Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 8  (Przeczytany 321132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 8
« Odpowiedź #1140 dnia: 25 Października 2012, 18:37 »
I jak tempka dziś Lara?

deczko spadła i zaczęłam plamić :(
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #1141 dnia: 25 Października 2012, 19:48 »
Sylwuś to straszne co przeżyłaś, wiem z doświadczenia, że lekarze potrafią być koszmarni, bo przeżyłam to przy salmonelli. Trzymam mocno kciuki za wizytę i Wasze starania :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1142 dnia: 25 Października 2012, 20:47 »
Czyli mozesz uznac, ze lutealna miala 14 dni, dzis jest pierwszy dzien kolejnego cyklu Lara. Powodzenia w tym cyklu :-*

Offline marta459

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #1143 dnia: 25 Października 2012, 21:15 »
No to dziewczyny mnie troche podnioslyscie na duchu  ;D

a Sylwusia normalnie niewiem co mam powiedziec... jak mozna tak traktowac czlowieka.... mam nadzieje ze czujesz sie dobrze i wszystko bedzie dobrze juz...

moj gin rowniez powiedzial mi ze po odstawieniu tabletek najwieksze szanse ma sie przy pierwszych 3 miesiacach... narazie 2 proby nieudane.... ale powiedzial jeszcze ze jak do mojej kontrolnej wizyty w grudniu sie nie uda to pomoze.... niewiem co mial na mysli konkretnie...
teraz bede miala w glowie wasze slowa, wasze ciaze i moze sie uda... bo w necie to same smutne przypadki mozna przeczytac

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #1144 dnia: 25 Października 2012, 21:47 »
No to my jesteśmy tymi internetowymi optymistycznymi przypadkami  ;D. My w pierwszym cyklu po operacji nie musieliśmy się wspomagać, ale teraz podczas 5-miesięcznych starań musiałam zażywać clo. Także myslę, że gin miał na myśli wlaśnie jakąś taką pomoc farmakologiczną...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1145 dnia: 25 Października 2012, 22:32 »
dzieki czigra i Marta...
jestem po wizycie i mam wspanaile wiesci... w grudniu moge byc juz w ciazy.. pan dr nie widzi przeciwskazan.. zagoilam sie pieknie..
tak wiec od jutra zaczynam walke z kwasem foliowym.. mam nadzieje ze tak jak przy poprzedniej ciazy uda sie od razu tym razem bez niespodzianek od losuu.. eh oby bo drugi raz tego nie zniose.. ;]

trzymam kciuki za kazda z was z osobna!

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1146 dnia: 25 Października 2012, 22:39 »
Piekne wiesci, powodzenia. Do grudnia juz bluziutko

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1147 dnia: 25 Października 2012, 22:45 »
Marta nie dziekuje ;D
teraz sie uda...
mam nadzieje ze to puste jajo plodowe nie zdarza sie czesto po kilka razy u jednej kobietki ... ::)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1148 dnia: 26 Października 2012, 10:04 »
No to Sylwusia zabieraj sie do roboty... wiem dokladnie co przezywasz bo mam to samo :) wiec jest nas dwie a to chyba razniej....

Co masz na mysli mowiac ''walke z kwasem foliowym''?  bo ja tez go biore i chyba mam jakas alergie na niego...nigdy nie mialam alergii ani uczulenia na nic a od jakiegos czasu po tym jak zaczelam go brac wszystko mnie strasznie swedzi... maz sie smieje ze mnie ze jakas wszawice dostalam ze wstyd ze mna wychodzic ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1149 dnia: 26 Października 2012, 11:00 »
Moze bierz z innej firmy, albo sie przebadaj, bo generalnie kwas foliowy nie powinien uczulac, przeciez jesz go w jedzeniu rowniez. Chyba, ze moze ten syntetyczny ma cos w sobie...
Ja biore kwasik od ponad trzech lat, jedyna roznica w wynikach morgologii sie ujawnia.

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1150 dnia: 26 Października 2012, 12:47 »
na ulotce mojego kwasu mozna przeczytac :

Możliwe skutki uboczne: Bardzo rzadko reakcje alergiczne (wysypka skórna, zaczerwienienie skóry, skurcz oskrzeli, gorączka)

tylko ze u mnie nie wystepuje wysypka skorna ani zaczerwienienie poprostu swedzi  :D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1151 dnia: 26 Października 2012, 12:49 »
Jezeli to wiazesz z kwasemto ja bym sprobowala ze dwa tygodnie pouzywac jakiegos innego, moze cos w skladzie tabletki jest. Jak to nie pomoze to spytalabym lekarza...

