Autor Wątek: piosenka na pierwszy taniec  (Przeczytany 516949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline meni
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
Odp: piosenka na pierwszy taniec
« Odpowiedź #1320 dnia: 17 Listopada 2008, 21:30 »
My też skończyliśmy kurs tańca..przedewszytkim  żeby czuć sie swobodnie na weselu itd. Ala  jak chodziłam na wesela i widziałam te wyuczone kroki to wolalam tańczyć przutulańca ... często ludzie się mylą albo co najlepsze liczą pod nosem :)
no chyba że ktoś potrafi zrobić to swobodnie :) to wtedy może wyglądać ładnie.

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #1321 dnia: 18 Listopada 2008, 07:24 »
Ja też jestem jednak za spontanicznym tańcem - bez wyuczonych kroków! Niestety nie widziałam jeszcze Młodej Pary, która tańczyła jakiś układ w sposób swobodny, bez wypisanego skupienia na twarzy lub, co gorsze, bez widocznego liczenia kroków :/ A dodam, że byłam na kilku weselach.   ;D   Pozdrawiam :-*

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1322 dnia: 18 Listopada 2008, 08:54 »
Spoko laski, układ który tańczy Młoda Para powienien być zrobiony dla nich. Trzeba czuć się swobodnie, nie ma się co silić na skomplikowane turniejowe figury, jak się nie daje rady. Nie każdy nadaje się do odtańczenia walca z wszystkimi figurami.
My tańczyliśmy walca wiedeńskiego do melodii z Nocy i dni ale małż miał kurs tańca, a ja tańczyłam przez kilka lat ;) Co prawda to ja prowadziłam, ale nie ułożyłam też nie wiadomo jak trudnego układu i wyszło swobodnie.
Uważam, że dobrze jest też nie trzymać się na siłę układu, bo każdy może się pomylić - sztuką jest wczuć się w rytm melodii i tańczyć dalej tak, żeby nikt się nie zorientował, że coś posżło nie tak :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1323 dnia: 18 Listopada 2008, 13:05 »
Witajcie :)

W końcu i ja dotarłam na ten wątek ;D Przyznam że my z moim PM jakoś zastanawiamy się, co i do czego zatańczyć  i jakoś nie możemy nic sensownego wymyślić...  Pierwotnie miał być walc angielski do piosenki Norah Jones "Come away with me", ale to jakieś smętne i "bez jaj" nam się wydaje... Ja teraz wynalazłam piosenkę "Feeling good" Michaela Buble'a i w sumie można by do tego zatańczyć fajnego fokstrota albo slow foxa.... A tekst też fajny :) No na szczęście jest jeszcze trochę czasu....
Jednego jesteśmy pewni: Żadnego Krajewskiego, Kukulskiej, Wodeckiego itp.: nie podobają nam się ich piosenki i z tego co widzę wiele osób je wybiera.
No i mi jeszcze tango krąży po głowie. Ale nie znalazłam jeszcze żadnej ciekawej piosenki do tego tańca- zostałby chyba podkład tylko instrumentalny....
Tyle jest pięknych piosenek że normalnie nie wiadomo co wybrać  ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #1324 dnia: 18 Listopada 2008, 13:30 »
Moja koleżanka, która w zeszłym miesiącu miała ślub i wesele, tańczyła z mężem pierwszy taniec właśnie do Norah Jones "Come away with me". Mieliśmy do tego całkiem przyjemny układzik (piszę "my", bo polowe piosenki przetańczyliśmy razem z nimi, bo tak sobie kumpela wymyśliła, coby jej najbliższe koleżanki zatańczyły z nią). I pomimo tego, że mam już tej piosenki po dziurki nosa (tyle razy ja wałkowaliśmy na próbach, że normalnie, pogrom), to muszę przyznać, że wyszło bardzo sympatycznie i wszystkim się podobało (i utwór i układ ;))

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1325 dnia: 18 Listopada 2008, 18:08 »
do tanga polecam "El Tango De Roxanne" -z filmu Moulin Rouge, dośc ostra wersja-ale utwór cudny-heh-tylko temat już mało ślubny  ;) nie dla konserwatystów lub tradycjonalistów
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1326 dnia: 18 Listopada 2008, 18:24 »
asashia, dzięki :) Utwór piękny, to fakt :) Ale wcale już nie jestem teraz taka pewna, czy chcę tango na pierwszy taniec ;)

Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #1327 dnia: 19 Listopada 2008, 14:50 »
assashia mowisz, ze twoje wesele bedzie niekonwencjonalne wiec zdradzic jaki utwor Wy wybraliscie, prosze. Bo my wlasnie czekamy tez czegos orginalnego, wiekszosc utworow , ktore ludzie wybieraja juz poprostu mi sie znudzila jest lista moze z 30 utworow i wiekszosc cos z nich wybiera.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1328 dnia: 19 Listopada 2008, 17:56 »
wesele bedzie niekonwecjnonalne bo go nie bedzie:):):)hihi....my organizujemy tylko kolację weselną-ale pierwszy taniec w skróconej wersji będzie z "only when I lose myself" depeche mode...ze względów takich-że to tzw "nasza piosenka"....gdyby jej nie było z pewnością byłoby to coś z mocniejszej muzyki np z repertuaru my dying bride, ja bardzo lubię też kawałek type o negative "paranoid" lub też jakieś inne dark rockowe lub gotyckie lub alternatywne klimaty:):):)więc raczej ostro :)
nie wiem jakiej muzyki słuchacie b@by:):):) może powiedz w jakim stylu? czy cos szybkiego czy wolnego-to z pewnością coś na to poradzimy tutaj na forum:)
pozdrawiam
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1329 dnia: 19 Listopada 2008, 20:42 »
A my robimy mixa z trzech piosenek  ;D
1. Apogeum "Tylko z Tobą "
2. Posenka z filmu Rocky "The eye of the tiger "
3 Haddaway "What is love"

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #1330 dnia: 20 Listopada 2008, 09:50 »
My sluchamy raczej rockowej nuty i nawet zespol na wesele odpowiedni udalo nam sie znalezc, powiedzieli stanowczo, ze disco polo odpada i nic takiego nie graja wiec jak dla nas git, aczkolwiek starsze osoby podobno tez bede umiec zabawic, zreszta widzialam repertuar i faktycznie kazdy powinnien sie dobrze bawic.
Ale ciagle zostaja problem tej pierwszej piosenki. Wolelibysmy raczej utwor wolny, ale tez bez przesady, taki zeby dobrze sie tanczylo, bo z tym u mnie ciezko i do tego piekny.
Justys twoj pomysl jest bardzo fajny widzialam takie kompoztcje na necie i swietnie to wyglada. Niestety nie jest to rozwiazanie w naszym klimacie.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #1331 dnia: 26 Listopada 2008, 22:54 »
Jeśli się ma chociaż trochę drygu, warto pójść na tych kilka lekcji tańca (jeśli się wcześniej nie tańczyło) i nauczyć się chociaż podstawowych kroków i 1-2 figur. No, chyba że się powie stanowcze nie :) wtedy nie ma przymusu, i można równie dobrze zatańczyć "po swojemu" - niekoniecznie do wolnego utworu.

Co do szybkośći piosenek, jeśli macie jedną ulubioną, ale uważacie, że jest za szybka do tańczenia (np walca), może warto poszukać takiej samej w zwolnionym tempie?
My tak zrobiliśy i zatańczyliśy walca do piosenki "It is you", co nie byłoby możliwe w oryginalnej wersji. Efekt możecie znaleźć tutaj. Btw, polecam ten utwór ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1332 dnia: 27 Listopada 2008, 08:33 »
heh dla mnie juz nie utwór to kłopot tylko jak zatanczyc w tej długiej olbrzymiej kiecce :) zeby mi PM jej nie sciagnał w trakcie hmm
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1333 dnia: 4 Grudnia 2008, 23:28 »
jesli chodzi o nas to zmiksujemy dwa utwory...zawsze chcialam polaczyc dwie piosenki...wolna nastrojowa z bardziej energetyczna...nasz wybor padł na:
Mandy Moore "Only hope" -walc angielski
oraz finałowy taniec z Dirty Dancing do piosenki "Time of my life" z efektownym skokiem na koncu:)
uklad trudny ale cwiczymy juz dlugo takze do czerwca powinien byc perfect:)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1334 dnia: 4 Grudnia 2008, 23:30 »
ojej-i tez bedziecie tak skakac jak w dirty dancing?:)
pomysl fajny!

