Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1630611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Rozmowy nocą :-)
« Odpowiedź #1020 dnia: 5 Października 2014, 09:38 »
Dziewczyny a jak zostawicie malucha w łóżeczku to nie przyśnie? Ja miałam kilka razy tak z Kubą w nocy, nie chodziliśmy do niego, co najwyżej pogłaskać i podać smoczka i on zasypiał i się nauczył, że jak się wybudzi to zasypia z powrotem.

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #1021 dnia: 5 Października 2014, 11:57 »
Gosia my wlasnie w taki sposob dziecko "usypiamy". Zostawiamy go w lozeczku od samego poczatku i w sumie nigdy nie marudzil ani nie plakal.po chwili sam zasypia.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1022 dnia: 5 Października 2014, 12:34 »
mój tak wyje ze sam nie zaśnie
próbowaliśmy tyle razy ze nie zlicze

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1023 dnia: 5 Października 2014, 12:43 »
Sylwusia, my też małego usypiamy na rękach.  Nie potrafię odmówić mu bliskości i matczynego ciepła.  To kształtuje dziecko i jego uczucia i poczucie bliskości z mamą. Szczególnie,  że widać,  że to taki typ, który potrzebuje przytulania i się uspokaja i wycisza. Nasze pieszczoszki :-)

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #1024 dnia: 5 Października 2014, 12:50 »
Moje dziecko rowniez czesto przutulam i nosze na rekach  :) to ze sam zasypia nie znaczy ze odmawiam mu bliskosci i stosuje tzw "zimny chow"

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1025 dnia: 5 Października 2014, 13:43 »
Sylwia Sebcio podobny do mojej przyjaciółki syna zatem,współczuję. My dość szybko wyczailismy ze Kuba czasem stęka czy gada przez sen i nie podchodzilismy jeśli nie zaczął płakać, często się sam uspokajal i widzę że mu to zostało. Tez miał akcje budzenia się o 3 w nocy:)
Marne pocieszenie to chyba to ze dzieci w końcu uczą się spać :)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1026 dnia: 5 Października 2014, 20:07 »
Wiecie chyba nie jestem stworzona do karmienia piersią :/ oczywiście uwielbiam jak mała jest wtulony i ssie pierś lub gdy razem śpimy ale jak całymi dniami domaga sie piersi to mi sie odechciewa takiego karmienia.

Jakczytam ze wasze pociechy są nakarmione i w łóżeczku zasypiają to z chęcią tez bym tak chciała :/
Ja. One sie ja podnieść lub przenieść do łóżeczka a o odbiciu sie już nie wspomnę. Mały ssakzaeaz sie rozbudza i zabawa sie zaczyna od początku :/

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1027 dnia: 5 Października 2014, 20:28 »
Bozena, to nie odbijaj. Dzieci karmione piersia nie potrzebuja tego takbardzo, tylko jak odkladasz to na boczek, w razie jak uleje to obok siebie. Ja tak robilam z Adaskiem. Z Lenka jest inaczej, pki co niebardzo nam sie udaje zasypianie w lozeczku, no ale to dopiero tydzien

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1028 dnia: 5 Października 2014, 20:38 »
Bożenko pisałam to samo,miałam takie same myśli i problemy, z tym, ze mam ten komfort, ze to pierwsze dziecko.Z dwójka jest na pewno trudniej.
Moja też zasypia przy piersi i...nie odbijam.Na poczatku się staralam ale się rozbudzala, wiec chciała znowu ssać a sutki bolaly jak cholera, wiec jeśli nie płakała w trakcie i ładnie jadła to sobie dawałam spokój.Kladlam na boczku i podpierałam plecki, z tym, ze ona jakoś dużo nie ulewa.
Hm, wiszenie mija z.czasem bo dziecko je mniej i szybciej, jest wiecej aktywne, ale te 2-3 miesiące trzeba przetrawić.
Ja wierzę w przeciwciała i dobrą moc matczynego mleka choć nie jeden raz plakalam i miałam dość to jednak balam się też że na butelce dostanie kolek i zaparcia.
Karmienie jest ciężkie jeśli się trafia na takiego ssaka.Przyznam szczerze, ze nie wiem czy dalabym rade gdybym miała starszaka w domu.W chyba kulinariach w bebikowie jest wątek o KP myślę że warto poczytać żeby chociaż wiedzieć ze to co przeżywasz jest normalne.
A decyzja należy  do Ciebie  :-*

