Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 88766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1110 dnia: 19 Grudnia 2006, 08:24 »
Rybka - ładne zakupy świąteczne :) O paznokciach też myślę - o 10:00 zadzwonię do salonu i się umówię na sobotę. Kosmetyczkę też w sobotę mam. No i włosy bym sobie machnęła, ale robiłam to półtora miesiąca temu i trochę za wcześnie jednak :) Faaajnie jest się tak przygotowywać i "popiękniać" :D

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1111 dnia: 19 Grudnia 2006, 08:49 »
Ale udane zakupki :)
Szczególnie przypadł mi do gustu szampanik bąbelkowy  :mrgreen: śliczny!

A śliweczki mniam mniam, ja sobie obiecałam kupić na święta dużo TRUFI bo to moje ulubione cukierki a czekolady mogę zawsze wcinać ile wlezie więc tym bardziej współczuję Mamom karmiącym  :x

Paznokietki bardzo ładne  :ok:  
Mnie też udzielił się ten "czas na wypięknianie" bo u fryzjerka juz byłam a na paznokcie ide jutro  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1112 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:13 »
Paznokietki bardzo ładne :)
Prezenty superos :)
a ja najbardziej lubię czekoladki z brandy i likierem pomarańczowym :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1113 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:19 »
no to prezenty kupione
fajne pomysły miałaś napewno wszyscy będą zadowoleni

ja też non stop wcinam czekoladę :):):):):)

a pazurki ładniutkie ( french jest zawsze najelegantszy pazurki wyglądają na bardzo zadbane )

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1114 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:22 »
Wsio cudne, a śliweczki mniam, smaka mi ogromnego zrobiłaś i jeszcze fotę Aga wkleiłaś, no wiesz...tak się znęcać  :roll:  :mrgreen:

Eva*
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1115 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:57 »
czśliweczki w czekoladzie  :brawo:   :mrgreen: miiiiiiiiiaaaaaaaaaam

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1116 dnia: 19 Grudnia 2006, 17:54 »
Nad nikim sięnie znęcam ,Marta nie wierzyła więc foteczke strzeliłam :)

Dzis już po fryzjerze więc fotka też będzie ale dopiero ja kM wróci czyli póżnym wieczorem. Pstryknę tez spodenki bo kupiłam sobie Happy Mum Jeansy. I coś tam jeszcze popstrykam skoro tak lubicie zdjęcia :)

Jutro mam wizyte u gina, ale ide tylko po skierowanie na prenatalne na styczeń więc nie wiem czy bedize mi robił badania. U mojego mam wizyte w czwartek :)

Beth udało ci się umówić na paznokcie? Ja już na siebie nie mogłam patrzećm bo włośy robiłam na ślub!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1117 dnia: 19 Grudnia 2006, 18:47 »
Cytat: "rybkawiedenka"
popstrykam skoro tak lubicie zdjęcia  

to jest to co tygryski lubią NJABARDZIEJ   :hopsa:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1118 dnia: 19 Grudnia 2006, 18:48 »
Rybko - w Gorzowie niestety wszystkie terminy już były zaklepane (chciałam w sobotę, a tam mi robili ślubne i byłam z nich bardzo zadowolona), więc umówiłam się na czwartek na 18:00 tutaj we Wrocławiu do babki, która robi paznokcie w klubie fitness do którego chodzę na aerobik (pierwsze piętro mają przeznaczone na sale do ćwiczeń i szatnie, a na drugim jest kosmetyczka, masażysta, makijażystka i manikiurzystka) - trochę to zamotane, ale mam nadzieję, że będę zadowolona :)

W ogóle wszystkie babeczki w pracy się ze mnie śmieją, bo wszelkie rzeczy (w stylu ginekolog, usg piersi, kosmetyczka, fryzjerka i manikiurzystka) robię w Gorzowie do którego jeżdże raz na półtora-dwa miesiące :) Ale fryzjerki i kosmetyczki za nic nie oddam - jak się już znajdzie babki, którym można zaufać, to lepiej nie zmieniać ich na nikogo innego.

A z włosami to właśnie muszę poczekać, bo robiłam najpierw na ślub, a potem 11 listopada. Radziłam się już fryzjerki i prawdopodobnie jak teraz na Święta pojedziemy to zapiszę się na koniec stycznia (tam trzeba zapisywać się co najmniej 2 tygodnie wcześniej, czasem nawet miesiąc), ale już nie będę robiła balejażu dwufazowego (chociaż uwielbiam) - czas dać trochę odsapnąć włosom. Prawdopodobnie więc skrócę, pofarbuję na mój naturalny kolor (przyciemnianie mniej szkodzi niż rozjaśnianie), odżywię i poczekam do maja/czerwca. A potem znowu balejaż albo jeszcze coś innego :)

Ależ się rozpisałam... :oops:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1119 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:35 »
Cytat: "Beth"
Ależ się rozpisałam...

