Autor Wątek: "Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam.."- czyli wielki dzień- 07.09.2013  (Przeczytany 103385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
Cieszę się, że Wam również się podoba  ;D :skacza:

Offline lidialip

• zapaleniec
  • data ślubu: 24.08.2013
Bardzo ładne zestawienie, podoba się  ;D ;D ;D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
perfecto :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline Olimpia87

• uzależniony
Hello Dziewczynki  :-* :-* :-*

Ogólnie to padam już na twarz  :mdleje: :mdleje: :mdleje: mało śpię i wracam do domu po ponad 12h pracy....nawet kawa na mnie nie działa

Offline Olimpia87

• uzależniony
Za szybko mi się kliknęło i wysłałam wiadomość, a jeszcze nie skończyłam  :P

Więc dzisiaj się ocknęłam, że jeszcze nie mamy osoby/firmy, która udekoruje nam kościół  :hmmm: :hmmm: nie mam nawet weny żeby szukać kogoś już nie mówiąc o czasie, żeby zagospodarować  :P

W święta mogłam znowu nacieszyć się obrączkami - mój PM zabrał je do siebie, żebym przypadkiem nikomu nie pokazała :P ale okazałam się sprytniejsza i zrobiłam zdjęcie - więc w każdej chwili mogę popieścić oczko  :skacza:

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
a dla nas fotka?

o Ty brzydka :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie:

a jakaś para przed Wami ma ślub? lub po Was?
może sie wspólnie ugadać..

Offline Olimpia87

• uzależniony
 :blagam: :blagam: :blagam:

Jak wrócę do domu to wstawię  ;)

Też właśnie myśleliśmy o tym, żeby zgadać się z inną parą, ale niestety jak na razie nikt nie bierze tego dnia ślubu tylko my  ::)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
to ciężka sprawa.
my sie składamy z parą po nas i nas wyniesie to 200 zł..

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
z tego co się orientuje to u nas cena za wystrój oscyluje chyba w okolicy 500 zł razem, ale oczywiście jak jest więcej par to cena jest dzielona, ale dopiero w przyszłym tygodniu dowiemy się od proboszcza dokładnie  ;)

Offline Olimpia87

• uzależniony
Właśnie - ciężka sprawa. Na początku też chcieliśmy podzielić ten koszt na kilka par, ale niestety. Chyba nawet nie będę się łudzić, że ktoś dojdzie  :P Niektóre firmy sobie dużo życzą za wystrój, a takich kwot na pewno nie dam za 45 min  ::) niestety nasz kościół nie dysponuje Panią, która mogłaby przystroić   :( więc muszę coś wymyślić   ::)

Offline Ani@

• maniak
wrzesień to też dosyć oblegany miesiąc więc jeszcze chociaż jedna para powinna się pojawić tym bardziej, że to wypada w sobotę  :drapanie: wiecie już na 100 %, że nikogo więcej nie będzie ? jeszcze 5 miesięcy zostało może ktoś się obudzi jeszcze?

Offline Olimpia87

• uzależniony
Jeszcze 5 miesięcy, ale wolę nie czekać z tym do ostatniej chwili  ;) Na 100% to nic nie jest pewne, ale jak na razie nikt się nie deklarował prócz nas  ;) poczekamy do maja - jak pójdziemy spisać protokół to się dowiem czy ktoś doszedł czy nie   :)

Offline Ani@

• maniak
nam zostały 2 miesiące i dopiero idziemy w przyszłym tygodniu spisać protokół chcieliśmy się umówić przed świętami, ale proboszcz mówił, żeby zadzwonić się umówić po świętach więc tak zrobimy no i też nie wiem czy jeszcze jakaś para prócz nas jest, ale liczę, że nie jesteśmy sami w tym dniu zawsze to trochę oszczędności jak się dzielić kosztami ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
W maju protokół?
My mamy miesiąc szybciej ślub i też mamy w maju...

Offline Ani@

• maniak
nam proboszcz ostatnio mówił, że 3 miesiące przed ślubem to najwcześniej jak mamy przyjść, a najlepiej 2 miesiące ale już tylko miesiąc przed to za późno, 3 miesiące przypuszczam dlatego, że dokumenty z USC są ważne tylko 90 dni i metryka chrztu chyba też 3 miesiące ...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
dokładnie tak. dokumenty ważne są 3 miesiące.

