Autor Wątek: slub, ile to kosztuje?  (Przeczytany 4085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« dnia: 28 Sierpnia 2006, 18:11 »
nie wiem czy moje pytanie nie jest zbyt ogólne, bo pewnie mogą być i tańsze i droższe wesela,  ale może mógłby ktos mniej więcej powiedzieć, ile kosztuja takie rzeczy jak : sukienka (kupno lub wypozyczenie), muzycy, kamera, fotograf.
Ze w lokalach placi sie od ok 100 za os. juz wiem,no ale w tym sie koszty nie zamykaja ..
a-nia

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Sierpnia 2006, 18:14 »
a! i jeszcze fryzjer i makijaż by sie pewnie przydał :) pewnie to tez są jakieś stale ceny ?
a-nia

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Sierpnia 2006, 18:17 »
rozejrzyj sie po forum :)

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpnia 2006, 20:24 »
wlasnie spostrzeglam wyszukiwarke do forum : bez tego byloby ciezko  "poczatkujacej" :)
znalazlam stary watek o wizazystkach: makijaz + fryzura ok. 300 zl, tylko, ze to byl watek z zeszlego roku, ale to chyba jakos mocno sie nie zmienilo?
a-nia

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Sierpnia 2006, 20:30 »
Są takze aktualne wątki z tego roku mozesz zajrzec do "moje odliczanie....." albo "wątek zniecierpliwionych..."

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpnia 2006, 20:31 »
Różnie, wszystko zależy od regionu.  :lol:

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpnia 2006, 22:23 »
Wszystko zalezy od regionu to raz, od tego co sama chcesz to dwa,  i od samego np. lokalu, zespołu czy fryzjerki

Ja np. za osobę w lokalu płacicłam 110, a tort, alkohol i zimne napoje sama kupowałam.
Za makijaz i fryzurę płaciłam 110zł... i byłam bardzo zadowolona, więc to zalezy czy poszukasz czegos w normalnej cenie ;)

Zespoł różnie od regionu i ilości osób.. ja za 4 osoby płaciłam 1800zł, ale słyszałam, ze są i zespoły po 3000 czy np. 2 osoby za 1200 :-/

Kamerzyściu to juz zupełnie inna bajka.. nikt Ci tego nie powie.. u kazdego kamerzysty mozna miec inne usługi, inny film.. jakis skrót, teledysk, wstawki, zdjęcia no różne, różne rzeczy.. więc i ceny od 1000 do prawie 2000.

Fotograf? tez ceny różne.. u nas za 32 zdjęcia cena najczęscies spotykana to 750zł. :shock:
Bukiet tez.. od 100zł do nawet 300.. wszystko zalezy od tego gdzie to się robi, jaką kwiaciarnię się znajdzie, a drogo nie znaczy koniecznie dobrze czy ładnie..

Kiecka??
tu można byc rozrzutnym i oszczędnym.. dowolnośc pełna.. musisz się zdecydowac czy chcesz nową suknię -wtedy czy kupujesz czy szyjesz na zamówienie (cena od 1200 do paru tysiaków), czy może używana - np. z komisu czy np. allegro (ceny od 200zł). czy tez może wypożyczenie z salonu (cena od 300 w górę)

Więc nie ma zasad... wszystko zalezy od oganizatorów czyli Pary Młodej.. jesli jest sprytna, rozgarnięta, rozsądna, umie kombinowac i liczyc, wesele mozna zrobic w miarę rozsądnym kosztem  :lol:

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2006, 16:58 »
wielkie dzięki za odpowiedzi!   jestem ze Szczecina tak jak Madzialena  , więc ceny, które podałaś mnie jak najbardziej dotyczą.
Teraz łatwiej mi oszacować finansową skalę przedsięwzięcia i zabrać się żwawiej do szukania odpowiedniej sali.
a-nia

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:12 »
Powodzenia. Jak przeliczylam wszytskie koszty naszego wesela to spadlam z krzesla...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:15 »
Cytat: "DjJeyDi"
Powodzenia. Jak przeliczylam wszytskie koszty naszego wesela to spadlam z krzesla...

