Autor Wątek: jaka wódka na wesele???  (Przeczytany 281118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: jaka wódka na wesele???
« Odpowiedź #150 dnia: 18 Lipca 2007, 16:25 »
My tak wstępnie na 70 osób kupujemy 60 butelek 0,5. Narazie wstępnie, bo ostatecznej listy jeszcze nie mamy, a w razie czego zawsze można jeszcze przed ślubem.

Będzie albo sobieski albo zawisza (też bardzo dobra wypróbowaliśmy już ją nie raz :) )

A ogólnie wódki chyba kupimy mniej bo jak wyliczyliśmy to duzo osób będzie albo wogle nie pijących albo mało. A do tego winko jeszcze. Ale białe - w razie czego żeby plam nie było widocznych :)

Offline malgosiak

• forumowicz
« Odpowiedź #151 dnia: 18 Lipca 2007, 18:44 »
Ja slyszalam ze najlepsza wodka na wesele ktora wszystkim smakuje to Finlandia.
Ja planuje miec tez wino biale i czerwone a do tego przy barze miec Inne alkohole tzn Martini, Koniak, Brandy whisky... bo kilka butelek z kazdego , a jak zostanie to my lubimy miec dobre alkohole w domku..:)

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #152 dnia: 19 Lipca 2007, 07:14 »
malgosiak zapewne Finlandia jest dobrym wyborem lecz nie wszystkich jest stać na taki wydatek, my już alkohol zakupiliśmy 150 butelek na 80 osób kilka winek oraz 3 advocaty a dokładnie to kupiliśmy Polską wódkę, doradziła nam tak znajoma, która pracuje w hurtowni alkoholi, powiedziała, że na wesela najbardziej idzie Polska wódka i Polonez...
Dla mnie każda wódka jak jest dobrze schłodzona to smakuje tak samo... może to dlatego, że nie jestem zwolenniczką wódki zdarzy mi się ją wypić jak jest jakaś konkretna okazja w 100% wole bardziej piweczko  ;D

Offline malgosiak

• forumowicz
« Odpowiedź #153 dnia: 19 Lipca 2007, 12:15 »
No ja jeszcze nie wiem jaka wodka tylko slyszalam ze najlepsza Finlandia ..ja nie jestem zwolenniczka wodki wiec sie nawet nie znam na cenach.  Moj ulubiony trunek to Martini Bianco i winka wiec w tej kwestii moge lepiej sie wypowiedziec.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #154 dnia: 20 Lipca 2007, 16:29 »
Moj ulubiony trunek to Martini Bianco i winka wiec w tej kwestii moge lepiej sie wypowiedziec. 

Gosiu to kiedy się umawiamy na martini :?: To też mój ulubieniec wśród win  ;D

Offline malgosiak

• forumowicz
« Odpowiedź #155 dnia: 20 Lipca 2007, 16:51 »
Chcesz przyjechac do mnie na Islandie czy do szczecina jak bede. Ahhh mam babcie w Gliwicach ..to gdzies blisko Ciebie?? Moze jakbym jechala ja odwiedzic to i na Martini by sie znalazla chwilka..:)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #156 dnia: 20 Lipca 2007, 21:34 »
Ja do Szczecina to raczej kawałek mam już co innego Gliwice o tym możemy pogadać  ;) Do szwagierostwa jak tam jedziemy średnio jakieś 50 min nam schodzi, więc blisko.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #157 dnia: 21 Lipca 2007, 14:47 »
Dziewczyny ile wódek tyle opinii
My osobiście bedziemy miec Finlandie - ale dostajemy ja z lokalu- chociaz gdybysmy kupowali sami tez byśmy moze sie na nia zdecydowali
natomiast nienawidze i nie polecam Absolwenta- dla mnie ta wódka jest ochydna u siostry mojego W. na weselu była i jakoś bardzo słabnbo poszła ja chyba nie wypiłam ani kieliszka
A co do mARTINI to sie zgadzam - uwielbiam ze spritem, lodem i limonka pYCHAAAA

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #158 dnia: 21 Lipca 2007, 17:13 »
A co do mARTINI to sie zgadzam - uwielbiam ze spritem, lodem i limonka pYCHAAAA