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1029 dnia: 5 Października 2014, 20:45 »
u nas Nadia też sama nie zasypia  ew. w nocy jak ją głaszcze ale to nie za często.

ale i tak chciałam się pochwalić, że Nadia jest już bez cyckowa :). poszło zadziwiająco łatwo , bo tylko jedno popołudnie , gdzie postanowiłam, że w dzień nie ma cyca i koniec i trochę powalczyła, ale tak bez strasznej histerii i na noc już sama nie chciała to ja się nie narzucałam :), nawet w nocy jak się przebudziła to się bałam,że będzie chciała ale nie chciała , jak zobaczyła butelkę z wodą to sama smoczka wyjęła napiła się i smok d buzi i dalej na cycuchu się tuliła :).
i wczoraj nawet nie dość, że bez cyca to jeszcze tata ululał, co prawda chwile płakała ale nie było też histerii jak ostatnio , zasnęła szybciej niż ja prysznic wzięłam . ja musiałam przez to , też wyciągnąć laktator co by po całym dniu nie dawania mleczka je odciągnąć, ale teraz tu mam pytanie co robić ? bo Nadia nie chciała wcześniej ani mm, ani zwykłego mleka mojego jak z nie cycka też nie chce , ale kaszki, jogurty itp je bez problemu , jutro jeszcze ze swoim spróbuję , może z kubeczka i zobaczymy , ale jak nie będzie chciała to chyba jej brak mleka jakoś nie zaszkodzi co? ( ja sama mleka nie piję , bo nie lubię i żyję  ) :)

tylko teraz też ciekawa jestem jaka będzie nocka ,bo nie można mieć wszystkiego, i Nadia 2 dni temu szalała w nocy tak i dziś wstała o 3:30 i zasnęła po 5 i bałam się, że będzie właśnie chciała cyca bo zgłodnieję, ale z butli nie chciała i jakoś i tak zasnęła, ale co ew. jej dać do jedzenia w o takich godz. jak by była głodna? kaszkę robić ?? (z łyżeczki je)

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1030 dnia: 5 Października 2014, 21:01 »
emelka i Marta  :-* :-* dziekuję :)
nie ukrywam ze ze starsza corka w domu nie jest latwo takie karmienie, no ale moze przetrwamy :) Gabi ma chwile zazdrosci jak jestesmy same a Oliwka na piersi wisi non stop ;)
niestety musimy sie dokarmiac mm bo Oliwka malo przybierala na wadze ale jak na razie jest to tylko 2razy dziennie :) zastanawia mnie tylko jedno: dziecko na piersi jest prawie non stop i ciagle glodne, jak dalam jej druga piers to z drugiej mleko kapie :/ i badz tu madry :/

pocieszajace jest ze im dziecko starsze tym szybciej sie najada i mniej na cycku wizi ;-)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 5 Października 2014, 21:07 »
Justyna ja już w nocy jedzenia raczej bym nie dawała tylko próbowała najwyżej wodę. No chyba że to nie przejdzie.

Co do mleka to moja córka jest beznabiałowa. Wyniki krwi ma książkowe. A nasza lekarz twierdzi że dzięki temu że nie pije mleka będzie tylko zdrowsza od swoich rówieśników którzy mleko krowie piją. WIęc ja już jestem spokojna. Bo Nikola odkąd w 11 miesiącu odstawiła się od piersi nie dostaje żadnego nabiału. Teraz do jej diety włączyłam mleko migdałowe słodzone agawą i nasiona chia. Ale to z racji mojej nadgorliwości  ;)

Bożena
a czemu twierdzisz że jest głodna?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1032 dnia: 5 Października 2014, 21:10 »
Może nie na temat ale właśnie czytam, że nie żyje Anna Przybylska  :o
Troje dzieci osierociła  :-X

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1033 dnia: 5 Października 2014, 21:14 »
tez to czytałam. ..
straszne ; (

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1034 dnia: 5 Października 2014, 21:19 »
I ile przybiera, ze malo?
A co znaczy ze z drugiej kapie bo nie rozumiem  ;)
A była położna, sprawdzała jak ssie? Czy zassysa i połyka?
Moja to przynajmniej przybierała choć pierwsze 3 tyg myślałam, ze: mam chudy pokarm- bo ciągle ssie wiec pewnie nie dojada, mam mało pokarmu bo patrz.pkt 1.Masakra to była.A dzieci ssą bo to ich podstawowy odruch
No a pijesz dużo wody i jesz?