Offline Olimpia87

• uzależniony
Nam kobieta w biurze parafialnym powiedziała, że mamy umówić nie na maj z proboszczem na spisanie protokółu - da nam karteczki do spowiedzi, powie co i jak z zapowiedziami. Mamy mieć ze sobą dokumenty: zaświadczenie o naukach w szkole, zaświadczenie o ukończeniu kursu i akt chrztu, a po spisaniu protokołu mamy iść dopiero do poradni rodzinnej. No i później przed ślubem donieść dokumenty z USC, karteczki itd. Więc robimy jak każą  :)  Chociaż ta kobieta lubi zdanie zmieniać więc zobaczymy co będzie w maju  ;)

Offline Ani@

• maniak
no jasne skoro tak kazali ;) w każdym kościele inne zwyczaje;) u nas już wszystko razem jest załatwiane podczas spisywania protokołu dlatego trwa to nawet 1,5 godziny :P

Offline Olimpia87

• uzależniony
Ani@ u Ciebie lada dzień pojawi się 1 - stres już jest???  :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
ale Olimpio skoro akt chrztu ważny 3 miesiące , a jeśli wyciagniesz go w maju to we wrześniu będzie nie ważny ::) ::) ::)

Offline Ani@

• maniak
Olimpio cały czas wydaje mi się, że stresu nie mam powoli wszystko organizujmy, a tu dziś miałam koszmar ślubny, że zapomnieliśmy iść na zdjęcia, że mi się podszewka sukni oderwała i tak szłam do ślubu ciągnąc wewnętrzną stronę sukni wyłażącą ze wszystkim stron:P mój mózg zaczyna płatać mi figle czyli chyba wewnętrznie zaczynam się powoli wszystkim przejmować ::) co do aktu chrztu to my też go braliśmy wcześniej chyba nawet w lutym, bo proboszcz z parafii PM powiedział, że owszem jest on ważny 3 miesiące ale od daty spisana protokołu więc zobaczymy co na to mój proboszcz :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
Och Ania nasza skarbnica wiedzy  :-* :-* :-* :-*

Offline Olimpia87

• uzależniony
a mi się obiło o uszy i chyba o tym mówił ksiądz na naukach, że tylko dokumenty z USC są ważne 3 miesiące  :hmmm: bo tak to my będziemy 4 miesiące przed ślubem - muszę to potwierdzić chyba  ::)

Offline Foczka90
  • uzależniony
Ja już dawno temu protokół spisywałam  8) Chyba w lutym  ;D
I PM dawał swoją metrykę  ::)
Tylko dokumenty  z USC są ważne 3 miechy  8)

Offline Ani@

• maniak
dokumenty z USC są ważne 90 dni tak dla ścisłości czyli niepełne 3 miechy:P i można je donieść później już po spisaniu protokołu :) nam proboszcz mówił jak byliśmy się zapisać na ślub, że mamy przyjść w marcu najwcześniej na spisanie protokołu bo inaczej akt chrztu będzie nieważny ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
ja mam na karteczce od księdza że aktu chrztu 3 m-ce ::)

Offline Foczka90
  • uzależniony
Co parafia inny zwyczaj  ;D

My mamy przyjść miesiąc ślubem :) I donieść zaświadczenia z poradni i zapowiedzi PM  :)

Offline Ani@

• maniak
to chyba zależy też wszystko od podejścia księdza, ja słyszałam dwie wersje co do tych 3 miesięcy mój proboszcz, że w ogóle jest ważny 3 miesiące, a proboszcz z parafii PM-a, że 3 miesiące od daty spisana protokołu więc jestem ciekawa co z tego wyjdzie będę wiedziała w przyszłym tygodniu jak to jest konkretnie :P :-X no i uważajcie na jakich blankietach Wam wypisują ten akt chrztu musi być specjalna metryka z adnotacją o bierzmowaniu i o tym, że nie było wcześniej zawartego małżeństwa, lub było ale jest unieważnione, albo że jest się wdową/wdowcem jak to mój proboszcz określił to nie może być taki byle świstek muszą być wszystkie informacje zawarte :P

Offline Olimpia87

• uzależniony
Reasumując: tak jak chcą pójdziemy w maju i zaniesiemy dokumenty, które będziemy mieli, a jak się przyczepią do czegoś to będę zła i będę  :boks: :biczowanie:  ;D

To ma być akt chrztu "specjalny" do ślubu ;) a jak nie będzie informacji o bierzmowaniu to należy dostarczyć kolejne zaświadczenie  ;D

Offline Foczka90
  • uzależniony
Oj bardzo dużo zależy od księdza  ;)
Mój Proboszcz jest debeściarki  ;) Bo na ścisłość nie musiał przyjmować mojego zaświadczenia o naukach, które odbyły się 4 lata temu  ;D
I tak nas zapamiętał, że jak byłam u spowiedzi to podziękował, że go " nie olaliśmy"  :P