Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1510638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #11880 dnia: 4 Marca 2021, 10:38 »
Ja kminie z deficytem czy nie za duzy, ale fabryka sily mowi o 2100 przy mojej aktywności.

Aaaa zapomniałam ja tez id tygodnia mam lullalove i jade z koksem :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11881 dnia: 4 Marca 2021, 10:39 »
Ja nie mierzę się, ale widzę zmiany w ciele. Brzuch zjechał, pojawiły się mięśnie na ramionach.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11882 dnia: 4 Marca 2021, 11:42 »
sylwia - ja wziełam kalkulatr i wzór i sama sobie policzyłam deficyt bo kazdy kalkulator inaczej liczy....

A Fabryka siły moim zdaniem liczy tylko poprawnie jak zaznaczasz "Chce utrzymac wagę".
Od tego jak odejmuje 200 kcal to wychodzi rozsądny wynik.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #11883 dnia: 4 Marca 2021, 16:10 »
A ja zmieniłam podejście do wagi, bo jeśli już wchodzę na profesjonalną biegową męża ;D to pokazuje mi sukcesywny wzrost wody ( jej spożycie w miazdze jest kluczowe - jedzenie tylko racjonalnie z głową, bez restrykcyjnego liczenia kalorii ), wzrost tkanki mięśniowej i spadek tkanki tłuszczowej - więc nieraz bilans wagowy wychodzi na zero lub nawet lekki plus, a i tak pasują coraz mniejsze ubrania  :)
Sylwia - a masz czas na regeneracje? Bo przy jej braku organizm tez może reagować zastojem wagi...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #11884 dnia: 4 Marca 2021, 20:05 »
W tym tygodniu bedzie luzniej bo zrobie tylko tenis i nordic w niedzielę.
Moze jakis trening w domu w sobote .

Ania tez liczylam z tych wzorow ktore pidaja czesto na grupie fitnesski moniki.
Wszędzie wychodzi mi okolo 2000 kcl
Choc po msc mam 3kg mniej i korci mnie aby sprobowac ten msc na 1800.

Monika dobrze cie tu widziec po tak dlugiej przerwie!

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #11885 dnia: 4 Marca 2021, 20:24 »
Właśnie miałam pisać, że miśka wróciła  ;D
Aż z ciekawości sprawdziłam daty Twoich wpisow, ostatni ładnych parę lat temu  ;D
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11886 dnia: 4 Marca 2021, 21:38 »
sylwia, monijane :-* z tym powrotem to na razie na spokojnie, choć fakt - stara forumowa miłość nie rdzewieje ;D szczególnie do wątków, w których byłam aktywna....tzw. pandemia zweryfikowała moje podejście także do szeroko rozumianej sfery fit, bo dla mnie teraz najważniejsze, ż dbam o zdrowie i kondycje, tym bardziej, ze nie ukrywajmy - jestem już laską  po 40stce, więc i metabolizm na innym poziomie...przy okazji proszę pamiętajcie o profilaktycznych badaniach szczególnie tych kobiecych, bo nawet mega wysportowane ciało nie będzie cieszyć, gdy choróbska dopadają :( choć nie będę ściemniać, ze wciśnięcie się dziś w stare jeansy rozmiar S także jest powodem do dodatkowego uśmiechu ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11887 dnia: 5 Marca 2021, 20:57 »
Miśka, miło cię znów czytać :)

