Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1631020 razy)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Rozmowy nocą :-)
« Odpowiedź #1260 dnia: 13 Października 2014, 15:55 »
Dmonik, oj tak, trzeba bardzo uważać, co się mówi, one wszystko rozumieją, co dzień mnie to zaskakuje. Mój mąż wczoraj nagrał histerię Adriana na kamerę, jak ja wróciłam do domu obejrzałam to razem z Adim i pytam go dlaczego płakał, a on mi pokazuje co chciał, że tata nie dał... W szoku byłam, że pamięta.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1261 dnia: 13 Października 2014, 20:14 »
Haha Natalka jest cwana, wie jak mame urobic.
U nas najlmlodszy jest na antybiotyku, smialam sie dzis z doktorka ze tak zabalowal na swe pierwsze urodziny ze az sie rozchodowal. Jest slabiutki i juz spi. Dobrze ze nocki sa ok i przesypia.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1262 dnia: 13 Października 2014, 21:26 »
Muszę bo inaczej się uduszę :(

Duszę to w sobie od wczoraj i dziś chyba musze wykrzyczeć bo inaczej znów nie będę spać i kolejną noc będą mnie koszmary męczyć.
Moja babcia wczoraj, niby mimochodem, niby z dobrego serca oznajmiła mi że któegoś teraz dnia o takiej i siakiej godzinie odbędzie się na cmentarzu msza za dzieci nienarodzone i że może chcę pójść :(

Jakim prawem ludzie w ogóle takie rzeczy sugerują? Po co rozdrapywać wciąż sączące się rany. Od wczoraj znów co chwila ryczę :(
Ja nie wiem. Może jestem przewrażliwiona, może to jeszcze jakaś burza hormonów, ale zła jestem na babcię :(

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1263 dnia: 13 Października 2014, 21:43 »
Marta pewnie w jej mniemaniu chciała dobrze - to niech sama idzie i się pomodli....a Ciebie tulam  :przytul:

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1264 dnia: 13 Października 2014, 21:47 »
Czasem nasze intencje są źle odbierane przez odbiorców, moze nie miała niczego złego na myśli, może chciała dobrze. Poza tym ludzie w tym wieku często coś "palną", a dopiero potem przemyślą i bynajmniej nie zależy to od ich dobrej czy złej woli. Może jej intencje były jak najbardziej dobre...słabe pocieszenie, skoro Tobie i tak przykro...ale może własnie tak było...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 13 Października 2014, 21:59 »
Myślę, że jest to temat w którym kto i co by nie powiedział zrobił, to i tak będzie źle. Bo fakt że wszyscy dalej żyją jak gdyby nigdy nic tez mnie wkurzał  ::)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1266 dnia: 14 Października 2014, 11:30 »
Szczecinianki w listopadzie macie u siebie bardzo dobry koncert, dla fanek dobrej i ciężkiej nuty jak znalazł, nasi polscy chłopcy z Afromental. Zostawcie więc "zupy i kupy" i idzcie się trochę pobawic  ;)

Taki "przerywnik" przy życiowych tematach

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #1267 dnia: 14 Października 2014, 11:31 »
Marta ja też uwazam, ze taka uwaga jest nie na miejscu. Tym bardziej, ze pamiętam, ze babcia do najbardziej empatycznych osób się nie zalicza..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1268 dnia: 14 Października 2014, 11:33 »
Marta, jeśli wyglądało to tak, jak napisałaś

niby mimochodem, niby z dobrego serca oznajmiła mi że któegoś teraz dnia o takiej i siakiej godzinie odbędzie się na cmentarzu msza za dzieci nienarodzone i że może chcę pójść

to myślę, że w dobrzej wierze i bez narzucania. Inna sprawa, jak Ty to odbierasz ale wiesz - nikt w człowieku nie siedzi  ::)

Ola, 16-go :?:
Nawet zjazdu nie mam  ;D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 14 Października 2014, 11:34 »

niby mimochodem, niby z dobrego serca oznajmiła mi że któegoś teraz dnia o takiej i siakiej godzinie odbędzie się na cmentarzu msza za dzieci nienarodzone i że może chcę pójść

to myślę, że w dobrzej wierze i bez narzucania. Inna sprawa, jak Ty to odbierasz ale wiesz - nikt w człowieku nie siedzi  ::)

Nawet zjazdu nie mam  ;D

To dawaj, poskaczemy razem  ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 14 Października 2014, 11:48 »

Nawet zjazdu nie mam  ;D

Wiem, że nie zrobiła tego w złej wierze. Ale może trafiła w mój słaby punkt i zły dzień. Musiałam się wygadać, bo na żywo nie rozmawiam o tym z nikim. Padło na forum. Już mi lepiej mimo, że znów z tyłu głowy siedzi odświeżony ból i żal.

