi, jak tam?

A ja z pytaniem. Ile może zarabiać (netto) urzędnik w biurze obsługi urzędu miasta - taki w okienku typu wydawanie dowodów, ewidencji ludności itp.?
W większym mieście typu Gdańsk czy Szczecin. Jak myślicie, a może któraś z Was pracuje lub zna kogoś?

Nie robilam keratyny.  Babeczka mi odradzila to raz a dwa po prostu musialam zafarbowax wlosy :p to byl priorytet wiec poprzestalam na metamorfozie 'powrot z blondu do bronzu'  i tylko dodalam zabieg regenerujacy o-way czy cos takiego.
Ogolnie ok. Tylko ok.
Minus za brak informacji telefonicznej a propo przerwy miedzy farba a keratyna...  Minus za obsuwe czasowa (lubie punktualność to raz a dwa nie lubie jak 'w międzyczasie kogos innego sie obsluguje moim kosztem..  i z 20min pod lampa robi sie 40..itp wyszlam z tamtad po 3.5h)
Plus za mila obsługę.. No i chyba za efekt koncowy. Koloryzacja wyszla fajnie (troche ombre)
..   W innym swietle (w kaskadzie przezylam maly szok) mi sie mniej juz podobalo: dostrzeglam czerwone refleksy ktorych nie znosze.. 
No i dzis czylo juz po paru myciach sladu po tym zabiegu regenerujacym nie widze..  Wiec go nie polecam. O way cos tam sie nazywal..

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13064 dnia: 20 Lipca 2018, 09:13 »
Dziewczyny, wrzucam post z Facebooka, to opis sytuacji mojej koleżanki z klasy z liceum. Ania leży na Unii Lubelskiej w Szczecinie. Może któraś z Was się spotkała z podobnym przypadkiem...
"Witam i proszę o pomoc. Może ktoś na świecie i w Polsce spotkał się z takim samym przypadkiem. Moja przyjaciolka Ania lat 33 od ponad 2 tygodni (od 03.07.2018) leży w szpitalu na Intensywnej Terapii nieprzytomna w śpiączce farmakologicznej . Zanim trafiła do szpitala przez 5 dni gorączkowała (temperatura powyżej 39 stopni ). Lekarz rodzinny stwierdził ostre zapalenie węzłów chłonnych . Niestety gorączka nie ustępowała mimo brania antybiotyku. Do szpitala trafiła z brakiem świadomości , nie widziała co się z nią dzieje. Z godziny na godzinę było coraz to gorzej. Przestała rozpoznawać własnego męża, widząc swoją córkę na zdjęciu nie drgnęła nawet okiem. Tego samego dnia miała dwa napady padaczki i przestała oddychać. Przewieziono ją na Intensywną Terapię. Do dnia dzisiejszego jest w śpiączce farmakologicznej i nie ma ostatecznej diagnozy . Miała robione każde możliwe badania pod kątem Boreliozy , Toczeń, różnorodne choroby nowotworowe, wirusy, bakterie dosłownie WSZYSTKO!!!!!! Robiono jej tomografy,rezonanse głowy, brzucha, EEG głowy  i nic! Jesteśmy pod stałą  konsultacją z bardzo dobrym neurochirurgiem. On z punktu widzenia neurologicznego nic nie widzi. Kiedy lekarze podjęli się pierwszej próbie wybudzenia, Ania nie mogla oddychać bo okazało się ze ma zapalenie płuc i ma na nich płyn, który uniemożliwia oddychanie. Kiedy płuca doszły do siebie, zaczęły się pojawiać liczne padaczki. Podczas następnego wybudzania padaczka występowała, raz mniejsza a raz większa od czego zależał jej stopień uśpienia śpiączką. Kiedy już była w lekkim śnie, były dwa dni kiedy kontakt z nią był lepszy, zaciskała dłoń, oraz byl kontakt oczny , zadawano jej pytanie a ona przytakiwała zamykając oczy. Na konsylium na 80% doszli to wniosku ze to zapalenie mózgu autoimmunologiczne. Dodam,ze podawane wcześniej leki antypadaczkowe nie pomagały. Dziś jej stan bardzo się pogorszył, doszło prawie do zatrzymania krążenia, leki podawane na zapalenie mózgu nie pomagają, a wręcz przeciwnie. Różnorodne leki na padaczkę również nie pomagają. Ania do tej pory miała aparat ortodontyczny na zęby, ale z punktu widzenia lekarzy nie zakłócał on obrazu rezonansu. Obecnie ściągnęli jej aparat i miała zrobiony pierwszy rezonans bez aparatu.Jesteśmy już wszyscy bezradni. Wyniku jeszcze nie mamy ."

