Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2437475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #3390 dnia: 10 Maja 2013, 17:12 »
Pasują mi portki za 15 złotych - i stety lub i nie - rozm 36 niczym nie różni sie od 38. Więc zostaja u mnie obie pary.
Buu :( A myślałam sobie o nich dzisiaj, że 36 bym brała ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3391 dnia: 10 Maja 2013, 17:19 »
Zadzwon szybciutko na infolinię i zapytaj o te paczki, powiedz, że starsza osoba je odbierała i nie odebrała czegoś co powinna i na odwrót i nie wiesz teraz którą masz odebrać z poczty - niech Ci poda ich numery i zawartość i cofniesz najwyżej z poczty. bo wykasowałaś pocztę... na dodatek i nie umiesz przywrócic i zacznij szlochać :D

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3392 dnia: 10 Maja 2013, 17:28 »
Po "zacznij szlochać" parsknęłam śmiechem! :D Zaraz dzwonię!

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3393 dnia: 10 Maja 2013, 17:51 »
No to mamy prawdziwą paczkę widmo ;) na kwotę 51 zł w systemie ani na moje nazwisko ani na moich rodziców :P nie znaleziono.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3394 dnia: 10 Maja 2013, 17:53 »
Pewnie paczkonosz już sobie przywłaszczył :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3395 dnia: 10 Maja 2013, 18:05 »
A po kodzie ? nie wiedza co to za paczka ? Idź na pocztę i spisz jej numer, tzn numer wysyłki. I z nim zadzwoń

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #3396 dnia: 10 Maja 2013, 18:07 »
Rzućcie linkiem do tanich męskich spodni/jeansów.
te idą do nas (33/34), więc będę mogła wymierzyć pewnie w środę
http://c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/D%C5%BCinsy/D%C5%BCinsy%20skinny/91472

takie mamy 33 i 34 - ulubione R.
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Odzie%C5%BC%20narciarska/Kurtki%20i%20spodnie/90817

caril, mogłabyś mi zmierzyć w pasie te drugie? Pytam na zaś, bo nie mogę dla brata i męża utrafić z rozmiarówka; a tak miałabym chociaż pojęcie, jak u nich z tymi rozmiarami to wygląda...Z góry bardzo dziękuję  :)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3397 dnia: 10 Maja 2013, 18:10 »
już zauważyłam, że podawałaś wymiary kilka postów wyżej...gapa ze mnie  ;)

Offline anetka71

• maniak

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3399 dnia: 10 Maja 2013, 18:48 »
Miska dzięki za link stroju i bolerka - zamówienie poszło :-) na strój czatowalam a tu proszę :-) i jeszcze z darmową wysyłką :-)
Ricardo zamawiałaś 7 maja , pamiętam, bo to mój debiut linkowy był i skorzystałaś:)
chyba już było o tym pisane, ale chciałam się upewnić - jak zwracam paczkę za pobraniem, gdzie były koszty wysyłki, to ich nie oddadzą? (nawet jeśli bym zwracała ją w całości?), z góry dzięki za odpowiedź

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3400 dnia: 10 Maja 2013, 18:51 »
Miśka ale jak za pobraniem? Przecież "za pobraniem" nic nie płacisz. Dopiero przy odbiorze paczki. No chyba że odebrałaś paczkę i coś tam z niej odsyłasz, to już raczej zwracają tylko za towar

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3401 dnia: 10 Maja 2013, 19:01 »
Dziewczyny, jak długo można czekać na potwierdzenie wysyłki? Wczoraj o godz. 10 dostałam potwierdzenie zamówienia, a tego drugiego potwierdzenia brak.
Reszta potwierdzeń wysyłki innych paczek przychodziła tego samego dnia.
Wiem, wiem, wczoraj mieli święto ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3402 dnia: 10 Maja 2013, 19:02 »
Małgosia, no ja prędzej pisałam że właśnie dość długo za każdym razem czekam na to drugie potwierdzenie, bo około 3-4 dni...