Beta80 - to nie ta babcia :) Druga od mojego i męża ataku po pytaniu czemu nie zrobiliśmy pogrzebu i kilku innych pytaniach, tematu już nie rusza.

A na mnie, w sumie to na Nikolę czeka tort z okazji 40 lecia Kinder niespodzianki - a w środku są małe figurki z jajek, chociażby z bajki dzwoneczek :D  :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1271 dnia: 14 Października 2014, 11:54 »
skąd masz taki tort Marta?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1272 dnia: 14 Października 2014, 11:57 »
skąd masz taki tort Marta?
Wysłany do gazety przez same "jajka z niespodzianką"

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #1273 dnia: 14 Października 2014, 12:29 »
Ja chciałam strasznie iść z Natalią na tą imprezę Kinder Niespodzianki, ale już nie ma biletów...gdyby ktoś miał bilet i nie chciałby korzystać chętnie odkupię ::)
Natalka 4.11.2012

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1274 dnia: 14 Października 2014, 12:39 »
Ja chciałam strasznie iść z Natalią na tą imprezę Kinder Niespodzianki, ale już nie ma biletów...gdyby ktoś miał bilet i nie chciałby korzystać chętnie odkupię ::)
Jeśli w mojej paczce będą bilety - a zapowiedziano mi że będą. To chętnie ci je prześlę :) Daj adres na priw ;) Około 15 odbieram paczkę, więc jak mi się uda dziś z dziewczynami to skocze na pocztę od razu ,jeśli nie dziś to jutro z rana  ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1275 dnia: 14 Października 2014, 13:07 »
KOCHAM CIĘ!!!! ja marzę o zabraniu córki na tą imprezę!!!wysyłam priv!
Natalka 4.11.2012

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1276 dnia: 14 Października 2014, 13:25 »
Pojęcia nie mam co to za impreza wiec będzie mi Milo jak zdasz relacje ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1277 dnia: 14 Października 2014, 13:41 »
Marta wrzucić tu fotkę tego tortu?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1278 dnia: 14 Października 2014, 14:21 »
Sylwia wieczorem wrzuce  :D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1279 dnia: 21 Października 2014, 03:22 »
Co tak pusto i cicho  :P
Czyżby wszyscy spali  ;)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1280 dnia: 21 Października 2014, 05:02 »
Nie śpią,
nie :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1281 dnia: 21 Października 2014, 05:23 »
Marzę o spaniu

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 21 Października 2014, 10:44 »
do 3.30 czytałam forum z nudów. ..
o 5.30 seba znów był z nami.. dzięki temu dostaliśmy do 8.30

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 21 Października 2014, 11:04 »
miałam już nic nie pisać ale jestem dziś tak wkurzona że chyba zaraz wybuchnę  :-\

W sobotę robimy Nikoli urodziny i co się okazuje? Rodzina męża nie przyjedzie. Ciocia z wujkiem pracują i nie mają jak się zamienić. Szkoda, ale zdarza się. Rozumiem. U teściowej dużo zmian w pracy i też ponoć nie ma jak się zamienić i nie przyjedzie. (chociaż dla mnie to dość dziwne, bo urodziny Nikola ma co roku tego samego dnia  ::) dość łatwo zaplanować wolne na ten jeden dzień) No ale ok. Może faktycznie coś wypadło.

No ale co się okazuje. Siostra męża i teść tez nie przyjadą. O ile nieobecność teściowej wyjaśniłam Nikoli o tyle dziadek i mama chrzestna będą się tłumaczyć sami. Jak można nie przyjechać do dziecka na urodziny bo się nie chce ruszyć? Bo teściowej będzie przykro że oni pojechali a ona nie? Paranoja jakaś :(

Mąż jest wściekły. Powiedział że mam nie tłumaczyć Nikoli tylko dać telefon i niech się rodzina męża sama tłumaczy.