Jezu, straszne, taka fajna kobitka, jestem w szoku :'(

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1035 dnia: 5 Października 2014, 21:22 »
Jaks czas temu bylo info o jej smierci i byla afera bo ktos puscil plotke. Mam nadzieje ze tym razem tez to klamstwo.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #1036 dnia: 5 Października 2014, 21:26 »
Jaks czas temu bylo info o jej smierci i byla afera bo ktos puscil plotke. Mam nadzieje ze tym razem tez to klamstwo.

Informacja jest na jej oficjalnej stronie wiec to raczej niestety nie plotka

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1037 dnia: 5 Października 2014, 21:26 »
Kurka ale nawet na pasku tvn jest info i na glownej na wp.pl wiec jednak chyba to prawda. Az serce sciska jak to sie czyta, taka mloda i fajna kobieta.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #1038 dnia: 5 Października 2014, 21:35 »
 :'( nie moge sie uspokoic :-(

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 5 Października 2014, 21:41 »
Po przeczytaniu informacji o śmierci ani poszlam ucalowac moje córki

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 5 Października 2014, 21:41 »
masakra :'(

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 5 Października 2014, 21:41 »
Kurde ja tez nie moge, wielki niepokoj mna ogarna. Taka mloda kobieta, zostawila trojke dzieci. Bardzo to przykre

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1042 dnia: 5 Października 2014, 21:51 »
chyba sobie popłacze :'(
dawno mną nie wstrząsnęła tak informacja o śmierci osoby publicznej, której w sumie nie znałam przecież, ale ona była taka normalna i swojska...
żal, żal :'(

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1043 dnia: 5 Października 2014, 21:52 »
okropne jak ludzie za szybko odchodza...  :'(

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1044 dnia: 5 Października 2014, 23:26 »
Aż ciarki przechodzą po plecach :( była taka młoda :(

Położna była i ona doradziła tez dokarmiania. Przybrała 110 g w tydzień.

Wiem ze jest głodna bo rączki do buzi wkłada No i ten płacz :/

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1045 dnia: 5 Października 2014, 23:48 »
Czytałam, straszna wiadomość... Doczytałam, że osierociła m.in. 3latka :-X
Nie potrafię tego pojąć :'(

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1046 dnia: 6 Października 2014, 03:47 »
A ja dzis drugą noc nie mogę spać tak mnie boli żołądek albo sie czym strulam ale mysle że w lczoraj jak bylam na dyżurze to byl chlopczyk ktory bardzo wymiotowal i nie wwiem czy nie podlapalam od niego.
Najgorsze ze Oskara zdążyłam zastrzepic tylko jedna dawką rotarixu a drugą ma mieć w środę.
Starszy synek mi poplakuje przez sen nie wiem czy mu sie cos sni czy boli, mam nadzieję że to pierwsze.Zreszta wc
Z resztą wczoraj miał tyle energi że nie wyglądał żeby dzień wczesniej mu sie cos działo  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 6 Października 2014, 06:55 »
Ja wierzę w przeciwciała i dobrą moc matczynego mleka choć nie jeden raz plakalam i miałam dość to jednak balam się też że na butelce dostanie kolek i zaparcia.
Hmmm ale z drugiej strony dziecko z piersi ponoć "zasysa emocje matki" to chyba też nie do końca dobrze męczyć się z karmieniem,płakać tudzież nie lubić tego i przekazywać tą nerwowość dziecku?Ja znów jestem zdania że nic na siłe.
Bożenko trzymaj się dzielnie i rób jak czujesz,ważne żeby maluch był napędzany,mm mu.krzywdy nie zrobisz.

Szkoda mi Ani i szkoda Jarka,miałam przyjemność go poznać, strasznie sympatyczny facet i kochający te swoje dzieciaki i Anie.Na świecie naprawdę nie ma sprawiedliwości :-(

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 6 Października 2014, 06:56 »
*najedzony oczywiście :-)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1049 dnia: 6 Października 2014, 07:01 »
Bozenko rozumiem Twoje rozterki dotyczące karmienia piersią bo większość kobiet je ma, tez miałam. Przy corce nie raz chciałam rzucić i podać butlę ale w.koncu się uno mówiło czego i Tobie życzę. Ja z synkiem karmiłam mieszanie a córkę udało się tylko piersią.

Co do Ani to tez się splakalam,  taka "nasza" była... Straszne naprawdę :(