Moja waga też ma różne bajery - liczy zawartość wody, wagę mięśni, itp. Szczerze? Nie ogarniam tego wszystkiego.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11888 dnia: 5 Marca 2021, 23:01 »
japcio  :-* mój mąż niby zainwestował w taką naprawdę profesjonalną, ale min. żeby wskazania były prawidłowe, to musi stać na idealnie równym podłożu ;D generalnie fajny bajer, ale nie ma się co nim sugerować, bo za Ciebie nie schudnie :P jak odżywiasz się w miarę rozsądnie plus regularny ruch, to nie ma bata, żeby sylwetka się nie wysmukliła  plus poprawa wydolności, czego szczerze życzę  :) ja nie doceniałam znaczenia nawodnienia, można sobie o tym poczytać, ale naprawdę takie 3 litry to jest minimum....u mnie weekend to regeneracja po  treningach  Matki, ale za to regeneracyjnie sobie potruchtam  ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11889 dnia: 7 Marca 2021, 06:31 »
dziewczyny, jak nie jestem fanką tych komercyjnych biegów wirtualnych, tak z całego serca polecam ten https://kobietawbiegu.pl/?fbclid=IwAR0RjUCl9kfD9CclLrZhCb_HWDGWIbRZSQC0hfs8C5kz26WG2iG8sU2ae3Q , wyjątkowa koszulka i medal plus szczytny cel - zróbcie sobie same prezent na Dzień Kobiet ;D a przy okazji mały rachunek sumienia - kiedy ostatnio miałyście usg piersi lub już mammografię? Zmiany mogą być niewyczuwalne podczas samobadania, a im później wykryte, tym trudniejsza walka o powrót do zdrowia....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11890 dnia: 7 Marca 2021, 10:44 »
Laski, z Zuza wrzucamy nasze przepisy na IG fit.nastolatka -zapraszamy.
Jest różnie. Czasami mój pomysł, czasami Zuzy. Czasami ja robię, Zuzia pomaga dekorować, czasami Zuza robi a ja robię zdjęcie.
Tak sobie postanowiliśmy się zintegrować.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11891 dnia: 7 Marca 2021, 12:59 »
anusiaa poproszę o namiary, to może czasem skorzystam ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11892 dnia: 7 Marca 2021, 13:51 »
Ja korzystam. Mam już nawet kilka przepisów zapisanych :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11893 dnia: 7 Marca 2021, 17:22 »
Japcio  - dziękujemy  :-*

Miska na IG fit.nastolatka.

Muszę przyznać że mamy z tego niezły fun.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11894 dnia: 7 Marca 2021, 17:44 »
anusiaaa ok....coś ciężko dzis u mnie z myśleniem  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11895 dnia: 10 Marca 2021, 11:29 »
Walczę od 7 stycznia, dawno już tak długo nie utrzymywałam diety. Lepiej się czuję, łatwiej mi się rano wstaje, to na plus. Mam więcej energii, opanowane są wszelkie jedzeniowe odpały na słodycze czy fast foody. Nie mam problemu żeby sobie czegoś odmówić. Jem 1750kcal ze względu na totalny brak ruchu.

Nie ważę się, nie chcę wpaść w spiralę zafiksowania na temat wyniku na wadze. Zważyłam się 1 stycznia i to mi wystarczy. Myślę, że następne ważenie dopiero 31 grudnia ;) Mierzę się raz w miesiącu. Coś tam cm poleciały, ale nie jakoś spektakularnie. Mój mąż też walczy :)

Natomiast w ogóle nie ćwiczę ;) Nic, a nic. Ale zaczęłam myśleć nad tym żeby zrobić sobie taki challenge sama ze sobą. Np przez miesiąc. Wytrwać to i może się wkręcę i już jakoś poleci z tym sportem? :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11896 dnia: 10 Marca 2021, 11:35 »
Mysia, tak na prawde aby zrzuić kg nie musisz ćwiczyć.
Jeżeli jesteś na redukcji, jestes zdrowa, to siłą rzeczy kg polecą.

Ćwiczenia mogą przyspieszyć redukcję tkanki tłuszczowej, poza tym ładnie ujędrniają ciało.

Zobacz np. teraz codziennie fit ma wyzwanie. Treningi jej nie są wykanczające. Idealne dla kogoś kto zaczyna. Wyzwanie trwa miesiąc. Wszystko dokładnie masz rozpisane, co ćwiczyć.