Ależ pisz pisz moja droga! Właśnie wspominałam nasze dronkowanie w Barlinku!!!!:)

Co do kosmetyczki to ja też miałam taki okres że wszystko robiłąm w Wiedniu, ale potem kilometry mnie przegoniły i mi się odechaciało....

M jest niedaleko więc zdjęcia nie będą aż tak póżno w nocy!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1120 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:37 »
kosmetyczki to ja też miałam taki okres że wszystko robiłąm

a co dokładnie robicie u kosmetyczek ?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1121 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:02 »
Cytat: "Martaxyz11"
robicie u kosmetyczek ?

U samych kosmetyczek to ja robie:

mikrodermabrazje, parafine na dłonie, oczyszczanie twarzy, algi, masaż z jakimis maseczkami....zależy od potrzeb i nastroju :)
Poza tym robie paznokcie, nogi - cały ten bajer z masażem kamieniami i piciem zielonej herbaty, wosk, itd.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1122 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:07 »
mikrodermabrazje, parafine na dłonie, oczyszczanie twarzy, algi, masaż z jakimis maseczkami....zależy od potrzeb i nastroju  
Poza tym robie paznokcie, nogi - cały ten bajer z masażem kamieniami i piciem zielonej herbaty, wosk, itd.

ile Ci to zajmuje ?
masz jakis karnet ?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1123 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:12 »
Ale ja tego nie robie na raz!!!!  Ide sobie na różne zabiegi jak mam kase i potrzebe :)

(albo podły  humor)

Co do karnetu to mam, każdy termin jest wpisywany i tak parafine mam za darmo raz na miesiąc, 6tyodni, zależy. Do ego co 10 zabieg mam 15% taniej, jak robie coś tam w kompetach, np włosy, paznokcie itd to mozge sobie jakiś trzeci albo czwarty zabieg dołożyć,z listy, za darmo.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1124 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:14 »
rybkawiedenka, aha:) dziekuje :)
tak tylko pytam bo nie wiem czy uwierzysz ale ja nigdy nie byłam u kosmetyczki...
nigdy nie miałam takiej potrzeby ... zawsze uwazałam to za "strate pieniedzy" i kaprys ...
ale teraz jak człowiek sie starzeje :mrgreen:
moze i ja pomysle na starośc  :D

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1125 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:15 »
No a ja robię u kosmetyczki kawitację (złuszczanie naskórka zamiast mechanicznego oczyszczania - gładka skóra potem przez trzy tygodnie), masaż relaksacyjny po tejże, hennę brwi i rzęs, a także ampułkę nawilżającą albo uspokajającą. Jedna wizyta kosztuje mnie jakieś 80-100zł, ale uważam, że raz w miesiącu mogę sobie na to pozwolić - czuję się po tym pięknijesza i baaaardzo zrelaksowana.
Co do paznokci to ja na razie stopy sobie odpuszczam - mam tendencję do wrastających paznokci i boję się, że jakaś pedikiurzystka mi coś spierniczy i będę potem miała problemy. A paznokcie u rąk robię od niedawna - i to w sumie od wielkiego dzwonu. Akurat tipsów i żeli nie lubię, więc w moim przypadku wchodzi w grę maniciure i malowanie - 20zł jednorazowo. Jak mi w czwartek babka dobrze zrobi to może i zacznę chodzić co tydzień.
Ja w sumie wyznaję zasadę, że póki jest możliwość, to należy sobie sprawiać takie przyjemności - działają fantastycznie na samopoczucie, a to się przekłada i na życie zawodowe i miłosne :) Coś w stylu "błysk w oku Męża - bezcenny" :)

Aaa.. Rybko - jak z tym woskiem? Na ile Ci starcza jeden zabier, mocno boli? Drażni mnie ciągła zabawa z maszynką, zwłaszcza w zimie i chętnie zrobłabym z tym spokój.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1126 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:18 »
Co do wosku to napoczątku tzeba pochodzic częściej bo włosy rosną nierówno i po takiej wizycie te które były króciutki odrastają i zaczynają irytować :) Więc tak po 3 razach dochodzisz to momentu keidy wyrywasz juz jednorazowo większośc.

