Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1510387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #7290 dnia: 4 Października 2014, 21:12 »
O to super :)
To dbaj o siebie i mie forsuj sie.  :-*

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7291 dnia: 4 Października 2014, 21:18 »
dzięki  :-* 2 miesiąc biorę żelazo i mam wrażenie, że fruwam  :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7292 dnia: 5 Października 2014, 07:41 »
ja też staram się mieć jakąś aktywność chociaż co 2-3 dni, wczoraj np. mega długi spacer w poszukiwaniu jesieni (zadanie w szkole dla syna  :)), a dziś sobie z ciekawości odpaliłam ekstra figurę z Chodakowską - ale żadnych wielkich nowości tam nie dostrzegłam  ;), choć trochę ten 45- minuty trening mnie zmęczył...do tego po 10 dniach diety minus 1,5 kg, więc idzie zgodnie z planem i chyba jednak potwierdza sie zasada, że odpowiednie żywienie to ok 70 % sukcesu...
AnioOlek zdrówka, taka fit laska nie moze nam tu sie rozkładać  :)
smoczyca z tym fruwaniem to ostrożnie, bo Ci tego półmaratonu nie zaliczą  :)
 a w ogóle miłej niedzieli dla wszystkich, korzystajcie z pięknej polskiej złotej jesieni!!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7293 dnia: 5 Października 2014, 22:34 »
czekam na zielone swiatlo i ruszam do boju z powrotem! z crossfitem poczekam na pewno jakis czas, ale za tydzien prowadze fitness (wlasciwie to juz w srode) i lekkie cwiczenia na pewno porobie zeby calkowicie nie zastygnac ;)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7294 dnia: 6 Października 2014, 08:46 »
Może z crossfitem poczekaj jeszcze trochę, żeby szybko znów się nie przeciążyć.

A ja pochwale się i tu :D Wczoraj na zawodach pobiłam życiówkę na 10 km - 50:49!!! :D Nie wierzyłam jak spojrzałam na mecie na zegar! :D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7295 dnia: 7 Października 2014, 20:06 »
A co tu taka cisza? A ja przyszłam się pożalić, bo znów mam kryzys bryczesowy :(

Kupiłam sobie fajne obcisłe spodnie. Fajnie widać podniesiony tyłek, podkreślają płaski brzuch, ale jak stanę przodem... To mi się płakać chce :( Wygląda to okropnie przez te straszne bryczesy  ::) A przez to optycznie uda wyglądają na większe... Co mi z tego, że mam podniesiony tyłek, jak go nawet pokazać nie mogę, bo zakładam dłuższe bluzki, żeby tych bryczesów nie było widać  ::)

Ostatnio wpadła mi w ręce fotka z 6 klasy podstawówki. I już wtedy to cholerstwo miałam, myślę, że od okresu dojrzewania. 14 lat żyję z bryczesami, są niezniszczalne... ::)

Buu... :(

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7296 dnia: 7 Października 2014, 20:59 »
dziewczyny zaczynają może zapadać w fitnesowy sen zimowy :)
ja na tych fotkach na privie to nie widziałam u Ciebie jakiś dużych anomalii  ;) ale jeśli to "przypadłość" nie do pozbycia się, , to chyba tylko pozostaje samoakceptacja....
u mnie pobiegane, a jutro ostatni dzień oficjalnej diety, i już pare fajnych nawyków nabyłam w tym temacie  :) 

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #7297 dnia: 8 Października 2014, 07:31 »
Nie widziałam Twoich bryczesow,  ale koleżanka miała spore i zrobiła5 zzabiegów lipolizy,  straciła w tym miejscu 7 cm i świetnie teraz wyglądają uda.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7298 dnia: 8 Października 2014, 08:42 »
Wspolczuje tych bryczesow, ja mam waskie biodra wiec nie mam tego problemu, ale jak tyje to mi do srodka idzie.
Moze sprobuj tego zabiegu.