Zgadzam się z Aniutek Martini rewelacja. My też będziemy kupować parę butelek winka dla osób, które nie piją wódeczki, a będziemy mieć łódkę BOLS, żeby niektórzy mogli popływać  ;D   :brewki: :brewki:

Aniutek finlandia jak dla mnie to najlepsza wódka, tylko że jest droga (a mamy 2 dni wesela) i dlatego wybraliśmy BOLS, która była następna na liście.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #159 dnia: 21 Lipca 2007, 17:42 »
Zgadzam się , finlandia to rewelacyjna wódka. My mamy weselicho 2 dni na 110 osób, za drogo nam by wyszło. Mieliśmy kupić Bolsa, ale jak ostatnio chłopacy pili to im coś nie pasowało, podobno się popsuła. Ale wszystko zależy  od rozlewni. Nie mogąc sie zdecydować trafiliśmy na fajną promocję, Sobieski 0,7 plus sok pomarańczowy. Były butelki 0,5 ale z porzeczkowym. Stwierdziliśmy, że na początku wesela postawimy butelki 0,7 a póżnij zaczniemy stawiać 0,5 żeby uniknąć pod koniec wesela sterty otwartych butelek 0,7, bo by było szkoda....  Co do winka, zakup jeszcze przed nami, nie wiem jakie wybrać. Piszecie że  uwielbiacie martini, ja nie. Ale nigdy nie piłam z spritem, lodem i limonka, może powinnam spróbować?? Jeszcze się zastanawiamy nad piwkiem z beczki na poprawiny.

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Lipca 2007, 17:55 »
siva jeżeli chodzi o alkohol to rzeczywiscie zależy od rozlewni. My akurat mamy sprawdzoną tą wódeczkę bo w tamtym roku brał ją brat na swoje wesele i jest pewna. My liczymy na wesele tak na ok. 100 osób oczywiście  lista może się powiększyć i już zamówiliśmy 250 butelek.
Jeżeli będziesz mieć możliwość spróbować Martini to polecam ale białe  BIANCO bo ROSSO czerwone mi nie smakuje.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Lipca 2007, 17:59 »
no wiesz co agi_82 z tym Bolsem to teraz różnie mojka kolezanka ja kiedys kupiła i była tak ochydna ze wszyscy sie pochorowali
Mój brat tez cos ostatnio narzekał na tego Bolsa - ja osobiscie nie miałam przykrych przygód z Bolsem i zawsze mi smakował
Nie wiem od czego to zależy- ze co butelka to inny smakl
tak tak BIANCO NAJLEPSZE

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #162 dnia: 23 Lipca 2007, 17:53 »
BOLS bleeeee  :dno: jedna z goryszych wodek ..... kiedyś był lepszy.

Jesli chodzi o wino to Martini Bianco jak najbardziej, pozostałe Martini mi nie smakują.
W ogole wytrawne wina sa naj....

My mamy zamiar przygotwać wina wytrawne i pólslodkie, aby byl wybor bo te pierwsze nie wszyscy lubia.

Z wódek wchodzi w grę: Sobieski, Zawisza, Wyborowa...
Choć najlepsza jest wg mnie Żytnia z kłoskiem i Siwucha ;)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #163 dnia: 25 Lipca 2007, 14:12 »
A u nas na weselu był właśnie BOLS (bo na Finlandię nie było nas stać) i wszyscy pijący byli zachwyceni :)

Offline bagusia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 wrzesień 2007
« Odpowiedź #164 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:28 »
Witam!
My już jesteśmy po wyborze wódki- na 110 osób kupiliśmy 162 butelki Pana Tadeusza- myślimy, że jest to jedna z najlepszych wódek po Finlandii i na szczęście troszke tańsza :) Udało nam się kupić za 18,90zł, a jak na Pana Tadeusza to jest świetna cena.  Wesele mamy z poprawinami więc myśle że będzie w sam raz. . .  nio i na konkursy oczepinowe też trzeba coś doliczyć.  Mamy tez 10 butelek adwokata i zastanawiamy się nad kupnem   win.  Prawdopodobnie 7 białych i 7 czerwonych półsłodkich.  Pewnie i tak to wino będzie tylko do dekoracji, bo mało osób spija winko na weselichu :P
. . . . bo miłość nie zna pór dnia. . . .  a nadzieja nie ma końca. . . .

