Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1509525 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #8760 dnia: 8 Maja 2015, 10:30 »
Justys gratuluje wydluzenia dystansu :)

ja wczoraj bylam na crosie, a dzisiaj nie wiem czy dam rade, bo maz mi auto zabiera do naprawy, a jak bedzie padac to nie zawioze Antka do mamy rowerem. wtedy tylko stacjonarny rower zostaje wieczorkiem, ale to tez jakis ruch :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8761 dnia: 8 Maja 2015, 14:12 »
Dziewczyny na moim blogu można wygrać taka miesięczna dietę ułożoną przez dietetyka jaką ja mam, zapraszam serdecznie.

A ja się dzisiaj zmierzyłam i po miesiącu spadło mi ogólnie 19cm!! :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #8762 dnia: 8 Maja 2015, 14:27 »
gabiś pytanie, kto tam nie biegł  :P
Justys no prosze, jak ładnie sie rozbiegałaś  :ok:
ciriness gratuluje wyniku  :brawo_2: i moge prosic o link do bloga, bo chyba jeszcze do niego nie dotarłam  :drapanie:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8763 dnia: 8 Maja 2015, 15:59 »
Ciri gratki! :brawo_2:

A juz juz niedlugo do Was dolacze :Serduszka: no...moze nie az tak super szybko, ale juz blizej niz dalej :P

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #8764 dnia: 8 Maja 2015, 20:41 »
Wróciłam z zajęć dla kobiet (na które wygrałam wejście) i fajno było. Ćwiczenia z piłkami, ciężarkami, taśmą (nie pamiętam nazwy - takie coś przymocowane do ściany). Przyjechałam do domu i pod wpływem adrenaliny.....poszłam biegać :) Ale dobrze się czuję :)

A jutro bieg charytatywny. Czyli dla mnie spacer z dziećmi :) Mąż ma plan pobiec. Zobaczymy.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8765 dnia: 8 Maja 2015, 21:49 »
A ja postanowiłam pobiec w biegu w byle czym  ;D
trza się przebrać
3 km więc spoko
tylko dumam co tu wykombinować - z poczatku pomyślałam o welonie i czymś białym , bo to będzie w dniu naszej 6 rocznicy ślubu, ale nie wiem czy to dobry pomysł  8)

Japcio super  ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #8766 dnia: 9 Maja 2015, 10:00 »
A ja poćwiczyłam dziś z Chodakowską :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8767 dnia: 9 Maja 2015, 10:08 »
Miałam iść dzisiaj na rower ale pogoda do kitu :( więc chyba podygam na stacjonarnym. Swoją drogą dobrze go mieć, myślałam, że będzie stał a jednak przydaje się.
Wczoraj wieczorem dietę szlag trafił, bo skusiłam się na Maca ;D  :biczowanie:
Ale jem tak rzadko, że pomyślałam: A co tam ;)
mięśnie widać już bardziej, więc efekty są. Poza tym mam więcej mocy na treningach. Idzie ku lepszemu póki co.
A biegać dalej nie lubię :P nie wiem jak Wy to robicie ;)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #8768 dnia: 9 Maja 2015, 11:43 »
Jej, ja coś poza lodem z Maca czy innego fast fooda jadłam ostatnio w wieku coś koło 10 lat... Za nic się nie zmuszę. U nas w mieście Maca zamknęli na trzy miesiące, bo byla przebudowa i z kim nie gadałam, to narzekał, że Maca nie ma, w szoku byłam.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8769 dnia: 9 Maja 2015, 11:52 »
Cztalam, ze Mac zamyka duzo restauracji na swiecie, bo teraz wlasnie jest moda na jedzenie zdrowe, co mnie cieszy bardzo :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8770 dnia: 9 Maja 2015, 11:54 »
japcio  no prosze, jak przypływ endorfin  :) to było jednorazowe wyjście, czy zamierzasz kontynuować? i trzymam kciuki zwłaszcza za męża, on coś wczesniej biegał?
Justys na 3 km to welon nie powinien byc problematyczny, ale warto mocno przymocowac na wypadek silniejszego wiatru  :)
patka a ile razy biegałaś ? ;) bo to nie jest tak, ze od razu pokochasz tę formę ruchu, nawet jak masz przyzwoitą kondycję, ja po pierwszych kilkunastu trasach tez za bardzo nie wiedziałam, co ludzie w tym widzą  ;D ale teraz to wręcz uzależnienie, zreszta Ty pewnie podobnie masz z crossem, więc jeśli  głównie to Cię kręci to też nie ma co przezywać tego biegania  ;D
selena przybij piątkę, z maca jedynie lody albo  coś ala sorbet owocowy - i mimo, ze mamy pod nosem to przechodzimy tylko dlatego, ze obok jest lidl  ;)  

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8771 dnia: 9 Maja 2015, 12:03 »
Moj maz jeszcze niedawno sniadania jadl w Macu, ale wczoraj mowi, ze juz ponad miesiac go tam nie bylo ;D