Ja dzisiaj jade prowadzic fitness :) troche sie rozruszam :)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #7299 dnia: 8 Października 2014, 10:13 »
miśka i ile straciłaś po diecie? oficjalna teraz się kończy i wracasz do starej diety? ;) czy powtarzasz?
Natalka 4.11.2012

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7300 dnia: 8 Października 2014, 11:22 »
dmonik44 dziś jeszcze ostatni dzień rozpiski, jutro kontrolny pomiar na Tanicie u dietetyczki, to będę wiedzieć dokładnie  :) bo też nie tyle ubytek wagi jest istotny, ale żeby tą nadprogramową tkankę tłuszczową zamieniać w mięśnie, wiec zobacze, czy tam tez parametry sie pozmieniały....
ja zasadniczo nie lubię słowa dieta - wcześniej starałam się w miare zdrowo odżywiać, ale z pewnymi grzeszkami  :) teraz nauczyłam się pić odpowiednie ilości wody  przed głównymi posiłkami, jeść w miare regularnie, co ciekawe przez dwa tygodnie wypiłam tylko jedną kawe i to u Pani Dyrektor  :) bo w ogóle mnie do niej nie ciagnie, to samo ze słodkim - ale  miałam przewidziany albo koktajl owocowy albo same suszone owoce i to wystarczało...więc takich główych wytycznych na pewno będe sie trzymać, ale nie rygorystycznie, bo niektóre przepisy mi średnio podeszły, ale ta dietetyczka ma profil na FB i widze, ze tam wrzuca tez przepisy, wiec na pewno bedę korzystać  :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7301 dnia: 8 Października 2014, 21:32 »
Nie widziałam Twoich bryczesow,  ale koleżanka miała spore i zrobiła5 zzabiegów lipolizy,  straciła w tym miejscu 7 cm i świetnie teraz wyglądają uda.

też o tym czytałam na jakiś forach. No ale to tanie nie jest, wolałabym kasę na coś innego przeznaczyć  ::) nic, kupię bańkę chińską, może coś to da :P

A po cichu powiem, że niedługo swoje ciało oddam nauce :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7302 dnia: 9 Października 2014, 10:05 »
jak to dasz nauce? bedziesz krolikiem doswiadczalnym? ;D

ja wczoraj prowadzilam fitness i sama tez pocwiczylam, dzisiaj czuje wszystko! ale to jest barzo fajne :)
bark juz prawie w ogole nie boli, ale z crossfitem dalej czekam.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7303 dnia: 9 Października 2014, 10:29 »
jak to dasz nauce? bedziesz krolikiem doswiadczalnym? ;D

bingo!  ;D

Uważaj na ten bark, na crossfit przyjdzie czas :) W ogóle u nas są drzwi otwarte na crossficie w sobotę, tylko mnie w Poznaniu nie będzie  ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7304 dnia: 9 Października 2014, 13:05 »
smoczyca no no odważna jesteś  ;D ale to chyba jeszcze nie ta niespodzianka, bo miało byc coś z bieganiem :)
oficjalnie donosze, że po dwóch tygodniach diety mam dokładnie minus 2 kg, z czego większość to spalona tkanka tłuszczowa na brzuchu (bo woda nawet trochę wzrosła), szczerze polecam taką analizę budowy, bo wtedy dokładnie widzimy, jak zmienia się skład i gdzie korygować ewentualne błędy żywieniowe  :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7305 dnia: 9 Października 2014, 14:14 »
oficjalnie donosze, że po dwóch tygodniach diety mam dokładnie minus 2 kg, z czego większość to spalona tkanka tłuszczowa na brzuchu (bo woda nawet trochę wzrosła), szczerze polecam taką analizę budowy, bo wtedy dokładnie widzimy, jak zmienia się skład i gdzie korygować ewentualne błędy żywieniowe  :)[/color]

Gratki! Tylko teraz to utrzymać ;)

smoczyca no no odważna jesteś  ;D ale to chyba jeszcze nie ta niespodzianka, bo miało byc coś z bieganiem :)

Na niespodziankę przyjdzie czas w połowie listopada ;) A królikiem doświadczalnym też będę pod względem biegowym ;) Jedna dziewczyna pisze pracę nt. wpływu indeksu glikemicznego na wydolność fizyczną sportowców. Dostałam do niej lnka od mojej kumpeli i się zgłosiłam, bo ja zawsze jestem chętna, żeby coś na swoim ciele sprawdzić ;) A poza tym to będzie bomba: będę mieć robiony pomiar składu ciała, badanie wydolności, pomiar stężenia mleczanu i glukozy po wysiłku. Dostanę też zegarek polarna 2 dni, który wymierzy mi wydatek energetyczny, na podstawie czego będę mieć ustaloną dietę. No extra po prostu  ;D Jestem mega ciekawa co tam we mnie siedzi  ;D

