Autor Wątek: Hity i buble  (Przeczytany 261813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niuniaspadi

• użytkownik
  • **
Odp: Hity i buble
« Odpowiedź #510 dnia: 21 Lutego 2012, 12:32 »
Wg mnie, warte uwagi są kaszki czeskiej firmy Nominal, mają w swojej ofercie owsiane, jaglane, wielozbożowe itp.  W swoim składzie nie mają cukru pod żadną postacią i mogą same w sobie być bazą do innych potraw, bo mają smak neutralny.
Pozdrawiam
Monika :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #511 dnia: 21 Lutego 2012, 17:32 »
a co z kaszkami Nestle zdrowy brzuszek? one też mają cukier?

nie nie mają...ale mają gluten i dlatego na początek odpadają, potem jak najbardziej...

A te kaszki Holle dostanę w Schwedt np? W Realu? Lila wiesz cos o tym?

nie widziałam ich, ale też specjalnie się nie rozglądałam jak byłam ostatnio...

Te kaszki z nestle i bobovity kupuję bo jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma!

marketing i naciski producentów nie będą kształtować nawyków żywieniowych moich dzieci...
są produkty niszowe...może droższe, ale są...
najwyżej przytnę sobie na kawusi, ciastku czy innych fanaberiach w kawiarniach, weekendowych obiadach w restauracjach, ale nie dziecku...tym bardziej, że okres kaszkowy jest krótki...
ileż on u nas trwał...ze dwa lata...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #512 dnia: 21 Lutego 2012, 18:25 »
wiecie co,niewiem ile w tym kwestii nawyków,niewiem ile chęci mojego dziecka..ale ona nadal je te owsianke sliwkowa nestle jako kolacje..uwielbia ja..ja niemam zamiaru jej tego ucinac z racji jej wieku...mysle ze to zdrowsze od parowek kulek czekoladowych na mleku itp..mamy tutaj unas patrza namnie jak na wariata kiedy prawie 4latce podaje holle lub zdrowy brzuszek a na podwieczorek zdarzy sie jej np bakus mus owocowy lub inny "owocek' nawet ze sloiczka..wole(pomiedzy niejedzeniem owoców przez Maje)podac cos takiego niz danonka czy inna wariacje nt ;D ;D ;DNieto abym byla fanatyczka restrykcyjnego zdrowego jedzenia  ;)ale jesli moge-sprawuje kontrole nadtym co je moje dziecko.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 21 Lutego 2012, 18:30 »
moja obecnie leje na kaszki...a szkoda;
no ale był taki moment, że powiedziała NIE papkom...swoją drogą to ją rozumiem...
nic w życiu nie trwa wiecznie...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #514 dnia: 21 Lutego 2012, 18:34 »
hehhe umnie to nie jest kwesti konsystencji-hehe radzi sobie jak 'normalny' czterolatek z "normalnym; jedzeniem.To kwestia tego ze cos jej smakuje lub nie.Np kaszek bobovity  W ZYCIU nie chciala jesc..miala odruch wymiotny na nie..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 21 Lutego 2012, 18:38 »
u Ewki akurat jest...
ale rozumiem ją...ma to po mnie...
ja lubię GRYŹĆ...min dlatego nie przepadam za zupami...
pamiętam jak na początku ciąży proponowano mi papki i przecieranki, potem zresztą też z racji problemów z jelitem...
wysłałam ich z tymi propozycjami do diabła...
— Richard M. Devos

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #516 dnia: 21 Lutego 2012, 21:50 »
Aniu tu są produkty holle  http://www.biodrogeria.pl/pl/1_holle?gclid=CJiBtO33r64CFQEj3godyTGSTQ

a moja kachy nie chce już od jakiś 6 miesięcy woli kleik ryżowy na wodzie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #517 dnia: 22 Lutego 2012, 09:20 »
A dzieki :) Już zamówiłam na all :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 25 Lutego 2012, 01:07 »
tete moja 5-latka je kaszki. nie codziennie (choć sięzdarza) ale je....ku przerażeniu babci i szwagierki....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 25 Lutego 2012, 03:20 »
Gosia ja mannę wcinałam do 6 rż...
UWIELBIAŁAM... :)
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 26 Lutego 2012, 21:39 »
tak Lila...ale ona je kaszki z bobovity. I jak ja jestem na zakupach i utrafie to je właśnie manne, a jak nie to mój mąż kupuje mleczno-ryżową z bananami od 4 m.ż.  ;D

kiedys zrobiłam jej zwytkłąmanne na mleku ale chyba przesadziłam z jakimśdodatkiem, bo jej nie smakowała.  teraz kupiłam jeszcze raz manne i zobaczymy czy jej posmakuje. Ale obawiam się bo ta kaszka manna z bobovity jest baaardzo drobna.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #521 dnia: 27 Lutego 2012, 10:26 »
Bez dodatku cukru jest też Hipp Kaszka mleczna Na dobranoc Owsianka z jabłkami
http://www.hipp.pl/?id=193
On 2011
Ona 2013

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 9 Czerwca 2012, 20:34 »
ooo jaki fajny wątek  :D

Moje dziecko cały czas na kaszkach holle i nestle zdrowy brzuszek, ale moje dziecię je wszystko, jeszcze niczym nie pluło  ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #523 dnia: 18 Czerwca 2012, 01:37 »
Ja ostatnio zaopatrzylam sie w Schwedt w kaszki Hipp Bio - duzo rodzajow sie porobilo (wiecej niz w PL), a i ceny fajne - w przeliczeniu na pl kolo 7zl. I ne oczywiscie tez sa bez cukru

