Autor Wątek: jaka wódka na wesele???  (Przeczytany 280926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: jaka wódka na wesele???
« Odpowiedź #240 dnia: 17 Czerwca 2008, 20:41 »
czy ktos miał wodkę Polską, lub ją pił..potrzebuje pilnie opinii

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #241 dnia: 4 Stycznia 2009, 17:53 »
My kupiliśmy 0,5  Wyborowa za 18,48 w Makro  :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #242 dnia: 6 Stycznia 2009, 13:48 »
dobra cena  :D

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #243 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:14 »
Ta cena to jeszcze przed podwyżka akcyzy  ;)

Offline paulikb

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #244 dnia: 6 Stycznia 2009, 17:23 »
Bardzo dobra cena :D W bydgoskim Makr... też ceny były atrakcyjne, ale niestety półki puste. My kupiliśmy tuż po Świętach Smirnoffa 0,5l za 19,49.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #245 dnia: 6 Stycznia 2009, 17:46 »
My kupiliśmy 0,5  Wyborowa za 18,48 w Makro  :D
super cena  ;)
My też kupiliśmy wyborową ale 0,7 za 25,95  ;)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #246 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:34 »
My naszą kupiliśmy przed sylwestrem i dużo mieliśmy ubawu hehe bo pani w Makro zamówiła tylko 20 kartonów na cały sklep, i co najlepsze jak  przyjechaliśmy o 11 to jeszcze jej nie było bo była w drodze heheheehe dopiero kupiliśmy około godz. 15 i powiem szczerze ze może zostało z 5 kartonów. Kto pierwszy ten lepszy  ;D

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #247 dnia: 7 Stycznia 2009, 20:14 »
My też mieliśmy z Makro, z tymże kupowaliśmy w kwietniu 2008 (wesele w sierpniu 2008) płaciliśmy koło 16 -18 zł nie pamiętam dokładnie ceny, bo chodziło o to że to była specjalna Wódka Weselna tj, ze specjalną naklejką, jak naładuję aparat to wstawię zdjęcie! Super wyglądały!

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #248 dnia: 10 Stycznia 2009, 21:47 »
my dopiero w kwietniu kupimy jak bedziemy w polsce, myslelismy tez o beczce piwa........ ale jeszcze pomyslimy ;)

Offline aggu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Stycznia 2009, 23:17 »
Witam :)
my planujemy wesele na 120 osób (Wenus Kobylanka), doradzano nam około 0,7l/os i żeby wziąć pod uwagę wszystkich, wraz z niepijącymi, włącznie z dziećmi nawet i tak też zrobimy, tym bardziej, że będą również poprawiny  ;).  Do tego po 10l wina białego i czerwonego (pół na pół półwytrawne i półsłodkie), troszkę kolorowych alkoholi + piwko na poprawinki.  Z opowieści weselnych znajomych wiem, iż lepiej mieć zapas- zawsze przyda się na jakąś poweselną imprezkę, niż w środku nocy szukać monopolowych i być zmuszonym zapłacenia niemałej "różnicy" cenowej, niż w przypadku kupowania większej ilości za jednym zamachem  ;D
Jeśli chodzi o wódkę bierzemy pod uwagę smirnoffa, palace, sobieskiego i sama nie wiem jaką jeszcze ;)

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #250 dnia: 28 Stycznia 2009, 09:02 »
Myśmy liczyli na 2 dniowe wesele po 1l na głowe + zapas na zastawy i korone, było winko, likiery i piwko na poprawiny. Ponieważ liczylismy na 90 os. a było 78 to wódeczki nam zostało i rodzinie na odchodne daliśmy po buteleczce.
Zdecydowaliśmy się na sobieskiego, a wcześniej rozważalismy smirnoffa ale przed zakupem ten drugi podrożał i jakoś smak też się troche popsuł. Wszyscy byli zadowoleni z Sobieskiego. I też w ilości liczyliśmy dzieci i osoby nie pijące

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #251 dnia: 28 Stycznia 2009, 11:49 »
ja tam bym chciala finlandie(jakis sentyment do niej mam ::) hehe, ale zobaczymy.Narazie pod uwage biore jeszcze wyborowa(troche tansza) ale jak bedzie niewielka roznica w cenie w hurcie to wezme finlandie:) a co do ilosci to mysle ze 0.7 litra na glowe wystarczy, bo czesc osob nie pije wodki, a ta druga czesc musi trzymac fason :pijaki:  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 28 Stycznia 2009, 11:52 »
niestety Finlandia jest 2 razy droższa :-\
my liczyliśmy 0,5l na głowę łączenie z dziećmi i osobami nie pijącymi. Poza tym dokupiliśmy kilka butelek więcej na bramy i na poprawiny i zostało nam troszkę mniej niż połowa :o :o :o
za to poszło całe piwo i wino...

