A masz przepis?
Nie

---
SKŁADNIKI Ciasto:
1szklanka mąki gryczanej;
1,5szklanki maki żytniej razowej;
0,5 szklanki cukru trzcinowego, ew. ksylitol (ja dałam mniej);
3 małe jajka;
0,10 dag masła klarowanego;
wg uznania cukier waniliowy, raz dałam i wg mnie sprawił, że było za słodko
Dodatkowo:
około 1,5 kg jabłek;
Cynamon (ilość wedle upodobań)
można dodać cukier (dodałam to co zostało w szklance z miarki do ciasta).
WYKONANIE
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 porcje. Chowamy do lodówki na około jedną godzinę. W tym czasie obieramy i trzemy jabłka, mieszamy z cynamonem i ew. cukrem. Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy jedną porcję ciasta i układamy jabłka. Na wierzch pozostałe ciasto. Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut.
Nawet fotkę Wam wkleje