Zazwyczaj jak dochodzi do wydatków to zawsze sa jakies dodatkowe , wiec wychodzi więcej niż w planach !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Di

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:17 »
No... niestety to wiecej, okazalo sie spoooooro wiecej...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:19 »
Ja jak zaczelam z Moim Sebkiem liczyc to stwierdzilismy ze poczekamy na decyzje o pracy mojej.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:21 »
nie ma za co Aniu..
ale z salą fakt musisz poszukać..  :x
jeśli planujesz wesele na 70-80 osób, nie będzie problemu z salami, jedynie terminy mogą byc zajęte... jesli masz mnej osób, to mogą być problemy... ja miałam 50 osób i większość lokali mnie nie chciała.. bo im się nie oplaca wynajmowac na taką małą liczbę gości...

ale znalazłam super lokalik i byłam zadowolona..  :mrgreen:
takz te to tez weź pod uwagę.. no i termin też.. jak czerwiec, czy sierpien to juz trzeba rezerwować.. to samo z zespołami  :shock:   te najlepsze mają juz porezerwowane terminy duzo do przodu :?

ale mówię.. ceny różne.. wiele zalezy od tego czy liczysie się z pieniędzmy, chcecie trochę oszczędzac, czy szalejecie na maxa..

co mogę polecic od siebie?:
-tort  od Woźniaka.. mialam śmietankowo-truskawkowy, pychotka, a stelaz wybrałam superancki  :lol:
-zespół: Galileo
-gajerek: Vistula, sklep na Wyzwolenia (po drugiej stronie ulicy niż LOT)
-dekoracje kosciola czu auta: Krzywoustego

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2006, 23:30 »
wstępnie planujemy na ok. 60, no, ale musimy jeszcze skrzetnie policzyc ciocie i wujkow, obie rodziny sa dosc liczne,i trzeba znalezc rozsadne wyjscie, bo na oszczedzaniu jak najbardziej nam zalezy, bo wesele zbiega sie z mieszkalnymi inwestycjami..
aktualny plan to luty, wiec czas nagli, ale po wstepnych telefonach wydaje mi sie, ze uda sie coś znalezc: wyglda na to , ze zima  jest mniej chwytliwa niż lato :)
jak na razie nikt mi nie mówił , ze za mało osób: wręcz przeciwnie w kilku salach deklarowali, że 50 to max. ale to moze przypadek, ze akurat tam wpierw sie dodzwoniłam.
dziekuje za polecenia! na pewno sie przydadza.
coś widze, że będę tu częstym gościem :)
a Galileo to gdzie by mozna posluchac? w bazie nie widze namiaru na nich ...
a-nia

Offline Di

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Sierpnia 2006, 17:27 »
Moim zdaniem te rezerwacje na tak duzo do przodu potrzebne sa gdy slub planowany jest na najbardziej slubne miesiace, czyli czerwiec - wrzesien. W pozostalych przypadkach nie ma az tak wielkiego problemu z zaklepaniem terminu. Ja ze swojej strony radze Ci za sukienka sie rozgladac duzo wczesniej by pozniej nie bylo placzu na tydzien przed slubem ze kiecka jeszcze nie gotowa.

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Września 2006, 11:28 »
Cytat: "a-nia"
a Galileo to gdzie by mozna posluchac? w bazie nie widze namiaru na nich ...

nie ma, bo z tego co wiem, nie potrzebują takiej reklamy.. ludzie sobie pocztą pantofową ich polecają

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Września 2006, 23:05 »
Ja ze swojej strony radze Ci za sukienka sie rozgladac duzo wczesniej by pozniej nie bylo placzu na tydzien przed slubem ze kiecka jeszcze nie gotowa.

jak znajde sale i zespól (tudzież dj) zaczne chodzic za suknia. Mam nadzieje, ze zdąże.
Najgorsze to to szukanie sali, co by bylo i nie za drogo, ale i w porzadku z obsluga i przyjemnym wnetrzem. Pewnie chce za wiele na raz :)
szukanie sukienki jawi mi sie przy tym już samą przyjemnością ;)

a co do Galileo, czy mi tez ktos moglby poczta forumowa przekazać kontakt wraz z orientacyjna cena?
a-nia

