Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 8  (Przeczytany 320356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 8
« Odpowiedź #1050 dnia: 19 Października 2012, 19:56 »
Sylwuś, Kuchasia  :przytul: :przytul: :przytul:
Elemelku z całych sił trzymam kciuki za Was  :-* :-*  i wysyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ powodzenia !!!!!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1051 dnia: 19 Października 2012, 21:14 »
Martuś trzymam mocno kciuki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
« Odpowiedź #1052 dnia: 20 Października 2012, 09:45 »
Trzyam kciuki bardzo mocno.

Madziu, testowalas?

tak - negatywny

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #1053 dnia: 20 Października 2012, 09:53 »
Marta 3mam mocno kciuki!!!
:*:*:*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #1054 dnia: 23 Października 2012, 11:14 »
Witam dziewczyny:) Już 16dni spóźnia mi się okres. Dziś mam zacząć przyjmować tabletki na wywołanie okresu. Od 10dni nie robiłam testu, boję się. Mam wielką nadzieję, że tabletki nie pomogą co będzie oznaczać  :skacza: w końcu nadzieja umiera ostatnia ::)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1055 dnia: 23 Października 2012, 11:21 »
czigra, podziwiam cię, że nie testujesz!

U nas dni płodne :) Działamy :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1056 dnia: 23 Października 2012, 11:27 »
japcio po nocach mi się śnią testy, ale wiem, że jak teraz zrobię, to będę mieć pewność. A czuję, że to nie jest ciąża. Wiem, że to głupie, ale wole żyć w nadziei, ze okres po prostu nie przyjdzie. ::)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1057 dnia: 23 Października 2012, 11:30 »
Trzyam kciuki bardzo mocno.

Madziu, testowalas?

tak - negatywny

Madziulku, a nadal nie masz @? Ile to już dni lutealnej? To nir możliwe, że test negatyw jeżeli jeszcze nie masz @... albo cosik się dzieje

Czigara, ale Ty nie wiesz czy Ci się okres spóźnia,  czy tylko owulkę miałaś później, prawda?

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1058 dnia: 23 Października 2012, 11:33 »
Teoretycznie tak, bo jak byłam tydzień temu na USG do D=Gin nie była mi w stanie powiedzieć czy owulacja była później, czy w ogóle byłą. Był tylko płyn za jajnikiem, a więc podejrzewałam torbiel. Dziś jest 48DC

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1059 dnia: 23 Października 2012, 11:43 »
Tak się zastanawiam, czy bym lekarza na Twoim miejscu nie zmieniła. Wiesz, ja sie na tym nie znam, ale powiem Ci, że przez te trzy lata starań nigdy mi sie nie zdarzyło, że lekarz nie potrafił powiedziec nic na temat tego czy owulka była czy nie i , który by robił monitoring przez pare dni i nie widział, że nie ma pęcherzyka dominującego a mimo to dalej by kontynuował... Bo to byłas Ty, prawda, dobrze pamiętam?
Kiedy mi robili monitoring, a jak może pamiętasz moje cykle nie sa zbyt przewidywalne, to jeżeli widzieli 8 mm to dawali mi kilka dni przerwy i wtedy kazali przyjśc ponownie i znowu podgladali czy się ruszyło czy nie, jeżeli dalej nie to znowu z tydzień wolnego... Weź mi jeszcze raz opisz cały ten cykl z tym kiedy miałaś monitoringi i ile wtedy miały endo i pęcherzyki.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1060 dnia: 23 Października 2012, 11:53 »
W Lipcu byłam na monitoringu, trafiłam na dzień przed owulką (17DC), a więc wszystko było ładnie widać, kazała mi następnego dnia się starać. Następny miesiąc, wyjechaliśmy na wakacje i nie miałam możliwości chodzenia na monitoring. W tym cyklu, poszłam 15DC (20września)( (cykle zawsze miałam 32dniowe) i nie było żadnego pęcherzyka dominującego. Kazała mi przyjść 19DC (przyjeła mnie inna lekarka, bo moja "rodziła") i dalej nic nie było. Wróciłam do niej 22DC (27września) i nic. Ponieważ zawsze miałam cykle regularne, stwierdziła, że ten był bezowulacyjny lub spóźniłyśmy się z monitoringiem. W następnym miałam zacząć chodzić od 10DC, co dwa, trzy dni.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 23 Października 2012, 12:17 »
Hmmm...
Po pierwsze zastanawiam sie w jaki sposób z taka pewnościa stwierdziła, że owulka jest tego nastepnego dnia, skoro jajeczko uwalnia się jeżeli pęcherzyk ma 18-24 mm więc różnie, a nawet jesli by była, to dlaczego kazała Ci się starac tego nastepnego dnia a nie od razu... Plemniki musza dojrzec w drogach rodnych do zapłodnienia i lepiej, żeby to one poczekały na jajeczko, bo ono na nie nie poczeka...