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1152 dnia: 26 Października 2012, 12:53 »
dzis wlasnie kupilam kwas innej firmy.... zobaczymy....

moj lekarz rodzinny to pan obcokrajowiec z turbanem na glowie i jak do niego ide to wychodze tak wsciekla za kazdym razem bo moim zdaniem on niema pojecia o medycynie a paracetamol to lek zycia :)  :-\

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1153 dnia: 26 Października 2012, 12:56 »
Mieszkasz na wyspach? A moze on na wyspach szkolony  ;) ja mam swojego lekarza w Polsce i jak nie podoba mi sie cos co mi tu mowia to dzwonie do niego po rade ;D

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1154 dnia: 26 Października 2012, 13:06 »
na wyspach to napewno on szkolony byl... tylko ciekawe jakie ksiazki widzial na oczy....  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1155 dnia: 26 Października 2012, 13:15 »
Wyspiarskie ;D tam ponoc paracetamol to lek wszechstronny od bolu zeba po zlamanie reki... Wszystko leczy, to tak jak szary papier toaletowy leczyl kazda rane kiedybylismy dziecmi :D albo tasma klejaca naprawi wszystko i zbity wazon i odpadajacy blotnik ::)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1156 dnia: 26 Października 2012, 14:00 »
dziecko znajomej ma 42 stopnie goraczki a lekarz stwierdzil ze zimno bylo tej nocy a jak nie przejdzie Paracetamol  ;D
kobieta w 7 miesiacu ciazy stwierdza ze dziecko przestalo sie ruszac... lekarz na to ze spi... tydzien pozniej cesarka i niestety....
mozna tak wymieniac godzinami.... faktycznie od bolu zeba po tetniaki.... paracetamol lek zycia...

a wracajac do tematu... to za kilka dni zaczynam kolejne proby... mam nadzieje ze bedzie dobrze gdyz wasze przezycia bardzo mnie podbudowaly  ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1157 dnia: 26 Października 2012, 14:22 »
a ja jakos straciłam zapał... :P tzn. nie wiem jak to wyrazić...Chodzi mi o to, że byłam taka nakręcona na to "robienie dziecka" i tak bardzo chciałam i w ogóle...Ale po 3 nieudanych próbach mój zapał wyraźnie osłabł... Niby robię te testy owulacyjne, ale... Kiedy pojawią się dwie kreski, zapewne będziemy z mężem działali, jednak...-nie wiem czy to dobre określenie - zobojętniało mi to... Zaczynam myśleć, że nie wiadomo kiedy się uda i po co mam się cieszyć i o tym myśleć... :P

To niesprawiedliwe, że niektórym się udaje od razu, a inni muszą tyle czekać  :P
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1158 dnia: 26 Października 2012, 14:47 »
emma zgadzam sie z toba zupelnie... to niesprawiedliwe...ludzie usuwaja dzieci bo ich poprostu niechca a jak my bardzo chcemy to sie nie udaje... tez tak czasem mysle i nawet jestem zazdrosna o to ze inni maja chociaz wiem ze zazdrosc jest glupia...

ale z drugiej strony patrzac twoje zobojetnienie moze wreszcie przyniesie cud bo w zyciu jest tak ze jak cos chcemy to sie nie udaje a jak odpuscimy to bedziemy to mieli? kto wie

W kupie raźniej naprawde  ;D

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #1159 dnia: 26 Października 2012, 15:55 »
nie kazdy wyspiarski lekarz przepisuje paracetamol na wszystko :D staje w obornie tych co nie :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1160 dnia: 26 Października 2012, 18:38 »
marta.. no to wirtualny zolwik ;D
zaczynamy we dwie po tych samych przejsciach jak dobrze rozumiem?? ;]
a o walke z kwasem chodzilo mi ze poprostu musze go wyciagnac i zaczca brac i pamietac o nim.. moj gin kazal tez kupic jakies  tluszczowe omegA 3 ...  kiedys mi przepisal takie cos.. prgena? prenatal? cos takiego ;p dla kobiety w ciazy i karmiacych.. zdzwiwilam sie bo ja dopiero zaczynalam staranka ale kupilam i lykalam ;p \teraz tez mi to polecil kupic tzn cos z tymi tluszczami czy jak to sie tam nazywa ;p
mozliwe ze popelnilam gafe ale cos z omega mowil ;D i chyba kwasy nie wiem musze dopytac w aptece ;p wiem ze pytal jak duzo ryb zjadam w tygodniu.. powiedzialam ze malo wiec kazal to brac ;]

ale jest tez inne ale... dostalismy pozwolenie ale... kupilismy miesszzkanie, robimy remont generalnie jestesmy w czarnej d..upie z kasa... maz twierdzi ze za kilka lat bedzie tylko gorzej i ze dzialajmy poki on ma dobrze bo razem damy rade...
no ja tez bym bardzo chciala najlepiej zaczac juz dzis teraz zaraz ;p ale troszke sie boje.. bo chcialabym aby naszemu dziecku ptasiego mleczka nie zabraklo... ::)

dodam ze w tej chwili pieniazkow mamy na styk... praktycznie... moj maz prowadzi dzialalnosc i raz jest lepiej a raz moze byc tragedia...\
ehhh
tez macie takie rozkminki?  ???

