Nieładnie z ich strony... 
Jeśli chodzi o przesyłkę to miałam kiedyś na forum dłuższą dyskusję o dyrektywach unijnych bla bla bla, które ponoć w PL jeszcze nie obowiazują, a mianowicie, że jeśli zwracamy towar to koszt przesyłki (również tej co przyszła w naszą stronę) pokrywa sprzedawca. Nie wiem jak to się ma teraz do c&a bo np. taki sprzedawca na allegro ma w nosie płacenie za przesyłkę w jakąkolwiek stronę
No ale to jest "szanująca się firma"
więc kto wie...
Ale jeśli odsyłasz im nie całą, a część paczki, to nie liczyłabym na zwrot przesyłki, bo niby czemu? Przecież jakąś tam rzecz sobie zostawiłaś, wiec i przesyłkę powinno się pokryć. Tak sobie gdybam 
w przypadku odsyłania tylko części paczki to jasne, że kosztów nie zwracają, bo tak jak napisałaś skorzystałam na zakupach

prawdę mówiąc to nie zakładałam, że będę miała taki dylemat, ale rzeczywiście w obrębie jednego rozmiaru są duże różnice

no nic, nauczka na przyszłość, że lepiej poczekać na promocję z darmową wysyłką, wtedy takich problemów nie ma

a co do tego śledzenia przesyłek to już wspominałam, że miałam dwie niespodzianki, dobrze, że akurat zapas gotówki był:) i jeśli z jednego dnia było przynajmniej dwa zamówienia (ich potwierdzona wysyłka mailowa), to raczej paczki przychodzą jednocześnie, nawet jak nie ma którejś w systemie (tzn. u mnie tak wyszło)