Miska biegalam pare razy doslownie. Fakt, wole cos co nie jest monotonne, ale jak bedzie cieplo to pewnie pojde na przebiezke kilka razy. :)
Teraz na stadionie remontuja nam bieznie wiec grzech jak jej nie wyprobuje. ;) poza tym chce sie sama sprawdzic, czy przebiegne 10 km.
Musze sobie stawiac cele, bo inaczej odpuszczam. Np do momentu zwazenia odpuscilam diete i jadlam wszystko, do tego doszedl TM wiec rozne pysznosci w nim robilam nie oatrzac na kalorycznosc. Az weszlam na wage i zobaczylam, czarno na bialym, ze pomiary mi sie pogorszyly. Wiec teraz z powrotem wrocilam do diety i zwiekszylam aktywnosc. Fakt, ze jest cieplej tez sie przyczynilo do tego, bo wreszcie moge isc na rower.
Ciekawa jestem kolejnego pomiaru :D
A Ty jeszcze konsultujesz sie z dietetykiem, ktora Ci wtedy diete ulozyla?

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #8772 dnia: 9 Maja 2015, 12:24 »
Nie nadrobię paru miesięcy zaległości  :P ale melduję,że ćwiczę ciągle,z krótkim urlopem na pobyt w Szczecinie.
Biegać też zaczęłam,więc w obecny trend wątkowy idealnie się wpasowuję.  ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8773 dnia: 9 Maja 2015, 19:13 »
japcio  no prosze, jak przypływ endorfin  :) to było jednorazowe wyjście, czy zamierzasz kontynuować? i trzymam kciuki zwłaszcza za męża, on coś wczesniej biegał?

Udało się przejść i przebiec trasę :) Mąż przebiegł całe 5 km. Miśka, wcześniej biegał troszkę. Zresztą grywa w piłę.
Ja szłam z dzieciakami, ale miałam kilka momentów, że goniłam Olę z Karolą w wózku. Raz nawet usłyszałam na trasie "o, jak fajnie - mama z wózkiem biegnie" :)

Stwierdzam, że bieganie jest super :) Będę kontynuować temat, aby za rok (może szybciej, jak Bóg da) przebiec jakiś zorganizowany bieg :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8774 dnia: 9 Maja 2015, 20:35 »

Miska biegalam pare razy doslownie. Fakt, wole cos co nie jest monotonne, ale jak bedzie cieplo to pewnie pojde na przebiezke kilka razy. :)

A Ty jeszcze konsultujesz sie z dietetykiem, ktora Ci wtedy diete ulozyla?

patka bieganie monotonne?  ;) za każdym razem inna pogoda, inni ludzie na trasie, inna muza w uszach, inne tempo możesz sobie narzucić, wydlużać/skracac dystanse....kwestia podejścia do tematu  :)
z dietetyk konsultowałam się w trakcie tego dwutygodniowego zbilansowanego odżywiania, potem ogólnie staralam się chociaż sam schemat utrzymywać, podpatruje jej przepisy na FB i zasadniczo staram sie odżywiac zdrowo (zwlaszcza po polecanej tu lekturze ksiażki "zamień chemię na jedzenie"), choć też nie pilnuje sie na kazdym kroku i nie przeliczam kalorii, dla mnie wytyczną sa ubrania z rozmiaru 36, jak robią się za bardzo dopasowane, to wtedy troche  redukuje porcje i  słodkości, a waga się trzyma już dłuzszy czas  :) jeśli zdecyduje się na półmaraton, to na pewno będę chciała zrobić jeszcze u niej pomiary i skonsultowac odzywianie, bo ona tez uklada jadlospisy dla sportowców i biegaczy i juz wtedy mnie uczulala, ze trasy powyżej 10 km wymagają  innego  zbilansownia  kcal i nieraz dodatkowej suplementacji...
i prosze, nasza skromnisia sarmaxarica sie w końcu ujawniła  :) ja bym powiedziala, że ćwiczy ostro i z dużymi postępami, ale pewnie wkrótce sama sie pochwali  ;)
japcio brawa dla waszej rodzinki  :brawo_2: ja ze dwa razy na trasie mijałam mame z takim specjalnym wózkiem i to tez wywoływalo mój dodatkowy uśmiech na twarzy....w ogóle fajne sa takie imprezy biegowe, gdzie mozna komus pomóc, a przy okazji zaaktywizowac całą rodzine  :ok:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #8775 dnia: 9 Maja 2015, 21:03 »
Ja musze spróbować jeszcze z inna muzą tą z którą biegłam za szybka no i w nowych butach nogi chciały a płuca nie mogły i tempa nie mogłam złapać...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8776 dnia: 9 Maja 2015, 21:06 »
Karol poszedł wcześniej spać więc machnęłam skalpel2 i turbo wyzwanie  8)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8777 dnia: 10 Maja 2015, 17:16 »
A możecie mi napisać coś o tym "vacu active rower + seans w kapsule active spa infraret"?
By wygrałam jednorazowe wejście na wczorajszym biegu i nie wiem, czego się spodziewać :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8778 dnia: 10 Maja 2015, 20:21 »