Ja bywam raz na 2,5-3 tygodnie, moja mama już raz na 4, bo włosy ma tak słabe ze nawet jak odroną to ich ni widać i ma 3 na krzyż na nogach :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1127 dnia: 19 Grudnia 2006, 20:23 »
hmm tak sie zastanwiam.. mam i robie maseczki w domu...
wosk robię sama...fryzjerka tez jest..
paznokcie mam swoje ładne... do stóp sie nie dam dotknąc...henne sama robie...
hi hi to po co ja mam isć  :mrgreen: ? polezec...no kuszące  :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1128 dnia: 19 Grudnia 2006, 21:54 »
Marta - wg mnie tu właśnie nawet nie chodzi o wizytę u kosmetyczki, fryzjerki etc - podejrzewam, że gdybym miała więcej czasu i wannę (wanna mnie strasznie mobilizuje do zabiegów pielęgnacyjnych), a nie mikrutki prysznic to pewnie nie przyszłoby mi do głowy chodzić na zabiegi. Poza tym to leżenie też jest kuszące :)

Rybka - to ja muszę pomyśleć o tym wosku. Ale najlepiej pójść pewnie z "zapuszczonymi" włoskami prawda? A boli to?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1129 dnia: 19 Grudnia 2006, 21:56 »
Marta - czasami chodzi własnie o tp "pójśc", bo inaczej jest samemu a inaczej jak ktoś lata wokół siebie a ty sobie leżysz i marzysz.....

Beth - troche boli na początku, musi z zasad logiki, ale z czasem się przyzwyczajasz i uodparniasz...ale ja nadal podziwiam kobiety które robia sobie pachy woskiem! ikini, ok, ale pachy! Auuuuuuu

Offline morgaina

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1130 dnia: 20 Grudnia 2006, 00:06 »
Masaż twarzy jest the best sama przyjemność chyba muszę się wybrać u mnie zabieg nawilżający np ok 70 zł. :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1131 dnia: 20 Grudnia 2006, 07:51 »
No i d..a djęć nie ma. Będą dopiero dziświeczorem. M wrócił nawet o sensownej porze ale oczywiście trzeba było pogadać, usalić działania itd Zrobiła się 22.30, pranie, prasowanie i nie dałam rady. WIęc bardzo was dziewczyny przepraszam.....

Teraz wypije sobie kawke i będę się zbierała do Krakowa na spotkanie z naszą GOsią Kwiecień :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1132 dnia: 20 Grudnia 2006, 08:20 »
Teraz wypije sobie kawke i będę się zbierała do Krakowa na spotkanie z naszą GOsią Kwiecień

w takim razie miłego spotkanka..

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1133 dnia: 20 Grudnia 2006, 08:28 »
A dziekuje dziekuje! Moze w końcu uda się na śląsku zrobić jakiś mini zlocik? moze noworoczny?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1134 dnia: 20 Grudnia 2006, 08:32 »
A dziekuje dziekuje! Moze w końcu uda się na śląsku zrobić jakiś mini zlocik? moze noworoczny?

byłoby super..Aga, ja już niedługo będe sie przeprowadzać na Śląsk i na pewno będzie mi brakować towarzystwa, bo nikogo nie znam tam, az sie boje takiego osamotnienia), więc licze na spotkanie :)

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1135 dnia: 20 Grudnia 2006, 08:34 »
Cytat: "oosta"
niedługo będe sie przeprowadzać na Śląsk

No to czekamy!!!! Im więcej sensowych kobiet tutaj tym lepiej!!!! A na kawusie to ja nawet w trakcie porodu wyskocze :)

[ Dodano: Sro Gru 20, 2006 8:48 am ]
Zapomniałąm wam napisać że wczoraj teściowa mnie po brzuchu głaskała! Jak mnie to wkurzyło, bo oczywiście nie spytala o nic tylko podleciałą do mnie i cap mnie za brzuch i mówi: O jaki już masz ładny ten brzuszek! I jaki twardy!.....

No myślałam że jej coś powiem!!! Wiem ze się cieszy,ale to w końcu moje ciało!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1136 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:01 »
A na kawusie to ja nawet w trakcie porodu wyskocze

hahaha..dobrze, ze nie mdleję na widok krwi ;)

Zapomniałąm wam napisać że wczoraj teściowa mnie po brzuchu głaskała! Jak mnie to wkurzyło, bo oczywiście nie spytala o nic tylko podleciałą do mnie i cap mnie za brzuch i mówi: O jaki już masz ładny ten brzuszek! I jaki twardy!.....

No myślałam że jej coś powiem!!! Wiem ze się cieszy,ale to w końcu moje ciało!

czyzby ciążowe rozdrażnienie :?:  miło, ze się cieszy..nastepnym razem możesz jej delikatnie zwrócić uwagę, że tego nie lubisz..

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1137 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:40 »
ja też niecierpie jak mnie ktoś za brzuch łapie

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1138 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:45 »
Cytat: "agulkaaa"

ojej, może coś w tym jest..następnym razem wezmę to pod uwagę, jak bede spotykać się z cięzarnymi kolezankami, bo jakoś wcześniej o tym nie myślałam..

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #1139 dnia: 20 Grudnia 2006, 09:58 »
Cytat: "agulkaaa"

a ja jestem sama ciekawa jak bede reagowac  :wink:
na razie nie mam tego problemu  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."