A co do tego drugiego podgladania to się zastanawiam z kolei nad tym na jakiej zasadzie doszła do wniosku, że cykl byl bezowulacyjny, bo przy takim cyklu razcej dostałabys okres, a nie ciagnęło by sie to w nieskonczonośc.

A gdyby owulka była to myślę, że zobaczyła by to chociażby po grubości endo, czy po płynie w zatoce douglasa...

Wiesz, że pęcherzyki są zawsze, nawet jeśli nie ma owulki. moga byc niewielkie, ale są. nawet teraz mam pecherzyki na tym jajniku, z którego nie było ciązy :) Dlatego się zastanawiam na d tymi Twoimi monitoringami, że nic nie miałaś? zero? A jakie endo? Obejrzyj sobie wydruki z monitoringów, powinnas tam mieć wszystko opisane.

Co ona Ci teraz zaproponowała? Co masz robić?

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1062 dnia: 23 Października 2012, 12:24 »
Następny cykl mamy monitorować od 10DC, jeżeli nic nie wyjdzie, mam iść na wszystkie badania hormonalne

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1063 dnia: 23 Października 2012, 12:44 »
A teraz masz prac progesteron, tak? to bierz, poczekaj na @, jak nie przyjdzie to się ciesz - u mnie tak było :) wzięłam luteinkę, ktora w jakis tajemny sposób wspomogła owulkę i zaszłam  ;D Jak przyjdzie to po pierwsze:
-po każdym monitoringu proś ją o wydruki, albo przynjamniej załóż sobie kalendarz i zapisuj wszystko - ile endo, ile ma dominujący pęcherzyk, na którym jajniku (może Ci się przydac przy ewentualnej zmianie lekarza)
-jeżeli coś wymysli w stylu cykl bezowulacyjny czy cokolwiek to sie dopytuj, na jakiej podstawie itd. może ona Ci po prostu nie mówi wszystkiego, dlatego to tak dziwnie wygląda
-nie chcę Cię namawiać, ale ja bym się tez zastanowiła nad mierzeniem tempki i obserwacja śluzu. To na prawde duzo daje przy starankach. Lepiej poznajesz swój organizm i tak na prawdę możesz duzo powiedziec swojemu lekarzowi, mi moja pierwsza lekarka poleciła obserwację i bardzo sie z tego cieszę.
-i wyluzuj to tez bardzo ważne :) Dopiero zaczynacie, więc spoko, a owulka mogła sie przesunąc, bo jak pisałaś byłaś na wakacjach ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1064 dnia: 23 Października 2012, 12:45 »
cykle bezowulacyjne mają prawo być długie...
można nie mieć pęcherzyków na jajnikach... chociażby z racji sprzętu do USG...z innych powodów też...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #1065 dnia: 23 Października 2012, 12:50 »
Albo tak jak u mnie cykl oceniony przez lekarza jako bezowulacyjny okazał się ciążowy.
Nie mogę w to uwierzyć - choć Ty Lila mówiłaś, że OWU była, jak zawsze miałaś rację i owu jednak musiała być  :-* :-* :-*
Modlę się teraz żeby wszystko było OK. Jutro wyniki bety, termin @ na czwartek ale musiałam zrobić test z racji dzisiejszej wizyty u gina.
Wczoraj mega bladziocha, dziś bladziocha a to wszystko z endometrium 2,3mm w 17 DC wierzycie w cuda - ja wierzę  ;D
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1066 dnia: 23 Października 2012, 12:52 »
Ja nie wiem do końca jak jest z bezouwlacyjnymi, bo takich nie miałam, chyba, że w końcu sie wkurzyłam długością i brałam luteinę. zawsze w końcu ta owulka przychodziła, tylko widocznie więcej czasu pęcherzyk potrzebował. Jak teraz ;)

A z jakich powodów może nie być pecherzyków, przyjmując, że sprzet, lekarz jest dobry, a osoba zwykle ma cykle owulacyjne i przyjmijmy, że w ciązu tych ostatnich trzech miesięcy nie było żadnej chemio czy radioterapii?

Milcia, gratuluje, przy takim endo to normalnie jakis szał :)

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1067 dnia: 23 Października 2012, 12:56 »
Bo to jest cud.
Martuś Ty też wierzyłaś w moje szczęście  :-* :-* :-*
Endo dziś zmierzone 7,5mm, myślę że pomogłam mu czerwonym winkiem i orzeszkami wszelakiej maści oraz Mollers tran  ;D
Na razie siedzę cichutko i czekam co będzie dalej. Wiemy, że jest maleńki pęcherzyk w macicy a to już połowa sukcesu, z racji tego endo dostałam duphaston. Kontrola za 10 - 14 dni. Będzie dobrze - wierzę w to  ;D
BOY
GIRL