A tak poza tym to u mnie pobiegane 21 km - pierwszy raz z żelem energetycznym  ::) U was też fruwa pełno jakichś muszek. Jak biegam to mam je dosłownie WSZĘDZIE - na całej twarzy, bluzce, wpdają do oka, uszu i ust  ::) Jakaś makabra!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7306 dnia: 9 Października 2014, 20:24 »
smoczyca dzięki  :) nie da się ukryć, ze takie regularne żywienie było dla mnie wyzwaniem, ale ta dieta nie była jakaś niskokaloryczna, więc wystarczy, że stopniowo zwiększe o 200-300 kcal i będzie ok, jakieś grzeszki od czasu do czasu tez są dozowlone - no i oczywście ćwiczenia, bo nad  mięśniami  można jeszcze popracowac  :)
fajna ta fucha " królika", będziesz pod kompleksową opieką  :ok:

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7307 dnia: 13 Października 2014, 14:11 »
melduje się po nieco grzesznym weekendzie, ale za to trochę spaliłam na słynnych termach maltańskich (bardzo fajna miejscówka)
dziś już pobiegane i wracam do racjonalnego odżywiania, a za inspiracją min. smoczycy zaczyn cykl City Trail 2014/2015  :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7308 dnia: 13 Października 2014, 17:30 »
Ooo miśka, dzięki! wyguglałam sobie te termy ;) To zimą też działa? ciepła woda? Właśnie się zastanawiałam nad Bukowiną, ale jakoś nie bardzo nam się chce jechać tak daleko na weekend, a do Poznania bliziutko.

A ja jestem passé, bo się z Ewką zaprzyjaźniłam ostatnio  :P  ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7309 dnia: 13 Października 2014, 17:36 »
anulka80 jak fajnie ćwiczenia to śmiało zapodawaj  ;)
 w tych termach to masz do wyboru do koloru....dla małych dzieci brodziki  takie po 30 cm i zabawki  lejace wodą, tam woda trochę cieplejsza, potem takie po chyba 80 cm (tu juz trochę chlodniejsza - plus zjeżdzalnie) i dla takich plywających po 1,3, poza tym mają super ciepłą wodę z wypłynięciem na zewnątrz obiektu (też skorzystaliśmy), typową bardzo ciepłą wodę solanką z masażami wodnymi - mój kręgosłup naprawdę odżył po takim wypadzie  :) i czynne raczej cały rok, bo główna część obiektu jest zadaszona

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7310 dnia: 13 Października 2014, 17:48 »
co zapodawaj? skalpela sobie ćwiczę   :D podchodziłam wcześniej,ale zawsze miałam wrażenie, że nie na mój kręgosłup, a teraz już wiem jak się pilnować, żeby nie przeciążyć i nawet czuję się po tym lepiej. Poza tym jeszcze inne krótkie filmiki mieszam (nie Ewki), na koniec zawsze brzuszki i inne ćw. na piłce z fittappy i budzę się jak nowonarodzona.
Ja już teraz nie mogę sobie na dłużej odpuścić, bo zaraz cierpię. Straszne to jest... ostatnio miałam zapalenie oskrzeli i ponad 2 tyg przerwy, to jak się rano budziłam całe plecy zdrętwiałe i nie mogłam wstać, a jak ćwiczę jest ok, więc głównie to mnie mobilizuje.

A to nie aż taka ciepła ta woda  ;) W Bukowinie jest 36 stopni podobno  :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7311 dnia: 13 Października 2014, 17:56 »
aha skalpel....myślałam, ze coś z nowości :)
wiesz pytanie kto jest do czego przyzwyczajony....nasze dzieciaki pływają co tydzień na basenie i tam woda jest średnio ciepła, więc dla nich to było ok, ja wolałam te dodatkowo podgrzewane solanki....ale chyba 36 stopni to tam jednak nie było  :drapanie:

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7312 dnia: 13 Października 2014, 18:11 »
Ja z myślą o mężu, on lubi ciepłą wodę  ::) No ale da radę... Fajnie, że coś takiego jest, można by 1 nocleg w Poznaniu zorganizować, pozwiedzać, bo jeszcze nie był. Pomyślimy ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7313 dnia: 13 Października 2014, 18:29 »
to męża wrzucisz do tej solanki  ;) tam na tych metalowych ławeczkach właśnie Panowie  głównie przesiadywali  ;D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7314 dnia: 13 Października 2014, 19:00 »
No to Miśka mnie zdziwiłaś tymi termami, bo my z mężem nie za bardzo lubimy tam chodzić :P Dużo ludzi (w lato to jest masakra  ::) ) no i w sumie nie za bardzo jest tam co robić :P Jak bierzemy w lato 2 godziny, to ja się już nudzę :P Jak już, to jedziemy na sportowy popływać :)

Termy są czynne cały rok, tylko część zewnętrzna jest zamykana na zimę. Teraz chyba jeszcze jest otwarte.

A ja znów jestem przed półmaratonem :P Ostatni do Korony Półmaratonów!  ;D Ale będę świętować jak mi się uda ja zdobyć  :pijaki: Próbuję namówić męża, żebyśmy jechali jeszcze za 2 tyg na półmaraton do Koszalina, ale jest zacięty i nie chce się zgodzić :P

A tak poza tym - selena, anuusiaaa, sarmaxarica, Anio0lek, liliann, ziomaleczka, Justys (pominęłam kogoś?) meldować się! :P Tęsknię :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7315 dnia: 13 Października 2014, 19:11 »
Jestem, jestem ;D
Melduje, se schudlam, nie mam takiego apetytu jak przy crossficie ale forme trzymam.
Bark boli sporadycznie, jak przedzwigne go zwlaszcza. W czwartek kolejny fitness :)
Ja tez tesknie, gdzie sie inne laski podzialy? O caril nie wspomne- zalozycielce watku  8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7316 dnia: 13 Października 2014, 20:11 »
Jestem
ale od dwóch miesięcy niestety nie fit  :-\
nie mogę się zebrać po przerwie do ćwiczeń  :(

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7317 dnia: 13 Października 2014, 20:42 »
smoczyca gwarantuję Ci, że gdybyś poszła na te termy z naszymi dziećmi to byś się na pewno nie nudziła  :P poza tym ja nie miała założenia spalenia max kalorii, tylko raczej wodnego relaksu (chociaż na leżaku to się ani razu nie położyłam  ;) ) i jakiś wielkich tłumów to tam wtedy nie było (sobota po południu)
i właśnie, coś nam wątek podpupada....

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #7318 dnia: 13 Października 2014, 22:11 »
No ja też jestem, czytam na bieżąco  ::). I tylko czytam, od 2 tyg kompletnie nic nie robię, najpierw był urlop, a teraz doprowadzam wszystko do porządku po nim. Ja już kiedyś pisałam, że jak mam więcej, niż 3 dni przerwy, to potem jest ciężko  ::).Waga ok, nie wzrosła po urlopie, wahająca się między 51.5 - 52kg, ale odczuwam brak ćwiczeń, jak długo stoję, bolą mnie nogi i plecy - a od roku nie bolały dzięki ćwiczeniom i bieganiu  ::).

Mam plan, żeby od weekendu wrócić do biegania i ćwiczeń, dajcie jakiegoś kopa, bo życie w stylu fit jest wspaniałe, co z tego, że waga unormowana, ciało ok, ale to jednak ta adrenalinka, te napięte mięśnie dodają smaczku i satysfakcji  ;D

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #7319 dnia: 13 Października 2014, 22:44 »
Melduję,że również jestem! :)
Miło,że ktoś za mną tęsknił. ;) :-*

Po rodzinnym chorowaniu wracam do gry-jeszcze nie codziennie,ale zumba i Mel B uaktywnione,zaraz wskakuję na rowerek a wczoraj pojeździłam pod wiatr po górkach z żywym Obciążeniem ;)
Przy okazji chorowania popracowałam nieco więcej głową :P coś kiełkuje,lista zakupów wysłana,gdzie trzeba,bo do kwietnia chcę być fit laska!A co!Trzeba marzyć. ;)

Nie mogę przekroczyć swojej "magicznej" wagi 65 kg ;D za nic nie mogę przytyć,nawet słodycze nie pomagają. ;)

Selena skoro już się zameldowałaś to na jutro zarządzam 45 min z Mel B!Pamiętam,że wcześniej lubiłaś z nią ćwiczyć.