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Sierpnia 2007, 11:06 »
Hej wszystkim.

Widzę że wszystkie mamy te same gusta:)
My już w sumie zdecydowaliśmy sie na alkohol.Raczej kupimy Smirnoffa,ale czerwonego,bo biały jest okropny!!
Finlandia jest rzeczywiście najlepsza wódką, ale jest zbyt droga.
myślę ze można się na nią zdecydować jak ktoś robi taki podział: że za wesele płaci panna młoda, a pan młody za alkohol i orkiestrę itp.

w sumie nie znam się na wódkach,ale w bydgoszczy na weselach króluje Bols i Smirnoff.
ale akurat wczoraj byłam na ustaleniach weselnych i szef kuchni powiedział ze nie poleca Bolsa bo w zamrażarce sie krystalizuje- i co lód poda gością??:)

hehe

Smirnoff jest w cenie Sobieskiego i Bolsa,ale te wódki były na każdym weselu na jakim byłam,więc na swoim chciałam coś innego. Niestety mam pecha bo ani ja nie piję alkoholu ani tym bardziej mój Tomuś. Ani moi rodzice:) więc nikt nic nam nie może doradzic.Poza tym każdy ma swój ulubiony smak.

Co do pozostałych alkoholi chcemy jeszcze kilka winek półsłodkich i ze 2- 3 wytrawne. oprócz tego mamy piwko z czech,które mi przywiózł kolega z pracy - rodowity Czech:)
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:10 »
Wiecie co, nie wiem jak wy, ale ja nie piję często wódki, tzn jak już coś to drinki ewentualnie. I dla mnie generalnie nie ma różnicy jaka to wódka i tak dla mnie każda smakuje tak samo.

Tylko pojednej czujemy się dobrze, a po innej nie  ::)

Na chwilę obecną z tego co pamiętam to dobrze się czułam po:
-zawiszy
- panu tadku
-finlandii

i więcej grzechów nie pamiętam.

Ostatnio jak bylam na panieńskim to dziewczyna do drinków miała wyborową i też się czułam bardzo dobrze :) A drinków wypiłam ponad 5 :)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #167 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:51 »
Niedawno byłam na weselu, gdzie podawano Smirnoffa w butelkach 0,7.Wszystkim wódka smakowała, to chyba jedna z lepszych marek na rynku monopolowym.
Nie było tak źle- myślałam, że takie butelkki sa bardziej nieporęczne ???
Wina serwowano płwytrawne, piłąm tylko winko bo było pyszne, wcale nie cierpkie, poprostu smaczne - białe i czerwone Carlo Rossi.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #168 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:54 »
Był tez przygotowany barek- z tego, co oblukałam- butelki Żołądkowej Gorzkiej cieszyły sie powodzeniem, był Johny Walker (czerwony) jakiś koniak, likier jakiś, nie pamietam nazwy. Było tez piwo lane z beczki.
W sumie duży wybór, wielu amatorów i zero żygantusów, kulturka pełna mimo, ze niektórzy mieszali.

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
« Odpowiedź #169 dnia: 21 Sierpnia 2007, 11:56 »
My zdecydowaliśmy się na Pana Tadeusza,dobrawódka i butelki ładnie prezentują się na weselnym stole :)
na 120 osób zakupujemy około 170  butelek