patka bieganie monotonne?  ;) za każdym razem inna pogoda, inni ludzie na trasie, inna muza w uszach, inne tempo możesz sobie narzucić, wydlużać/skracac dystanse....kwestia podejścia do tematu  :)

wiadomo, ze kazdy lubi cos innego, dla mnie sama czynnosc jest monotonna. ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #8779 dnia: 10 Maja 2015, 20:35 »
my z Patką mamy inną konstrukcję psychiczną...
anty- biegową...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #8780 dnia: 10 Maja 2015, 20:36 »
Pati, Ty nigdy nie myślałaś o zawodach Bikini Fitness? Masz super ciało, proporcje... Ja bym cię widziała w czymś takim  8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8781 dnia: 10 Maja 2015, 20:38 »
liliann, jakby wszyscy mieli taką samą, to chociażby nasz wątek fintesowy  byłby mega nudny  :P
smoczyca jak tam świętowanie życiowki?  :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #8782 dnia: 10 Maja 2015, 20:42 »
smoczyca jak tam świętowanie życiowki?  :)[/color]

No właśnie schodzę z kompa i idę świętować  8) :piwo_2:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8783 dnia: 10 Maja 2015, 20:52 »
Pati, Ty nigdy nie myślałaś o zawodach Bikini Fitness? Masz super ciało, proporcje... Ja bym cię widziała w czymś takim  8)

takie coś wymaga niezłego prze-majstrowania życia
i niestety potrafi odbić się na zdrowiu jeśli nie ma się dobrego trenera, który zna się na rzeczy... a jak się nawet zna, to też się czasem obija...
aczkolwiek Pati jest dobrym materiałem...

liliann, jakby wszyscy mieli taką samą, to chociażby nasz wątek fintesowy  byłby mega nudny  :P

swoją drogą bywa nudny....
same biegi...same biegi...
ja się nudzę... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8784 dnia: 10 Maja 2015, 21:10 »
liliann jak się obijasz z wpisami to co sie dziwisz ze monotonny  :P ja ten tydzień spisałam niestety na straty ale od jutra nie ma zmiłuj, kettla tez odkurzam ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8785 dnia: 10 Maja 2015, 21:58 »
bo walczę aktualnie....
walczę ze swoimi słabościami...
w ciszy własnej duszy...

— Richard M. Devos

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #8786 dnia: 11 Maja 2015, 07:28 »
U mnie week stracony.
W piatek morze okupowalysmy z marta i dzieciakami, w sobote k.byl w pracy jak wrocil to obiad chwila relaksu i pozniej i burza byla i lalo i juz nie poszlam a niedziela bylo jeszcze gorzej ;(

Seba pokochal fotelik rowerowy wiecmoze uuda mi sie wbic moj plan do zycia od dzis.
Byle nie padalo dzisiaj popoludniu lub pod wieczor
to znow sie wbije w rytm..

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8787 dnia: 11 Maja 2015, 08:00 »
my z Patką mamy inną konstrukcję psychiczną...
anty- biegową...

Ja się chyba dołączę, nigdy nie lubiłam i raczej nie pokocham, żeby biegać maratony :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #8788 dnia: 11 Maja 2015, 08:26 »
A ja uwielbiam biegać  ;D, za to do ćwiczeń nie mogłam się zmusic i jakoś monotonnie mi to szło. Na fitness chodziłam ale żeby w domu samej to nie bardzo się chciało no i nie było kiedy. Ale od marca wziełam się za siebie tak mocno i -10kg  ;D
U mnie problem polegał na tym że karmiąc tyłam zamiast chudnąć, taka jakaś dziwna jestem, no ale mam wagę z przed 2 ciąży i to mnie cieszy, choć z 5 kg bym chciała zrzucic jeszcze.

Staram się codziennie ćwiczyć, bieg 3-4 razy w tygodniu ok 2 godz, rower 1 raz w tygodniu, teraz dojdzie jeszcze siłownia i basen  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8789 dnia: 11 Maja 2015, 09:00 »
Ja???  :o Dzięki bardzo  :-* ale nie myślałam nawet o tym... ;)

takie coś wymaga niezłego prze-majstrowania życia
i niestety potrafi odbić się na zdrowiu jeśli nie ma się dobrego trenera, który zna się na rzeczy... a jak się nawet zna, to też się czasem obija...
aczkolwiek Pati jest dobrym materiałem...

:-* :-* :-* trenera brak, chociaż znalazłby się ;) no i dieta mnie najbardziej by dobiła :P

chociaż kiedy widzę efekty to mam ochotę na więcej ;D może mi się urodzi taki pomysł, wtedy się Wam pochwalę ;)