Kołakowska ma na swoim profilu na YT kilka wyzwań, ale moim zdaniem te z codzeinnie fit są własnie idealne dla pocztąkujących.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #11897 dnia: 10 Marca 2021, 11:46 »
Ja z ćwiczeniami gora tydzień wytrzymuje  ::) myślę, że przestanę ze sobą walczyć bo tylko się wkurzam. Ale musze więcej ruchu wprowadzić,  próbuję.
Pierwsza dieta pudelkowa byla tak slaba,że byłam głodna cały czas i wytrzymałam 3 tyg ::)
Teraz mam kolejną, dzisiaj 3 dzień i jest dużo lepiej. Zobaczymy efekty po miesiącu  :)
Natalka 4.11.2012

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #11898 dnia: 10 Marca 2021, 12:44 »
Też chciałam polecić Codziennie fit.
Kumpluje się moją ulubioną dietetyczką z IG (jedyny profil jedzeniowy który obserwuję prócz Zuzi i Ani ;) ) - drlifestylepl

Mysia, może ustal sobie na początek 1-2 dni stałe na trening, ale takie na mur beton? Żeby stopniowo się przekonać i mieć czas na regenerację.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11899 dnia: 10 Marca 2021, 13:00 »
Ja z ćwiczeniami gora tydzień wytrzymuje  ::) myślę, że przestanę ze sobą walczyć bo tylko się wkurzam. Ale musze więcej ruchu wprowadzić,  próbuję.
Pierwsza dieta pudelkowa byla tak slaba,że byłam głodna cały czas i wytrzymałam 3 tyg ::)
Teraz mam kolejną, dzisiaj 3 dzień i jest dużo lepiej. Zobaczymy efekty po miesiącu  :)

dmonik - zobacz sobie na YT niekoniecznie dietetycznie. Ona testuje rozne cateringi, tylko nie wiem czy są we wszystkich miastach.

Karolina - dziękujemy :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11900 dnia: 10 Marca 2021, 13:01 »
anusiaaa, dzięki, popatrzę na pewno. Myślę o tych ćwiczeniach żeby podkręcić metabolizm i właśnie żeby ciało ujędrnić... No i też fajnie by było do lata troszkę więcej zgubić niż mniej chociaż z ręką na sercu - mogę chudnąć i kilka lat byle sukcesywnie zbliżać się do celu i już nigdy się od niego za daleko nie oddalić. 6 lat się bujam albo z ciążą albo z nadwagą i mam już dość. Za stara jestem na takie ciężary  ;)

caril, jest to jakiś plan. Chciałabym żeby by się chciało   :D

Monika, polecam NTFY, catering z wyborem. Smacznie i wybierasz tylko to co lubisz... przepis na sukces. Jak będziesz chciała to wyślę Ci kod rabatowy na 5% :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11901 dnia: 10 Marca 2021, 18:18 »
Ja uwielbiam ćwiczenia z Klaudią Szczęsna
Jej 15-20 min ćwiczenia są idealne dla mnie

Najgorzej zacząć , a jak się wkręcę to w pracy nie mogę się już doczekać kiedy wrócę i będę mogła ćwiczyć  ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11902 dnia: 11 Marca 2021, 06:56 »
każda z nas jest inna i trudno coś narzucać, ale naprawdę warto przekonać się do ćwiczeń, bo one mają wpływa na nasza kondycję i wydolność organizmu no i nieocenione endorfiny ;D poza tym owszem, dieta pudełkowa pewnie daje efekty, ale przecież nie można być na niej do końca życia :P Ja byłam bardzo sceptycznie nastawiona, ale jeśli ktoś chce zacząć z poziomu totalnego laika treningowego, nauczyć się techniki (wcześniej nawet nie wiedziałam, ze trzeba się na tym tak skupić....) to naprawdę polecam Miazgę, też już jestem na etapie co Justyna - mimo, iz trening wymagający i sie czasem klnie pod nosem w trakcie  ;D to potem nie mozna się  doczekac kolejnego ;D
ok a z innej beczki - możecie polecić jakiś rower dla dorosłych - oczywiście wersja dobra jakość w dobrej cenie? Dla młodzieży mamy, ale sami z mężem chcemy zainwestowac pod katem rodzinnych wycieczek rowerowych  :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #11903 dnia: 11 Marca 2021, 09:21 »
Miśka, ja właśnie dostałam rower. Piękna hybryda, jeździ się wyśmienicie. Leciutka taka, że jedną ręką przeniosę.... Obecnie troszkę ją muszę podrasować w jakieś błotniki i inne bajery, ale stwierdzam że głupia byłam, że wcześniej nie zdecydowałam się na takie cacko.
Mój mąż w sobotę odbiera swój rower, zupełnie inny, bo elektryczny..... Ja będę pedałować za nas dwoje, ale kilka lat męczyłam go o rowery, on niestety na zwykłym sobie by nie poradził, bo ma chore kolana, ale myślimy że elektryczny ogarnie. Sama jestem ciekawa co to za cudo.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #11904 dnia: 11 Marca 2021, 09:23 »
Nie wiem czy zdjęcie pójdzie?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11905 dnia: 11 Marca 2021, 10:45 »
Mój rower ma 10 lat i kocham go miłością wielką :)
Czekam, aż zrobi się cieplej żeby znowu móc pedałować.