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 22 Sierpnia 2007, 12:46 »
My mieliśmy Absolwenta i uważam, że jest to wódeczka ok.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #171 dnia: 29 Sierpnia 2007, 12:21 »
My mamy Maximusa. To wspaniała wódka produkowana na licencji Primalco Ltd., Finlandia. Kiedyś byliśmy na weselu gdzie tatuś pana młodego chciał się pochwalić swymi wytworami i zaserwowano wyłącznie "podpalankę". Boże jakie to było świństwo. Na weselu nie podaje sie tego co się lubi tylko tak, aby każdemu smakowało. Czyli czystą wódkę, piwo, wino, ewentualnie tylko wódkę w różnych odmianach, ale na Boga nie dawać wyłącznie smakowych wódek bo niektórzy mają odruch wymiotny na sam jej widok.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #172 dnia: 7 Września 2007, 13:22 »
witam, my planujemy na weselisko 80 osobowe okol 200 butelek wodki, a to dlatego ze musi zostac chociaz 2 butelki na chrzciny, kilka albo kilkanasicie butelek na bramki, pare na konkursy i tak liczymy ze litr na glowke wystarczy. mamy tylko 3 dzieci wiec wszyscy dorosli i pijacy:) niek nieprzyjezdza sam autem wiec trzeba sie liczyc ze beda pic wszyscy. zreszta jak po ostatnim potkaniu 3 godzinnym na 6 osob poszlo 4 wodki 05l i jedna 0,7 wiec musze liczyc duzo:) do tego planuje okolo 20 win i beczuszke piwa(60l-czy 50 bo niewiem ile tam sie miesci:))
co do rodzaju wodki to planujemy Pana Tadeusza-poprostu jest smaczna i slicznie buteleczka wyglada.

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #173 dnia: 7 Września 2007, 13:57 »
Straaaasznie dużo. Ja miałam prawie 100 osób - wesele z poprawinami. Sama wódka, bez piwa czy wina i mieliśmy 170 butelek (na wszystko: konkursy i bramki też) i zostało nam jeszcze 30!!!!!  :drapanie: A nie powiedziałabym, żeby byli sami abstynenci, zwłaszcza że zostawali na kilka dni.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #174 dnia: 8 Września 2007, 20:39 »
bubulina rzeczywiście bardzo dużo wodki kupiliscie na taka ilośc osób...

My na 1-dniowe wesele na nie cale 80 osob mamy 110 flaszek... ale jeszcze dokupimy na bramy... z 20 chyba...

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #175 dnia: 10 Września 2007, 15:28 »
Czy ktoś z Was słyszał/testował/może polecić wódkę firmy Polanin (można wyguglować stronkę). Oferują specjalny produkt, pt. Wódka Młoda Para. Wygląda to nawet ciekawie, ale pytanie jak smakuje:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 11 Września 2007, 20:53 »
Jestem już po wiec wypowiem się o wódce którą my mieliśmy: Zawisza - baaardzo dobra, wszystkim smakowała, goście pili bardzo chętnie :)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #177 dnia: 12 Września 2007, 08:20 »
ricardo a oklejalas jakos buteleczki bo zawisza jakos sama w sobie niejest ladna-my tez wlasnei o niej myslimy dlatego pytam.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 12 Września 2007, 16:42 »
hmm, no mi się wydaje że ogólnie butelka jest ok, ale my zerwaliśmy te wieksze naklepjki z przodu i naklejaliśmy swoje weselne. Tą z tyło zostawiliśmy. Jednak butelka nie jest taka prosta więc w niektórych miejscach naklejki były nierówne ale ogólnie dobrze to wyglądało :)

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #179 dnia: 12 Września 2007, 21:12 »
A my tak jak wcześniej pisałam kupiliśmy Smirnoffa - trafiła nam się promocja weselna, nawet podwójna, się chyba w sklepie machnęli bo do 20 butelek i 2 win (jkais kalofornijskich) te dwa wina dawali gratis a jak sie wzielo 21 butelek to placilo sie tylko za 20, a my wzielismy najpierw 42 butelki 0,7l i 4 wina to 2 flaszki byly za darmo i te 4 winka tez. Wiec nastepnego dnia pojechałam po 21 następnych ale wzięłam 0,5l i tak samo z 2 butelkami wina.

Winko podobno pyszne było - musieliśmy dokupować, ale niestety juz inne - ale tez smakowalo

A wódeczki zostało dość sporo.

My naklejki oryginalne zostawialiśmy ale zrobiłam własnoręcznie etykietki (znaczy zawieszki) 
Związani na zawsze od 31.08.2007