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1161 dnia: 26 Października 2012, 19:13 »
kurcze sylwusia jestesmy naprawde po tych samych przejsciach i z tymi samymi problemami ;D zolwik  O0 
tez we wrzesniu wykupilismy mieszkanie ktore wynajmowalismy  i czeka nas remont ale sypialni zeby zmiescic w przyszlosci łóżeczko....

i napewno twojemu dziecku nie zabraknie ptasiego mleczka bo ja mu bede dokupywac w razie czego  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 26 Października 2012, 19:34 »
Kwasy omega 3, mi kazali brac teraz jak juz jestem w ciazy. Szczegolnie polecali w tranie, wiec kupilam, ale nie moge tego cholerstwa wmusic w siebie. Ale mam je tez w suplemencie, ktory biore wiec mysle, ze spoko. Ja przed ciaza bralam tylko folik.
Kasa sie nie martwcie bo jak starcza dla Was to i dla dzidzi starczy, zawsze tak jest :) pomyslcie o ile gorzej mieli nasi rodzice kiedy nas mieli i nikt sie kasa nie martwil. A co do mieszkania to ja w pewnym momencie stwierdzilam, ze dziecko jest wazniejsze niz wlasne, super uyrzadzone mieszkanie i ze zawsze cos sie wymysli, zeby na bruku nie wyladowac, wiec do dziela ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #1163 dnia: 26 Października 2012, 19:34 »
a ja jakos straciłam zapał... :P tzn. nie wiem jak to wyrazić...Chodzi mi o to, że byłam taka nakręcona na to "robienie dziecka" i tak bardzo chciałam i w ogóle...Ale po 3 nieudanych próbach mój zapał wyraźnie osłabł... Niby robię te testy owulacyjne, ale... Kiedy pojawią się dwie kreski, zapewne będziemy z mężem działali, jednak...-nie wiem czy to dobre określenie - zobojętniało mi to... Zaczynam myśleć, że nie wiadomo kiedy się uda i po co mam się cieszyć i o tym myśleć... :P

To niesprawiedliwe, że niektórym się udaje od razu, a inni muszą tyle czekać  :P

niestety tak bywa... ja ostatnio się dowiedziałam, że u mnie w rodzinie znowu będzie dzidzia - ogólnie fajnie, tylko, że oni nie bardzo chcieli...
a my... niestety nie możemy...
i jaka tu sprawiedliwość?  :glowa_w_mur: :depresja:

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1164 dnia: 26 Października 2012, 19:44 »
 :buu:

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #1165 dnia: 26 Października 2012, 23:53 »
Uroczyście oświadczam że wynik mojej bety z 23.10 11fl 3 dni przed planowaną @ to 45,39  :skacza:
Nie powtarzałam jej już później taki wynik mnie uszczęśliwia, tym bardziej że gdyby nie to, że dostałam na nie skierowanie od lekarza w ogóle pewnie bym się nie zdecydowała  ;D
Wizyta umówiona na 6 listopada mam nadzieję że zobaczę znów  :serce: na samo wspomnienie o Tymusiowym serduszku ogarnia mnie wzruszenie  :brewki: choć z drugiej strony wiem, że może okazać się zbyt wcześnie.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #1166 dnia: 27 Października 2012, 08:18 »
milcia bardzo sie ciesze i gratuluje :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1167 dnia: 27 Października 2012, 08:29 »
milcia gratulacje wielkie!!!
marta ja szczerze odradzam łykania tranu w ciąży.. kup sobie lepiej omega med kids dla niemowląt i dzieci.. Tran zawiera strasznie dużo metali.. mój pediatra a mam naprawdę świetnego specjalistę kazał odstawić małej ntychmiast tran i kazał właśnie podawać omega med.. myślę, że w ciąży też będzie lepszy..
Ja dziewczyny też jestem po przejściach.. równo rok temu poroniłam.. nikomu nie życzę..
I niestety przez pieniążki przełożyliśmy starania.. i szczerze mówiąc czasem a nawet bardzo często żałuję takiej decyzji.. ale teraz już nie mam wyjścia i do września - października przyszłego roku musimy zrobić przerwę.. pocieszam się, że szybko zleci :)

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #1168 dnia: 27 Października 2012, 08:30 »
marcella ani sie nie obejrzysz jak zleci :)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1169 dnia: 27 Października 2012, 09:15 »
zleci zleci...