Mamy z meżem czaskie Authory :)
Nic się z nimi od 10 lat nie dzieje.
A robimy setki km.

W tym roku pierwszy raz z Tymkiem na holu. Właśnie nauczył się jeździć na 2 kołach.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11906 dnia: 11 Marca 2021, 11:37 »
Daruda dzięki, zdjęcie poszło -faktycznie wygląda na mega lekki....anusiaaa tez dziękuje, własnie Ciebie kojarzyłam z wypadów rowerowych...musze podrzucić temat mężowi i najlepiej podjechać obejrzeć je na żywo i wtedy decyzja, bo to już inwestycja na lata :) jako że mamy różne aktywności treningowe, to trzeba znaleźć też jakąś wspólną płaszczyznę do integracji rodzinnej  ;D ps. czy Wy też w swoim otoczeniu spotykacie się z problemem nadwagi, czy wręcz otyłości u dzieci w związku z tą całą pandemią i ograniczeniami aktywności fizycznej ?No bo sorry, ale żeby klasa sportowa nie miała zajęć na hali ??? tylko dodatkowe treningi piłkarskie ratują teraz kondycję syna....

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11907 dnia: 11 Marca 2021, 12:20 »
Miśka, moja starsza córka wyhodowała lekką oponkę :(  Wulkan energii musi siedzieć przed kompem. Ale dochodzi też dojrzewanie. Organizm wariuje.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11908 dnia: 11 Marca 2021, 14:05 »
japcio moja nadal wersja top model ;D bo dogania mnie wzrostowo, a waży mniej więcej połowę tego co ja :Mdleje_1: co prawda ma balet, ale tylko online, na szczęscie Pani od wf się wykazuje i na czas zajęć mają się przebierać w stroje i ćwiczą przed laptopem....dodatkowo się śmieje, że chyba odkryła sekret picia wody przed Matką (bo to jedna  z żelaznych zasad Miazgi) - tak kiedys policzyłyśmy z ciekawości bilans to wyszło, ze spokojnie wypija ok 2,5 litra (ja do niego ledwo dobijam....)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11909 dnia: 11 Marca 2021, 16:19 »
Mnie też ogarnia smutek.
Zuza w klasie sportowej, należą do klubu i od roku ani pół treningu.
Nie rozumiem dlaczego, skoro sportowy zawodowi trenują....

A teraz wychowawczyni każe im jechać na mecz pod koniec marca, a one w ogole nie trenowału. Dla mnie pomyłka jakaś.

Też się dorobiła fałdki, bo mimo zdrowego jedzenia to lubi sobie zjeść np. kilo winogron....
Teraz zaczęła ćwiczyć z codziennie fit i się pilnować. Dużo chodzi. Jak tylko jest pogoda to idą z koleżankami się włóczyć ;) i potrafią nadeptać 20 tyś kroków.