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3403 dnia: 10 Maja 2013, 19:05 »
Małgosia, różnie to bywa...

mail z potwierdzeniem zamówienia dostałam 8.05 o godz. 9, a potwierdzenie wysyłki dziś o 12.
wczorajsze zamówienie potwierdzili mailem o 16:40, a maila wysyłkowego nadal brak.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3404 dnia: 10 Maja 2013, 19:06 »
Ja nadal czekam na potwierdzenie wysyłki ze środy rano. Troszkę to u nich trwa. Cierpliwości :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3405 dnia: 10 Maja 2013, 19:07 »
Tamte paczki brałam gls i płatność z góry, a tą wzięłam pocztą za pobraniem. Może to ma związek?

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #3406 dnia: 10 Maja 2013, 19:16 »
Tamte paczki brałam gls i płatność z góry, a tą wzięłam pocztą za pobraniem. Może to ma związek?
JA 8 maja brałam tak jak Ty, 16:35 zapłacone, 19:45 potwierdzenie zamówienia a wysyłki nadal brak.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3407 dnia: 10 Maja 2013, 19:18 »
Miśka ale jak za pobraniem? Przecież "za pobraniem" nic nie płacisz. Dopiero przy odbiorze paczki. No chyba że odebrałaś paczkę i coś tam z niej odsyłasz, to już raczej zwracają tylko za towar
dokładnie chodzi mi o drugą sytuacje, czyli odebrałam, zapłaciłam i coś nie pasuje, więc chce odesłać - wtedy te 15 zł za wysyłkę potrącają, nawet jak wraca cały towar?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3408 dnia: 10 Maja 2013, 19:29 »
Po pierwsze - mieli promocje więc i nawał zamówień. W styczniu szybciej to szło, teraz coraz więcej ludzi obsiaduje sklep i nie wyrabiają. Pamietacie jak im siadły serwery na cały dzień, sami mówili na infoliniach, że się nie spodziewali takiego ruchu.

Wysyłki idą róznie - mi spakowali z wczoraj jedna pakę. Wczoraj dostałam maile o wysyłce z przedwczoraj, ale kilka dni temu czekałam na te maile po 2-3 dni.

Miśka - sama jestem ciekawa czy oddadzą całość jak oddasz cała paczkę.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3409 dnia: 10 Maja 2013, 19:43 »
a wlasnie ze nie...Jak calosc co dostalas odsylasz to i koszty przedsylki oddaja
aż się cofnęłam do początku (żeby Wam głowy nie zawracać) i tam Netula o tym pisała, tylko to chyba dotyczyło przedpłaty na konto, bo zamawiała kuriera...więc dalej jestem w kropce, bo nie wiem, czy warto odsyłać :(

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3410 dnia: 10 Maja 2013, 19:57 »
No właśnie się tak cos mi pamiętało, że Aneta powinna wiedzieć ;)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #3411 dnia: 10 Maja 2013, 20:08 »
Ja na dziś zamówiłam kuriera z GLS żeby zrobić zwrot i mnie olał, nikt się do tej pory nie pojawił.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3412 dnia: 10 Maja 2013, 20:20 »
Nieładnie z ich strony... >:(
Jeśli chodzi o przesyłkę to miałam kiedyś na forum dłuższą dyskusję o dyrektywach unijnych bla bla bla, które ponoć w PL jeszcze nie obowiazują, a mianowicie, że jeśli zwracamy towar to koszt przesyłki (również tej co przyszła w naszą stronę) pokrywa sprzedawca. Nie wiem jak to się ma teraz do c&a bo np. taki sprzedawca na allegro ma w nosie płacenie za przesyłkę w jakąkolwiek stronę :P No ale to jest "szanująca się firma" 8) więc kto wie...
Ale jeśli odsyłasz im nie całą, a część paczki, to nie liczyłabym na zwrot przesyłki, bo niby czemu? Przecież jakąś tam rzecz sobie zostawiłaś, wiec i przesyłkę powinno się pokryć. Tak sobie gdybam ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3413 dnia: 10 Maja 2013, 20:23 »
u mnie kurier czasem po 20 sie zjawial...
Jak by ktos byl chetny to mam spodnie slynne za 15 zl do sprzedania. jako ze bralam te ostatnie bez rabatu i z przesylka pobraniowa to za 30zl  juz z wysylka sprzedam. Zolte 44