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1068 dnia: 23 Października 2012, 12:58 »
milcia...nie mogę wejść na Twój wykres bo mi komp coś muli...
a raz muszę jechać "do pracy"...
cieszę się...
z tą "zawsze racją" to niestety, ale na to patent na moim domu ma mój mąż, aczkolwiek w tematach medycznych się nie wypowiada...
Trzymam mocno kciuki za endometrium...

marta...za długi wykład...a mój komp - patrz wyżej  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1069 dnia: 23 Października 2012, 13:10 »
Na pewno :)  Teraz juz przestań  winkiem sie raczyć ;D Bardzo sie cieszę, ale powiem Ci, że to na prawde niesamowite, zawsze mi mówili, że endo to z 6 minimum musi mieć żeby w ogóle było to możliwe... a Ty pokazujesz, że wcale nie :) chociaż pewnie Ci podrosło przed zagniezdzeniem :)

Liliann, Ale obiecaj mi, że kiedys mi napiszesz ;) to bardzo ciekawe :)

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1070 dnia: 23 Października 2012, 13:22 »
Winko odstawione chyba 3-4 dni temu.
I to tak w ilościach do 80ml. Ostatni kieliszek już mega nie wchodził  :D
BOY
GIRL

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1071 dnia: 23 Października 2012, 13:44 »
Ja też piłam winko na endo i jadłam orzechy brazylijskie ( o fuj !!)  Zresztą mam całą dietę na endo rozpisaną jakby ktoś chciał to piszcie na pv.

Offline kot_ethne

• "Bez miłości człowiek jest jak nieboszczyk na wakacjach..."
  • forumowicz
  • "Cierpliwość - to połowa sukcesu w miłości..."
« Odpowiedź #1072 dnia: 23 Października 2012, 13:45 »
A ja w takie cuda wierzę bo tak jak milcia miałam przy sporym już pęcherzyku marne endo i jednak zaciążyłam :) Też raczyłam się czerwonym winkiem i migdałami o ile dobrze pamiętam :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1073 dnia: 23 Października 2012, 15:35 »
milcia....czyli jednak wtedy było tuż po owu i dlatego ultrasonografista nic nie widział...
bo i widzieć nie mógł...
— Richard M. Devos

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1074 dnia: 23 Października 2012, 15:42 »
No tak to się zgadza, ale to Ty uświadomiłaś mi że lekarz mógł nie widzieć, a w zasadzie że USG mogło być w czasie kiedy nic nie widać. Ja w zasadzie poddałam cykl, tak w duchu, choć walczyłam jeszcze o endometrium po Twoim ziarnku nadziei  ;D Dopytywałam lekarza czy jest płyn czy jest ciałko żółte czy może się jeszcze pojawić, powiedział mi że to zdecydowanie cykl bezowulacyjny. A na pytanie dlaczego prawy jajnik jest powiększony i według mnie może świadczyć o przebytej owulacji, powiedział że one nie są równe i to o niczym niestety nie świadczy. Nie ważne ja go już nie odwiedzę ani nie będę go polecać Byłam u niego z przypadku.
BOY
GIRL

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1075 dnia: 23 Października 2012, 15:45 »
milcia...ja bym doktora nie skreślała...
miał mniej danych niż ja... ja miałam wykres, testy owu, śluzik...

na jego miejscu pewnie też bym nie zrobiła nikomu nadziei, że owulacja była...
pojedyncze badanie USG niestety nie nadaje się do diagnozowania owulacji...
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1076 dnia: 23 Października 2012, 15:48 »
A ja milcie rozumiem, tak na prawde miałas więcej informacji bo byłas zainteresowana, skoro lekarz nie był to chyba to tylko o nim świadczy... Milcia, gratuluje i to jest świetny przykład na to jak to trzeba się naszukac, żeby dobrego lekarza znaleźć...

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1077 dnia: 23 Października 2012, 15:53 »
Może masz rację, może w tą stronę mniejsza strata dla pacjentki choć nie mam przekonania.  Było mi przykro bo on w sumie poddał w wątpliwość moje odczucia (strasznie mnie bolały jajniki) testy mówiąc że nie można im ufać, a wykres i obserwacje widział co prawda przed skokiem owu to było ale stwierdził "pierwszy obserwowany cykl, dużo błędów" a że on może się mylić tego nie chciał przyznać. Był strasznie miły, konkretny, chętny do dyskusji ze mną, ale dziś mam wrażenie że uczepił się właśnie tego jednego USG i uznał je za wyznacznik  :D
BOY
GIRL

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1078 dnia: 23 Października 2012, 16:17 »
no cóż...
nie znam doktora, nie będę się bawić w adwokata...
Ty decydujesz...
ja tam wiem jedno, nie myli się tylko ten co nic nie robi... jedna z moich rozlicznych dewiz życiowych, a mam ich kilka...
— Richard M. Devos

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1079 dnia: 23 Października 2012, 16:18 »
A z tą dewizą całkowicie się zgadzam  :D
BOY
GIRL