Szkoda mi Nikoli bo psują jej jedyne święto w roku. Nie dość że nas nie odwiedzają a gdy nikola pyta o odwiedziny to odwracają kota ogonem, to jeszcze na urodziny nie przyjadą :(

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1284 dnia: 21 Października 2014, 11:13 »
Pieprznięte zachowanie, przepraszam.
U nas jak ktoś nie moze to chociaż przedstawiciele rodziny idą/jadą. Jak moja mama nie może, tata idzie, jak moja siostrzenica była chora, szwagier z nią został, a siostra z synkiem przyszli, zawsze da się znaleźć rozwiązanie, o ile nad urodzinami  dorosłego bym nie kombinowała, o tyle dziecko takich rzeczy nie rozumie i jest mu zwyczajnie przykro ;/

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1285 dnia: 21 Października 2014, 11:16 »
no ciężka sytuacja...chociaż my zapraszaliśmy wszystkich na urodziny Natalii miesiąc wcześniej, żeby każdy miał wolne/nic nie planował...a Artura siostra powiedziała, że raczej nie przyjadą z narzeczonym bo jego brat ma imieniny i już wcześniej im mówił :mdleje: no jasne....teraz chyba już na przyszły rok ustalę termin i na następne lata, żeby wszystkim pasowało. Zresztą co to za problem przyjechać do nas chociaż na kawę na chwilę i później jechać? po co dziecku robić przyjemność...
Natalka 4.11.2012

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1286 dnia: 21 Października 2014, 11:21 »
U nas jest tak samo. Nawet w sprawie urodzin dorosłego. Jeśli ktoś nie może danego dnia to reprezentacja idzie. Chociaż rzadko się zdarza że ktoś nie może, bo tak jak pisałam urodziny to stała data i można ją zaplanować odpowiednio wcześniej.

Monika no właśnie. Dziecku czasem wystarczy 15 minut. My mieliśmy już nie raz taką sytuację że komuś coś nagle wyskoczyło, i wpadał na inną godzinę, albo tylko na chwilę. Ale wpadał. Pokazywał że mu zależy, że pamięta. A tu myślę, że wyszli z założenia że po co, skoro za tydzień święto zmarłych i pewnie spodziewają się nas na noc. I tu niespodzianka. Mój mąż jest tak zły, że już mi zapowiedział, że noc spędzimy u jego cioci  ::)

Pod tym względem mąż jest raczej nieugięty i wiem, że mimo że mi nie pokaże to strasznie jest mu głupio i jest zły że tak wszyło. Zły na swoją rodzinę. Dla mnie teścia i siostry męża nic nie tłumaczy  :'( a najgorsze że to ja musze dziecku przekazać że jej ulubiona ciocia nie przyjedzie :(

Swoją drogą ostatnio w innym wątku była rozmowa o prezentach :) Mój brat wpadł na pomysł prezentu urodzinowego dla Nikoli :) Chce ją zabrać do najwyższej kawiarni w mieście na 22 piętrze :D Nikola posika się ze szczęścia bo marzy by tam iść :D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #1287 dnia: 21 Października 2014, 11:30 »
Przykro mi że dziadek i ciocia tak się zachowali, a co teściowa to małe dziecko i będzie jej przykro ze ona w pracy a oni na urodzinach?
Paranoja, to Nikoli będzie przykro i to o niej powinni pomyśleć, samoluby jedne!
Chociaż u mnie podobna sytuacja, nie wiem czy Martuś pamiętasz, byłam w ciąży a mojej mamy sis pytała się kiedy my robimy chrzciny bo oni pod koniec marca jadą do jej rodziny męża bo tam dziecko kuzynki ma urodziny i oni już 6 miesięcy wcześniej salę zamówili itd....no tak ja miałam iść załatwiać chrzciny jak jeszcze Igora nie urodziłam, a jak się później okazało że zmarł teść mojej mamy siostry to jakoś nigdzie nie pojechali i nagle można było odwołać imprezę na sali wcześniej twierdzili ze nie mogą....paranoja z tą moją rodziną....

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1288 dnia: 21 Października 2014, 11:32 »
Dziewczyny współczuje...
jak dobrze, że u mnie nie ma takich paranoji  8)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 21 Października 2014, 11:33 »
Irminko przykre to jest wszystko. Bo gdyby to moich urodzin dotyczyło to bym się nie wściekła. Ale że dotyczy to mojej córki - ponoć najkochańszej najwspanialszej wnuczki i chrześnicy.. bla bla bla...