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #524 dnia: 31 Lipca 2012, 16:35 »
Skusiłam się niedawno na chusteczki nawilżane Lansinoh bo jestem bardzo zadowolona z wkładek laktacyjnych, ale mimo, że są z lanoliną to Hubi miał podrażnioną skórę :( (tyle że On z tych wrażliwców)
Ale może to i dobrze, bo jeszcze by mi się spodobały, a 12 zł za opakowanie to lekka przesada ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #525 dnia: 21 Listopada 2012, 15:29 »
Moim zdaniem ewidentny bubel to karuzela do łóżeczka fp. Pozwolę sobie wkleić moją opinię z innego tematu:
Monka, na pewno nie polecam tej http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-projektorem-i-pilotem-24h-i2795337273.html mamy ją i jest pod każdym względem beznadziejna. Miśki pastelowe w ogóle nie przyciągają uwagi dziecka. Projektor można sobie o kant tyłka obić, bo światło z niego ledwo dolatuje do sufitu i nie ma w ogóle efektu. Jedynie co to melodyjki są nawet ładne, ale za taką cenę nie warto. Jest wielka, montowana na plastikową śrubę, przez co łóżeczko musi być sporo odsunięte od ściany a karuzela jest ciężka przez co się wygina i miałam wrażenie, że zaraz odpadnie. I nie wiem po co jest opcja zginania pałąka. W dodatku żre baterie jak smok i to jakieś duże, nie pamietam dokładnie jakie. Pilota nie używałam wcale. Dobrze, że kupiłam to gie używane za małe pieniądze

O taka http://www.bangla.pl/opinie/p2558/fisher-price-karuzela-z-pilotem-misie-karuzelka-do-lozeczka-z-misiami-c0108

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 21 Listopada 2012, 23:28 »
racja...
zawsze zastanawiałam się co za idiotyzm robić karuzelę w kolorach, których noworodek i małe niemowlę nie widzi...
dziecko potrzebuje kontrastów...
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #527 dnia: 22 Listopada 2012, 03:51 »
A ja znalazłam fajną maść do tyłka. Dominik miał długo odparzony tyłek i jako tako pomógł termentiol j sudocrem ale jak tyłek był już prawie zagojony to znów wszystko wylazlo. Kupiłam w aptece maść Pupikone i super zaczyna być :-)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #528 dnia: 22 Listopada 2012, 08:39 »
Ja też uważam tę karuzelę za szajs jakich mało i podpisuję się pod opinią stokrotki, u nas było dokładnie tak samo. PRzed nią "udało się" nam kupić ferelny model z rybkami, który po dwóch reklamacjach zepsuł się na amen  ::)
Przepraszam za post pod postem, ale zapomniałam co chciałam napisać  :P

Pati u nas też był ten problem, że tylko termentiol pomagał (nawet sudocrem nie dawał rady), ale nie chciałam go nadużywać... Po wielu nieudanych próbach trafiłam w końcu na Bepanthen, polecany zresztą przez położne ze szpitala. Rewelacyjny krem! Od kiedy stosujemy nic nie dzieje się z tyłkiem, a to już cztery miesiące ;)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #529 dnia: 24 Listopada 2012, 11:52 »
Ja tez tylko bepanthen uzywalam i byl o wiele lepszy od sudocremu.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #530 dnia: 26 Listopada 2012, 20:52 »
Ja mam przepis na świetną maść do pupy, ale nie mogę jej rozczytać ;) zachowałam ją z myślą o przyszłym dziecku. Wieczorem przegrzebię szuflady, na pewno ją znajdę i wkleję przepis, może ktoś rozszyfruje ;). Dostałam ją o naszej lekarki, jak Ola nabawiła się odparzenia ( miała raz, ale takie, że niczym nie chciało się zaleczyć). Lekarz przepisuje receptę,z którą maszerujemy do apteki, a koszt wyrobienia to jakieś 5-7zł? więc taniocha.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 26 Listopada 2012, 20:55 »
z checią pomogę z rozczytaniem  ;)
teraz 7,5 zł kosztuje maxymalnei 100 g  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 26 Listopada 2012, 21:14 »
farmaceuci są w tym dobrzy... ;D
wrzuć skan, może koleżankę odczytam
— Richard M. Devos

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #533 dnia: 26 Listopada 2012, 22:25 »
Moja pisze dość wyraźnie, ale dla laika i tak to za dużo :P mam nadzieję że będzie coś widać:

pupie Oli naprawdę pomogła ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 26 Listopada 2012, 22:27 »
3 % roztwór kwasu borowego 25 g
lanolina 40 g
wazelina biała  ;) 35 g

to jest mega czytelnie  ;D

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #535 dnia: 26 Listopada 2012, 22:32 »
wiem wiem ;) ale tego pierwszego nie wiedziałam; nie znam się na tym kompletnie. Raz jak dostałam receptę od okulisty, to nawet w aptece kobitki nie mogły sobie poradzić ;) jak dla mnie to były same szlaczki, takie których uczyli w zerówce :P

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #536 dnia: 26 Listopada 2012, 22:33 »
zawsze mnie to ciekawi jak farmaceuci odczytują te recepty. ja mam czasem taką,że żebym nie wie jak czytała to nic nie widzę ,a Pani w aptece tak.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 26 Listopada 2012, 22:37 »
bo inaczej jak znasz nazwy tych leków  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 26 Listopada 2012, 23:10 »
eeeee
pełna czytelność ;D ;D ;D

ja na receptach nie bazgrzę...
nie ma nic gorszego jak pacjent ze zwrotką...brrrr...bardzo nie lubię i nie robię sobie kuku ;)
— Richard M. Devos

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #539 dnia: 26 Listopada 2012, 23:49 »
A co w tym jest ,że tak wielu lekarzy tak brzydko pisze?  :P