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1335 dnia: 4 Grudnia 2008, 23:42 »
...no prawie tak samo...wykonamy tylko mniej szalony skok...chce przezyc hehe
układ wykonamy podobny, ale nie wszystkie elementy...bo jest strasznie trudny...ale dzieki temu ten taniec bedzie taki NASZ...:)
a poza tym ten film jest dla nas kultowy i ogladalismy go chyba za sto razy:) stad inspiracja:)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1336 dnia: 4 Grudnia 2008, 23:46 »
To ja już sie nie mogę doczekać efektów :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1337 dnia: 4 Grudnia 2008, 23:55 »
REWELACJA! Ja bardzo chciałam zatańczyc do tej piosenki, ale na pierwszych zajeciach okazało się że mój M nie nadaje sie do salsy  ;D No nie szło chlopakowi ,wiec się nie upierałam  ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1338 dnia: 5 Grudnia 2008, 00:05 »
jak dla mnie kiepki pomysł na pierwszy taniec.. jako którys tam w dedykacji dla modych tak ale nie na pierwszy..

1) wiekszośc  z dziewczyn ma  suknie na kole.. kompletnie nie ma odpowiedniego efektu ruchu bioder, bo kieca kołysze się  nieharmonijnie w stosunku do rytmu... to samo sie  tyczy z cha-cha i rumba..

2) odpowiednia kieca to  cos zwiewnego w hiszpańskim stylu... do laciny i pseudołaciny  dobrze wychodzi sukni uwydatniajaca biodra.. wtedy najlepiej  widac ruch ciała i efekt jest zacny..

3) kiece slubne  najlepiej wychodza w standardach ( walc angielski - najbardziej dostojny i najbardzej elegancki, walc wiedeński- kieca zacnie wiruje, tango- dośc drapiezne jak na pierwszy taniec ale przy długiej kiecy nawet  moze to dobrze wyglądać)

kjp.... mambo, kochani, mambo.. ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1339 dnia: 5 Grudnia 2008, 00:16 »
monia widzisz i masz racje :) Rzeczywiście że z kiecką to kiepsko może wyglądac ostatecznie... i fakt oni tańczyli mambo ale w szkole tańca tańczyliśmy sie slasy do tego :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1340 dnia: 5 Grudnia 2008, 00:39 »
oki..

pamietaj o stopie.. pelna stopa nie na palcach :)

mnie ise marzył turniejowy angol i.. małz rozłozył mnie całkowicie.. ma 2 lewe nogi do tańczenia.. to była  delikatnie mówiąc parodia walca.. do tej pory robie mu z tego powodu wyrzuty i pewnie  jako staruszka bede go za to  laską okładac   ;D

marzy mi sie  odtańczenie z nim rumby.. nie ma  bardziej elektryzujacego tańca ( no.. moze poza  tangiem argentyńskim) niz rumba..  powód ten sam  co u góry.. wybierze grzebanie przy aucie niż  kroki...

musze sobie znaleśc kochanka  ;D
« Ostatnia zmiana: 5 Grudnia 2008, 00:41 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1341 dnia: 5 Grudnia 2008, 09:39 »
monia, no normalnie mnie rozwaliłaś tym kochankiem :skacza: Heheheh ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

U nas w parze raczej sytuacja odwrotna- narzeczony tańczył zawodowo i umie, choć,jak mówi- nie lubi tańczyć :o >:(  I przez to ja muszę sobie na każdej imprezie szukać partnera do tańca >:( Wkurza mnie to czasem, bo nie zawsze da się kogoś znaleźć na imprezach, bo faceci też sami nie przychodzą ;) A z pierwszym tańcem problem taki, że jemu nic się nie podoba- nie jestem mistrzynią tańca, no ale poczucie rytmu i dobre chęci mam ;D Ehhh, faceci...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #1342 dnia: 5 Grudnia 2008, 10:24 »
Tak!!! Kochanek do tańca super pomysł ;)
Mój na szczęście B. przeawia chęci do nauki, zobaczymy co nam wyjdzie z nauki tańca.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1343 dnia: 5 Grudnia 2008, 10:36 »
my wybierzemy cos dla uzdolnionych inaczej... oczywiscie nie mowie o sobie :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1344 dnia: 5 Grudnia 2008, 11:51 »
Hmm... My tak na poważnie jeszcze nad pierwszym tańcem się nie zastanawialismy, ale marzyło mi się połączenie czegoś klasycznego - wiadomo jakieś ładne tany tany ;D z czym bardziej szalonym, w stylu MC Hammer "U can't touch this" ;D ale mój D. nie jest jakoś do tego skory :( i nie wiem jak go przekonać :-\ On właściwie nie jest w ogóle skory do poćwiczenia czegokolwiek, bo jak mówi - taniec przytulaniec jest ok. A ja nie chcę się tylko "bujać". Ech mężczyźni... Monia złoty pomysł z tym kochankiem :hopsa:

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 5 Grudnia 2008, 15:50 »
kochane bez stresu...przeciez to nie jest turniej tanca tylko nasza prywatna uroczystosc w gronie rodziny i przyjaciół:)
byc moze gdyby wsrod gosci byla Iwona Pavlovic moglybysmy sie stresowac ale...w takim przypadku to luz::)
poza tym my trenujemy pod okiem nauczyciela tanca i on doskonale wie ze bede tanczyc w duzej sukni na kole...i wybral nam takie elementy ktore swietnie wychodza nawet przy duzej kiecce...a moj ukochany swietnie tanczy i to jego 'praca stop' bedzie widoczna...a ja bede falowac...i nie tylko hihi
to bedzie rowniez niespodzianka dla gosci najpierw romantyczny walc do piosenki Only hope a w polowie takie zaklocenia...(zrobione specjalnie przez dj) i nagle przejscie do Dirty dancing...raczej nikt sie tego nie bedzie spodziewac:)
lubimy zaskakiwac:)
a powiem Wam kochane forumki ze bylam na kilku weselach i nawet jak moj kuzyn zatanczyl poprostu klasycznego walca to bylam zachwycona...i nie tylko ja!
a tak na marginesie monia to uwazam ze 'kiepski pomysł'-to brak pomysłu!

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #1346 dnia: 6 Grudnia 2008, 23:12 »
moja siostra z mężem zatańczyli do "The time of my life" początek z filmu, a drugą połowę według własnego pomysłu, po prostu po swojemu, ale bardzo rytmicznie i szybko (oni zawsze tak tańczą), i też fajnie wyszło.

Offline akia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2009
« Odpowiedź #1347 dnia: 11 Grudnia 2008, 10:29 »
W sumie chciałabym coś fajnego.  Jeśli chodzi o parę, która mnie zachwyciło to oni:
hxxp: pl. youtube. com/watch?v=Zo27tNO3omo

Piosenka też jakby nie patrzeć jest przyjemna.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #1348 dnia: 29 Grudnia 2008, 18:14 »
Klasyczny walc angielski czy też wiedeński zatańczony prawidłowo i na pełnym luzie zawsze będzie piękny i zarazem wytworny. Jeżeli ktoś zatańczył walca i gościom się nie podobało to oznacza, że był źle zatańczony.
Każdy mówi o pierwszym tańcu, chodzi na przeróżne kursy, chce aby ten pierwszy taniec wszystkich zaskoczył i się podobał, a co dalej? Średnio na weselu w pierwszym dniu jest około 120 piosenek. Czy one są już nie ważne?. Widziałem już wiele osób, które chodziły na kurs tańca, a efekt był mizerny. Cóż, to jest jak ze słuchem. Albo się ma ten dar Boży, albo nie. I nie ma się co przejmować, że nam nie wyszedł taniec tak jak byśmy chcieli. To jest tylko zabawa i nic więcej. Mamy się wszyscy dobrze bawić na weselu, nie ma takiej potrzeby aby kogoś zaskakiwać. Ewiszka bardzo dobrze napisała, że to nie jest konkurs, a wśród gości nie ma Iwony Pavlovic. A gdyby nawet była to na pewno podchodziłaby do tych spraw z rezerwą i na pełnym luzie. :cancan:

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1349 dnia: 29 Grudnia 2008, 18:21 »
No właściwie to tak... Zatem AMEN ;D