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #253 dnia: 11 Marca 2009, 13:58 »
paulikb nie strasz ,my wybieramy się do makro w czwartek po smirnofa 0,7 za 26 zł, więc jak będą pustki to ja ich  :ckm:
finlandia 0,7 kosztuje 31,40 w carrefour, a bolsa nie kupię bo 2 razy był paskudny i nie chcę tego badziostwa. Kiedyś był bols teraz to woda ognista z kacem :(

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #254 dnia: 14 Marca 2009, 15:38 »
ja też już kupiłam - nowa wódka na rynku, ale dobra i fajna butelka (podobna do P.Tadeusza): nazywa się Żółądkowa De Lux;
nie jest to żołądkowa, firma wypuściła normalną wódkę - jest smaczna, już wypróbowałam osobiście;
ponieważ są nowi na rynku to mają często promocyjne ceny; kupiłam w makro za 15,30 za butelkę 0,5l, kupowałam 156 butelek więc różnica w cenie jest znaczna Smile
kupiłam tę wódkę jeszcze z jednej przyczyny - jej jeszcze nie podrabiają Smile
to jest naprawdę b.mocny argument, bo notorycznie są podróbki (szczególnie na weselach - ostatnio widziałam Soplicę, a Sobieski to już standard, wszystkim się kojarzy ze spirytem bleee); [jeśli ktoś nie wierzy i myśli, że przesadzam to niech się spyta jakiegoś kelnera czy inną osobę z gastronomii Smile ]

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #255 dnia: 14 Marca 2009, 16:02 »
Ja chyba postawie jednak na Finlandie.Zaoszczedze na kokardkach i zawieszkach, bo tej butelki nie trzeba juz dekorowac, sama w sobie jest ladna:)Moj narzeczony nalega na wyborowa(ze niby tez dobra i tansza)
Ale finlandia to jednak finlandia:)

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #256 dnia: 15 Marca 2009, 00:52 »
popieram  ;) sami mieliśmy finlandie, goście po niej nie "chorowali", mieli siłe na poprawiny

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 15 Marca 2009, 11:13 »
Jak tak czytam te posty o wódce, to widzę, że jednak najlepiej do makro pojechać i sie zorietować. A ile wina zamawialiście? Chcielibyśmy, by była na naszym weselu alternatywa dla niepijących wódki, a wesele na 60 osób mamy. Myślałam o tym, by było białe, czerwone i może jakieś różowe... Jakie są wasze doświadczenia i pomysły? Szczególnie osób już "po", co najlepiej "wchodzi" ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #258 dnia: 15 Marca 2009, 11:27 »
notorycznie są podróbki (szczególnie na weselach - ostatnio widziałam Soplicę, a Sobieski to już standard, wszystkim się kojarzy ze spirytem bleee); [jeśli ktoś nie wierzy i myśli, że przesadzam to niech się spyta jakiegoś kelnera czy inną osobę z gastronomii Smile ]

my kupiliśmy Sobieskiego  ;D wcale nie uważam, że ta wódka kojarzy się ze spirytem
ale wiadomo podróby się zdarzają.. dlatego skonsumowaliśmy kilka butelek żeby sprawdzić czy dobra  ;)