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13065 dnia: 20 Lipca 2018, 10:11 »
Jejku biedna kobieta :(
Pomyślałam od razu o boleriozie, ale jeśli faktycznie miała wszystkie badania robione pod tym kątem... A badali ją na resztę chorób, które przenoszą kleszcze?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #13066 dnia: 20 Lipca 2018, 10:39 »
Jezu,  współczuję :(

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13067 dnia: 20 Lipca 2018, 12:08 »
Tak, badali ;(
Mówią o autoimmunologicznym zapaleniu mózgu nieznanego pochodzenia. Prawdopodobnie miała depresję ale chyba sama nie zdawała sobie sprawy, że może być tak źle. Miała bardziej objawy fizyczne, niż psychiczne, bóle szyi itp.
Jestem przerażona, to moja koleżanka z klasy z liceum i z drużyny. Parę miesięcy temu wpadłyśmy na siebie i do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #13068 dnia: 20 Lipca 2018, 12:17 »
Aga.. straszna historia...
Przydalby sie taki dr house ale w realnym zyciu :(
Udostepnilam.. a noz ktos cos..

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13070 dnia: 20 Lipca 2018, 12:28 »
Dzięki Sylwia  :-*
Monijane dzięki, ktoś to też wrzucał na fb, rodzina też szuka wszędzie.
Nie mogę się otrząsnąć. Jeszcze pare dni temu sytuacja była ciężka ale Ania była stabilna. Dzisiaj się zatrzymała i ją reanimowali :'(
Najgorsza ta bezsilność

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #13071 dnia: 20 Lipca 2018, 12:33 »
Coś strasznego.... Od razu pomyślałam o Mai i przemijaniu.... :(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13072 dnia: 20 Lipca 2018, 13:19 »
Masakra..a nie była za granicą w ostatnim czasie?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13073 dnia: 20 Lipca 2018, 13:28 »
Anusiaaa, nie wyjeżdżała nigdzie

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13074 dnia: 20 Lipca 2018, 17:11 »
Dziewczyny, jakbyście mogły udostępnić u siebie na FB, to byłabym bardzo wdzięczna. Jakby co na fb jestem jako Agnieszka Eska, ten post mam ustawiony jako publiczny więc można go udostępniać i będzie widoczny.
Na tę chwilę diagnoza jest taka, że to autoimmunologiczne zapalenie mózgu nieznanego pochodzenia. Bakteriologicznie jest czysto. Może jakimś cudem ktoś ze znajomych słyszał o podobnym przypadku. Każdy trop jest cenny  :'(

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #13075 dnia: 20 Lipca 2018, 23:26 »
Udostepnilam
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13076 dnia: 21 Lipca 2018, 00:44 »
Dziękuję! :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #13077 dnia: 23 Lipca 2018, 17:59 »
Dziewczyny ratujcie ;) jak to się nazywa profesjonalnie po polsku?
Jak wpisałam w google "ogranicznik ściągający  przy odzieży" nie znalazło mi kompletnie nic :(

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #13078 dnia: 23 Lipca 2018, 18:05 »
może być stoper do sznurka  ;)
https://tomplastsklep.pl/galanteria,stopery_i_koncowki,stopery_48_a__200_szt__,734.html
  chyba ,że jest jeszcze coś lub inna nazwa

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #13079 dnia: 23 Lipca 2018, 18:08 »
Tak. To po prostu stoper do sznurka.
Też ostatnio w pasmanterii miałam rozkminę  ;)