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3414 dnia: 10 Maja 2013, 20:24 »
Ja na dziś zamówiłam kuriera z GLS żeby zrobić zwrot i mnie olał, nikt się do tej pory nie pojawił.

a kiedy zamawiałaś? Na stronie jest podane, że kurier ma 2 dni robocze na przyjechanie od momentu, kiedy złożysz "zamówienie" na zwrot

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #3415 dnia: 10 Maja 2013, 20:42 »
Zamawiałam wczoraj. Czytałam o tych dwóch dniach ale po wpisaniu danych pojawiło się okienko i dzisiejsza data była aktywna więc zatwierdziłam na dziś. W ogóle to robiłam zamówienie po 16 bo wypatrzyłam kurtkę lotniczą ale po wpisaniu numeru karty padł mi internet i zanim zrestartował się modem już mi ją wywiało :) Ale nie rozpaczam, będę polować dalej :D Przynajmniej zaoszczędziłam :)
Dostałam dziś 2 paczki, których się nie spodziewałam. Rano sprawdzałam bo coś mi się wydawało, że mogą przyjść ale jedna z nich ma dane z przed roku w śledzeniu przesyłek a drugiej (tej która ma) już nie sprawdziłam. Mąż wracał akurat z parkingu do domu a kurier szedł za nim i krzyczy: dzień dobry, ja właśnie idę do pana ;D No ale ja nic nie ukryję bo mąż pracuje w domu.

Offline anetka71

• maniak

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3417 dnia: 10 Maja 2013, 20:55 »
A po kodzie ? nie wiedza co to za paczka ? Idź na pocztę i spisz jej numer, tzn numer wysyłki. I z nim zadzwoń
W mojej wsi poczta czynna tylko odo 10 do 16 ::) od poniedziałku do piątku,więc chyba w poniedziałek już nic z tą paczką nie zdziałam.Mimo wszystko przejdę się,zapytać zawsze mogę,ciekawa jestem trochę o co chodzi. ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3418 dnia: 10 Maja 2013, 21:03 »
Nieładnie z ich strony... >:(
Jeśli chodzi o przesyłkę to miałam kiedyś na forum dłuższą dyskusję o dyrektywach unijnych bla bla bla, które ponoć w PL jeszcze nie obowiazują, a mianowicie, że jeśli zwracamy towar to koszt przesyłki (również tej co przyszła w naszą stronę) pokrywa sprzedawca. Nie wiem jak to się ma teraz do c&a bo np. taki sprzedawca na allegro ma w nosie płacenie za przesyłkę w jakąkolwiek stronę :P No ale to jest "szanująca się firma" 8) więc kto wie...
Ale jeśli odsyłasz im nie całą, a część paczki, to nie liczyłabym na zwrot przesyłki, bo niby czemu? Przecież jakąś tam rzecz sobie zostawiłaś, wiec i przesyłkę powinno się pokryć. Tak sobie gdybam ;)
w przypadku odsyłania tylko części paczki to jasne, że kosztów nie zwracają, bo tak jak napisałaś skorzystałam na zakupach :) prawdę mówiąc to nie zakładałam, że będę miała taki dylemat, ale rzeczywiście w obrębie jednego rozmiaru są duże różnice :( no nic, nauczka na przyszłość, że lepiej poczekać na promocję z darmową wysyłką, wtedy takich problemów nie ma :D
a co do tego śledzenia przesyłek to już wspominałam, że miałam dwie niespodzianki, dobrze, że akurat zapas gotówki był:) i jeśli z jednego dnia było przynajmniej dwa zamówienia (ich potwierdzona wysyłka mailowa), to raczej paczki przychodzą jednocześnie, nawet jak nie ma którejś w systemie (tzn. u mnie tak wyszło)

Offline anetka71

• maniak