co do żołądkowej de luxe to nie wszystkim ona smakuje.. jak się pojawiła zaczęliśmy ją kupować na imprezki i różnie z tym bywało... a cena faktycznie.. świetna  :)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #259 dnia: 15 Marca 2009, 12:26 »
my zrobiliśmy próbę ze znajomymi i jest oki; cena fajna;
finlandia - bardzo dobra wódeczka, dla mnie idealna do drinków :-) Tyle że jak na wesele to dla mnie za droga, bo kupiliśmy 156 butelek - więc różnica  w cenie bardzo duża (ok.10zł na butelce). Ale na imprezkach siorpiemy, a jakże - szczególnie smakowe są ciekawe ;)
co do Sobieskiego - to zostanę przy swoim zdaniu. No niestety, tak to już jest. A nawet nie zdajecie sobie sprawy ile osób właśnie kupuje spiryt na wesele i ciężko twierdzi, że to oryginał.Mniej więcej co drugie wesele z Sobieskim to podróba ;D
To dobrze że spróbowaliście ;D trzeba koniecznie wypróbować, i to kilka razy ;D ;D ;D ;D ;D
My swoją wynieśliśmy, żeby nie kusiła ;)

co do winka - my wesele na 130 osób więc oprócz wódeczki będzie 30 butelek wina, 10l bimbru, 8 butelek metaxy piątki, 10 koniaków, do tego grenadina i inne drinkowe dodatki, i na poprawiny 2 beczki piwa  [jak ktoś wyjdzie niedopity - to chyba zamorduje  ;D]

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 15 Marca 2009, 12:31 »
A jakie winka polecacie lub wypróbowaliście? Ktoś mi podpowiedział Carlo Rossi, bo jest białe, czerwone i różowe, ale już sama nie wiem... :/ I chyba najlepiej półwytrawne i półsłodkie?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #261 dnia: 15 Marca 2009, 12:32 »
i jeszcze takie zestawienie znalazłam [od wiśniowej  :D] - dostała je z sali, żeby wiedziała jak się przygotować:

NAPOJE :  SOKI /WODA/ NAPOJE GAZOWANE /  NIEGAZOWANE          RAZEM :   2 L - 2,5 L /  3 L    

WINA  :    WINA  RÓŻNE KOLORY   MAŁE WESELE ( DO 60 OSÓB )  10 BUT.       DUŻE WESELE ( OD 80 - 120 OSÓB )  OKOŁO 15 BUT.

SZAMPAN  NA 10 OSÓB 1 SZAMPAN

OWOCE :        MAŁE WESELE ( DO 60 OSÓB )           OKOŁO 10 KG         DUŻE WESELE ( OD 80 - 120 OSÓB )  OKOŁO 15 KG

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #262 dnia: 15 Marca 2009, 12:36 »
najlepiej to chilijskie  :D no ale [znowu chodzi o ilość a więc ceny] nie damy rady...
My lubimy sobie wieczorkiem winko wypić do kolacji i powiem Ci, że bardzo dobre winka - z tych nie drogich a smacznych - są w Lidlu, w cenach 6-12zł.
A jaki rodzaj - to zależy co lubisz. Ja kupuję różne - bo co ludź to inne gusta, ale więcej schodzi czerwonych półsłodkich niż białych czy wytrawnych :)

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #263 dnia: 15 Marca 2009, 18:02 »
hej, osobny wątek jest na wino. Na szczęście nam się udało kupić w makr. smirnoffa, ale trochę drozej, bo w ozdobnych kartonikach, bo normalnych nie było -bez kartonu. Mnie babka mówiła, ze 1 butelka szampana to na 6 osób i to tak bez szału będzie...

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #264 dnia: 15 Marca 2009, 18:33 »
ja się spytam dziś mojego Pana i Władcy jak przyjdzie z pracy - on takie rzeczy wie :-)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #265 dnia: 19 Marca 2009, 13:41 »
Pan Tadeusz, ok 150 butelek 0,5l na 90 gosci

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #266 dnia: 19 Marca 2009, 14:08 »
przelicza się:   1 szampan na 10 osób;

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #267 dnia: 19 Marca 2009, 14:39 »
To ja najwyżej będę miała większe kieliszki lub 1 szampana zostawię na sylwka :)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #268 dnia: 20 Marca 2009, 07:59 »
u mnie bedzie wodka Pan Tadeusz, wino biale i czerwone polwytrawne ( na weselu mojej siostry z 20 poszly 3) i piwko Heineken, Warka i Pilsner chyba, mamy to w cenie. U mojej siostry najwiecej poszlo piwa  ( wychodzila za Holendra)pozniej wodki a wina tyle co nic

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 24 Marca 2009, 10:16 »
ja wychodziłam za Polaka i piwka tez poszło najwięcej ;D ;D ;D