Offline Di

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Września 2006, 12:03 »
Ja ze swojej strony jako miejsce na wesele polecam Nord w Mierzynie. Przeczytalam o tym hotelu duzo dobrego na forum. Bylo to pierwsze miejsce do ktorego pojechalismy szukajac sali i juz wiecej nigdzie nie chcielismy isc :) Szef jest super, daje duzo swobody i możliwosci a w razie potrzeby słuzy rada :) Cena za osobe zalezy od menu, ktore mozecie sobie ulozyc sami (szef da wam spis potraw i przykladowe menu zeby wiedziec ile czego mniej wiecej na osobe dac). Alkohol, ciasta i soki mozna zalatwiac samem, nie ma zadnych dziwnych oplat typu korkowe, butelkowe czy jak to sie tam jeszcze inaczej nazywac moze...Jesli macie gosci przyjezdnych sa pokoje hotelowe do wynajecia :) Takze serdecznie polecam :) Jedynym probleme jest to ze macie miec okolo 60 gosci, ale chyba od takiej ilosci juz tam sa organiwowazne wesela. Zreszta proponuje zadzwonic i porozmaiwac, w Nordzie wszystko jest do zalatwienia.
Teraz bedzie moj wywód na temat zespołu. W tym przypadku najpierw udalam sie w internet i w wyszukiwarkach oraz z bazy danych forum szukalam zespołów. Troche tez mialam poleconych przez znajomych. W wiekszosci przypadkow sluchajac nagran zamieszczonych na stronach zwiedly mi uszy i stwierdzilam ze sama lepiej spiewam w wannie ;P Ale nie ma co sie zrazac.... Sa tez zespoly naprawde fajne :) Trafilam na stronke zespolu Gambit i tym razem pozytywnie sie zaskoczylam :) Widzialam tez wesele na ktorym grali, bylo ok. W tej chwili mamy zarezerwowany termin u nich (znajomi- stali bywalcy wesel mowia ze to dobry wybór), Z panami dobrze sie rozmawia, sa bezproblemowi, takze tez proponuje do nich sie odezwac, a noz Ci sie spodobaja :) A o sukience mozemy pogadac jak juz sie zdecydujesz na szukanie :)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Września 2006, 14:10 »
ja w zeszłym roku płaciłam 1800zł.. zespól 4 osobowy

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Września 2006, 19:51 »
Trafilam na stronke zespolu Gambit i tym razem pozytywnie sie zaskoczylam  Widzialam tez wesele na ktorym grali, bylo ok. W tej chwili mamy zarezerwowany termin u nich (znajomi- stali bywalcy wesel mowia ze to dobry wybór), Z panami dobrze sie rozmawia, sa bezproblemowi, takze tez proponuje do nich sie odezwac,

Zespół Gambit grał na moim weselu. Jestem bardzo zadowolona z ich występu i z prowadzenia wesela, także gorąco polecam.

Offline Di

• Chuck Norris
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Września 2006, 18:15 »
To się bardzo ciesze :)

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Września 2006, 21:39 »
Dziękuje za kolejne namiary.
Co do Norda, to dzwoniłam tam, ale mają już rezerwacje na cały 2007 rok (mają faktycznie wzięcie :)
W tej chwili zastanawiam się nad którąś z sal właścicieli Continentala, tj wlasnie on, Pocztylion lub Marina. Albo też Szwalnia. Ze wstępnych obliczeń wynika mi, że Szwalnia wyszłaby mi taniej ( a jak pisałam zależy nam na oszczędzaniu), tylko nie znam nikogo kto by tam robił wesele, więc i brak mi opinii innych odnośnie menu i obsługi...
pozdrawiam wszystkie forumowiczki :)
a-nia

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
slub, ile to kosztuje?
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Września 2006, 21:45 »
ach! jeszcze jedno, pytanko, wypełniłam formularz zamawiający kartę rabatową w pt wieczorem. Jeśli dobrze zrozumiałam zostanie mi ona wysłana pocztą?
Wiecie kiedy mogę się jej spodziewać? Bo oczywiście chciałabym skorzystać z rabatu przy zamawianiu sali :)
a-nia